בחזרה

חוזרים לאותו יעד- או משנים?

• כרתים:Re
    מלון זעיר בן מספר חדרים בכפר מחרי meheri לא תרצו לחזור, גם שקט גם נוף וגם לא רחוק מהעיר.

בחודש מרץ לקראת תחילת העונה (רשמית 15.5, ישראלית כנראה 1.4) מתחילים להופיע בעיתונות ובאתרי החברות דילים לכרתים.

למי שזו לו פעם ראשונה, לא ממליץ לצאת לפני תחילת העונה הרשמית כיוון שרוב הפעילות התיירותית סגורה, אלא אם בראש מעייניכם טיולים בטבע ואתרים ולא פעילויות תיירותיות.
    ובתחילת אפריל יש עדיין שלג על הפסילוריטיס 2450 מטר גובה, ואפשר להגיע עם רכב על כביש עד למצפה הכוכבים המזרחי שהוא בערך בגובה 1900 מטר, בתנאי שאין מפולות שלג.

• סוף סוף יש כאן שרשור עם
    הודעות בנות יותר משתי שורות הכתובות יפה ולא בעילגות, וגם זה לא בסדר? מוזר לי. באופן כללי חסרים לי מאוד שרשורים כאלה בפורום, שמדברים על משהו מעבר לפרקטיקה ולאותו מלון פריזאי נידח בפעם המי יודע כמה.

• לנועה ולשאר-לא הבנתם אותי
    הכוונה שלי היתה הקפצת השרשורים הרבים קדימה.ולדחוק את האחרים אחורה.כפי שאורי הציע ליונית. וכשגלשתי עם אורי קצת לנוסטלגיה, שהיתה מיקרית לחלוטין, ומישהי אפילו זיהתה שם את אבא שלה, הבנתי את הרמז שנתנו לי, ועברנו לאימייל.
    ובזאת אסיים-ולא אגרר הלאה.
    אז לסיום קבלו קשת בענן עם תקווה לעתיד טוב יותר.

• בראוו, קרן:Re

• אני מסכימה:Re
    נועה, גם איתך, כמובן. אהבתי את האמירה של קרן על הענין ועל העילגות (או יותר נכון- האי עילגות).

• לא מסכימה להערה האחרונה:Re
    הייתי בפריס פעם אחת ולא חשתי באנתיפטיות. אני לא מחשיבה במיוחד את נסיוני הדל, אבל מסכימה עם קרן בענין הזה, שלא תמיד מנטליות זרה, היא בהכרח עוינת בני אדם. כדאי להסתכל על בני אדם לא מתוך הפופיק שלנו. יתכן ואני טועה לגבי הצרפתים.
    בארדנים בבלגיה בקיץ האחרון, אנשים יצאו מגדרם לעזור לנו, והראו לנו בתנועות ידיים נמרצות את הכוון הנכון או את מקום מבוקשנו. בדרך כלל הבינו מה רצינו ולא הצליחו לגייס מילים פשוטות באנגלית להסביר. בלוקסמבורג חיפשנו את גן הפרפרים ומישהי הניחה יד על כתף ימין שלה (וגם שלי) להראות לי שאני צריכה לפנות ימינה. עד כדי כך חסרה השפה. מישהו אחר אמר לנו ''מוזל, מוזל,'' כדי להסביר שהגן נמצא על שפת הנהר. הוא יצא מגדרו מרוב רצון טוב, וה''מוזל'' בהיגוי הגרמני נכנס לפולקלור של הטיול.

• הנסיון שלי בפריז -
    בפעם הראשונה, כולם נראו לנו אנטיפטים.
    חלפו הרבה מאד שנים עד שהגענו שוב לפריז - לא בגלל ה''אנטיפטיות'', להיפך, דוקא רצינו לחזור לשם כי לא מיצינו, אבל הנסיבות גלגלו אותנו למקומות אחרים.
    וכשחזרנו לפריז לפני כמה שנים הייתי מלאת התפעלות מכמה שהפריזאים השתנו לטובה וכמה נחמדים היו אלינו.
    שייכתי את זה לעובדה שהאנגלית של נותני השירותים השתפרה בעקבות הנסיון שלהם לארח את אולימפיאדת 2008, וכן לעובדה שניסינו לקשקש מעט בצרפתית.
    מה שלא עלה בדעתי אז - זה שגם אנחנו השתנינו! זה עלה בדעתי רק עכשיו כשקראתי מה שזיוה כתבה.
    בפעם הראשונה בפריז רק יצאנו מהארץ (טיילנו לפני כן בחו''ל אבל לא הרבה, היינו צעירים, ורק נשלחנו לאירופה בפעם הראשונה בתחילת מסכת נדודינו). בפעם השניה, 20 שנה מאוחר יותר, בוגרים ומנוסים בטיולים, וכן אחרי שחיינו בכמה מדינות ולמדנו להכיר לעומק תרבויות ומנטליות של אנשים אחרים.
    אז אולי העובדות האלה גרמו לנו להתייחס לצרפתים/פריזאים אחרת ולקבל אותם אחרת מאשר 20 שנה קודם לכן.
    ובטוח תרמה לכך גם העובדה שבאנו לשם אחרי כמה שנות מגורים בסין. ואחרי ההיתקלות היומיומית עם הסינים (בעיות שפה, חשיבה, מנטליות) - ההתייחסות אלינו בפריז והשירות לא היו יכולים להיות גרועים... זה הכל מאיזה מקום אתה משווה, ואיך *אתה* מקבל את הדברים.

