הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.
-
כתבה טרייה על מקומות שהיו וננטשו
מודה על האמת שיש לי חיבה (יתרה) למקומות שהיו פעם וכיום לא עוד . בפריז השתתפתי פעם בסיור תחנות רכבת נטושות.
ולכם---יש תמונות או סיפורים ממקומות נטושים?
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.לא ממש נטוש אבל לא בשימוש מאז 1980 - טחנות הקמח בספרד
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.יאאאא כמה זמן לא היה כאן אשכול כל כך מלבב
תודה - יונית!
גם אני מתה על הישן-הישן הזה, זה שרואים עליו את הזמן.
זה שלמרות ששיני הזמן נגסו ופוררו אותו, עדיין ניכרים בו סימני העושר וההדר.
זה שמפעיל את הדמיון ונותן לו לעוף למעלה למעלה...
אז הנה כמה צילומים שצילמתי במקום בדיוק כזה.
ממש כאן, בארץ הקודש.
אורה
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.יונית, את וחיבתך הגדולה לכל הדברים המוזרים המטרידים האלה. לא נהנית מזה בכלל. לא אוהבת הריסות ושרידים מתפוררים של מה שהיה פעם חיים.
לפני המון שנים היינו בטיול בבולגריה באזור העיר טרויאן. קראתי באיזה מקום שבכפר גומושניק יש מצבה בבית קברות נטוש לטיטאניק. מסתבר שהיו גם 2 בולגרים שם. אז נסענו לחפש את הכפר ואחר כך את בית הקברות שהיה הרוס ומלא עשבים. ובין המצבות השבורות מצאנו אותה. מצבה לזכר טיטאניק, בבית קברות הרוס בכפר נטוש במרכז בולגריה. הזוי לגמרי אבל אמיתי לחלוטין.
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.אורה,
צילומים נפלאים, מהיכן הם?
מצרפת את הבלוג 'נטוש' של שרון רז שעוסק בתיעוד וצילום מבנים ותיקים נטושים ברחבי הארץ. וזה האתר שלו עם ארכיון מעניין.
לע' עם חיבתו הידועה לעתיקות יש גם נטייה להכינס למבנים ישנים, לחפש (ולפעמים למצוא) חלונות או דלתות, גם בחו"ל.
אני דיי נלחצת מזה, מי יודע מה עוד הוא ימצא בפנים.
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.אשכול מעניין ביותר בעיני .
אורה תמונות יפהפיות. מצטרפת לשאלה של מיקהמיקה. אשמח לדעת היכן צולמו המבנים האלו.
גם אני אוהבת לבקר וגם לקרוא על אתרים נטושים.
כאן יש עוד כמה תמונות מרשימות וחלקן מעוררות מחשבה של כל מיני מקומות נטושים בעולם. באתר הזה יש המון תמונות וסיפורים על מקומות כאלה .
גם בארץ לא חסרים מבנים כאלו.
ברמת הגולן יש בית חולים סורי שנבנה על פי הדוקטרינה הסובייטית לפני מלחמת ששת הימים. בתקופה האחרונה לא תמיד אפשר לבקר בו, אבל אם מתאפשר-שווה מאד. המדרגות נראות מפחידות ואבין כל אחד שיהסס לעלות, אבל הנוף מהגג נהדר...
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.בשנת 1998 , עידן טרום דיגיטלי, טיילנו בקפריסין , תוך כדי נסיעה עוברים ליד כפרים טורקיים שננטשו במהלך המלחמה בקפריסין בין היוונים והטורקים (מי זוכר את המלחמה הזו היום???) אצלי באלבום התמונות רשום שם הכפר בעברית "אנדרוליקו" , לא זוכרת איך מבטאים, לא זוכרת בדיוק היכן ממוקם, לא מוצאת את השם באינטרנט, בעובדה - הכפר היה שם, עיזים נכנסו ויצאו דרך הדלתות והחלונות , היה משהו מדכדך במקום הזה שנראה מרחוק כמו כפר בנוי אבן שליו ורגוע.
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.בגדול,אני לא אוהבת מקומות נטושים.שנשארו שבורים,לא מנוצלים.מקומות לא מסויידים,לא מטופחים.זה מראה על הרבה דברים.אוכלוסיה חלשה,חוסר אכפתיות , עייפות מול המציאות...
בכתבה שיונית צירפה, מלון באי קרק בקרואטיה, עצוב. מקום מקסים אי קרק,לא הגענו עליו,שלחתי את אחותי לצלם לי... לאחר הטיול לאזור וסיפורי המדריכים המקומיים על מצב הקשה של תיירות,עוד יותר קשה לראות.
ברומניה,בצפון נכנסנו לעיירה קטנה וסתמית RODNA,ממש לפני כניסה לשמורת טבע RODNA.בכיכר ראינו מלון שנראה כלא פעיל ומצד שני די מסודר.נכנסנו לקיוסק שכן ומסתבר שבעל הקיוס חלק מבעלי המלון שנסגר בגלל חוסר כדאיות.הגרמנים והמאורגנים הפסיקו לבוא,המטיילים המזדמנים לא מצדיקים לפתוח מלון ולתפעל אותו. קומה שתיים היו מסודרת,כול יתר החדרים ריקים.הציוד במחסנים,אבל כן עושו שם חתונות וחדר אוכל היה ערוך כאילו תיכף יכנסו האורחים.סידרו לנו ארוחות-נהדרות.הביאו מוצרי טואלטיקה מחנות שכנה,החדר היה נקי. היינו האורחים היחידים במלון.ללא הצוות אפילו.צויידנו במפתחות כול הדלתות.בבוקר דיברנו ,באנגלית טובה ,עם בתו של הבעלים והיה עצוב מאוד.
אפילו דגלים היו בכניסה.
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.המקום היחיד ה"שווה" שאני יכולה לחשוב עליו הוא "תאכל'ס" בברלין, שנתבשרנו על סגירתו לפני שנה בערך. אבל רק לפני כשבוע ראיתי בפייס תמונות טריות מהמקום, ושאלתי ואמרו לי שהוא אכן חי וקיים....
תמונות בערב...
וכל הכבוד יונית על האשכול!
רבקה
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.רבקה'לה את בטוחה? לא מוצאת שום אזכור לפתיחה מחדש. בקיץ נשארו רק הקירות החיצוניים כל מה שמאחוריהם היה הרוס.
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.מצד אחד - המבנים האלה הם עדות היסטורית ממדרגה ראשונה. בית החולים הסורי שנירית סיפרה עליו נראה לי מהמקומות האלה שמגלמים עדות מרתקת לעבר שבדרך כלל נסתר מענינו.
גם המצבה לזכר טיטניק היא תגלית הזויה ומוזרה. אבל באופן כללי, כמו אלונה ואמה אני לא מהמתלהבים. לצערי, עולות בראשי אינסוף דוגמאות מסביבתי המאוד קרובה למוסדות שפג תוקפם ואפילו למבנים בעלי ערך היסטורי שמתפוררים בגלל מחסור בתקציב לשימור. אז זו לא שמחה גדולה בעיני.
יונית, אורה וחובבי הבתים הנטושים, אתן מוזמנות לסייר ברחבי התנועה הקיבוצית ולבקר בהמון חדרי אוכל ובתי ילדים נטושים. חלק מהמוסדות האלה זוכים לשינוי ביעוד ולשיפוץ, ורבים אחרים מתפוררים לאטם בנחת.
אני מעדיפה בדרך כלל את מה שזכה לשימור או לשינוי ביעוד.
בתמונה, "הבמה" הנטושה של עין חרוד, שידעה ימי זוהר כתיאטרון לחלוצי העמק:
הכתובת המעניינת לכשעצמה אינה קשורה לימיו המפוארים של המבנה. זה משהו מאוחר בהרבה שהודבק למבנה אבל איכשהו גורם לעניין ולסקרנות במפלצת הנטושה הזאת.
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.ועוד דוגמה שלא מרפה ממני כי אני ממש בתוך החוויה בימים אלה.
אני חושבת שהוזכר כאן כבר יותר מפעם אחת בהמלצות על ספרים, אבל אני קראתי רק עכשיו את "האי של סופייה" ואני מנסה לתאר לעצמי שוב ושוב איך נראית מושבת המצורעים באי היווני ספינלונגה, הסמוך לכרתים, שתססה ופרחה בתקופה מסוימת אף יותר מהיישובים שעל החוף שממול בכרתים, וביום בהיר אחד ננטשה לאחר גילוי התרופה למחלה החשוכה והקדמונית הזאת.
המבצר הנטוש הוא מהתקופה הונציאנית. התמונה בחסות ויקיפדיה.
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.כתבה מעניינת על תחנות Tube בלונדון שיצאו מכלל שימוש.
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.תחנת הרכבת של קנפרנק canfranc בפירנאים בספרד, על הגבול עם צרפת .
הקו והתחנה נחנכו בשנת 1928 וחיבר בין zaragoza בספרד ל pau בצרפת.
הבניין היה מפואר ומרשים, והיום הוא מתפורר ומט ליפול, ומוקף גדר למניעת התישבויות לא רצויות.
בניית התחנה עוררה תקווה עצומה להגעתה של הקדמה לפירנאים. אבל השטח הקשה שהאריך את זמן הנסיעה ובעיקר סירובה של ספרד להתאים את המסילות למידה האירופית (דבר שחייב החלפת רכבות) גרמו לאכזבה רבה ומספר הנוסעים אף פעם לא היה רב.
תקופת שגשוג הייתה דווקא בזמן מלחמת העולם השנייה. במהלך תקופת המלחמה עברו כאן פליטים יהודים במנוסתם מהנאצים, בין השאר מארק שאגל למשל. גם לוחמי מחתרת צרפתים הגיעו ברכבת וזו הייתה תחנתם הראשונה בספרד. עברו כאן מרגלים למיניהם ובשלהי המלחמה גם נאצים שברחו מבעלות הברית .
לפני פחות מ20 שנה התגלו מסמכים המעידים על טונות של זהב שהנאצים הבריחו לספרד ולפורטוגל ועברו בתחנה הזו. הזהב נועד בעיקר כתשלום על טונגסטן ספרדי לתעשיית הנשק ועל סיוע ב"הברחת" גרמנים מפורטוגל לדרום אמריקה.. חלק מהזהב הזה הגיע ישירות מהיהודים במחנות ההשמדה ורובו "כובס" בשוויץ.
אחרי המלחמה עוד נסעו בקו הזה בעיקר צליינים ואחרי תאונה קשה בצד הצרפתי הקו נסגר. מאז המבנה עזוב למרות שיש כאן סיורים מודרכים ומטיילים שבאיםם "להציץ" . גם אנחנו טיילנו כאן טרום המצלמה הדיגיטלית, אז גם תמונה זו היא בחסות הויקיפדיה, אבל המעוניינים יכולים לקרוא עוד מידע רב ולראות תמונות של המבנה המרשים כאן.(מעמוד 48).
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.אכן, זיוה , בקיבוצים אפשר למצוא הרבה מקומות נטושים, אבל, לאט לאט בסביבתי הקרובה המבנים מקבלים תפנית ותפקיד אחר, אולי עדיין עצוב שהמוסדות המפוארים האלה - פג תוקפם, אך אין להשוות לכפר שתושביו נטשו בגלל מלחמה, או בתים שננטשו ואין בהם שימוש יותר. בטבריה עיר המחוז שלי , יש בתי אבן בזלת מתפוררים וכל פעם אני מסתכלת עליהם בצער שלא משפצים ונותנים להם להתפורר.
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.מסכימה שמבנים נטושים מעוררים צער, ובכל זאת אני תמיד שמחה לראות את המבנים הנטושים של תחנות הגבול באירופה (בין מדינות שנגן)...
-
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.נזכרתי בטיול מדהים ובעיניי גם מטורף לגמרי שעשה דן צ. לצ'רנוביל. מי שמשום מה פספס - תקראו, זה מסמך נדיר.
-
הכפר הנטוש בקפריסין-אולי Androlikouתמונות מבתים נטושים באי ניסרוס
-
הזמן מפורר דברים-שרשור של אמצע שבוע.נירית
זה מרתק.
(פספסתי את זה כשהיינו שם).