ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה שאלות של newbie לטיול

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    10
    24
    5858
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Aviyato
      Aviyato נערך לאחרונה על ידי

היי חברים,
      נברתי פה במגוון הודעות וקיבלתי כיוון כללי, אבל לא תשובות מדוייקות סגנון השאלות שלי. אז תרשו לי להציק לכם לכמה דקות.

אני טסה בעוד כחודש לתאילנד, ומשם עוברת ללאוס, קמבודיה, ויאטנם ולסיום - סין (ואולי שבוע פלוס ביפן, תלוי בכסף). כל הטיול אמור לקחת כ-3 חודשים, אבל אני יכולה להאריך אותו במידה וצריך.

אז ככה:
      1. אני מטיילת עם עוד חברה בחודש הראשון, ואנחנו מתכננות להקיף את קמבודיה ולאוס ביחד ב-30 יום האלה. אני מודעת לכך שזה לא מספיק זמן, אבל האם יש אתרים מרכזיים שהייתם מגדירים אותם "אסור לפספוס"? שתפו אותי.

2. ויזה לויאטנם - האם אפשר להוציא אותה משגרירות אחת המדינות שהזכרתי קודם, או שזו רק דרך השגרירות בבנגקוק? ומה העלות והזמן הממוצע? (כי אני לא מתכננת להישאר שם יותר מכמה ימים, אלא ישר להמשיך ללאוס וקמבודיה)
      3. מהי הדרך הקצרה (אך לא שוחטת כיס) ביותר להגיע מצ'אנג מאי לעיר שטוב להתחיל ממנה בלאוס?

4. ויזה לסין - (החלק שהכי לא ברור לי) הבנתי שאני יכולה להוציא בארץ, אבל זה מתחיל לתקתק ל- 90 יום מרגע האישור של הקונסול, ותקף ל-30 יום בלבד מתוך ה-90. ומכיוון שאני מתכננת לסיים בסין, הסידור הזה לא טוב לי כי יוצא שהוא יהיה פג תוקף עד שאגיע למדינה.
      אז השאלה היא אם בוודאות יש אפשרות להוציא ויזה לסין באחת מהמדינות - תאילנד, ויאטנם (ולבקש אותה לזמן עתידי, נאמר, אבל לא מחייב) או להגיע להונג קונג ולהוציא משם, למשל. ובמה התהליך הזה שונה מקבלת ויזה בארץ?

5. באותו נושא, אני מתכננת לעבור מדרום סין הלאה לבייג'ינג, שם אני עולה על מטוס חזרה לארץ.
      מה הדרך המומלצת ביותר לעבור מצפון ויאטנם לסין? או אם יהיה צורך, לעבור מויאטנם להונג קונג, ומשם לסין?

6. התניידות עם כסף - חשבתי על להוציא ויזה נטענת בשירות הדואר. ופשוט להוציא ממנה סכומים סבירים מדי פעם.
      יש הגבלה על סכומים שאפשר לטעון? מישהו יודע על מצב שהויזה לא התקבלה בכספומטים שם? ופה שם בפורום קראתי הערות על זה שאם נוסעים עם אשראי, אז כדאי ליסוע עם שניים. אפשרי להוציא שני כרטיסים דרך הדואר?

לא אלאה אתכם בעוד שאלות,
      תודה מראש על ההיענות שלכם! no

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אורי
        אורי נערך לאחרונה על ידי

0. תוסיפי עוד זמן או ותרי על מדינות. לאוס, קמבודיה, ויטנאם וסין בחודשיים זו התחלה של בדיחה טובה. גם אם תורידי את סין, עדיין תצטרכי לרוץ ולוותר על דברים.

1. בלאוס - לואנג נמ-תה, לואנג פרבאנג, ואנג ויאנג, פקסה והאזור, 4000 האיים. לדעתי אלה חובה. נונג קיאו מומלץ מאוד.

בקמבודיה - סיאם ריאפ ואנגקור ואט, באטאמבנג, פנום פן, סיהאנוקוויל וקו רונג לטעמי אלה חובה. קאפ, קמפוט, קראטי ומונדולקירי מומלצים.