ועוד סיפור קטן להמחשה:
    בשלב מסויים ביקרנו בקליפורניה כהכנה למעבר לשם (עם העבודה) - בסופו של דבר העדפנו להישאר בסין.
    אמר לנו הבן הצעיר, שהיה אז בן 8:
    ''אם נגור בקליפורניה, לא נוכל ליהנות יותר בחופשות, כי הכל לא יהיה מספיק טוב כמו בקליפורניה (התייחס לשירותים ציבוריים נקיים, מנות שמגיעות במסעדה לכל המזמינים באותו הזמן - לא בהפרש של שעות!- וכו`). עדיף לגור בסין ולנסוע לחופשה בקליפורניה!''

כך שהכל מגיע מנקודת ההשקפה...

• אל תגע לי בזמיר
    מותר לך לומר את כל שעולה על דעתך.לא רק בגלל חסד נעורייך,לכולם מותר,ובלבד שלא יתכונו להעליב.התכתובת ההיא שאולי אפילו לא מצאה חן בעיני מישהו,ועברה אלינו הביתה,זכתה לא רק לביקורת של ''אפריים מהאספסת''.מגיבה אחת כתבה שסוף סוף יש נשמה בפורום,שזה היה מרגש יותר מכל סידרת ריאליטי.איש אחד כתב אלי הביתה,שהבאנו את הזכרון של ארץ ישראל הטובה והישנה.את הכנסת באופן קבוע עם כל תגובה שלך,תמונה של איזה מפל,פרח ושדה פרגים.לפניך היה כאן יבש מאוד.את לא צריכה להתנצל, שיתנצל כל מי שלא מפרגן לך.השם העברי היפה של הספר הישן ההוא ,בעצם אומר הכל,אבל השם במקור מתכוון גם ללעגנים.
    Don`tkil The Mocingbird-----אורי

• אל תגע לי בזמיר:Re
    להבהרה:
    אין לי בעיה עם השרשור המפורסם ההוא, ואני לא מתלוננת על שרשור כלשהו ש''סוטה'' מהנושא הקשוח של הפורום והופך למשהו יותר אנושי וחברתי. להיפך - אני בעד.
    ביקשתי רק אותו היחס לשרשור הזה...

• על הצרפתים והפריזאים

אני מפרידה בין הפריזאים האורגינליים(כי לא מעט מתושבי פריז הם מהגרים שלל צבעים) לבין תושבי הפריפרייה הצרפתית.
    בעוד הפריזאים קצת (איך אומרים את זה בנימוס?) לא תמיד נעימים, לא ידידותיים למשתמש ההדיוט. האחרים נחמדים,חמים ומקבלי אורחים (בהכללה גסה כמובן)

מצד שני לא לשכוח כי פריז היא יעד התיירות הראשון בעולם מבחינת כמות המטיילים כבר כמה שנים טובות , כך שאפשר להבין את הפריזאי שמתעייף כל פעם שהוא יוצא מהבולונז`רי שלו עם הבגט היומי, להניח את התיק על הרצפה ואת הבגט מתחת לבית השחי ולענות איפה מגדל אייפל ואיך מגיעים לשם.

• לתייק ומהר !
    הייתי ממלציץ לתייק שרשור זה לצד הדף ! מגזין על השולחן...

• נועה יקרה-כנראה לא שמת לב:
    מה שהפריע לי-חוסר זרימה טבעית של האתר, והקפצות להתחלה , בחסות מנהלת הפורום.
    כמו בשיר ''הזמיר, הזמיר אל תפריע בשיר...''

• לזיוה
    תודה רבה
    אין מה להבהל
    במסגרת הדיון על מועדון המטיילים לאט שחוזר לפחות פעם שלישית בפורום- אנחנו לא רצים אחרי ההר הכי גבוה והנהר הכי ארוך... ובודאי שלא אחר המקום הכי מתוייר. כשהיינו מזמן מזמן בקוריאה- נשבינו בקסמה של הבירה העתיקה קיונגג`ו ונשארנו בה כל התקופה- היום קוראים לזה טיול כוכב. בפאריז לא עלינו על האייפל, בלוס אנג`לס לא הלכנו לאולפני יוניברסל ורשימת ה''לא עשינו'' שלנו די גדולה.
    כל הטיולים הללו היו מבחינתנו נפלאים.

