מעז יצא מתוק - בולגריה
-
שלום חברים,
חזרנו הבוקר מטיול נפלא של שבוע בבולגריה.
הרכב הטיול- זוג + 2 ילדות (בגיל 6.5, 4.5).
אז איך הכל התחיל???
הסיפור שהייתי אמור לספר לכם כעת היה על שבוע בצפון פולין, הכל כבר הוזמן- מקומות לינה ורכב והטיול תוכנן לפרטי פרטים, אלא שלוויז אייר היו תכניות אחרות ובתחילת אוגוסט ביטלו את הקווים לוורשה וקטוביץ כך שלהגיע לפולין הפעם לא נוכל להגיע

אחרי ההלם הראשוני והבאסה התחלנו לחשוב על יעדים שלא ישברו את מסגרת התקציב שלנו והחלטנו (בחששות ולאחר לבטים רבים) להזמין טיסה לסופיה ולבצע טיול בבולגריה.
אני, שרגיל לתכנן טיולים שנה מראש, נמצא במצב שעוד פחות מחודש וחצי אני נוחת במדינה שאני לא יודע כלום עליה... איך מתחילים?? מה עושים??? למי פונים???
לפורום משפחות כמובן

תוך פחות משעה החבר'ה בפורום מעודדים אותי ומתחילים "להפציץ" אותי במידע ובטיפים על בולגריה.... בזכותם מצב הרוח שלי השתנה מקצה לקצה והתחלתי רשמית בתכנון הטיול לבולגריה.
אז לפני שאני מתחיל אני רוצה לומר תודה ענקית לאלונה, ג'ני(2), רנצ'י, אמה ורחל לבון על הסיוע, העידוד, ההכוונה והטיפים הנפלאים שלכם
בלעדיכם הטיול היה נראה אחרת לגמרי.... רובי
-
מעז יצא מתוק - בולגריהמבחינת ההכנות לטיול:
1. הטיול היה טיול מתגלגל - 6 מקומות לינה שהוזמנו מראש ב-booking.com
2. הרכב הוזמן ב- rentalcars.com טיוטה אוונסיס אוטומט אותו לקחנו מיורופקאר בשדה התעופה בסופיה.
3. הכרה בסיסית של האותיות הקיריליות.
4. למדנו, אני והבנות, מילים בסיסיות בבולגרית- בכלל זה הפך להיות נוהל אצלנו לפני טיול, ללמוד יחד עם הבנות את המילים הבסיסיות של המדינה אליה אנו מגיעים וכן לימוד הספרות 1-10 - חוויה מעשירה לילדות... מומלץ ביותר!!!!
יום שישי- 19/9:
הגענו לנתב''ג שמחים ומאושרים... אנחנו בדרך לחו''ל

אלא שלהפתעתנו הייתה כמות גדולה של אנשים בטרמינל 1 ונאלצנו לעמוד בתור לצ'ק אין דקות ארוכות, ארוכות מאוד

לאחר כשעה וחצי אנחנו סוף סוף בארץ המובטחת - אנחנו בדיוטי פרי

מרוב התלהבות שאנחנו שוב בנתב''ג, מתענגים על קפה של בוקר, לא שמנו לב שהשעון תקתק ותקתק והיייייייי המטוס אוטוטו ממריא בלעדינו.... ארבעתנו פתחנו בריצה מטורפת שלא הייתה מביישת אתלטים מקצועיים ובשנייה האחרונה עלינו על המטוס.... היינו בטוחים שלא נוכל לשבת יחד כיוון שעלינו בין האחרונים, אבל לשמחתנו השורה האחרונה של המטוס הייתה פנויה... ונדמה שחיכתה רק לנו

אחרי כשעתיים נחתנו בסופיה, שדה התעופה בסופיה קטנטן... ולאחר כחצי שעה כבר היינו על המכונית ויצאנו לדרך

