רכב לשמונה?
-
מסתבר שהטיולים שלנו פופולריים ויש לנו הרבה מצטרפים הפעם. אנחנו כבר בהרכב של שישה ויש מצב גם לשמונה. חלק מהזמן נהיה ארבעה, חלק שישה וחלק (אולי אפילו עד חודש), נהיה שמונה.
אני מתלבטת אם עדיף לנו שני רכבים, או רכב אחד גדול.
בשברולט טאהו יש שמונה מקומות ישיבה, אבל אני מעריכה, בהשוואה למיני-ואן, שהוא לא באמת מתאים לשמונה אנשים, על מזוודותיהם? אכן? מישהו התנסה עם רכב גדול יותר? המלצות? אמרו לי ששני רכבים קטנים צורכים פחות דלק מרכב ואן אחד גדול. אני צריכה כמובן להתקשר לסוכנויות להתחיל לקבל מחירים... כרגע נטיית ליבי היא לקחת מיני-ואן + רכב משפחתי בינוני בתקופה בה נהיה בתפוסה מלאה. כמובן, יש את החיסרון (ואולי יתרון?) של פיצול בזמן הנסיעות.
המסלול עצמו עדיין לא ברור. הוא יהיה במערב, אבל האם יכלול נסיעה ארוכה עד הרוקיז, או יצטמצם לסיירה נבאדה והחוף, טרם הוחלט.
-
רכב לשמונה?לעניות דעתי, רכב לשמונה אנשים על מטענם רק בשברולט אקספרס או פורד סופר קלאבווגון, אם לא רוצים להתפצל.
את האחרון ראיתי שמחזיקות בהם חברת הרץ וסיקסט
את הראשון נשיונל, אלאמו וכו'.
-
רכב לשמונה?כן, זה מה שחשבתי, ששמונה זה כבר מעביר אותנו לקטגורית הואן. התנסינו כבר בשישה במיני-ואן, וזה הגבול העליון בו, לטעמי. גם זה מחייב הצטמצמות משמעותית במזוודות. אני בכלל הייתי בעד לקחת שברולט טאהו לשישה, אבל הוטל וטו על ההוצאה הנוספת

אני לא רואה את הואן באתר של הרץ. באתר של נשיונל, המחיר של ואן כזה יוצא יותר יקר בהשוואה לשני מיני-ואנים דרך דולר/רנטלקארס... אני אעשה קצת טלפונים, אבל נראה לי שהכיוון הוא שני רכבים (מיני-ואן + משפחתית)
חבל, דווקא נראה לי נחמד להיות ביחד. -
ענתבכל זאת הייתי מרים טלפון לשלמה סיקסט ולהרץ ישראל ובודק את נושא הרכב הגדול ל-12-15 איש.
אל תשכחי שיכולות להיות כל מיני הנחות.
בהרץ ישראל עושים חברות ואפשר לקבל הנחות טובות, גם אם ברשותך כרטיס אשראי המתאים (או אצל בן משפחה).
אני - כידוע לך - לא ננעל על אף חברה, או יותר נכון לכתוב: ננעל על ההצעה הטובה ביותר.
-
ענתרכב כזה אפשרי עם רשיון רגיל? או לחילופין - ענת - יש לכן רשיון מורחב?
-
ענתתבדקי עם שלמה סיקסט. הם עובדים עם חב' דולר
באחד הטיולים היינו 6 מבוגרים. שכרנו ואן פורד E-350. אין צורך ברשיון מיוחד
-
רישיון ב' שלנו מספיק בארה"בלרכב כזה -
ענתבדקתי ומסתבר שעד 14 איש אפשר עם רישיון רגיל, אלא אם כן אתה מפעיל שירות הסעות בתשלום. תכל'ס, אפשר בארה"ב לשכור קראוון בגודל של אוטובוס עם רשיון רגיל. אני לא חושבת שזה כל כך טוב, אבל זה המצב שם.
-
רכב לשמונה?היי,
שמונה אנשים בטיול בצפון אמריקה, זה הולך להיות מעניין

אני לא אתמקד במסלולים או במחירים אלה בדברי החשוב באמת:
שכל המשפחה תרגיש טוב ברכב.
בשביל שזה יקרה ולא יהיו קיטורים מיותרים צריך לעשות שני דברים חשובים:
ראשית, תמיד מומלץ להזמין רכב מהארץ, מלבד להבטחת התנאים, הדבר החשוב באמת הוא שיריון הרכב שתרצי.
