חזרנו מברלין !
-
היי לכולם,
לפני יומיים חזרנו מביקור של שבוע בברלין : סבתא,סבא,אנחנו והילדים (בן כמעט 7 ובת 4 וחצי) .
אפתח בתודות:
תודה מיוחדת לאלונה על כל הקישורים שצירפת ועל ההסברים המהירים לגבי כרטיסי התחבורה , ללי על ההמלצה המעולה על הנהג ולרי , ועל ההמלצה על המופע החדש WYLD (ובכלל על מי שאת , ועל כל עזרתך גם לפני בודפשט שלנו) , לזיוה על שהסבה את תשומת ליבי לפסטיבל האורות המתקיים בעיר וליונית שהוסיפה עבורי את הקישור !
תודה כמובן גם לכל השאר שעזרו וענו לשאלותי (וסליחה מראש שאני לא זוכרת את כל השמות ) וכמובן לכל אלו שכתבו את כל סיפורי הטיולים שבקישורים - שאבתי מהם רבות (גלי - תודה על שמו של רחוב הקניות של המקומיים ! נהניתי שם מאוד עם אמא ! )
אז שנתחיל ?
טרם הנסיעה כבר הבנתי שהפעם לא יהיה לי זמן להכנות מדוקדקות כהרגלי ובטח שלא כאלו של מסלולים יומיים ... אז הכנתי לי רשימת מכולת עם כל מה שאנחנו בערך רוצים לראות בביקור ראשון בברלין ... וככה זרמנו ויצאנו לדרך...
זו גם הסיבה שהתיאור לא יהיה מובנה לפי ימים , אבל אני אשתדל לפצות על כך בהרבה תמונות מהמקומות בהם ביקרנו (ומי שמכיר אותי יודע שאני ממעטת בתמונות ... אבל הפעם באמת השתדלתי ...הן צולמו מהסלולרי ולא הכי איכותיות אבל תסלחו לי )
כבר יום לפני הטיסה ועדיין אין לנו הסעה מהשדה למלון ...די ברגע האחרון שלחתי מייל לולרי , הנהג שלי המליצה לי עליו , ולשמחתי קיבלתי תגובה מהירה מאוד ! יש לו רכב מתאים שיכול להכיל 6 אנשים ויש לו אפילו 2 בוסטרים לילדים ! ידעתי שננחת בשעת ערב מאוחרת ולכן לא היו לי היסוסים. סגרתי איתו מייד .
העלות שהוא ביקש משדה התעופה SXF למלון שלנו ADINA ליד צ'ק פוינט צ'ארלי ל-6 אנשים : 70 יורו . בירור מהיר העלה ששתי מוניות יעלו כנראה יותר ולרכבות אין לנו כוח בשעה כזו ועוד עם המזוודות אז ... הפעם זה יהיה ולרי.
ולרי דובר עברית , חי כבר 10 שנים בברלין , הוא חיכה לנו בזמן עם שלט עם שמנו והוביל אותנו לרכב חדיש , מפנק ונקי (שבו גם חיכו לנו הבוסטרים כמובטח ) יופי !
בדרך למלון הוא שמח לתת לנו המלצות שונות לגבי ברלין.
חייבת לציין שלא היתה שום המלצה שלא הכרתי כבר... (וזה כי אין כמו הפורום הזה !!!) אבל בוודאי למי שאינו חבר הפורום ההמלצות האלו יתרמו בהחלט .
אצלי כבר כולן היו ממילא ברשימת המכולת , ולכן עברתי לשאול אותו שאלות ספציפיות יותר עבורנו כמו למשל איפה בעלי ימצא את חנות האופניים הטובה בעיר ?
אם זה מעניין מישהו מכם אז ההמלצה שולרי נתן לנו היתה יותר ממצויינת וחנות האופניים (לא במרכז, רק למקומיים , אין אפילו החזר מס שם... כנראה תיירים לא ממש מגיעים לשם...) היתה כל כך שווה שבעלי חזר אליה פעמיים ...הוא לא נרגע מהחווייה ...
זו חנות כל כך גדולה - משהו בסדר גודל של חצי חינם ... 4 קומות של כל מה שרוכב אופניים יכול לחלום עליו , והחנות כל כך עצומה שיש בפנים מסלול אופניים לרכיבה , כך שאף ניתן לרכב בתוך החנות ולנסות זוגות אופניים שונים....
החנות נקראת STADLER . יש לה 2 סניפים , אבל ולרי הציע לבקר דווקא בסניף הישן יותר הנמצא ברחוב KONIGIN-ELISABETH ולנו זה ממש התאים כי היה לנו קו מטרו U2 ישירות מהמלון ועד לכניסה לחנות .
נמשיך: הגענו למלון המפנק שלנו - מלון דירות נהדר מרשת ADINA שברשותה 3 מלונות בעיר במיקומים שונים. אנחנו שהינו בזה הסמוך לצק פוינט צארלי ולפרידריך שטראסה .
מאוד מאוד נהינו משהותנו שם ומהשירות המעולה של הצוות (יש גם בריכה, ג'אקוזי , סאונה שפתוחים עד מאוחר בלילה שזה ערך מוסף אחרי יום ארוך ) אבל כנראה שאם היינו בזוג היינו בוחרים במלון קרוב יותר לתחנת ה-U .
המלון הזה הוא במרחק של 5 דקות הליכה ל-U וזה לא נורא בכלל , אבל ראינו מלונות שממש על תחנה וזה עדיף במקרה של עייפות בסוף היום או במקרה של גשם ...
בכל מקרה , בביקור הנוכחי עם הילדים לא היינו בוחרים אחרת ! היה נפלא לקבל דירה עם אזור נפרד עם מיטה נפתחת לילדים , מטבחון מצוייד וכו , וגם יכולנו לקנות אוכל בסופר שמתחת למלון ולהכין בחדר. מעל הסופר היה סניף של רשת KIK וגם משם יצאנו עם שקיות...
אם כבר הזכרתי גשם ... אז מזג האויר דווקא האיר לנו פנים בכל השבוע ומלבד יום אחד שבו צעדנו בגשם קל כרבע שעה , רוב הזמן לא היה גשום והטמפרטורות ביום היו סביב 18 מעלות (חולצה ארוכה וסווצ'ר הספיקו בהחלט)
איכשהו בכל זאת חזרתי מקוררת ומצוננת נורא ... אבל לדעתי זה רק מקרה ... ולשמחתי זה קרה רק כשחזרנו לארץ ולא בברלין עצמה , אבל אני עדיין מתאוששת ויושבת כאן עם הטישו ...
ובכל זאת אשתדל להמשיך כי הרי הבטחתי לאלונה סיפור ....
אז בינתיים תמונה של הקטנטנים שלי נהנים מהשלכת (צולם ברחבת הרייכסטאג ) :
-
חזרנו מברלין !ממשיכים :
בשבוע שבו שהינו התקיימו 2 פסטיבלים שמהם מאוד נהנינו :
הראשון : פסטיבל האור .
התייצבנו בטקס הפתיחה בפוטסדאמר פלאץ , וזה היה כל כך מיותר .... ממש ממש אפשר להחמיץ...
מצרפת פה תמונות ממה שהיה שם וזה בערך הכל ... (מיותר, אמרתי ? )
-
חזרנו מברלין !אבל הפסטיבל עצמו היה מאוד יפה !
מבנים רבים בעיר היו מוארים בצורות שונות והיה כיף לשוטט ברחובות ולצפות.
היו המון סיורי אור שהוצעו במסגרת הפסטיבל : מסיורי כרכרה רתומה לסוסים , סיורי אופניים , סיורי אוטובוס , שייט , ועד סיורי כלבים ... כן , כן ....) אבל הכי פשוט (וזול...) היה לתפוס את אוטובוס 100 ולעבור בין האתרים ואיפה שרציתם - פשוט לרדת ולצפות.
מצרפת כאן תמונות של הברלינר דום (היו לפחות 20 פעם שהתאורה התחלפה על המבנה והנה כמה לדוגמה )
-
חזרנו מברלין !הפטיבל השני : פסטיבל הבירה - לרגל האוקטובר פסט , התקיים באלכסנדר פלאץ.
הכיכר התמלאה בדוכני מכירה , אוכל מקומי , המון נקניקיות (אבל אני דווקא אכלתי לאנגוש הונגרי מעולה ... טוב , אני קצת מתגעגעת לבודפשט ....) וכמובן המון בירה , הילדים נהנו מקרוסלה מאירה , מתקנים שונים , טרמפולינה וכו והאווירה היתה שמחה מאוד !
בפאב המופיע בתמונה עם הדלעות רקדו אל תוך הלילה .
בכובע שעל ראשו של בני זכה בעלי באחת התחרויות ביריד... היה מצחיק נורא (כנראה היה מצחיק בהרבה אם היינו שיכורים כמו כל השאר שם ...)
-
חזרנו מברלין !כמובן שביקרנו באתרי החובה כמו שער ברדנבורג (שבלילה היה מואר מקסים גם כן לרגל הפסטיבל) ואנדרטת השואה הסמוכה.
אותי באופן אישי האנדרטה לא הצליחה לרגש .
התרגשתי הרבה יותר באנדרטת הנעליים הצנועה בבודפשט לדוגמה .
אולי היא אפילו קצת עצבנה אותי ...? לראות אנשים נחים עליה כמו בפיקניק ... לראות כאלו שמטפסים עליה כדי לצלם מגבוה (אם כי אז השומרת מיד זינקה עליהם...) , לראות את הילדים שלי צורחים משמחה ונהנים מהמבוך....
אבל אולי בעצם זה כל העניין ?
היה בזה גם סוג של ניצחון.
-
חזרנו מברלין !כמובן שבהמלצתה של לי תיאמנו מראש ביקור בכיפת הרייכסטאג.
לא לשכוח לקחת איתכם את הדרכונים .
-
חזרנו מברלין !וגם ראינו את מה שנשאר מהחומה באיסט סייד גלרי
-
חזרנו מברלין ! -
חזרנו מברלין !ואפילו גרפיטי בזמן אמת :
-
חזרנו מברלין !הקישורים שצורפו עבורי כאן (ושוב תודה על כך ) הובילו אותי לאשכול של ברנדי ולסיפור של רותי עם אבני הנגף.
אחרי האשכול המרגש הזה שלא הניח לי , לא יכולתי שלא לצאת לחפש את אבני הנגף בעצמי וכך יצאנו אל החצרות - הקשר הופה והקמן הופה .
-
חזרנו מברלין ! -
חזרנו מברלין !הצצנו גם למפעל הסוכריות בהקמן הופה.
לא היה ייצור , אבל היו סוכריות טעימות !
הבעל דווקא קיטר : "את והפורום שלך ....מי ישמע , חשבתי לפחות מפעל של עלית..."
-
חזרנו מברלין !אבל אני יודעת שאתם אחלה פורום ! ולכן גם יודעת שתסלחו לי שאמשיך רק מחר....
עייפתי להיום...
נתראה בבוקר
שבת שלום
עדי
-
חזרנו מברלין !עדי,
אני כאן. נהנית מהתיאור ומהתמונות.
מחכה שתתעוררי.
אורנה
-
חזרנו מברלין !עדי, לאט לאט. נראה סתווי ומואר ואחר מברלין של הקיץ. הדיווח שלך קליל וכיפי ומעורר סקרנות לקראת ההמשך. תמונת הילדים בין עלי השלכת - נהדרת. אני חייבת לעצמי פעם טיול של סתיו.
-
חזרנו מברלין !עדי ברוכים השבים
התמונות שלך יפות מאד. תמונות האור על הברלינר דום הן בכלל חגיגה .
שמחה שנהנתם.
תרגישי טוב
איריס
-
חזרנו מברלין !גם אני מצטרפת ונהנית מהסיפור.
תודה על השיתוף,
שלה
-
חזרנו מברלין !את מסכמת נהדר גם את הביקור שלנו חחח. עיר שאני בהחלט רוצה לחזור אליה.
-
חזרנו מברלין !עדי
הפעם באמת חרגת ממנהגך וצירפת תמונות והן פשוט נפלאות. תמשיכי ככה. מצטרפת לזיוה - התמונה של ילדים בשלכת נהדרת. עשתה לי געגועי לטיולי סתיו.
תשתי הרבה תה עם לימון ושמישהו כבר יכין לך מרק עוף ותחזרי עם המון כוחות להמשיך לספר.
שירליץ, זה לא פוטר אותך מסיפור משלך! כולל מידע על החזרת מס בעיר, כולל תובנות ותמונות!
שיהיה יום נפלא
אלונה
-
חזרנו מברלין !היי עדי,
נהנית מהדיווח שלך.
התמונות נהדרות, הילדים שלך מקסימים!!!
מחכה בסבלנות עד שיהיה לך זמן להמשיך לספר על ברלין.
טיול סתיו הוא אחר מטיול קיץ, האווירה והשלכת נותנים קסם מסוים להרגשה וגם לתמונות.