2.  ויזה לויטנאם אפשר להוציא בקמבודיה. אני הוצאתי בסיהאנוקויל ביום אחד. למיטב הבנתי שם הכי קל להוציא, ולרוב מקבלים תוך יום. זה גם היעד האחרון לפני המעבר בד"כ כך שהכי קל לדעת מתי תיכנסו (אתם צריכים לתת תאריך כניסה לויזה).

3. אשאיר למי שעשה את הדרך לפרט.

4. ויזה לסין - יש לך 90 יום להכנס. מיום הכניסה מתחילה הספירה של 30 ימי הויזה (או כמה שקיבלת). אם את נוסעת לשלושה חודשים אין בעייה. אפשר לבקש ויזה ארוכה יותר, ל-60 יום למשל, ולקבל 180 יום כדי לממש אותה (אני קיבלתי ללא בעיות) ואז בטוח תהיי בסדר. כדאי להוציא בארץ ולא לחכות לשם.

5. מהאנוי אפשר לנסוע לעיירת הגבול ומשם להמשיך לנין בין בסין. זה דיי פשוט. לחילופין, אפשר להמשיך מסאפה לכיוון הגבול ולעבור לכיוון קונמינג. גם כן יחסית פשוט. מהערים האלו להגיע לבייג'ין זו חתיכת נסיעה. מציע לטייל בכיוון בייג'ין כדי לחלק את הנסיעה.

6. לא רואה סיבה מיוחדת להוציא ויזה נטענת אם כבר יש לך ויזה בינלאומית. אני אמנם נסעתי עם ארבעה כרטיסי אשראי, אבל השתמשתי תמיד באותו אחד ולא היו בעיות (מאסטר כארד).

• רוני סופר
          רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

אוסיף -

3. מעבר הגבול הוא צ'יאנג קונג (תאילנד) - הוי סאי (לאוס).

נסיעה באוטובוס מקומי (לוקל) מצ'יאנג מאי למעבר ומשם ללואנג נמתי העיר הקרובה בלאוס אורכת כ 10-12 שעות.

אני מציע "לחתוך" בצ'יאנג ראי.

4. ויזה לסין הוצאתי בתוך 3 ימי עבודה בויינטיין לאוס. ניתן להוציא בכל עיר שיש בה קונסוליה סינית.

יש הטוענים שהוצאת ויזה לסין לישראלים מחוץ לישראל אפשרית רק למי שהיתה לו בעבר ויזה לסין. נקודה שצריך לברר היטב לפני היציאה מהארץ ולתכנן את המסלול בהתאם.

5. ממה שהבנתי את מתכוונת לטייל מדרום סין לבייג'ינג ולא לנסוע ישירות.

אבל אם את מתכוונת לנסיעה ישירה, רכבת מהירה מהנקודה הדרומית ביותר (לא יודע היכן) תארך שעות בודדות (משנחאי רק 5 שעות) או בטיסה.

6. הכי פשוט זה להוציא כרטיס אשראי בינלאומי (ויזה/מסטרכארד אבל לא אמריקן אקספרס או דיינרס) כאן בארץ. עדיף שניים למקרה של אובדן/קילקול/בליעה. גם כרטיס נטען טוב אבל בשביל מה? 

לא לשכוח לקחת קצת (500$-700$) במזומן לכל מקרה.

• Aviyato

קודם כל, תודה על התשובה. הרעיון של לטייל את דרכי לבייג'ין בהחלט הכיוון.

שנית, אמרתי שאני גמישה בזמן החזרה (לא ביעד). הזמן הגולמי הוא שלושה חודשים, חודשיים מתוך זה מוקדשים רק לויאטנם וסין. מפה אני יכולה רק להאריך, אני מאמינה שאעשה כן, אבל זה כבר תלוי בתיקצוב שלי כמובן.

ובכוונה שאלתי על הוצאת ויזה לסין במדינה זרה. כי הבנתי שעל מנת להוציא בארץ יש צורך בהצגת תכנית שמפרטת בדיוק את תכנון הימים שלי ברחבי סין. מכיוון שאני מתכננת להשאיר את סין לסוף, חשבתי גם על להשאיר את תכנון הלו"ז שלה לשלב מאוחר יותר בטיול (ייתכן וזו הטעות?) בטח ובטח אם אאריך את השהייה שלי בדרום אסיה, הרי שהויזה מהארץ כלל לא תהיה בתוקף. ולכן מראש אני לא יכולה להתחייב על תאריכים מדוייקים בכניסה לסין.

ולגבי הויזה, פשוט כי היא אנונימית ולא תהיה סכנה לחשבון שלי במידה והיא תיגנב.

• רוני סופר

תבדקי את נושא הויזה הקודמת לסין. זה קריטי.

לגבי הויזה הנטענת - לא מכיר את החוקים, אבל היא כבר "טעונה". לכן הטיפול באבדנה מסוכן (מבחינת נזק כספי) בדיוק ואולי יותר מאבדן ויזה רגילה ששם יש לך בטחון במידה והיא אובדת והודעת על אבדנה.

• אורי
                אורי נערך לאחרונה על ידי

לגבי הויזה לסין, כפי שהמלצתי, בקשי ויזה ארוכה, ויהיו לך 6 חודשים לממש אותה. לפי התכנון שלך, את תחזרי הביתה עוד לפני שתפוג תוקפה.

לגבי אשראי, נראה לי שהנזק במקרה גניבה של כרטיס נטען גדול יותר. אם גנבו אותו, אפשר להשתמש בו. אשראי רגיל מבוטח, ובמקרה גניבה אפשר לבטלו מיד ולרוב לקבל החזר על פעולות שבוצעו אחרי הגניבה.

• Aviyato

תודה רוני!

למען האמת, מיד אחרי שאנחת בבנגקוק אני עולה על טיסה לצ'אנג מאי ומעבירה שם את הלילה. לא בטוחה שהבנתי נכון, אתה אומר שכדאי לעבור לצ'אנג ראי ומשם ללאוס?

ואני מניחה שבויינטיין לא הוצאת את הויזה הראשונה שלך לסין?.. פשוט גם אני שמעתי את הטענות על זה שויזה לישראלי בפעם הראשונה עושים רק במדינת האם. יש לך מושג היכן אני יכולה לקבל תשובה מדוייקת בנושא? (פורומים בינלאומים כמו לונלי וטרבל פיש לא כל כך מדברים על דרכונים ישראליים..) זה באמת קריטי לי.

• תומר
                    תומר נערך לאחרונה על ידי

צ'יאנג מאי היא בירת הצפון, וצריך לדעתי לעבור דרכה בכל מקרה בדרך ללאוס.

המעבר גבול ללאוס קרוב לצ'יאנג ראי. יש באתר פורום מיוחד לתאילנד, האנשים הפעילים בפורום תאילנד, כנראה ידעו לתת תשובות מדויקות יותר, אולי יש דרך לגבול ישר מצ'יאנג מאי, או לסדר את זה מראש דרך סוכנויות נסיעות.

בענין הויזה הסינית- 

כל מה ששמעת נכון- בצורה הרשמית היבשה, צריך להוציא ויזה ב"מדינת האם", ובמדינה אחרת, הם מקלים אם כבר היתה ויזה לסין (מראה שאת שומרת על הוראות הויזה).

פרקטית, זה גם תלוי בפקידים, ואפשר להוציא כמעט בכל מקום- בשטח ישראלים נכללים במדינות עם תנאים מקלים (מסתבר). הרבה אנשים עוברים דרך ויטנאם וגם מנפיקים ויזה בהאנוי, ובשרשור הקודם שדיבר על זה, הגיבה מישהי שטענה שהיא הנפיקה ויזה להאנוי בשבועות האחרונים.

מקום נוסף פופולרי בעיקר לחידושי ויזה הוא הונג קונג.

