סן פרנסיסקו
-
במסגרת טיולינו המתוכנן בקיץ למערב (זוג+2 בגילאים 16 ו-12) מתוכננים לנו 4 לילות (שהם שלושה ימים בטוח ויתכן עוד חצי יום) בסן פרנסיסקו.
מגיעים מיוסימטי (עדין לא סגור האם נבלה את תחילת היום ביוסמטי ואז נגיע בערב או שנצא לדרך בבוקר ואז נגיע בצהריים המאוחרות).כל הימים באמצע השבוע
א- הכי בוער כרגע מבחינתי איפה לחפש מלון ? מהכירותי עם המשפחה שלי הכוונה היא ללון באיזור מרכזי ולא ללון מחוץ לעיר.איזה איזורים כדאי לחפש ? האם רק בקרבת היוניון סקוור ו Fisherman's Wharf.? אשמח מאוד להמלצות למלונות.
ב- אנחנו עם רכב,האם כדאי לטייל איתו או שניתן לעשות זאת בתחבורה ציבורית (בשיקלול של מחירי חניה גבוהיים וזמן פקקים)
ג- חוץ מהסיור באלקטרז האם יש עוד מקומות או פעילויות שצריכים להזמין מראש ?
ד- האם צ'יינה טאון הייט סטריט (איזור ההיפים) והאיזור של הקהילה הגאה מתאימים לטיול עם בני נוער ?
ה-המלצות נוספות של דברים שנהנתם מהם,מסעדות מומלצות וכיוצ"ב יתקבלו בשמחה
ו- האם במסגרת זמננו כדאי גם לצאת קצת מהעיר (סוליסטו או מויר וודס לדוגמא)
מוסיף למלל גם את שיר הנושא
תודה
-
סן פרנסיסקורוב המשפחות כאן בחרו ללון במוטלים סביב רחוב לומברד .
ישנם כאלה עם חניה חינם וישנם עם עלות חניה סבירה ללילה .
אני הייתי בשניים
http://www.travelodge.com/hotels/california/san-francisco/tr avelodge-by-the-bay/hotel-overview
http://www.columbusmotorinn.com/
השני מומלץ יותר (בעיני )
-
סן פרנסיסקוסן פרנסיסקו עצמה יקרה ללינה וחניה.
בעיר עצמה פחות מומלץ להתנייד ברכב. פחות מישוקלי פקקים ויותר משיקולי חניה יקרה. חניון יכול להגיע לכמה דולרים לשעה בקלות או 20-40 דולר לחניה יומית. חניה ברחוב מורכבת, מוגבלת, נדירה, וגם לא זולה.
כמו שהוזכר לא מעט אנשים בחרו לישון בצד המערבי של רחוב לוברט ששם יש כמה מוטלים עם חניה חינם. זה לא איזור מרכזי ולא בהכרח במרחק הליכה קלה, אבל יש תחבורה ציבורית די טובה.
אני בחרתי לישון מחוץ לעיר באיזור שדה התעופה. אין שום דבר במרחק הליכה (!).
אבל למעט מקרה חריג אחד לא היו ממש פקקים והכניסה לעיר לקחה 20 דקות, 30 כולל חניה. לא נורא בעיני.
היתרון הוא שאם יוצאים מהעיר אפשר לחסוך בהרבה במחירי הלינה.
כמה מחירים טיפוסיים ללינה (כמובן שאלו סדרי גודל וצריך לבדוק כל תאריך וכל מלון)
מלון במרכז העיר: עובר את ה-300 דולר ללילה
מוטל ברחוב לומברט: 150 דולר ללילה
מוטל באיזור שדה התעופה: מתחת ל-100 דולר ללילה
וכמובן שיש שלל מלונות, מלונות סוויטות וכו'.
במרכז העיר (אמברקדו, ציינה טאון וכו') אין צורך ולא נוח עם רכב
לשאר העיר בהחלט אפשקר להתנייד עם רכב, אבל אפשר להסתדר גם עם תחבורה ציבורית.