• לזיוה- שאלה פרקטית:Re
    נכנסתי לאתרים- בהחלט נראה לרוחנו
    אם כבר עשית סקר הגעה- מה הדרך הטובה ביותר ( מחיר ונוחות) להגיע?

ושאלת מזג האויר- ממה שלמדת- חופשת הפסח מתאימה או שעדיין חורפי מדי לטיולי טבע?

( אנחנו כל כך נהנינו בקיץ מאוסטריה שאנחנו שוקלים לחזור אליה שנית בחופשת הקיץ - הרי החיים זורמים והילדים גדלים..)
    תודה
    עמית

• טיול לפריס בסוף דצמבר
    שלום,
    אני מבקש טיפים לביקור בפריס בסוף דצמבר.
    הטיול ביחד עם המשפחה(3 ילדים:17,12,7)
    תודה

• הצימר ''של ענת''
    אין כמוך זיוה.
    האמת שהפסקתי לפתוח את כל ההודעות בשירשור זה (או אשכול),
    והכותרת שלך גרמה לי לפתוח את ההודעה.

אז לשרי ולכל המעונין:
    הצימר נמצא בעיירה בלוקר (BLOKKER),
    5 דקות מהורן (HOORN).

האתר שלהם: www.bedandbreakfast.nl/bb/dekoningshoeve
    המייל: [email protected]

אנחנו כאמור נהננו ואהבנו.

ענת

• מי שנחמד - נחמדים אליו
    רוב הישראלים מתנהגים כל כך מכוער, שברור שהם מקבלים יחס דומה. מעולם לא נתקלו ביחס לא נחמד בצרפת!
    וברור, אנחנו באים עם תרבות ומנטליות שונים, עלי מוהר כתב בשבוע שעבר ב''העיר'' על פריז, וסיפר איך מלצרית של מסעדה אהובה עליו, הזדעזעה כשביקש להכין את הסטייק שלו ''מדיום רייר'' - חבל היא אמרה, זו חתיכת בשר כל כך טובה שחבל להרוס אותה - ואח''כ, ממשיך מוהר, חוזרים הישראלים שרגילים לאכול את הסטייק שלהם וול וול וול דאן, ואומרים שהצרפתים אנטיפטים כי הם לא מוכנים להקשיב להם....
    הסיפור המלא ומזיל הריר ב''העיר'' מהשבוע שעבר, ואם אמצא אותו, אצרף לפורום.
    רבקה

• מי שנחמד - נחמדים אליו:Re
    לא בהכרח ולא תמיד, אין לי נטייה לעשות הכללות בעניין, הרי בכל מקום יש מכל מין.
    הייתי לפני שנים אחדות בפאריז עם חברה, ניגשנו לשאול שאלה בתחנת הרכבת ,במודיעין! שם חייב להיות אדם מסביר פנים שיודע לדבר קצת יותר מצרפתית,נתקלנו שם בבחורה בעלת פרצוף לימון שעשתה לנו טובה שהסתכלה אלינו והתשובה היתה , לא יודעת!!!!! במודיעין? הלו, ניסינו שנית אבל היא פשוט הסתובבה קמה והלכה. לבסוף אחד הסדרנים שלא ידע אנגלית הוביל אותנו ממש יד ביד למקום. והוא היה צרפתי אמיתי.

• כדאי לך לפתוח הודעה חדשה.

• לזיוה- שאלה פרקטית:Re
    הי עמית,
    אני לא יודעת מה להגיד לך לגבי מזג האויר. אני לא עד כדי כך מנוסה, ותלוי גם כמה אתם ערוכים נפשית לטיול בטמפרטורות נמוכות. היינו בהולנד לפני מספר שנים באפריל, ודי קפאנו מקור. הטמפרטורות נעו בין 2 ל-12 מעלות (היו ימים שפחות). ראיתי תמונות מושלגות של לוקסמבורג מחודש מרץ. כך שנראה לי, שגם אפריל לא ממש חמים. חודש מאי כבר סביר והפריחה בודאי בשיאה. באמצע יוני היה חם וזכינו לשאריות פריחה בלבד.
    לגבי הגעה. לא בדקתי טיסות לפרנקפורט. אעשה זאת השנה, כמובן. לבריסל יש שני קווים בלבד: בריסל אירליינס ואל על. מדובר על טיסות סדירות בלבד. אין צ`רטרים. קנינו כרטיסים שלשה וחצי חודשים מראש (ביום האחרון של מבצע ההרשמה המוקדמת) ב-345 דולר מבריסל אירליינס. אל על יצאו במבצע מכירה מוקדמת ב- 300 דולר לחודשים מרץ, אפריל (חוץ מחופשת פסח, שאז המחיר עלה) ותחילת מאי. אח''כ זה כבר היה למעלה מ-400 דולר.
    דרך אגב,- בריסל אירליינס נוחתים קבוע ב-5.20 בבקר, וצריך לשתות כמה כוסות קפה לפני שסוכנויות הרכב נפתחות.

בחזרה