-
מעז יצא מתוק - בולגריההתחלנו בנסיעה ואז קלטנו שהשילוט מופיע ברובו באותיות קיריליות... מזל שהורדנו תוכנות ניווט לסמרטפונים...
(בהמשך ראינו יותר ויותר אנגלית בדרכים, אך עדיין היו אזורים שלמים, שחלקם נחשבים מתוירים, שהשילוט היה ברובו באותיות קיריליות).
אחרי מספר דקות נסיעה החלטנו לעצור לאכול (כיוון שלפנינו נסיעה של כ-3 שעות) באזור שנראה כמו מרכז מסחרי הצמוד לאוניברסיטה או למוסד אקדמי כלשהו.
ריחות השווארמה באוויר, הובילו אותנו
לאכול שווארמה באחת המסעדות במרכז המסחרי.כשנכנסנו מייד נשאלנו מהיכן אנחנו.ענינו ישראל ובתגובה בעל המקום הציג את עצמו "נעים מאוד אני XXX מעירק" בהתחלה היינו המומים, אך כעבור מספר שניות התלהבות עלתה על פניי ואמרתי שגם משפחתי מוצאה מעירק... אך אנחנו ילידי ישראל. בעל המקום היה חביב מאוד ושמח על ההזדמנות שהייתה לו להכיר אנשים מישראל. בעל המקום סיפר לנו שהוא כורדי שמשפחתו ברחה מעירק לבולגריה עוד בימי סדאם חוסין.
הזמנו שווארמה- פיתה גדולה לאבא דב, פיתה בינונית לאמא דובה ופיתה קטנה לדב הקטן (הילדה הקטנה) ורק "זהבה" (הילדה הגדולה) אכלה פיצה
בעל המקום כל כך התלהב מכך שפגש ישראלים והזמין אותנו לצ'יפס על חשבון הבית 
כשקיבלנו את החשבון הבנו עד כמה המחירים פה ממש נמוכים, מחירים שעד כה לא התרגלנו לשלם בחו''ל- 3 מנות שווארמה + פיצה + 4 בקבוקי מים בפחות מ-30 ש''ח.
שבעים ומרוצים התחלנו בנסיעה הארוכה לעבר היעד הראשון שלנו - הכפר arbanasi.
לאחר כ-3 שעות ורבע, בסביבות השעה 17:30 הגענו לכפר. מספר ק''מ לפני ההגעה לעיירה, בכביש הצדדי המוביל לכפר, עדר של פרות החליט לחצות את הכביש בכדי להגיע לעשב בצד השני שלו, היו פרות שנתקעו באמצע הכביש - אטרקציה ענקית לבנות
אחרי מספר דקות נסיעה הגענו ל-arbanasi. תכננו לאכול בה ארוחת ערב, אבל די התבאסנו ממה שראינו מהרכב - לא היו יותר מדי אנשים בעיירה והכפר נראה די שומם (לקח לנו עוד יום-יומיים להבין שככה זאת בולגריה ושזה בעצם הקסם שלה...).
-
מעז יצא מתוק - בולגריההחלטנו להגיע למקום הלינה הראשון שלנו בכפר malki chiflik הנמצא כ-5 דקות נסיעה מהעיר veliko tarnovo בכדי לשים את המזוודות ואז לצאת לארוחת ערב ב-veliko tarnovo.
כשנכנסנו לכפר היינו בהלם- יש תחושה כאילו חזרנו מאות שנים אחורה בזמן - כלי התחבורה העיקרי סוס ועגלה וראינו אנשים שואבים מים מבאר.
הגענו למקום הלינה - החצר שלו הייתה יפיפייה, את הדירה עצמה פחות אהבנו - המיטות לא נוחות, יש ריח רע בדירה והכי קשה- בעל המקום לא נמצא במתחם, כך שיש תחושה שאנחנו לבד ואם יקרה מקרה חירום... אין למי לפנות ואנחנו לא אוהבים את זה

