אם להתקע, אז להתקע בקטאר
-
בשל עיכובי טיסה בקטמנדו, ''נאלצתי'' בדרכי חזרה מקטמנדו לארץ להעביר 24 שעות בדוחא (בירת קטאר).
להלן כמה מסקנות:
א. חם ולח מאוד בדוחא (בקיץ מגיע ל- 55 מעלות).
ב. הקטארים מכניסי אורחים מעולים וחביבים מאוד.
ג. כדאי לנצל את הזמן ולטייל בטיילת שלאורך החוף ובמרכז המסחרי של העיר.
ד. כדאי להכנס לקניון בשם ''סיטי סנטר'', קניון ענק ומדהים במרכז העיר.
ה. תוך כדי טיולי בטיילת ניגש אלי נציג משרד החוץ הישראלי (שזיהה אותי כישראלי מצוי) והמליץ לי על מספר מקומות לטיול בעיר.
ו. חברת Qatar AirWays חברה מעולה עם שרות טוב! -
אם להתקע, אז להתקע בקטאר:Re -
המרכז המסחרי של העיר -
המרכז המסחרי של העיר:Re -
קניון - סיטי סנטר -
קניון - סיטי סנטר:Re -
דיוטי פריהדיוטי פרי בטרמינל של דוחא טוב וזול.
בשמים - זולים יותר מבשמים בארץ במבצעים השונים לקראת החגים.
שתיה חריפה - זולה בהרבה מהדיוטי פרי בארץ. -
הי תאי - סתם שאלה סקרנית...הי תאי, מה נשמע? בהחלט נראה מקום מעניין, השאלה שלי היא אם בכלל ניתן לצאת מהשדה כשיש רק דרכון ישראלי?
תודה
קובי -
סקרנות זו תכונה חיוביתהיי קובי,
בטיסות הרגילות של קטאר, הנוסעים מועברים ישירות לטרמינל ולשטח הדיוטי פרי, כך שלא בודקים דרכונים (ואז כמובן שאין את האפשרות לצאת את שטח הטרמינל).
אם ``נתקעים`` כפי שקרה לקבוצה שלי ומועברים למלון (ע``ח החברה),הנוסעים עוברים את השלבים הרגילים של בדיקות דרכונים ומחתימים את הדרכון בחותמת קטארית, כך גם ביציאה.
סה``כ חוויה נחמדה ויום טיול מהנה!
להת` -
אחלה, תודה:-) -
וסקרנות נוספת...:Re
נראה לי חוויה מעניינת, לטייל חופשי ברחובות דוחא ללא מורא... ואיך הגיבו שאר הישראלים בקבוצה?
דרך אגב גם לנו בחיפה יש קניון סיטי-סנטר... אתה מוזמן להשוות
שמחה שחזרת... אולי תעשה קצת סדר כאן ! -
יאללה תחחפפי יאה צולעת -
כשתלמד לכתוב בלי שגיאות...
וגם אז אולי !!
אני מאוד נהנית כאן !!
שיהיה לך יום מקסים
מתוקי !! -
למחנכת הדורהיי מחנכת...
הקבוצה לא חששה ולא הרגישה מאויימת לרגע.
יש בדוחא נציגות של משרד החוץ ואנשי עסקים רבים מהארץ מגיעים למקום. הכל עניין של הסברה... -
כמה טוב שבאת הביתה
כמה טוב לקרוא אותך שוב
-
:-)) -
ניתן לצאת עם דרכון ישראלי? -
ניתן לצאת עם דרכון ישראלי?:Reהיי רונו,
כפי שכתבתי - אין שום בעיה!! -
ניתן לצאת עם דרכון ישראלי?:Reהאם אני מבין נכון שלא צריך אפילו ויזה?
אתה יודע אולי אם הדבר נכון גם לגבי בחריין?
תוכל להמליץ לי על סוכנות נסיעות אמינה שדרכם אתה מזמין את הטיסות של קטאר אירוויז?
מעמאן אתה בדרך כלל מגיע באוטובוס לארץ או בטיסה של ארקיע?
מקווה שאני לא מרגיז עם מטח השאלות תודה! -
ניתן לצאת עם דרכון ישראלי?:Reהיי רונו,
בוא ונבהיר כמה דברים...
עד המלמחמה האחרונה עם לבנון, ישראלי יכול היה להכנס לקטאר ללא בעיות (כפי שכתבתי, לישראל יש נציגות כלכלית בדוחא). אחרי המלחמה שונו הכללים וע''מ להכנס לקטאר צריך שאיש עסקים מקטאר יזמין אותך לשם... (אבל בטח זה שוב ישתנה בקרוב לטובה).
לטוס (מבלי להכנס למדינה) דרך קטאר אין שום בעיה, לארקיע יש איתם הסכמי שיתוף פעולה עם קטאר אייר ווייס.
מכיוון שאני מדריך טיולים ועובד עם חברה מסודרת, אנו עובדים ישירות מול קטאר אייר ווייס (יש להם נציגות בארץ).
כאדם פרטי לא תוכל לעבוד ישירות מולם, אלא דרך סוכנות נסיעות או מול ארקיע שלהם יש הסכמי תעופה ושיתוף פעולה.
את הטיסות לעמאן (ולא באוטובוס) אני עושה עם ארקיע או רויאל ג`ורדניאן. לבחריין (חברת גולף) ולמייצגים אותם פלי איסט אין שיתוף פעולה עם ארקיע ולכן הטיסות יוצאות די יקר אם טסים לירדן (ולכן הנסיעה לעמאן היא באוטובוס).
הכניסה שלי הפעם לדוחא היתה בשל ''איחורי'' טיסה ולכן חברת קטאר אייר ווייס היתה מחוייבת לדאוג לנו (וכך עשתה ובצורה מכובדת מאוד.