בחזרה
בחזרה
חוזרים לאותו יעד- או משנים?
-
לזיוה- ,תודה:Re
-
על הצרפתים והפריזאים:Reכמובן שבכל מקום יש אנשים נחמדים ואנשים לא נחמדים, אבל במהלך הטיול שלי בפריז הרוב המכריע של האנשים שנתקלתי בהם היו לא נחמדים. וזה לא בגלל שלא הייתי נחמד אליהם, כמו שניסו לרמוז כאן, וזה לא בגלל בעיית שפה, כי אני יודע צרפתית, וזה גם לא בגלל ששאלתי מליוני אנשים איך מגיעים למגדל אייפל כי אני מכיר את פריז מספיק טוב בשביל לא לשאול שאלות כאלה.
זה בגלל הצעקות שחטפנו מזקנה כי העגלה של הילד של החברה שלי התקרבה אליה יותר מדי לטעמה, זה בגלל ה''אחראי על הדיסקים'' בסופר שחטף ממני את הקבלה בלי להסתכל לי בעיניים ובלי להגיד מילה, ואחרי שהוא שם את הדיסק בתוך הקופסא הוא דחף לי אותה ליד, שוב בלי להסתכל לי בעיניים ובלי להגיד מילה (הוא חבש KEPI באותו הזמן, כמו זה של דה-גול, ויכול להיות שזו הסיבה). וזה בגלל הצרפתים שנסעו באוטובוס העירה משדה התעופה, שממש צעקו עלי שהבכי של הבת שלי מפריע להם (היא בסך הכל בת שלוש ואחרי שהיא נתלשה מהמיטה בחמש וחצי בבוקר ועברה מסע תלאות הגיעה לקצה גבול היכולת שלה איזה עשרים דקות לפני שהגענו לפורט מאיו והתחילה לבכות). תשוו את זה לזוג האירים שישבו מאחורי שכשהם ראו שלא נעים לי הם אמרו לי ''זה בסדר, לכולנו יש ילדים, וכולנו עברנו חויות דומות''. ועוד ועוד.
-
לעמית- יעד באביב:Reהבנתי שאתם אוהבים טיולי טבע ושאהבתם את אוסטריה ואתם מוכרחים לחזור אליה. אני בעד. אחרי לוקסמבורג אנחנו עוברים לאוסטריה, ובטח נעשה את זה בסגנון המטיילים לאט. הבנתי גם שאתם מחפשים יעד לאביב.
נראה לי, על אף חיבתכם לטבע, שזו עונה מתאימה לטיול עירוני. זה ממש מחוץ לתחום? אם תשתכנעו, אז הכל פתוח. בטח תדעו איזו עיר לבחור.
אם אתם רוצים בכל זאת להתחיל להכיר את האזור הזה, אני בהחלט חושבת שאפשר לבלות כמה ימים בבריסל (יונית לדעתי לא התאהבה בעיר, אבל אני חושבת אחרת). אפשר לנצל את העיר כבסיס ליציאות לברוג`, גנט, אנטוורפן, לובן ומכלן. בקיצור, לטייל בפלנדריה. הנוף שם הוא לא הענין המרכזי, לעומת זאת הערים....
לוקסמבורג סיטי היא השנה בירת תרבות אירופית, ובודאי יהיו בה ארועים מעניינים. וחוץ מזה שהיא יפה, יש בה שפע מוזאונים, ביחס הפוך לגדלה הזערורי (חצי חיפה). יש בה שילוב של נוף (כי היא יושבת במיקום אסטרטגי), מסורת (לא הפאר של פריס וערים אחרות, ובכל זאת...) והתפתחות. מספר מוסדות אירופים שוכנים בה, ואי אפשר בשום פנים ואופן להשוותה לבת ים, כמו שקראתי באתר מגלים. ניתן לצאת ממנה לטיול רכוב לאורך עמק המוזל (עד קובלנץ, אם רוצים), לאורך העיירות המשומרות. אולי גם למץ וננסי בצרפת (לא יודעת עד כמה מעניין שם), לבויון בארדנים הבלגיים לאורך נהר סמואה, ובמידה ומזג האויר מאפשר, לטבע של הארדנים הלוקסמבורגיים ולמולרתל (כאופציה בלבד).
-
רמיה:Reתשמעי, אי אפשר שיהיו כל כך הרבה מנהלים. יש מנהלת אחת לפורום, ואולי היא או מנהלי האתר החליטו מה שהחליטו. פרגני. זה כל כך נורא?