-
מעז יצא מתוק - בולגריהרובי,
טוב... אני מניח שתיכף ומייד יתייצבו כאן נסיכות בולגריה הבלתי מעורערות ובנתיים בזכותך החגשבת הזה הופך למוצלח מרגע לרגע.
כל כך אוהב את סיפורי הטיול שלכם ואני לגמרי כאן.
שמוליק
-
מעז יצא מתוק - בולגריהיצאנו לאכול ארוחת ערב בעיר veliko tarnovo.
העיר הדליקה אותנו מהרגע הראשון שראינו אותה- עיר יפיפייה
(איזה כיף שחוזרים אליה מחר...)אכלנו ארוחת ערב טעימה מאוד!!! במסעדת bianco - כל המנות שהזמנו היו מוצלחות (והזמנו הרבה
) כאן התוודענו לראשונה לסלט הבולגרי הטעים שכולל ירקות טריים והמון גבינה בולגרית מגורדת... בנוסף הקינוח היה תענוג - נקרא kazan dolbi, המלצר אמר לנו שזה קינוח תורכי והקינוח היה טעים טעים טעים- ארבעתנו חיסלנו אותו בשניות... הארוחה כללה 2 מנות פתיחה, 4 מנות עיקריות, קינוח, שתייה לבנות ו-2 כוסות יין במחיר לא ייאמן של כ-100 ש''ח
מה זה המחירים האלה???? 
-
מעז יצא מתוק - בולגריהשמוליק- איזה כיף שאתה כאן
תודה על המילים החמות 
-
מעז יצא מתוק - בולגריהשבעים ונלהבים חזרנו לעבר מקום הלינה שלנו...
בכניסה לתוך המתחם, כשאנחנו עדיין יושבים ברכב ואשתי מתכוונת לרדת מהרכב בכדי לפתוח לי את שער הכניסה לרכב, אני מבחין ב-2 כלבים ענקיים שרצים לכיוון שלנו.... אמאאאאאאא
מה עושים?? איך יורדים מהרכב??? איך נמנעים מכך שהכלבים יחדרו למתחם של מקום הלינה??? הכלבים ממשיכים לנבוח עלינו ואין מצב שמישהו מאיתנו יורד כרגע מהרכב... אחרי מספר דקות הכלבים התייאשו מאיתנו והמשיכו בדרכם...
שמחנו שהצלחנו להיכנס מבלי שהכלבים הצליחו לחדור למתחם והיינו בטוחים שכעת "מלונינו הוא מבצרינו" ואין מצב שכלב כלשהו ייכנס למתחם..... אלא שבשעה 23:30 כשאנחנו כבר רדומים, אנו שומעים נביחות רמות ממש מחוץ לדלת שהעירו אותנו ומאוד הבהילו אותנו
אני מזיז את הוילון ורואה 2 כלבים ענקיים (אחרים) בחצר ואז התחיל חשש רב מה יהיה עלינו בבוקר?? איך נעמיס את הציוד מבלי להיתקל בהם?? כל הלילה הנביחות נמשכו בעוצמות שונות...אני מקווה שנשרוד את השהות כאן ושמחר בבוקר נצא לחצר מבלי להיתקל באף כלב

לילה טוב ושקט,
רובי
-
מעז יצא מתוק - בולגריההיי
איזה כיף לקרוא! במיוחד על טיול ליעד קצת פחות נפוץ כאן בפורום.
ממתין להמשך...
-
מעז יצא מתוק - בולגריהרובי!! איזה יופי של סיפור מתח ותמונות! סחתיין על התכנון הזריז, גם אני מאלה שמתכננים שנה מראש, אז מאוד מעריך את ההתעשתות המהירה. והיי, יצא לך לתכנן שני טיולים בשנה

ממתין בהנאה להמשך,
יובל
-
מעז יצא מתוק - בולגריהאמא'לה, איזה חוויה מפחידה. מה יהיה בבוקר עם הכלבים? יש מצב שיתעייפו וילכו לישון? איך השארת אותנו ככה במתח?
רובי,
מוצא חן בעיני שהבנות שכבר ראו חתכ'ת עולם יושבות ולומדות אותיות ומספרים לפני כל נסיעה. כל הכבוד להן ולהורים.
יופי שנהניתם בבולגריה וכל הכבוד על ההתעשתות המהירה. בולגריה - אחד מטיולי המגירה שלי. מקווה שבסוף גם תצא משם.
-
מעז יצא מתוק - בולגריהבוקר, מוקדם כל כך, שקט בגבעה, קפה ראשון, סיגריה ו.. איזה הפתעה נהדרת, איזה מתנת חג הבאת לי, רובי!
בולגריה אהובתי דרך העיניים שלך. אין לי הרבה מילים רק המון תודות על זה שהשתכנעת, על זה שנסעת ובעיקר על זה שאהבת.
והכלבים? בוודאות רק רצו רק להגיד לכם ברוכים הבאים.
מחכה להמשיך ושוב המון תודה על המתנה
אלונה
-
מעז יצא מתוק - בולגריהרובי, איזה כיף שהתחלת לספר על בולגריה

בטח הכלבים רק באו להגיד שלום, הם חיות חכמות וידידותיות.
גם אצלנו יש מנהג כזה-ללמוד כמה מילים בשפה של מדינה אליה מגיעם (כמובן אם אפשר לבטא את המילים).
ממתינה להמשך... גם אצלי בולגריה נמצאת במגירה די למעלה.
-
מעז יצא מתוק - בולגריההי רובי,
בוקר טוב, חג שמח וברוכים השבים.
כל הכבוד על הזריזות! בעוד אני יושבת וכותבת (וכותבת) את סיפור הטיול שלנו מלפני חודש, אתה לא מבזבז רגע וכבר ניגש למלאכה.
מקווה שלא תשאיר או אותנו יתר מדי זמן במתח, ובכלל אני מאוד סקרנית לקרוא את החוויות שלכם - אותם מקומות, אבל הרכב משפחתי שונה (אנחנו הרי טיילנו עם שני בנים גדולים), זווית ראיה אחרת, מפגשים אנושיים אחרים. יש למה לצפות!
-
מעז יצא מתוק - בולגריהקודם כל,כל הכבוד על שינוי מהיר,ניצול אפשרויות במקום ביטולים וקיטורים.
אהבתי את הזריזות וניצול אפשרויות.בולגריה?למה לא? אז עוד לא נסעו,כן נסעו המוני ישראלים,לבקר בה...אז מה? הבת שלי ניצלה סופש לפני החגים לביקור בבורגס,ולמרות סוף עונה כמעט...נהנו מאוד.גם אמא שלה,אחרי שהביאו לה כמה קרמים

ממתינה להמשך,לבוקר ללא כלבים..מה?לא הבאתם כמה עוגיות,קרקרים מהארץ,הם וודאי ישמחו לטעום...אנו תמיד מביאים חבילות של עוגיות קרקים כאילו לנו...לברווזים,ברבורים,כלבים,יוני ם וחתולים ואפילו שחף סלובני.
אמה
-
מעז יצא מתוק - בולגריהרובי שנה טובה
שמח שנהנית מבולגריה.מדינה קרובה שמאפשרת חופשה מקסימה.
רנצי
-
מעז יצא מתוק - בולגריהעל ה"קטע" שלך עם כלבים אני יודעת בהקשר דווקא של המדריך על טאיוואן(שטרם קיבלתי, אגב), נשכו אותך בסוף? לא סתם אומרים כלב נובח לא נושך אבל לא בטוח שזה תופש גם בבולגריה.
הייתי בבולגריה בילדותי המוקדמת באתר סקי שנקרא פומפורובה. חוץ מהלבן של השלג אני לא זוכרת דבר. מה שבטוח הוא שבולגריה זה בלקן ושום דבר רע לא יכול לצאת משם!
תודה על הסיפורים

-
מעז יצא מתוק - בולגריהתודה על התגובות
חיממתם לי את הלב 
עוז- אני מקווה שבהמשך עוד ועוד אנשים יגיעו לבולגריה ולא כברירת מחדל (כמו שאנחנו הגענו אליה).
יובל- התכנון בשנה הקרובה ייקח אותי (בזכותך
) למחוזות שלא חשבתי שאגיע אליהם בשנים הקרובות... זיוה- מחזיק אצבעות שטיול המגירה שלך ייצא במהרה אל הפועל

אלונה- עד הטיול שלנו היית לאדם הכי מזוהה עם אהבתו לבולגריה.... אני רוצה לעדכן אותך שמישהי נוספת הצטרפה למועדון שלך
וזאת אשתי
שלא פעם אמרה במהלך הטיול שהיא פשוט התאהבה במקום... אנחנו רק חזרנו והיא כבר חושבת על הפעם הבאה 
מרינה- אני יודע שאומרים שהכלב הוא ידידו הטוב של האדם ובאמת שאין לי בעיה להתיידד אתו, רק שלא יתקרב אליי יתר על המידה ושישתדל לא לנבוח עליי

ג'ני- אני תמיד משתדל לכתוב מיד עם חזרתי מחו''ל, כיוון שמבחינתי הכתיבה היא המשך של החופשה וכך אני מצליח למתוח כמה שיותר את החופשה

אמה- אני רוצה שהם לא יתקרבו אליי... אז אם אני אתן לכלבים אוכל אני מניח שאשיג את המטרה ההפוכה...
רנצ'י- אכן בולגריה אפשרה לנו חופשה מקסימה- אוכל טוב, אנשים מקסימים, נופים יפים ומחירים כמעט חינם