במצבך את צריכה לדעת בדדיוק מה את שוכרת, טעות קטנה יכולה לעלות להרוס לשמונה אנשים את הטיול, לכן עשי מחקר קצר (אשמח לעזור כאן) על רכבים שמתאימים לרצונות שלכם.
שנית, מומלץ לבחור בסוכנות בעלת פריסת סניפים רחבה, ממש לא בא לך ל"טייל" אחרי סניפי רשת השכרת רכבים.מקווה שעזרתי , דני

-
רכב לשמונה?תודה על התשובה. כמובן, רכב מזמינים תמיד מהארץ, זה פשוט יוצא זול יותר. אתה צודק שחשוב לבדוק מראש מה מקבלים, אבל עדיין לא מצאתי את הפטנט איך לעשות את זה בצורה ספציפית... בסוף הכל תלוי בהיצע הרכבים בקטגוריה שהזמנת בסניף הספציפי באותו היום ובאותה השעה. הלוואי והיה אפשר לשריין מראש רכב ספציפי, עם כל המאפיינים שלו.
לגבי פריסת סניפים, דווקא כאן אני חולקת על דעתך. שכרנו בעבר בחברת דולר, שפריסת הסניפים שלה לא מדהימה, ובפרט כשמדובר בסניף שהוא corporate ולא בזיכיון. אפשר בהחלט לעבוד ככה, אם מוכנים לעשות החלפת שמנים וטיפולים בסיסיים לבד. לדעתי, בטיול ארוך זה אפילו יתרון, כי לא צריך להתחיל לחפש סניפים ולהחליף רכבים. נשארים עם אותו הרכב לאורך כל הטיול וכל 5000 מייל או מה שצריך, נכנסים ועושים החלפת שמנים וטיפולים ע"פ הצורך (כמובן שהחברה משלמת עליהם). השירות של דולר בטלפון היה מצוין מבחינתנו, ועשינו הכל בתיאום איתם, כמובן.
בשורה התחתונה, מחיר השכירות ליום הוא מה שמשנה לי. אין לי בעיה לקבל רכבים טיפה פחות חדשים (קרה פעם אחת בדולר), כל זמן שהם תקינים ועובדים טוב. לא מוכנה לשלם 30% ואפילו 50% יותר בשביל פריסת סניפים או רכב עם 15K מייל על האודומטר במקום 30K
בטיולים ארוכים כמו שלנו, מדובר בהבדלים של אלפי דולרים בעלות הכוללת של השכירות.עדיין, כאמור, מאד מודה לך על התשובה ואחזור אליך גם בפרטי. אשמח בהחלט לקבל גם הצעה מהרץ.
-
רכב לשמונה?שוחחתי ארוכות עם הנציג הנחמד של הרץ.
לדבריו, יש להם רכבים לשמונה אנשים שהם גדולים יותר מהשבי טאהו. הוא ציין בתור דוגמאות את הדגמים הבאים -
1. GMC Yukon XL
2. Chevrolet Suburban
3. Ford Expedition LEהנציג טוען שברכבים האלו תא המטען גדול משמעותית מזה שבשבי טאהו, או במיני-ואן. אני מסתכלת על התמונות וקשה מאד לדעת. לרוב תמונות של תא המטען מצולמות כששורה אחת מקופלת. עוד לא מצאתי תמונה עם כל המושבים פתוחים + מזוודות בבגאז' שיתנו מושג לגבי הגודל.
הלכתי לבדוק במפרט הרכבים האלו ומצאתי למשל את זה לשבי סברבן.
Cargo Area Length @ Floor to Seat 3 31.60 in
כיוון שבמיני-ואנים אני מכירה היטב, הלכתי לבדוק את הטאון אנד קאנטרי ומצאתי את זה:
http://www.chrysler.com/hostc/bmo/CUC201508/models.do
Cargo Capacity - Behind Third-Row Seat: 33.0אז נשמע שזה בפירוש לא תא מטען גדול יותר? מישהו ניסה אחד מהרכבים הזה ויודע?
-
בדקתי לגבי ה-YUKON XLיש YUKON רגיל ויש XL, אני מתכוון לאחרון.
אחרי שורת המושבים השלישית, תא המטען הוא בגודל 38.9 CUBIC FEET.
הקרייזלר טאון אנד קאונטרי 33 CUBIT FEET.
באתר זה אפשר לבדוק את גודל תא המטען בכל המודלים.
בכל זאת אני חושב שעדיף מכונית ל-12-15 או לחילופין שתי מכוניות. זכור לי במעורפל שהיה גולש שפנה בקשר לבעיה דומה ואחרי שמצא את ה-YUCON או דומה לו אמר שכנראה יסתדר, לא זוכר פידבק ממנו ולא יודע איך לאתר את השרשור הזה.
-
בדקתי לגבי ה-YUKON XLאלו גם ההפרשים שאני רואה בגודל תא המטען. זה לא מספיק לדעתי. לשישה בטאון אנד קאנטרי היינו צריכים גם את אחד המושבים למלא. פה לא יהיה מושב פנוי, אז גם לציוד של שישה זה יהיה צפוף לדעתי.
-
מסכים איתך -
מצאתי אתר americacarrental.comבדקתי לדוגמה שכירת שברולט אקספרס ל-4 שבועות בינואר עד פברואר, ההשכרה דרך ALAMO, עולה טיפה יותר מ-2,200 דולר כולל כל הביטוחים. נראה לי מחיר סביר בהתחשב בהוצאות ובבלגן של שכירת שני רכבים בנפרד.
דרך אגב, ראיתי באתר של ALAMO שלא מאפשרים לסוע עם רכב כזה לקנדה וכמובן, אסור להתשמש ברכב לכל צורך מסחרי.
אין לי מושג לגבי החברה הזאת, פעם הראשונה שאני נתקל באתר הזה
-
מצאתי אתר americacarrental.comזה עם ביטוחים לישראלים? מה זה שברולט אקספרס? ואן?
חבל, דווקא ה-SUV הענקיים האלו נראים לי כיפיים... אבל יקרים ולא מתאימים לשמונה.
-
מצאתי אתר americacarrental.comכן, לפי מה שראיתי, האתר מזהה את ארץ ההתקשרות לאתר (תוודאי שנרשם ישראל) ואז כתוב שזה כולל את הביטוחים שמציעיות כל הסוכנויות. צריך להעביר את הסמן איפה שכתוב FULLY INCLUSIVE ואז מופיע חלון שבו כתוב:
UNLIMITED MILEAGE+TAXES &FEES+LDW/CDW+SLI+THEFT PROTECTION
-
הנה האתר שלהם בפייסבוק -
בקשר ל - Chevrolet Suburbanבטיול בקנדה קיבלנו רכב כזה בסיאטל והחזרנו בקנדה.
- הרכב ענק. מתאים בנוחות ל- 7 איש למיטב זכרוני, ומרווח מאוד. כיף לנהיגה.
- צרכן גדול של דלק (לפחות עכשיו זול) - במהלך תדלוק, לפני שהמיכל התמלא עד תום, התדלוק עצר בטענה "לא מתדלקים מעל 100$ בכרטיס אשראי"...
- תא המטען בהחלט גדול מהמיני-ואן המקובל אך בהנחה שלשמונה אנשים יש לפחות כ 6-8 מזוודות בגדלים שונים, קצת קשה לי לראות את זה קורה ברכב הזה.
- מזכרון של שברולט טאהו שראיתי בשלבי העמסה בעבר, אין הבדל נראה לעין בין תא המטען בשני הרכבים הללו, כשמדובר על כל המושבים פתוחים ולא מקופלים.
-
בלי שום קשר - בטוחה שרוצים רכב ל-8?בלי קשר לבעיית הגודל - אני בכלל לא בטוח שרכב ל-8 עדיף על שני רכבים.
לא יודע מה ההרכב, לכמה זמן או באיזה איזור מדובר, וברור שזה משפיע.
אבל לטייל ב-8 אנשים בדבוקה אחת זה לא קל לדעתי. אני יודע שיש לכם נסיון עם עוד חלקי משפחה אז אולי אני מדבר שטויות.
ברור שיש משהו נחמד ומגבש בנסיעה כולם ביחד. מצד שני יש גם הרבה קשיים ואילוצים. יש הרי גם הרבה יתרונות לשני רכבים.
אז אם נצרף את העובדה שככל הנראה לרכב ל-8 לא יותר זול משני רכבים רגילים (בערך, אני בטוח שענת תעשה בסוף חישוב מדוייק), ושלא כזה קל למצוא רכב כזה, אני לא בטוח שבכיוון הזה בכלל כדאי.