אני חושבת שהשיקול היה נכון, בהתאם לכמות התגובות והנושאים שנפתחו פה. בעיקר שבחורף אירופה קצת קרירה, וגם הפורום יותר בענייני טיולים עירוניים (שזה נפלא) והשאלות האין סופיות על בתי המלון ויעד מתאים לשלג.
-
התמונה יפהפיה
-
לזיוה- ערים אביביותReהי זיוה
האופציה העירונית בהחלט קיימת.
בפסח שעבר היינו שבועיים בפאריז- שכרנו דירה קטנה ולא יקרה ברובע ה-11 - ולא מיצינו את העיר משך שבועיים נפלאים.
גם לכאן הבטחנו לעצמנו לחזור בהקדם..
על הכוונת המשפחתית- ברלין- בה לא ביקרנו. ייתכן ובמרץ עדיין יהיה קר - אם כי אנחנו לא שוללים את האפשרות מה גם שהמקומות הסגורים תמיד זמינים בחורף.
דרך אגב- נכנסתי לאתר של בריסל איירליינס- אבל נראה שעדיין מוקדם מדי לדעת מחירים לפסח.
מאחר ובשנתיים האחרונות - אחרי הרבה שנות בצורת- חזרנו לטייל והתמכרנו- אנחנו מחפשים- בין היתר- את המקומות עם היתרון היחסי בעלויות בכל עונה- אוסטריה שמתבססת על סקי היתה מאד זולה בקיץ, בסוכות האחרון שטנו באירלנד ביאכטה במחיר של צימר ואני תוהה מה המקום הנפלא והכדאי לפסח.
כל רעיון- מטורף ככל שיהיה - יתקבל בברכה,
עמית
-
הופה רמיה-תפסתי אותך,אם אני מזהה נכון,זהו עייט הדגים. למיטב הבנתי זה שבתמונה הוא לא מארופה,אלא מצפון אמריקה.קבלי אחד כזה אפריקאי ונראה אותך שוב, מגרשת אותי לשם.
-
אורי יקירי(שנורית לא תכעס)הנושא סגור. וזהו.
החיים ממשיכים הלאה.
השתקפויות-נורבגיה
-
לעמית- יעד באביב:Reהייתי נזהרת מערי ארצות השפלה בעיתוי של סוף מרץ תחילת אפריל גם.
רטוב,גשום ולא דומה לקיץ.
לעמית
טיול ''אביב'' נכון יותר לעשות,לדעתי, ביעדי ''דרום'' דרום ספרד, דרום איטליה, דרום צרפת או בכלל בספרד.
הסיכון נמוך יותר.
בעיניי גשם הוא מטרד יותר משמעותי לטיול מאשר קור ,הכוונה שלי לגשם משמעותי לא זרזוף קייצי שמתחיל ונגמר.
המינוס בתקופה זו- שחלק מהאתרים עדיין סגורים(עד פסחא לפחות) שחלק מהאטרקציות אם רוצים מבוססים על פעילות מים וזה מוקדם מדי לחשוב על זה אפילו.
אפשרות נוספת (לא ניסיתי בתקופה זו,אבל שמעתי עליה) היער השחור-אלזאס,בגלל מיקומו הגיאוגרפי ובהנחה שהשנה לא מושלגת וקרה מאד -הוא בין ראשוני האתרים לעבור ל''פוזה של אביב'' (כי בחלקו לא בנוי על תיירות סקי בכלל).
שילוב שלו עם ברך הריין ,מוזל או עם אלזאס או עם שניהם אפילו יכול לתת פתרון משולב של גם עיירות ,גם טבע (מוגבל) ובמחירים סבירים (טרום עונה-יותר זול מאוסטריה בקיץ).
נ.ב. נכון- לא התלהבתי מבריסל. עיר אירופאית לכל דבר ועניין . לא עושה לי ''וואו'' בנשמה- כאמור עיניין של טעם.
-
תודה יונית ועוד מחשבה-:Reבהחלט כיוון מעניין שלא חשבתי עליו.
ומחשבה נוספת- דרום צרפת- שייט תעלות- מה דעתך? המחירים ממש קורצים יחסית לקייץ - וכמו צב- מטיילים עם הבית על הגב...
