סופ``ש רומנטי בפברואר!
-
שלום רב,
אני מחפש יעד רומנטי חורפי בראשית פברואר: פריז? לונדון? טוסקנה?
יש לי כ4-5 ימים. מה מומלץ? איפה קר מידי לטייל? -
סופ``ש רומנטי בפברואר!:Reשלום, באופן אישי את מרבית הנסיעות שלי אני מבצעת בחורף - יותר קל להתגבר על קור בעזרת לבוש מתאים מאשר על חום,זיעה וצפיפות תיירים מכל העולם.
לדעתי 4-5 ימים שוה לעשות ``טיול עיר`` שזה: התמקדות בעיר אחת.
מהערים שיצא לי להיות בהן בחורף:
מקום ראשון -לונדון. הייתי בפברואר לפני כמה שנים. עם לבוש טוב כולל: כובע,,מטריה ,כפפות,מעיל וסוודר טוב מסתדרים מצויין. זו עיר החלומות המציעה לכל עניין המון כייף, תרבות, אוכל, קניות, אתרים ועוד הייתי 6 פעמים ועוד אשוב.
פאריס כמובן...היתי בחורף והיה מצויין.
אמסטרדם - אנחנו היינו בה בחורף והיה פשוט קסם. מאוד רומנטי, נעים, שקט (יחסית) המון מקומות פשוט לשבת...מקסים
מילאנו...כן כן זו לא עיר אפורה ותעשייתית כמו שמתארים לפעמים בספרים. זו עיר מקסימה מלאה תרבות צפונית (שלא כמו דרום איטליה) אוכל טוב, מקומות לראות, מקומות לשבת ולהסתובב מאוד אהבתי.
ועכשיו (בעוד מספר ימים )אני בטיול חורף לברצלונה- מקוה שיהיה כייף
שיהיה בהצלחה! -
סופ``ש רומנטי בפברואר!:Reאופס..שכחתי גם את פארג- מקסימה! מקומות קסומים , אוכל מעולה בירה מדהימה (הכי טעימה ששתיתי) . היתרון הוא שהעיר קטנה יחסית ואפשר לחרוש אותה ברגל. אנחנו היינו בתחילת מרץ לפני כשנתיים. היה קר אבל שוב..עם מעיל, כפפות....וכל השאר נהננו מאוד. היתרון במקום זה הוא גם החבילות הזולות שמציעים . מה שכן! תעשו כל מאמץ לקחת מלון שקרוב למרכז. אנחנו התארחנו אצל משהי שמשכירה חדרים. היה בסיסי אבל נקי ובמיוחד-ממש על השדרה המרכזית. אם תרצו אני יכולה לנסות לאתר את הכתובת והפרטים. -
סופ``ש רומנטי בפברואר!:Reיש סיכוי שאת מכירה מקומות טובים ומרכזיים לשהות בהם בפאריז? -
סופ``ש רומנטי בפברואר!:Reכן. אבל קצת קשה לדלות מהזכרון בדיוק. בגדול- בפאריס הייתי 4 פעמים (1 בתור ילדה לא נחשב). מהנסיעה האחרונה אני זוכרת לטובה: את מוזאון הלובר (בכל ביקור נכנסתי. לא חייבים ``לחרוש`` את המוזאון אלא ללכת למה שמעניין) , כמובן שאנז אליזה -השדרות הקסומות. מוזאון קלוני -מוזאון קטן וחמוד ובו שטיחי הקיר המדהימים עם חד הקרן, סקרקר-הכנסיה הלבנה בראש הגבעה, אפילו פורום דה הל. בפעם האחרונה עם הבן שלנו הינו גם ביורודיסני ...ועוד המון מקומות. כדאי ומומלץ להכנס לטיפים של האתר וכן לחפש לפי עיר את מה שכותבים שם ממליצים שונים. ההמלצות מעולות. בטיול שלי בסוף השבוע לברצלונה ``חרשתי`` את ההמלצות השונות. כשקיבלתי ספר כבר הכרתי בו הכל.