לגבי סוסליטו והגשר למשל - אם רלוונטי לכם אפשר לשכור אופניים (יש גם חשמליות) ולעשות טיול לאורך הגשר עד סוסליטו ולחזור במעבורת. לא ניסיתי באופן אישי אבל היו פה סיםורים בפורום וגם ראיתי אנשים עושים את זה. נראה לי רעיון טוב.
ממש מחוץ לעיר אני מניח שרכב עדיף.
-
סן פרנסיסקוהיי ליאור,
אני מאלה שחושבים שכדאי מאוד להשאיר את הרכב, יש מספיק מקומות אליהם הרבה יותר נוח להגיע עם רכב מאשר עם תחבורה ציבורית-הגולדן גייט פארק, התצפיות מהטווין פיקס ומאי המטמון, Fort Point National Historic Site-תצפית יפהפיה על גשר הזהב ועוד. גם הגעה לסוסליטו ומוייר וודס נוחה הרבה יותר ברכב אישי ולא בתחבורה ציבורית, כך אתם אדונים לזמנכם. מציעה לבדוק את 'מסלול השחף' ולראות איזה נקודות מתאימות לכם לביקור.
במרכז העיר שילוב של המון הליכה רגלית+תחבורה ציבורית. מי שבכל זאת רוצה להשתמש ברכב במרכז העיר, האתר הזה מצוין לחיפוש חניה זולה בעיר. חשוב לעשות מראש רשימה של חניונים זולים ושעות הפתיחה.
מצרפת את שרשור הזה לעוד רעיונות.
-
סן פרנסיסקוערב טוב!
לינה -אני ממליץ על רחוב לומברד -מחירים סבירים במושגים של ס.פ. היקרה מאד ,יש חנייה לפעמים ,יש מסעדות ותחבורה ציבורית והסביבה בטוחה.
ניתן לטייל עם רכב ,תלוי לאן.במרכז העיר זה בעיתי ,קצת יותר בחוץ אפשרי.
צ'יינה טאון וקסטרו של הקהילה -ניתן לטייל עם ילדים.
מומלץ מאד לטייל לסוסליטו ומוייר וודס.
נסיעה טובה! -
-
סן פרנסיסקו -
סן פרנסיסקואני ממליץ על טיול אופנים לאורך קו החוף מרציף הדייגים עד לגשר הזהב ואפשר לחצות את גשר הזהב באופנים. בדרך אפשר לעבור בגנים של ה Palace of Fine Arts. אפשר לשכור אופנים ליד רציף הדייגים, אנחנו לקחנו מכאן.
בנוסף כדאי להקדיש גם זמן להסתובב בפארק הגולדן גייט שהוא לדעתי אחת הפארקים העירוניים המרשימים ביותר (הוא לא נמצא ליד גשר הגולדן גייט).
-
סן פרנסיסקושלום ותודה על כל התגובות,אין ספק שהמידע הרב (וראוי לציין את השרשורים של גלית וערבה מלפני מספר שנים) נתנו לי המון מידע אבל גם המון שאלות.
יהיה לנו רכב אבל נראה לי שלפחות ביום של הפירים ורציף הדייגים נשאיר אותו בחניה.
א-חוץ מההמלצה של עירית על המוטלים (שאחד מהם סימנתי כאופציה) לא קיבלתי המלצות על מקומות לינה,אשמח להמלצות.
ב-איפה מומלץ להסתובב בסוליסיטו ?
ג- לגבי אלקטרז,האם זה רק רכישת כרטיס או סיור מלא מה מומלץ ? והאם מומלץ הביקור באי או שייט למקום אחר (גולדן גייט לדוגמא) בניו יורק לדוגמא לקחנו את המעבורת החינמית לתצפית על פסל החירות וויתרנו על ביקור בפסל.מה דעתכם על הביקור באלקטרז האם מומלץ ?
ג- גולדן גייט (הגשר) איפה חונים ואיפה מטיילים האם חוצים אותו כמו גשר ברוקלין או רק עוצרים לצלם ?