עמית
-
ממש התבדחתיבוקר טוב
מבחינתי בכלל לא נפתח הנושא.אבל דווקא הבלבול בענין נשר או עייט בעברית מול האנגלית,נשאר פתוח.בתמונה הנהדרת שלך, מצולם נשר אמריקאי קרח,סימלה של ארצות הברית.לכל מה שאנחנו קוראים עייט, הם קוראים נשר.ואילו לנשר, הציפור המגעילה שבצילום המצורף, ההולך ונכחד מקומותינו,הם קוראים עייט.לעייט הדגים,(שבצילום הישן שלי) אפילו שינו את השם לשלח הדגים והגדילו את הבלבול.זה נשר לכל דבר(באנגלית) וקרובו היפהפה של האמריקאי.השוני בין שניהם שלאמריקאי זנב לבן ולכן הוא גם יותר יפה.---אורי
-
תודה יונית ועוד מחשבה-:Reיש שיט תעלות בתקופה זו(אמנם סוף אפריל) - כי פגשתי אותם שטים (בקנאל מידי) אבל בתור אחת שלא עולה על גיגית באמבטיה קשה לי לענות על מידת האטרקטיביות הרלוונטית לתקופה.
במחשבה שנייה- מה יכול להיות גרוע? אותן עיירות,כפרים,נהרות? לא ?
-
למה לערבב:Reהאמריקאים לא מערבבים כל הקרחים האמיתיים הם VOLTURE שזה נשר וכל עטויי הנוצות כמו הסמל הלאומי שלהם הם EAGLE שזה עייט. וכך הסמל בלאומי שלהם הוא הBALD EAGLE שרק נראה מרחוק קרח בגלל הנוצות הלבנות שבראשו
-
רק הבהרה טכנית...ואולי הייתי צריך לעשות אותה מוקדם יותר -
שרשור מהסוג הזה לא דוחק הודעות חדשות לדף הבא, אלא רק גורם לנו לגלול את הדף מעט יותר למטה - בכל דף פורום יש מספר קבוע של הודעות חדשות, ומספרן לא משתנה בהתאם לאורך השרשורים המתווספים אליהם.
במילים אחרות - אין בשרשורים האלה פגיעה בתוכן או בשירות שנותן הפורום. אם שואלים אותי - אפילו להפך. מצד שני, לא שאלו אותי, אז לא משנה...
:))
-
בלי הכללות על כל הקרחים:)גם אני קרח אמיתי.
-
וואו, נורא חבל שדברים כאלהקרו לך. לי לא קרה דבר כזה או דומה אף פעם. שלא יהיו עוד חוויות דומות.
-
תודה, זיוה
-
יש כמה דברים שכדאי להיותמוכנים אליהם מראש: קצב יותר איטי, שירות שהוא פחות גמיש, הלקוח/ה אינם צודקים תמיד (האמת, אני מעדיפה את הגישה הזאת על פני התרפסות וקבלת כל דרישה חוצפנית באדיבות, וזה באופן כללי ולאו דווקא לגבי צרפת).
אני גם חושבת שכדאי ללמוד כמה מילים בצרפתית לפני הנסיעה.
לגבי המקרה במסעדה, אני חושבת שזה קשור לגאווה שהם מרגישים ביחס לאוכל, כזו שמשמעותה היא שהשף יודע את מלאכתו ועושה אותה בהתאם לראות עיניו. לי זה לא מפריע אבל אני לא אוכלת בשר.
בסך הכל אני מרוצה מאוד מהשירות שאני מקבלת בצרפת, בכל מקום. פה ושם יש אנשים לא נחמדים אבל אני נתקלת בהם גם באיטליה (סדרן שפתח לי ואנשים נוספים גלריה ברומא ולא טרח לענות על ברכת שלום, מוכרת בג`לטריה שעשתה לי פרצופים מול שטר של 20 יורו, מוכרת בגלידריה אחרת שלא טרחה להסביר שצריך לקחת מספר לפני שנעמדים בתור, קרירות גמורה מצד עובדת במשרד תיירות בפרארה).
-
לגיל Reאז איך אתה מסביר-ותסתכל על התאריכים- שה- 4 -קפץ לפני שאלות שלא היו בשרשור מ- 6 לחודש?????
-
זה כבר סיפור אחרזה לא קשור לגודלו של השרשור, אלא לבחירה מודעת שעשיתי - להקפיץ פעם אחת את השרשור הספציפי - בגלל מידת העיניין שהוא עורר - ואת בוודאי מסכימה איתי שהוא עורר עניין