פאריס היא עיר מלאת אווירה , קניות -יקר נורא, מחיה-יקר נורא, מלונות -חדרים קטנים במיוחד, אוכל נהדר אבל יקר. לדעתי האישית פאריס ``רשומה`` אצל כולם כמרכז הרומנטיקה העולמי אך בפועל אמסטרדם או פראג הרבה יותר רגועות ,נעימות, עם פינות מקסימות, עם מחירים שפויים, והמון כייף לטיול רומנטי,
תהנו בכל מקרה...אולי כשאחזור אוכל להמליץ על ברצלונה כעיר רומנטית לטיול...נוסעת ל4 ימים. -
לאסנתתתמקדי במילאנו,בבקשה,אסנת ! ספרי/פרטי קצת על ``גולות הכותרת`` של עיר זו. תודה מראש. -
לאסנת:Reלא ציינתי בכלל את מילאנו... ואת ההודעה כתבתי לפני חצי שנה.... זה קצת מוזר.... -
לאסנת:Reאז אלו העובדות: א. ראי תגובתך ב 31.12.06 בשעה 10:07-שם בהחלט התייחסת למילאנו כהמלצה. ב. אמנם כתבת זאת לפני מספר חודשים,אבל הרי כל הרעיון של יעילות האתר,היא שניתן ואף רצוי ומומלץ לחפש המלצות/טיפים היסטוריים במאגר הפורומים(לפי מילה מסויימת אפילו). ג. ועכשיו שני דברים אליך,אסנת:(1) שתתיחסי לפנייתי הקודמת בענין הרחבת המלצתך על מילאנו. (2) שאקבל ``התנצלותך`` על ``החשד`` שלך ל``משהו מוזר`` בפנייתי
(בקריצה כמובן).
תודה,שוב,מראש/ על תגובתך זו והבאה. -
לאסנת:ReOK צודק. אכן כתבתי וקבל התנצלותי זה אכן היה קצת מוזר. לגבי מילאנו - הייתי שם מספר פעמים, אך כרגע יכולה לזכור בעל פה בעיקר את האוירה בעיר. למיטב זכרוני היתה נטיה לתאר את העיר כעיר אפורה ותעשייתית אבל כשהייתי שם הרגשתי שונה לגמרי: עיר צעירה, תוססת, צבעונית ונעימה. כמובן שאזור הכיכר +כנסיה+ השדרות המקורות מאוד מאוד יפות אך ישנם מסביב כלומר באזור רחובות מקסימים שבהם בתי קפה רבים מסעדות טובות , חנויות מיוחדות ועוד. האוירה בעיר צעירה מאוד, ``עיצובית`` כלומר המון חנויות ספרים ומקומות מעוצבים שונים ומאוד נעים לשוטט בעיר ולספוג את האוירה האמת שבספטמבר אני נוסעת לשם שוב... בנתיים לא ממש עזרתי ב``טיפ`` אבל ממליצה שוב לחזור לאתר ולחפש פרטים שם. שיהיה לך טיול מוצלח -
לאסנת:Reתודה,אסנת,והתנצלותך התקבלה כמובן
תראי,זה משתפר מעט,אך לא נתת עדיין מספיק ``צידוקים`` לכדאיות לבקר במילאנו.את מתמקדת ב``אוירה``/חנויות וכד`,
ודווקא מתרחקת מענין התיחסות לאתרים מרכזיים מיוחדים ואופיינים לשם,ולאטרקציות מקומיות בולטות-משהו כמו ``אסור לפספס``.אז אולי לא הבהרתי ציפיותי בשאלתי,אבל הפעם אני מקווה שאני ברור יותר.
הרי את אומרת שאת נוסעת לשם בספטמבר בפעם הרביעית...
זה אומר משהו על המקום עצמו !
וגם אם את מחובבי השופינג+בתי קפה בלבד,בטח יש שם דברים שמושכים אותך מעבר לכך.