בגדול חשבתי על מסלול כזה
יום 1- אזור הפירים ורציף הדייגים (פיר 33 לאלקטרז,פיר 39 +מבוך המראות המאפייה ושאר האטרקציות,פיר 45 מוזיאון מכונות מזל,רציף הדייגים,גירארדלי סקוור,פיר 47 סיבוב הקרונית ותצפית מגדל קויט. (יתכן שילוב רכיבת אופניים אבל לא עד סוליסטו)
יום 2- הרחוב המפותל (לומבארד),צ'יינה טאון,מוזיאון הקרונית יוניון סקוור,הרובע הגאה קסטרו ותצפית טווין פיקס
יום 3- האשבורי הייטס (שכונת ההיפים) פארק גולדן גייט והגן היפני גולדן גייט וסוליסטו ואולי גם דרך לינקולן וחוף בייקר שערבה ציינה שהתצפית משם לגולדן גייט מושלמת.
האם נראה מסלול סביר מבחינת החלוקה ?
כמו כן אשמח להמלצות על מסעדות (השרשורים מלפני 5 שנים ובטוח היו קצת שינויים מאז)
וכדי להמתיק קצת את המלל הרב שלי,עוד שיר על קליפורניה (וגשם שאצלם בניגוד אלינו לא יורד)
תודה
-
סן פרנסיסקולגבי הביקור בגשר - בצמוד לגשר בצד של סן פרנסיסקו יש מגרש חניה קטן (נדמה לי דולר שעה) שממנו הולכים לגשר
שימו לב שבעליה לגשר יש קצת 'תערוכה' קטנה שאפשר בשקיע בה כחצי שעה.
לגבי לומבארד - מקום נחמד, אבל תכלס רבע שעה ממצים אותו. נוסעים בכביש (חד סיטרי מזרחה) מחפשים חניה, עומדים ומצלמים. רוב הזמן מתבזבז על חיפוש חניה

צ'יינה טאון - הייתם בזה של ניויורקץ אז נכון שסן פרנסיסקו יותר מרשים, אבל זה more of the same. באופן אישילי קשה עם החנויות המאכלים והריחות, אבל רוב האנשים נהנים.
לגבי סוסליטו האיזור שבו תחנת המעבורת הוא האיזור התיירותי:
יש שם את הגלריות, בתי הקפה, חנויות המזכרות וכו'. וכמובן גם גרם המדרגות המפחיד שאפשר גם לראות במפת גוגל
-
סן פרנסיסקואגב - לגבי הליכה על הגשר - אפשר בהחלט ללכת לאורכו (יש גישה ממגרש החניה שהזכרתי) וגם לחצות לצד השני. רק חשוב לזכור שהגשר קצת יותר ארוך מגשר ברוקלין, ולהבדיל מניו יורק ששם אתם גם ככה נעים בתחבורה ציבוריצת כך שלוקחים רכבת תחתית לכיוון אחד, פה יש סיכוי שהשארתם את האוטו בצד השני של הגשר והתחבורה הציבורית פחות זמינה (אבל קיימת)
-
סן פרנסיסקוכמה הערות:
יש מצב להחליף בימים בין מגדל קויט ללומברד - יש תחנת קרוניות מקו החוף סמוך לרציף 45 כמדומני שמעלה לראשית/מעלה הרחוב המפותל ואז אפשר לחזור ברגל (אנחנו, בשל התור הארוך לקרוניות גם עלינו ברגל, ממש לא נורא)
וביום השני ממגדל קויט והרחוב המשופע הסמוך לו אפשר להמשיך לצ'יינהטאון וליוניון סקוור (מקום מצויין למנוחת צהריים על הכיכר) - אנחנו עשינו את זה ברגל כי טיילנו בעיר בלי רכב (בעיקר כי זו היתה התחנה הראשונה בטיול), אפשר מן הסתם ברכב או למצוא דרך חזרה אחרת.
שווה להתעכב (ולו לצילום) באלאמו סקוור, ולדעתי גם האקספלורטוריום שווה כמה שעות
לגבי השכונות האשבורי הייטס וקסטרו - לא נפלנו מהרגליים (אולי כי היינו באמצע שבוע בשעת צהריים)
לגבי אלקטרז - לדעתי מומלץ מאד לעצור שם, העניין אינו רק צילום פסל או נוף אלא הסיור במקום עצמו. לגבי סיור מאורגן - עד כמה שאני זוכר אין הבדל במחיר - כל משלם כרטיס מקבל אוזניות ואז אפשר להצטרף לטיולים שיוצאים מדי זמן (לא זוכר ששילמנו בנפרד על הסיור או שאולי יש זיכוי למי שלא מעוניין? האמת לא סגור בעניין) בכל מקרה אנחנו היינו ולדעתי מומלץ.
לגבי בית מלון - אנחנו ישנו ממש באזור הרציפים במלון מעולה בשם Argonaut, בדקתי מחירים לזמן זהה לזה שהיינו (אמצע שבוע, תחילת ספטמבר) והמחיר שערורייתי באזור 350$ ויותר (אנחנו שילמנו 150$, מצד שני תפסנו מבצע של 50% הנחה שפתאום הופיע ל-48 שעות ואז נעלם) כרגיל בארה"ב - שווה תמיד לעקוב
-
סן פרנסיסקולגבי תצפית על הגשר- האופציה של תצפית מכיוון המבצר שלמרגלות הגשר מוצלחת ,לטעמי, יותר מאשר התצפית מאיזור ה-PAVILION. החניה ליד המבצר אינה עולה כסף.
יש גם תצפית מהצד השני של המפרץ אל הגשר והעיר.
יש מספר תצפיות על הגשר, משני הכיוונים. בחרו את זו שמסתדרת לכם הכי טוב במסלול.
את התצפית ממגדל קויוט הייתי מצמידה לצ'יינה טאון. מגיעים עם אוטובוס מספר 39 מתחנה שנמצאת סמוך למזחים, אל ראש הגבעה והמגדל וממנה יורדים אל הרובע האיטלקי והצ'יינה טאון.
היום השני מערב מוקדים אליהם יש צורך ברכב וכאלה שהם במרכז. אם תרצה לרכז את מוקדי העיניין הרכובים, תצטרך להעביר את הטווין פיקס וקסטרו ליום הבא, יחד עם הגולדן גייט פארק. חלק מנקודות העניין לא דורשות זמן רב, כמו התצפיות השונות והסיבוב ברובע קאסטרו ובהייט אשבורי, כך שניתן להספיק להגיע לצהריים בסוסליטו.
-
סן פרנסיסקוליאור
אנחנו ישנו בבואנה וויסטה מוטור אין. זה מוטל פשוט על לומברד. היתרון היה החניה החינמית. מאד עזר
הגענו אליו כי יש בו סוויטה שמתאימה ל 5.
אבל לא לקחת אותה. הרעש על הצד שפונה ללומברד בלתי נסבל. למחרת עברנו ל 2 חדרים עורפיים והיה בסדר גמור. החדרים עצמם די נוחים.
לטעמי - רק אם אתם מוכנים למוטל פשוט ורק אם תבקשו צד עורפי.
לגבי מוזיאון הקרוניות - חבל על הזמן במובן הישן.
-
סן פרנסיסקואנחנו (זוג בני 27) ישנו במלון קטן ברחוב בוש - גרנט הוטל (שים לב שיש גרנט פלזה הוטל ממש באותו איזור והוא אף הומלץ לנו ע"י חברים, אבל אנחנו לא ישנו בפלזה אלא בגרנט הוטל).
המלון היה נחמד, מינימלי, חדרים לא גדולים אבל סבירים. היה וויפי בחדרים, קפה ומאפים בקבלה בבוקר, מחשב בלובי שלא השתמשנו בו. אין למלון חניה, אך יש חניה באזור ב-25$ ליום. אנחנו הגענו בשבת בערב, ומצאנו חניה חינמית ברחוב, ולמחרת החזרנו את הרכב כך שאין לי מושג איך החניה שם מעבר לזה.
הסביבה עצמה סבבה, יש מעט הומלסים ברחוב, אבל לא משהו מטריד מידי או חריג ביחס למקומות סבירים אחרים שראינו.
יש מסעדות נחמדות (פיצריה, סושיה, סטרבקס וכו) וגם צ'ינה טאון במרחק הליכה קצר, על שפע חנויותיו ומסעדותיו.
יש תחנה של הקרוניות ממש ליד המלון (בלוק או שניים הליכה), ואנחנו נסענו ככה כל הזמן וזה היה ממש נוח.
