ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התנהלות עם כסף בתאילנד

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    9
    28
    6526
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מרטין מבנגקוק
      מרטין מבנגקוק נערך לאחרונה על ידי

תיקון טעות נפוצה וטיפ קטן
      אמנון שלום,

לא ניתן למשוך דולרים מכספומט תאילנדי ולא ניתן למשוך דולרים מבנק תאילנדי.

ניתן למשוך בתאילנד אך ורק באטים, ואז, אם אתה רוצה, לקנות איתם דולרים - מה שכמובן לא משתלם.

אז השאלה שלך הפכה להיות היפוטתית לחלוטין (אם אמשוך דולרים ואחליף בצ`יינג`) משום שלא ניתן לעשות את מה שתיארת.

יתרה מזאת, לא ניתן לבצע בצ`יינג` או בבנק המרה חלקית. אם לדוגמא נתת שטר של 50 דולר להמרה, אתה לא יכול לבקש שיחליפו לך רק 20 דולר ושיחזירו לך 30 דולר בדולרים.

כמו כן לא ניתן לפרוט דולרים. אם יש לך שטר של 50 דולר, צ`יינג` או בנק לא יסכימו לפרוט את השטר ל-2 שטרות של 20 ושטר אחד של 10 דולר למשל.

המידע הזה חשוב במיוחד לאלו שביום האחרון של הטיול נשארו בדיוק עם הסכום המדוייק בבאטים לתשלום על מונית או הסעה לשדה תעופה ואז הם מגלים שצריך לשלם 500 באט מס נמל (וזה לא מס למלך!) ויש להם רק שטר של 100 דולר למשל...

ואז אני רואה אותם מסתובבים ושואלים את כולם למי יש לו לפרוט שטר גדול של דולרים לשטרות קטנים יותר והם לא מוצאים...

טיפ קטן למי שטיייל רק בתאילנד:

אם אתה מתכוון לשהות 6 שבועות בתאילנד ורוצה לחסוך את העמלות של הוצאה ופריטה של המחאות נוסעים (טרוול צ`קס), ניתן לפתוח בקלות חשבון בנק תאילנדי, להמיר את רוב הכסף המזומן בדולרים לבאטים, להפקיד אותם בחשבון הבנק שפתחתם - ואז לקבל על המקום כספומט תאילנדי שניתן למשוך ממנו מזומן בכל מקום בתאילנד.

היתרון הוא שעכשיו אין את הדאגה שמא הכסף המזומן או הטרוולים ייגנבו, ואם הכספומט נאבד או נגנב, פשוט מוציאים כרטיס כספומט חדש תמורת 50 עד 100 באט.

עלות כל משיכה מכספומט כ-20 באט, ואם אתה מושך כסף כל יומיים, אז להוציא 450 באט לכל המשיכות במהלך הטיול נראה לי סכום קטן בשביל הביטחון של לא להסתובב עם כסף מזומן.

טיול מהנה,

מרטין מה-`גרין האוס` בבנגקוק
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • swilli
        swilli נערך לאחרונה על ידי

תיקון טעות נפוצה וטיפ קטן:Re
        תודה על הטיפ. אם אפשר להמשיך אותו קצת - אם אני מעריך שבמשך כל הטיול אוציא סך הכל-הכל סכום מסויים בדולרים, אז אתה מציע, למשל, שמתוכו אפקיד למשל 80 אחוז בבנק תאילנדי, ו20 אחוז בדולרים מזומן עלי/טרוולר צ`קס למקרה שבו לא יהיה כספומט? או את כל הסכום, או יחס אחר?
        • שמעון מפטיה
          שמעון מפטיה נערך לאחרונה על ידי

לאמנון ה..חדש ....
          קודם כל תודה על הבדיחה של ה-630 באט ליום -ממש הצחיקה אותי גם אחרי שהבנתי שאתה חדש בטיולים בתחום ...
          עכשיו לתשובות בשבילך ,אכן כמו שמרטין הסביר למעלה אי אפשר למשוך דרך העו`ש דולרים משום כספומט או בנק בתאילנד -הכל רק בבאטים ,.
          תאילנד של היום היא לא תאילנד של פעם ,הכוונה היא שאתה כנראה מושפע משיחות של חברים או מישהו שהיה פעם בתאילנד ואמר לך כנראה שב-500 דולר אתה מלך בתאילנד למשך חודש ימים ,זה היה אולי פעם לפני מעל לארבעה שנים ,כיום תאילנד הרבה יותר מתויירת ומסחרית מה שאומר שהמחירים של רוב הדברים לתיירים עלו בשנים האחרות באחוזים גבוהים וכן ממשיכים לעלות בהתמדה ,לכן כיום אם נכלול שאתה מגיע לשישה שבועות ומתכנן לעשות מה שרוב הישראלים עושים ,כלומר, טרק בצפון ,ירידה לאיים בדרום -נניח שבוע קוסמוי ,שבוע קופנגן ,שבוע פלוס פוקט וקופיפי ואיזור בנקוק עוד שבוע (קנצ`אנבורי)ואז לחזור הביתה ,כל זה בנוסף לנסיעות בתחבורה ציבורית (לא טיסות) ולינה בגסט האוסים (לא מלונות) פלוס אוכל ושתיה ובטח כמה מתנות למשפחה יעלו לך לפחות כ-1500 דולר וזה בלי להשתולל בכלל (בקטנה) ולחיות לא בהתכלבות מוחלטת אלא בצורה רגילה (כעין תרמילאי מצוי .).
          לפי דעתי לא כל יום טסים לתאילנד ולא כל יום יוצאים לחופש ,עד שעושים את זה אז כבר כמו שצריך לכן עדיף שתשריין לך גם עוד איזה 500 דולר בצד למקרה שתצטרך.
          ובקשר ל630 באט עדיף שתשאר בבית גם עד אלף באט .
          • swilli

לשמעון מ...פטיה.......
            OK, ואיך לדעתך היית אתה מציע לי להחזיק את הכסף בטיול? את הרוב בבנק כמו שמרטין מציע, או טרוולר צ`קס+דולרים?
            • מרטין מבנגקוק
              מרטין מבנגקוק נערך לאחרונה על ידי

תיקון טעות נפוצה וטיפ קטן:Re
              אמנון שלום,

לעניות דעתי הלא-נחשבת, כדאי שיהיו עליך 250 דולר במזומן, בשטר של 100 דולר, 2 שטרות של 50 דולר, 3 שטרות של 10 דולר ו-4 שטרות של 5 דולר.

החלוקה הנ''ל נועדה שיהיה לך שטר של 100 דולר למקרה חרום (כמו לשלם שוחד כדי `להחליק` בעיה לא צפויה), והשטרות הקטנים זה כדי שתוכל להחליף סכום קטן במקרה ואתה צריך סכום קטן עד שאתה מגיע לכספומט.

את שאר הכסף תשים בבנק תאילנדי או בטרוול צ`קס, זה לא משנה - הטיפ היה כדי לחסוך את העמלה של לעשות טרוולים אבל אולי תעשה 4 טרוולים של 50 דולר כל אחד ואת השאר תביא במזומן לתאילנד ותפקיד בבנק.

אני מצטרף להמלצתו של שמעון (שיש לו מסעדה והשכרת אופנועים בפטייה והוא יודע על מה הוא מדבר).

באופן כללי, הסכום הדרוש לטיול בתאילנד עומד על 1,000 דולר לחודש, לא כולל טיסות פנימיות ולא כולל קניות - כך ש-1,500 דולר ל-6 שבועות זה סכום סביר.

טיול מהנה,

מרטין מה-`גרין האוס` בבנגקוק

• swilli

תודה רבה
                תודה רבה לכל מי שתרם מהניסיון שלו. עזרתם מאוד
                • may east
                  may east נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה:Re
                  אני חושב שבמקום כל ההמלצות המסובכות הללו (חשבון בנק במדינה זרה וכו) יותר פשוט:
                  קח כרטיס אשראי, ומשוך כסך שתצטרך. לא למשוך 100 באט כל פעם אלא סכום יותר גדול.
                  אז יעלה לך עמלה ! בוא נראה כמה:

במכשירי בנק אוטומטיים: 2.75$ בתוספת 0.33% מגובה המשיכה.

נגיד שמשכת 200$. עלה לך 15 !!!!! שקל עמלה.
                  בוא נניח שעם הפרשי השערים, עוד כמה שקלים.
                  אני בטוח, שגם תרמילאים מסוגלים להתמודד עם עמלה שכזו.
                  ואם זה קשה לך, אז תמשוך יותר בכל פעם (כי העמלה המרכזית היא של ה 2.75$ )

קח בחשבון, שאם הלך כרטיס האשראי... אתה יכול להיות בצרות.
                  לכן, אני אישית, תמיד לחול לוקח american express אשר מתחייבים לתת לך כרטיס חלופי תוך 24 שעות.
                  • may east
                    may east נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה:Re
                    ועוד משהוא:
                    אני חושב (לא בטוח) שאם יש לך כרטיס כמו ישראכרט more או active של כא''ל אתה יכול לחלק לתשלומים גם משיכת כסף בכספומט !
                    • 1
                    • 2
                    • 2 / 2
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון