ברלין - אם ובת
-
לילה טוב,
אז אחרי ההצלחה של בודפשט במרץ שעבר, אמי ביקשה שנחזור על סופ"ש אם-בת גם השנה - רק הפעם בברלין או פראג. לאמא לא אומרים לא, אז בדקתי את וויז ואת איזיג'ט ואת כל השאר, וסגרתי לנו טיסות לברלין - הלוך באיזיג'ט וחזור באל-אפ (טיסת איזי ב-7 בבוקר לא מצדיקה את הלילה הנוסף במלון, שלא לדבר על הביאוס של לקום באמצע הלילה).יצא לנו להיות בעיר שלושה וחצי ימים וארבעה לילות.
אז עכשיו הגיעה העת למצוא מלון. קראתי כבר כמה דיונים וסיפורים כאן בפורום, ואני עדיין לא סגורה על האיזור שיתאים לנו יותר - מזרח ברלין ליד אלכסנדרפלאץ - יש לי חברה שבדיוק חזרה מ"הולידיי אין אלכסנדרפלאץ" וממליצה בחום - או מערב העיר ליד קודאם, למשל מלון הקרס שאלונה משבחת.
הבנתי שחשוב להיות ליד הרכבות התחתיות U ו-S (עוד לא לגמרי הבנתי איך עובד הקטע הזה - מדובר בשני קווים?), ואולי גם ליד אוטובוסים 100 ו-200. אני מעדיפה כמובן גם סביבה נעימה ביום ובערב עם מסעדות, חנויות וכו'. וכמובן גם מחיר סביר - נראה לי שיעד הגיוני יהיה סביב 120 יורו ללילה (חדר אחד, שתי מיטות, ארוחת בוקר כלולה).
עוד נתון - זה ביקור ראשון בעיר (הייתי כבר, אבל במסגרת העבודה זה לא נחשב) - אני מתכננת להיות בשני סיורים של נדב - המיטב של ברלין וסיור היהדות או ברלין האלטרנטיבית.
אשמח לכל תובנה.

שבת שלום!
-
ברלין - אם ובתיונה וקשת,
כמי שטרם ביקר בברלין, יש לי שתי תובנות -
האחת - שנהדר שלא אמרת לא לאמא.
השנייה - שאתן עומדות לעשות חיים משוגעים.
שמוליק
-
ברלין - אם ובתתודה שמוליק

אין כמו לשתות את הקפה של שבת בבוהוריים לצד הפירגון שלך

-
ברלין - אם ובתהי יונה וקשת,
1. אני כמו שמוליק: איזה יופי שאת נוסעת עם אמא

2. אני לא מרגישה את עצמי כמומחית גדולה לברלין, ובכל זאת שני דברים.
האחד - אני מאוד נגד מגורים באלכסנדרפלאץ המגעילה, חרף הנוחות והמרכזיות שלה. באמת יש גבול. אלכסנדרפלאץ זה מקום שעוברים בו. הוא מאוד מרכזי אבל מאוד (מאוד) לא מזמין. יש שם בתי מלון גדולים. זה לא הטעם שלי.
והשני - אני מאמינה שיש כמה וכמה אזורים נחמדים. ובאמת, אם את ליד קו מוצלח של U או S (בעיקר U שזה ה-U bahn, כלומר הרכבת התחתית) - אין שום סיבה להתמרכז. אנחנו לנו ברובע Prenzlauerberg, ליד קו U2 המאוד מרכזי, וזו היתה בחירה מעולה שבמעולות. זה אזור כל כך נחמד לשיטוט בבוקר ובערב, עם חנויות מתוקות (הרבה וינטז' וכאלה, קצת אווירה שינקינאית), שפע של מסעדות ובתי קפה מדליקים, רחובות עתיקים עם סגנון (בניגוד לחלקים מודרניים רבים בברלין שהם מנוכרים יותר), המוני צעירים ברחוב ומשפחות עם ילדים על אופניים, בעגלות וגם קצת על הרגליים
. זו היתה המלצה של רבקה (אם צריך כאן חיזוקים של תותחים כבדים), ואני מודה לה מאוד על ההמלצה. שכרנו דירה. אני לא יודעת אם זה מתאים לכן.ובכל זאת - מתי בדיוק אתן נוסעות?
-
ברלין - אם ובתהי זיוה,
תודה. את יכולה לפרט יותר מאיזו בחינה אלכסנדרפלאץ לא מזמין?
אני אשמח מאוד להיות במקום חמוד כמו שתארת (יש לך הפנייה ספציפית למלון הדירות?). רוצה מקום שנעים להיות בו, עם חנויות ובתי קפה חמודים ואווירה נעימה, ואם הוא ממש קרוב לתחבורה ציבורית נוחה שתביא אותנו בקלות לכל נקודות הציון המרכזיות - זה כל מה שאני צריכה.
לגבי דירה להבדיל ממלון - אני עוד לא סגורה על זה. לא בטוחה שבא לי להתחיל להתארגן על ארוחות בוקר, אבל מצד שני אני ממש לא פוסלת את האפשרות.
הגישה הבסיסית שלי בתכנון טיול היא "ברומא נהג כרומאי", כלומר אני לא מנסה לחפש משהו שיתלבש על כל הרצונות וההרגלים שלי, אלא דווקא לבוא ההיפך - מן החוץ פנימה - ללמוד מה יש למקום הספציפי הזה להציע, ומתוך המבחר למצוא את מה שנשמע לי הכי מדליק. ומה שתארת נשמע מצויין
.אשמח לשמוע עוד

-
ברלין - אם ובתאגב - אם זכרוני אינו מטעה אותי, לפני הנסיעה הקודמת של אלונה לברלין היא פתחה אשכול בענייני לינה, וכדרכם של אשכולותיה של אלונה - הוא התפתח יפה והיה מלא ברעיונות והמלצות.
-
ברלין - אם ובתהיי יונה וקשת,
מצרפת לך שרשור של אלונה ששמוליק הזכיר איפה כדאי להתמקם?
-
ברלין - אם ובתשמוליק ומרינה - תודה!
מכינה לי עוד כוס קפה וסרה לאשכול של אלונה.

-
ברלין - אם ובת -
ברלין - אם ובת -
ברלין - אם ובתחזרנו מסוף שבוע ארוך בברלין בשבוע שעבר, אני מצרף קישור לתיאור הטיול שלנו:
אם יש לך שאלות ספציפיות נוספות את מוזמנת.
-
ברלין - אם ובתכותב לך עכשיו עכשיו מברלין, מה ששמוליק אמר וגם מה שזיוה הוסיפה! שאחנו לקחנו מלון במערב ברובע שרלוטנבורג צמוד לתחנת S ובמרחק 3 דק' הליכה מתחנת U וילמסדורף. התחבורה מהמצוינות שחוויתי, ה-u וה-s שילוב נהדר להתנייד בעיר.
רכשנו כרטיס יומי ואנחנו עוברים בנהירות ממקום למקום למרות שכאשר מגיעים למקום מרכזי, פשוט חורשים ברגל.
לא רצים בין האטרקציות אלא לוקחים את הזמן בכיף, נהנים מהכריסטמס ומהיין החם.
בהמשך, אספר יותר על המלון והאזור.
-
ברלין - אם ובתיונה וקשת,
לשאלתך, בעניין אלכסנדרפלאץ: זו לא כיכר אירופאית במובן שאת מכירה. זה מתחם ענק שיש בו תחנת רכבת גדולה שהיא מרכז של S (רכבת עילית) ו-U (תחתית), מגדל הטלוויזיה נמצא שם, ויש בתי כלבו גדולים ובתי מלון. זה לא מקום רומנטי. אין שם פינת חן אחת. יש מי שנח וטוב לו ללון בחדר מפנק של מלון, בבועה מנותקת מסביבתה, עם כל הנוחות ושירות שבתוך הבועה הזאת, וכשהוא יוצא הוא עולה מיד על רכבת ועף משם ליעד אחר בעיר.
בהרכב שלכן ולמספר הלילות שלכן באמת עדיף מלון. היינו עם אחת הבנות שלנו ורצינו קצת מרחב.
זאת הדירה, ככל הנראה. מראה לך בשביל להבין את המיקום. כנראה עברה שיפוץ. ממש לא מזהה את התמונות. אבל הכתובת היא אותה אחת ושם הבעלים זהה. שוטטנו לא מעט ברובע, וזו הפינה היפה ביותר שלו. תראי שבחוות הדעת אנשים ציינו לטובה את הנגישות לאלכסנדרפלאץ, אבל דבר אחד הוא לישון בכיכר ודבר אחר הוא לישון קרוב אליה במקום יותר סימפטי.
מעניין שאין הרבה מלונות באזור, וזה הכי קרוב, והציון שלו 8.5. אבל יש באתר מליון המלצות. אנשים מאוד אוהבים את הקודאם. בעיני פחות מיוחד, אף כי לא היינו שם הרבה.
-
ברלין - אם ובתשמוליק - תודה על הלינקים!
טוליפ - תודה. סיכום הטיול שלך מעניין ומלא במידע חשוב ותמונות נהדרות. עוד אצלול לתוכו יותר לעומק.
ריף - תעשו חיים! אשמח מאוד לשמוע עוד עם שובך, לרבות שם המלון.
זיוה - האיזור של הדירה באמת נראה מתוק למדי.
תודה לכולכם על העזרה. אני עדיין ממש בהתלבטות... נראה מה אמא אומרת...
-
ברלין - אם ובתאנחנו ישנו כאן (Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt) לפני כשבועיים מיקום מעולה ומלון מעולה.
רונן
-
ברלין - אם ובתהי יונה וקשת,
אני גם הייתי בברלין עם אמא ואחות לפני כשנה.
ישנו במלון מעולה במצד המערבי כאשר ממש ליד המלון היה את קו 100 ו
משהו כמו 3 תחנות מה- ZOO
שם המלון:pullman berlin schweizerhof
הזמנתי דרך אקספדיה, יש להם לפעמים מבצעים, אז שווה.
כפי שכולם ציינו התחבורה בברלין מצויינת.
תהני מזמן האיכות ותעשו חיים...
סוזי
-
ברלין - אם ובתהי יונה וקשת
אני עם זיוה נגד אלכסנדר פלאץ. בדיוק מהנימוקים שלה.
לא ראיתי מתי אתן נוסעות.
חזרתי היום לפנות בוקר בדיוק מטיסה כמו שלך הלוך איזי חזור אפ. אם תצטרכי פרטים ותובנות לפני שאפרסם את הסיפור, אני לרשותך.
לגופו של עניין, היינו במלון נהדר שבו הייתי בקיץ עם הנסיך.
יצרתי קשר ישירות עם מלון ולא דרך בוקינג, קיבלתי מחיר של 115 יורו כולל א"ב מעולה. החדר ענק מרווח עם חדר ארונות ומטבחון קטן. המיקום מצד אחד תחנת U מצד שני תחנת S. כמה דקות ברגל ויש לך את קו 100 או 200. 30 מטר מרחוב קודא'ם שמקושט כולו, מלא בתי קפה וחנויות מטריפות. אם את נוסעת בחורף אין בעיה, בקיץ הייתי ממליצה לקחת חדר יותר יקר אבל עם מזגן. אגב, בגלל הטיסה המאוחרת של אפ הארכתי את החדר בחצי יום עד שבע בערב. שילמתי על זה חצי מעלות היומית. היה שווה כל גרוש. הרווחתי יום שלם למעשה בלי לחץ של מזוודות וכו'.
ברלין מדהימה ואין לי מילים להגיד כמה אני מקנאה בך. אני לא הספקתי לקחת את אמא לברלין.
אלונה
-
ברלין - אם ובתרונן, סקינמון - תודה!
אלונה יקרה, את מילותייך אני הרי אקרא בשקיקה גם אם תכתבי על ביקורך האחרון במשרדי מע"מ בפתח תקווה. רק המשפט האחרון שבר לי את הלב. הוא נוגע בי ביותר ממקום אחד.

בסופו של דבר סגרנו על ההולידיי אין אלכסנדרפלאץ, אחרי התלבטויות רבות מאוד. ובאמת הקר'ס היה בעדיפות עליונה באיזור הקוד'אם. מקווה שלא נתחרט...
שוב תודה לכל מי שעזר... עכשיו יש לנו את "קירות הבית" - קרי הטיסות והמלון, ואפשר להרגע ולתכנן את כל הבפנוכו ברגוע. אנחנו נוסעות רק בסוף מרץ (אל דאגה, נהיה כאן בבחירות
).לילה טוב

-
ברלין - אם ובתהתלבטתי התלבטתי ובסוף החלטתי שאני לא יכולה לשתוק, לעומת זאת את יכולה חופשי להתעלם ממה שאני עומדת להגיד - אני שוב חותמת בשתי הידיים והרגליים על ההסבר שזיוה נתנה לעניין אלכסנדר פלאץ. הסיבה היחידה לגור בה זה אם את מתכוונת לבלות את כל הימים בברלין בחנות הפרימרק או קניון אלכסה. וגם אז לא הייתי גרה בה. אין בה טיפת חן. אמנם בברלין קשה למצוא טיפת חן אבל יש שכונות שהן פחות מכוערות - זאת שזיוה הייתה בה, למשל. במרץ כשהכול עדיין אפור ועדיין מחשיך מוקדם הייתי מתכווננת לאזור המערבי סביב קודא'ם. ואם כבר אם כבר את רוצה באזור המזרחי וקרוב לאלכסנדר פלאץ אזי תסתכלי במפה תאתרי את המלון רדיסון בלו הוא יקר מאוד למרות שיש בו מדי פעם מבצעים - ברדיוס שלו שזה התחלה של אונטר דר לינדנן יכול להיות חביב.
זהו, אמרתי, אל תכעסי בבקשה. הייתי חייבת.
אלונה
-
ברלין - אם ובתלא כועסת אלונה! רק קצת מבואסת, כי כבר שילמנו

לא נורא, אני מבטיחה בכל זאת לעשות חיים, ולרוץ לכאן לספר לחבר'ה