• רוני סופר

אביה ותומר,

אני עשיתי את הדרך  מלואנג נמתה דרך מעבר הויסאי עד צ'יאנג ראי בשמונה שעות כולל הכל: 

מינואן מהיר בלאוס, מעבר הגבול+סירה על הנהר (היום יש גשר כמדומני) ואוטובוס יחסית איטי לצ'. ראי. מצ'יאנג ראי לצ'. מאי זה כ ארבע שעות.

אני יודע שיש תחבורה מצ'. מאי לגבול - אבל הערכתי היא שזה יקח כ 10-12 שעות, לכן הצעתי הפסקה בצ'. ראי.

יתכן שבפורום תאילנד ידעו יותר אבל גם כאן תהיינה תשובות.

• Aviyato

תודה תומר. רוני, נראה לי שאאמץ את הדרך שלך.

ושוב, מצטערת על ההתעקשות, בנוגע לויזה - אם אגיע לשגרירות בת"א, אני מחוייבת להציג להם את פירוט הטיול, כולל הוסטלים שהזמנתי יחד עם כרטיס יציאה מהמדינה? קראתי שזה מה שהתהליך כולל אבל לא קיבלתי תשובה חד משמעית.. ואם אני אבקש למעל 90 יום (למשל 120 כמו שנאמר מעליי) וידחו את הבקשה, זה לא ימנע ממני לנסות לבקש אשרה שוב, נכון?

אני אשמח לתשובה מדוייקת ככל האפשר, אני מגיעה מהצפון הרחוק ונסיעה לת"א לקונסוליה שפועלת אולי ארבע שעות ביום, זה לא פיקניק בשבילי.

המון תודה על התשובות (שוב)

• Oz3241759
                          Oz3241759 נערך לאחרונה על ידי

היי, הערה קטנה על הויזה לסין. הוצאתי ויזה ראשונה לסין בהנוי באפריל האחרון, טרטרו אותנו למדי אבל בסוף הצלחנו. פירסמתי טיפ באתר תנסי לחפש אותו. דבר שני, שהמסלול לא יטריד אותך, רשמי כמה מקומות מרכזיים בדרך (קונמינג, גווילין, שנזן, שנגחאי, בייג'ינג וכו' וכו') תזמיני דרך בוקינג.קום הוסטלים שניתן לבטל את ההזמנה ללא עלות ואחרי שתקבלי אישור במייל תוכלי לבטל את ההזמנות בקלות וללא עלות. חוץ מזה שיכול להיות שכדאי לך לעשות ויזה דרך סוכנות, יעלה יותר אבל עשוי לחסוך כאב ראש לא קטן. בהצלחה!

• Aviyato

עוז, רשמית עשית לי את הערב. תודה על הטיפ המפורט והמעולה, אשמור אותו קרוב. אגב, התכוונת שכדאי לי לעשות את הויזה דרך סוכנות טיולים בהאנוי, או בכלל בסוכנות בישראל? (פשוט כי משרד הנסיעות אמר לי שדרכם אני יכולה להוציא ל-30 יום בלבד, וזה תקף ל-90 יום, גם בימים שאני עדיין בארץ...)

• אורי
                              אורי נערך לאחרונה על ידי

לא מבין למה הסתבכת כל כך.

סעי לתל אביב, תפרטי מסלול כללי כמו שרשם עוז, ציינתי את מספר הימים שתהיי בסין (צייני מעל 30, נאמר, 50-60) וצייני מתי הכניסה המשוערת ותקבלי ויזה לחודשיים ען חצי שנה עד לכניסה. כך לא יהיו בעיות. נראה לי עדיף מאשר להתחיל חפש איפה עושים את זה בהאנוי ולחכות שם בזמן שמכינים לך את הויזה (עשוי לקחת כמה ימים).

• ענתנת
                                ענתנת נערך לאחרונה על ידי

לגבי האשראי - גם הכרטיס הנטען מבוטח

באתר של רשות הדואר כתוב "הכרטיס מבוטח כמקובל בכל סוגי כרטיסי האשראי."