קיפודה- אני לא קונה את האמרה "כלב נובח לא נושך" כיוון שבעבר אחד כזה נשך אותי, אבל בהחלט הטיול בבולגריה היה סוג של חוויה מתקנת בהקשר לכלבים - היו המוני כלבים סביבי ואפילו אחד לא התנפל עליי/נשך אותי... כנראה שהרוגע של האנשים בבולגריה משפיע גם על הכלבים...
מיד ממשיך...
רובי
-
מעז יצא מתוק - בולגריהיום שבת - 20/9:
התעוררנו לבוקר שמשי
מזג האוויר נפלא, השמיים כחולים, הציפורים מצייצות והכלבים??? היכן הם?? שקט ודממה...
ברור!!! הרי כל הלילה לא הפסיקו לנבוח... איזה לילה זוועתי עבר עלינו... היה קר מאוד, המיטות לא נוחות והכלבים לא נחו לרגע

התארגנו ויצאנו מהדירה... קודם כל אשתי יצאה לבדוק שהשטח "נקי" וכשנתנה את האות שהכל בסדר, הסתערנו על המכונית ויצאנו לעבר היעד הראשון שלנו - מצודת הצארים בעיר veliko tarnovo.
בסביבות השעה 08:45 הגענו למצודה, אך התברר לנו שהחניה נמצאת 2.5 ק''מ בתחתית העיר ושכנראה נצטרך לעלות רגלית את העלייה. כמובן שזה לא התאים לנו והחלטנו לנצל את ההגעה המוקדמת אל העיר בכדי למצוא חניה בקרבת המצודה. לשמחתנו אכן היו מקומות חניה פנויים בסמטאות שליד המצודה. הבנו שלרוב בתוך העיר משלמים באמצעות שליחת SMS אך הבעיה שהמספר אליו נדרשים לשלוח SMS לא הופיע בכל מקום (לפחות במקומות שאנחנו ניסינו למצוא חניה). לשמחתנו כיוון שהגענו די מוקדם, אז היו מקומות פנויים גם באזורי חנייה ללא תשלום.
החנינו את הרכב ובדרך למצודה ראינו כנסיה מרשימה מבחוץ....
רצינו לפתוח את היום עם קפה טעים, מבית הקפה שנמצא מול הכניסה למצודה (בצמוד לקופת הכרטיסים), אך הקפה היה מגעיל!!! (מזכיר קפה של מכונות אוטומטיות) אחרי 2 שלוקים זרקנו את הקפה והתבאסנו לפתוח כך את הבוקר
עם יציאתנו מבית הקפה, החל ללוות אותנו כלב משוטט שדי העיק עלינו וקיווינו שכבר יגיעו תיירים נוספים עליהם הוא יתעלק... ולשמחתנו תוך 5 דקות הוא נעלם עם זוג אחר

אכלנו בנוף מקסים ארוחת בוקר שהכנו מראש (כריכים שקנינו בתחנת דלק
) והמשכנו לעבר הצריח ועלינו עליו, צילמנו קצת ופנינו לכיוון הכנסייה במעלה הגבעה בה נמצאת המצודה ותנחשו מי חיכה לנו שם??? נכון... הכלב המשוטט...הבת הגדולה שלי לא ראתה אותו כיוון שישב בסוף גרם המדרגות ופתאום ראתה אותו השניים נתנו קפיצה/נביחה מתוך בהלה... אך כנראה שהכלב נבהל יותר ומיד ברח למטה. המשכנו לטייל ברחבי המצודה ונהנינו מהנוף 
לפני היציאה מהמצודה היו כל מיני "אטרקציות" לתיירים, בין היתר צילום כאבירים. ולפתע כשעברנו ליד האטרקציה, המוכרת דיברה איתנו בעברית... הבנות היו בהלם לשמוע עברית
כנראה שחוץ מאיתנו יש עוד המון ישראלים שמגיעים לבולגריה 
בסביבות השעה 11:30 יצאנו מהמצודה וביציאה ראינו גלים גדולים של תיירים עושים דרכם פנימה ושמחנו שהגענו מוקדם ונמנענו מהשובל הארוך והרועש
של התיירים. -
מעז יצא מתוק - בולגריה