אגב...את מוזמנת להיעזר בי(גם בשאלות ``מוזרות``(...)) לגבי לונדון,שם הייתי כבר מספר פעמים-בעת שתצטרכי.
תודה רבה וחג שמח. -
לאסנת:Reתראה, (בלי ציניות בבקשה, כבר עברנו את זה) אני מטיילת בעולם מאז הייתי בת 7 (היום 37). במשך השנים הצלחת הטיול אצלי תלויה ב 4 גורמים: אוירה, אתרים, אוכל, קניות. זו לא עיר כמו רומא שבה בכל צעד אתה נופל לתוך אתר וגם לא לונדון (6 פעמים...זו העיר הפיבוריטית שלי) אבל יש בה משהו שלדעתי שוה ביקור. הביקור לא נמדד אצלי רק לפי מספר האתרים שבקרתי בהם לפי הספר אלא כמו שציינתי בשילוב של כל המרכיבים. הייתי בעיר כמה פעמים וטיילתי בה בכייף. לדעתי ומנסיוני זו עיר שכדאי לעבור בה כשנמצאים בצפון איטליה גם אם לא מרובת אתרים. (ולא אני לא מאלה שמודדות עיר לפי כמות החנויות...). האתרים המרכזיים נמצאים במרכז העיר סביב הכיכר הגדולה. ישנה הכנסיה הלבנה (אפורה...) יפה מאוד יחודית מאוד -נראת כמו ארמון ``טפטופי חול`` אם אתה יודע למה הכוונה. ניתן לעלות לגג ולתצפת על העיר (מאוד יפה). חוץ מזה הכיכה עצמה יפה רחבה כנהוג בארופה ומלאת יונים מסביבה בתי קפה מקסימים עם קפה מעולה כמובן וכל מני עוגות ומאפים קטנים. ליד הכיכר נמצאת השדרה המקורה (לא זוכרת את השם) זהו למעשה מדרחוב מקורה בתקרת זכוכית מצויירת-מאוד יפה ומאוד מיוחד. בפנים אפשר למצוא את שור המזל..אם נוגעים בו המזל מגיע. עד כאן בכל זאת באמצע העבודה... -
לאסנת:Reאו ! עכשיו אהבתי. באמריקה אומרים על זה:now you are talking
מסתבר שהבעיה היתה אצל ה``מראיין``(אני).ולא,אין שום ציניות בדברי קודם,אלא התכוונתי לכל מילה.
אבל...מה שעשית כאן זה...גירית אותי(את סקרנותי) לשמוע את ההמשך !
קחי לך את הזמן(לא בזמן העבודה כמובן),והמשיכי את שהתחלת כאן,בבקשה.
אגב,הדיעה וראייתך מתאימים לי,כי גם אני מ``נרקומני לונדון``,וזה מעיד על הטעם(הטוב) שלך...
להתראות כשתיתפני.
תודה רבה. -
לאסנת:Reכל כך הרבה שעות עבודה רצוף ?!... ממתין שתתפני להמשך ההדרכה שלי בענין מילאנו. תודה רבה. -
לאסנת:Reבוקר טוב לך. אכן קצת לחוץ בעבודה ילדים וכל השאר ולעניינו: רעננתי כמה תאים אפורים במוח וזה מה שיצא: בעיר פארקים מקסימים שוים ביקור. בררה-מוזאון יפה ומעניין שנמצא באזור שנעים לשוטט בו מבחינת אוירה, בתי קפה מקסימים, חנויות מעניינות. הסעודה האחרונה-נמצא בתוך כנסיה התור היה ארוך ביותר וזמן השהייה בפנים קצר מאוד אבל היה שווה מאוד מרשים. דבר אחרון שאני זוכרת -מצודה שבתוכה מספר מוזאונים המקום עצמו יפה מרשים ומעניין אבל לצערי לא הצלחתי להכנס כי היה סגור. עד כאן המלצות לא מאוד מאוד מפורטות אבל לסכום: עיר מקסימה , יש מה לראות , ושוב לדעתי שוה ביקור אם נמצאים בצפון איטליה (אנחנו שלבנו גם נסיעות לאגמים בצפון ובפעם אחרת נסיעה לדרום) שיהיה בהצלחה ותהנה. נ.ב.-גם לי יצא משהו כי גיליתי שאני יכולה לקפוץ למצודה ולנסות את מזלי במוזאון שוב... -
לאסנת:Reשיטוט קצר באתר למטייל העלה את המצ``ב . אני מניחה שכבר מצאת את זה...זה די ממצא מפורט ומתאים שיהיה טיול מוצלח!
http://www.lametayel.co.il/archive/categories.asp?app_id=13&dest_id=651&dest_type=3 -
לאסנת:Reבוקר אור,חולת לונדון ומילאנו,יקרה ! האמת-לא חשבתי על הלינק הזה שצירפת כאן-ותודה רבה. זה בהחלט יסייע לי,למרות שאף פעם אין להסתפק בחומר כתוב רישמי ויבש של אתרים/ספרים,אלא תמיד כדאי ביותר להסתייע בדברי מטיילים ומהעיניים האישיות שלהם,בדומה לפורום ןהטיפים כאן באתר. נכון גם שלכל אחד יש את הטעם שלו,אבל אם עושים כמו ``ממוצע חוות דעת`` ו/או מכירים כבר מטייל/גולש שכבר הוכיח עצמו בעבר,ניתן בהחלט לקבל כיוון מתאים. בדומה למה שאני עושה כאן איתך...אז אל תאכזבי
-
לאסנת:Reאני משתמשת זמן רב באתר של למטייל ומרבית ההמלצות מוצלחות למדי. הספר לדעתי נותן מסגרת טובה בצרוף כתובות וטלפונים חיוניים אך את הפקנטיות +הדגשים כדאי מהאתר. האתר (לא הפורום) מאוד קל לשימוש (כאילו שאני מקבלת שם אחוזים...חחח ) באמת מומלץ מנסיון. פעם פשוט קמתי ונסעתי, מקסימום עם עלעול קל בספר כזה או אחר.היום שהזמן יותר קצר והילדים איתנו זה מצריך תכנון יותר מפורט ומדוייק מה שמוכיח עצמו כל פעם מחדש. ונא להעמיד דברים על דיוקם: אני חולת לונדון. מילאנו מקסימה אבל לא נכנסת תחת הקטגוריה... ביי ויום טוב! -
לאסנת:Reלא תאמיני מה גיליתי ! אני בכל אופן הופתעתי-וחייכתי... יש הגדרה לאנשים מכורים/``קרועים`` על לונדון(והמדינה): ``אנגלופילים`` !!! אמנם יש לכינוי הזה צליל של סטייה,אבל בעצם זה לא כך אצלינו ?!... -
לאסנת:Reבוקר אור,אנגלופילית יקרה ! תודה על ``חלק ב``` של חוות הדעת שלך על העיר,וסליחה עם הפרעתי בזמן העבודה ביומיים האחרונים...שכחתי את עצמי קצת,כי אני בחופשת מחלה מהעבודה. ובכל זאת,שתי שאלות על הפרק: 1. כשאת מתייחסת לתור ולשהייה בכנסיה עם הציור המפורסם- כמה זמן זה ``ארוך``(התור),וכמה זמן זה ``קצר``(השהייה בפנים) ? 2. אולי נעבור כבר לאימייל רגיל(ולא דרך האתר)- גם כי זה מסורבל יחסית כאן,גם כי יש לי שאלות נוספות על מילאנו,וגם כי אנחנו כבר מתחילים להעמיס ולהכביד על האתר כאן...יש לך את האימייל שלי שמופיע באתר עם כל הודעה שלי, אז את מוזמנת,או שתרשמי לי את שלך ואני אוזמן... תודה רבה ונהניתי עד כה. -
לאסנת:Reשלחתי למייל שלך...מקוה שהגיע
רק בריאות! (לחופשת מחלה...)