-
סן פרנסיסקוהי לכולם ותודה רבה על התגובות המועילות בקשר למסלולים והלינה (אבדוק את כל המוטלים שהומלצו)
מקבל את ההמלצות שלכם ומשנה קצת.
חצי יום 1 (יום ג בשבוע) אחרי ההגעה מהיוסימטי - איזור פיר 39 ורציף הדיגים (טעימה ראשונה מה שנספיק)
יום 2- ביקור באלקטרז,המשך מהצהריים הרציפים (מוזיאון מכונות המזל פיר 45,הקנארי מזח הייד הפארק הימי ,כיכר גירארדלי והליכה עד רחוב לומבארד (המפותל) לקיחת קרונית ליוניון סקוור לבילוי ערב.
יום3- כמו שהציעו לי לקיחת אוטובוס 39 או טיפוס דרך מדרגות פילברט לתצפית במגדל קויט ירידה תלולה דרך הרובע האיטלקי למנוחה בכיכר קולומבוס ומשם לרחובות הרובע הסיני שער הדרקון ליוניון סקוור. ואז תלוי מה תהייה השעה אולי נחפש תצפית לילה ואולי נסתובב שוב ביוניון סקוור. (נראה לי שאקבל את המלצתך איריס ונוותר על מוזיאון הקרוניות)
יום 4-עם הרכב- באם רוצים להגיע אחרה"צ לסולסיטו ובטוח לעצור גם בגשר הזהב האם ניתן לשלב גם את כיכר אלמו,רובע קסטרו,האייט ואשבורי (היפים) ופארק גולדן גייט יחדיו ?? לי זה נראה עמוס. על מה לוותר ? מה בכלל כולל פארק הגולדן גייט וכמה זמן להקדיש לו ?
והיום יום השנה לפטירתו של אריק אינשטיין האהוב מתבקש לשלב את השיר הזה שלו.
תודה לכולם
-
סן פרנסיסקובא לך לרענן את זכרנוננו עם התוכנית הכוללת (רצוי בצירוף תאריכים)?
עם כל הכבוד לסן פרנסיסקו (ויש הרבה) צריך גם להבין איך הכל מתחבר
-
סן פרנסיסקובגדול התוכנית כרגע היא כזאת (טיסה ממש בסוף יוני)
טיסת לילה מתל אביב ללוס אנג'לס (דרך פילדלפיה )
2 לילות ראשונים לינה כנראה במרינה דל ריי או סנטה מוניקה
נסיעה צפונה בכביש 1 לינה במורו ביי (לילה 1) ובמונטריי (שני לילות)
חיתוך לכיוון יוסימטי (שני לילות)
סן פרנסיסקו (4 לילות אמצע שבוע )
טיסה לווגאס ולקיחת רכב
2 לילות פארק ציון
1 לילה פארק ברייס
נסיעה לווגאס (לינה 4 לילות אמצע שבוע)
נסיעה ללוס אנג'לס (לינה 3 לילות)
סך הכל 21 לילות
המראה לפני הצהרים לתל אביב (טיסת קונקשין לפילדלפיה וטיסת לילה לת"א)
-
סן פרנסיסקוהמלצה חמה שלי - תוסיפו את Muir Woods ליום שאתם נוסעים לסוסליטו - גם ככה אתם כבר יוצאים מהעיר עם רכב וסוסליטו נמצאת בדרך
לדעתי עדיף על כל התחנות האופציונליות שרשמתם ליום הרביעי.
במיוחד לאור החדשות שחורשת הסקויה במריפוסה שביוסמיטי תהיה סגורה (ולא אין הרדווד תחליף לסקויה, ועדיין צריך חווית עצים גדולים אחת לפחות)
-
סן פרנסיסקולמיטב זכרוני כיכר יוניון לא פתוח ממש עד מאוחר, יש שם חנויות וכאלה שנסגרות בשעה רגילות (20-21), כך שזה אחלה לערב אבל לא הרבה אח"כ. אופציה נוספת זה צ'יינה טאון בערב, אבל גם שם לא הרגשנו שהיה פתוח עד מאוחר.