בכל מקרה הייתי בודקת ומוודאת - רשום שם שניתן לחסום את הכרטיס במקרה גניבה אבל האם זה מבוטח לאחור (למשל 24 שעות אחורה ממועד ההודעה, נדמה לי שזה מה שמקובל).

• 1אבי1
                                  1אבי1 נערך לאחרונה על ידי

אביה שלום

מצטרף להצעתו של עוז. כל מה שאת יכולה לעשות בארץ אל תשאירי לחו"ל. יתרה מזו. לא מומלץ להפקיד דרכון  בשום מקום בחו"ל הוא מאד "מבוקש". הדרכון חייב להיות בפאוץ' על הגוף.

הנהלים בקונסוליה הסינית משתנים חדשות לבקרים. פעם אפשר היה לעשות ויזה לסין מיידית בתוספת תשלום. כשהגעתי לקונסוליה התברר שהנהלים השתנו. 

למרות שיכולתי לעשות ויזה בהונקונק, העדפתי בת"א. 

לגבי יפן, אנו חזרנו משלשה שבועות ביפן. לא מומלץ להיות פחות מ 12 יום וגם זה על קצה המזלג.

אם את מתכוננת ל"חרוש" קצת את יפן, מחוץ לטוקיו אני ממליץ לקנות  כרטיס JR.הנסיעות ביפן יקרות מאד. מומלץ גם לעיין ב japan-guide אתר מעולה.ברמה יפנית.

נסיעה טובה

• avi
                                    avi נערך לאחרונה על ידי

מעבר הגבול ללאוס

יש טיסות עם אייר אסיה מבנגקוק לציאנג ראי,

העלות של כ 50$

אם אךת טסה ביום ההגעה לבנגקוק אתן יכולות מלעבור בבוקר מיד את הגבול.

קחי בחשבון שהמייד הזה זה כ 4 שעות נסיעה באוטובוס מקומי לציאנג קונג - הגבול ומשם  מעבר להויי סיי

אני חיכיתי למעלה משעתיים שפקיד ההגירה יחתום על הויזה........

אז אי"ה תהיו באותו יום בערב בלואנג נמטה.

אני מאד לא ממליץ לכן לנסוע בלאוס עם מההסעות של הגסט האוסים במינוואנים

טרוף זו הגדרה מקלה לצורת  הנהיגהשל הנהגים

• Aviyato

היי, חזרתי לעדכן.. אז בסוף ניגשתי לשגרירות בתל אביב, עם מעט אי ודאות בכיס. יחד עם: טופס בקשה, פירוט המסלול (57 יום במצטבר), מלון שהזמנתי ליום הראשון שאהיה בסין, והוכחת כרטיס יציאה מהארץ. האישה הנחמדה שישבה לא ידעה להבטיח לי אם הימים שאקבל הם 60 יום רצופים או שתי כניסות של 30. אמרתי "נו, נראה". היום, אחרי 3 ימים, הגעתי וקיבלתי את הויזה.. ועדיין לא ברור לי מה מותר ומה אסור לי מבחינת שהייה. כתוב שתי כניסות, אבל 60 יום כל שהייה (ייתכן?). אז מצורפת תמונה אם למישהו יש יותר מושג.

אז לסיכום, לא היה מאוד נורא. המון תודה לעוזרים!

IMG_20141211_151050.jpg
                                      • dregev03
                                        dregev03 נערך לאחרונה על ידי

הי אביה

כתוב בפירוש:
                                        Duration of each stay

לא חושב שיש לזה פירוש אחר מפעמיים 60

• Aviyato

ואני חשבתי שלקרוא זה משהו שאני חזקה בו.. תודה.

פשוט לא ביקשתי ליותר מ-60, אז אני סקפטית לגבי זה...

• אורי
                                            אורי נערך לאחרונה על ידי

2 כניסות 60 יום כל אחת. בדיוק כמו הויזה שאני קיבלתי.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון