התיעצות
-
הזמן: אמצע ינואר. כרגע יש מלון מוזמן לסנט אנטון (בהתחיבות) והמשך לדולומיטים (בלי התחיבות). המצב בסנט אנטון ובדולומיטים כרגע מזעזע.
מסנט אנטון אני מקווה שאפשר יהיה לגלוש באשגיל (שעה נסיעה).
בהנחה שלא יחול מהפך תוך חודש - מה הייתם עושים?
- מ.א.
-
שמעתי שבאישגל לא הכי בעולם. מה לגבי פיצטל?נכון שזה שעה ורבע נסיעה לכל כיוון (לפי גוגל מפות), אבל זה עדיף מגלישה על עשב. ובסך הכל חצי שעה נוספת של נהיגה ביום.
תנאי הגלישה נכון לעכשיו - 110 ס"מ בבסיס, 130 למעלה.
אפשרות אחרת - סרפאוס. שם כמעט חצי מהעליות כבר פתוחות. 45 דקות נסיעה מאנטון הקדוש.
-
תיקוןבאישגל למעלה בסדר.
המסלולים לעיירה סגורים.
-
התיעצותשלום,
אמצע ינואר זה בעוד כחודש.
אני מניח ומקווה, שהמצב ישתפר גם ב- st anton וגם בדולומיטים.
-
כולנו תקווהנכון להיום בלך מסלול אחד כחול פתוח. בצורס הכל סגור. כנ"ל ב- WARTH. בלי תאריך יעד.
אני חוסך תמונת מסלולים חומים נטולי שלג.
היו תכניות מפורטות איך עושים מסלול טבעת כפול בין לך ל- WARTH...
לפי התחזית לא צפוי דאמפ בשבוע הקרוב. נשארנו עם שלושה שבועות וקצת למהפך...
- מ.א.
-
מה לגבי צילרטל, ובמידת הצורך קפיצהלהינטרטוקס+שטוביי?
-
כולנו תקווהכמו שאתה יודע, אני בערך באותה סירה..
סנט אנטון ואישגל זה תנאים די דומים. אותו שלג יורד בשניהם. אני לא רואה יתרון באישגל מבחינת תנאים -גובה ומיקום. ולפחות מבחינתי סנט אנטון אתר הרבה הרבה יותר טוב. אם יהיה טוב באישגל יהיה גם בסנט אנטון (אני גם רואה שבאישגל פתחו יותר מסלולים אבל לדעתי רק עבדו יותר קשה עם התותחים) היתרון היחיד של אישגל זה הכיוון עם השמש שיותר שומרת על השלג.
יש את קרחון Kaunertal באותו מרחק של אישגל טיפה יותר (במקום לפנות ימינה לפני לאנדק ממשיכים ישר ). אני לא הייתי בו, הוא הרבה יותר קטן, אבל המצב בו מצויין היום. שווה לפחות יום אחד בשביל הנסיון במקרה הצורך.
עזוב.. אתה עוד תדווח על מצב השלג בסנט אנטון, זה רק בשביל שנהיה במתח!
-
צילרטל על בסיס יומי?תודה, אבל -
20 סנטימטר שלג בפסגות צילרטל. כנראה שלא הייתי גולש על המגלשיים הפרטיים

.שעתיים וארבעים זמן לקרחון כל כוון.
לא מעורר חשק...
- מ.א.
-
חחח ינאישנה שעברה כשבכינו על הטמפרטורות הגבוהות זה היה עם בסיס של מעל מטר שלג. אז הספיקו עשרות סנטימטרים בודדים לפתור את המצב. היום אין בסיס שלג בכלל. צריך דאמפ חייתי.
ההשוואה בין סנט אנטון לאישגיל מעניינת עם תוצאה לא צפויה: למרות ששני האתרים במרחב גאוגרפי קרוב המצב באישגיל טוב לאין ערוך לעומת המצב בסנט אנטון. אולי אחד ההסברים הוא שאישגיל אתר בבעלות פרטית של תושבי העיירה בעוד סנט אנטון אינו בבעלות של התושבים אלא חברה אחרת שמנהלת אותו. אנשי אישגיל נלחמים על הפרנסה שלהם בהפעלת תותחים ובשימור כל טיפת שלג שירדה באוקטובר ונובמבר.
עובדתית הם הביאו את האתר לפתיחה טובה בהרבה לעומת סנט אנטון. לא בטוח שאמא טבע תציל את סנט אנטון בהמשך...
מה עושים? יש מחשבות מרחיקות לכת (תרתי משמע)

- מ.א.
-
קודם כל, נרגעים
אמנם מזג האוויר באירופה ככלל הנו הפכפך וקשה לחיזוי, אולם יש לך עוד חודש. קשה לי להאמין שהמצב לא ישתפר לרמת גלישה סבירה עד טובה.
בינתיים תרחם עלי, שאמור להגיע לאישגיל בשבת הקרובה, ומוטרד מזה שאני לא יודע לגלוש על דשא....
ד.
-
זהו נרגעתילקח שלושה ימים לכדורים להשפיע...

וזה אפילו אחרי שבר שלח אלי את ההודעה הבאה של השרות המטאורולוגי של סנט אנטון:
We will have to face the fact, that a big onset of winter is not forecast for the near future!
בקיצור אני לא רואה עצמי או מישהו אחר גולש בסנט אנטון בזמן הקרוב.
דורון, נסיעתך לאשגיל מאוד חשובה לתת דווח מהשטח. מה מצב השלג? מה רמת הצפיפות?
סע ודווח. כי כרגע זו האופציה היחידה באזור.
- מ.א.
-
חם חם מהתנור....טוב, לפני דקה בדיוק סיימתי שיחת טלפון לא קצרה עם הבחורה באינפורמציה של אישגיל

היא מאשרת שהאתר פתוח רק באופן חלקי, 33 מעליות מתוך כ 45, ו 117 ק"מ של מסלולים (שזה קצת פחות ממחצית האתר).
אבל, וזה מה שקצת מעודד, היא מתעקשת (וניסיתי להתקיל אותה מכמה כיוונים....) שאיכות השלג במסלולים מעולה והגלישה כיפית מאד. הבטיחה שלא אתאכזב.
בימים הקרובים צפויים לרדת שלגים מידי פעם, כולל ביום שבת.
מכיוון שאני חסר חוט שידרה ומשתכנע בקלות (במיוחד אחרי כ 9 חודשים ללא גלישה), החלטתי, נכון לרגע זה, שאנו נוסעים לשם בשבת. עכשיו נותר רק לעדכן את הגברת, שהתחילה כבר לחפש מקומות עם שמש......(רק שלא נגלה שאישגל הפך השנה לאיזור הטרופי אליו היא מתכוונת...
).אדווח מהשטח.
דורון
-
זהו נרגעתיבעיה...
יש לי מעט מאוד ימים עד שאני משלם את מלא הסכום על הדירה.
שוקל להפסיד את המקדמה ולחפש משהו באיזור סולדן.
גם אני מאבד את האופטימיות
הציטוט המלא:
A strong west- to north-westerly current will determine the weather throughout the upcoming days, consequently Atlantic Frontal systems will cross our regions in quick succession. Warm and cold air masses will alternately reach our regions. Tomorrow on Thursday, a warm front will reach us, which will bring small amounts of precipitation. The snow line will rise above a level of 2000 meters. Friday will bring us significantly improved conditions with longer sunny spells and early spring-like mild temperatures. At the weekend, the cold front will probably result in decreasing temperatures and small amounts of snow may reach the valleys. However, this development is still uncertain. At least, it is sure, that milder temperatures are forecast for the beginning of next week. We will have to face the fact, that a big onset of winter is not forecast for the near future!
-
זהו נרגעתימממ....אז אני צריך להיות מבסוט שהזמנתי לאישגיל ב24/1 או מודאג..??
זכורה לי חופשתי הראשונה בשנת 2000.זה היה באלפבאכ.שמש בוהקת כמו גלויה כל השבוע ומטרים על גבי מטרים של שלג טרי ואיכותי מסביב.ואני לתומי חשבתי שככה זה תמיד.....רק חבל שאיכות גלישתי אז היתה כמו איכות השלג היום..
-
זהו נרגעתיאני מקווה שאתה יודע משהו שאני לא יודע. אני לא יכול להגיד שאני רגוע.
-
אופציה נוספתכ-40 דקות נסיעה מסט אנטון יש מתחם SILVRETTA MONTAFON כאלטרנטיבה טובה. כל מה שצריך זה דאמפ אחד והכל יסתדר - זה קרה בעבר לא פעם אחת אבל בשבוע הבא זה כנראה לא יקרה.
-
אופציה נוספתיש מקום באירופה ששם השלג כן סביר?
אני עוד לא סגרתי על מקום אבל יש לי חלון של בדיוק שבוע השנה באמצע ינואר שאוכל לגלוש.
בלית ברירה אני אחפש בצ׳רביניה או כדומה, אבל מצד שני אני חושש מה יקרה אם החורף יחליט להגיע אז.
-
זהו נרגעתיאני הולך על תיאוריית "לא יתכן ש..."..
לא יתכן שבשלהי ינואר בואכה פברואר אתר כמו אישגיל שרובו מעל 2000 מ' יהיה ערום משלג כי אם כן זה סוף העולם..
בהחלט בטוח שעד אז יהיה ממש בסדר.אותי יותר מדאיג על ליפול על שבוע אפרורי.
-
אפרורי או שימשיבשבוע שלי, שמתחיל ב 21 לחודש, אמור להיות שמשי יחסית. אחר כך אלוהים גדול...
ד.
-
זהו נרגעתיהרמינטור - על אישגיל בטוח לא תמצא אדמת טרשים כמו בסנט אנטון. כבר הזכרתי את היכולות המופלאות של האישגלים בתחזוק אתרים ותותחי שלג שהם המילה האחרונה ביכולות ייצור שלג מלאכותי. גם המבנה של האתר שיש לו גוש מרכזי גבוה מקל על התחזוקה. אם אתה באשגיל - אתה יכול להיות רגוע מעכשיו.
אפשרות אחת היא שהדאמפ שכולם מייחלים לו עוד יגיע ואז כולנו נצחק כשנקרא לאחור את הפוסטים מעכשיו.
אפשרות שניה שהיובש האלפיניסטי יימשך, אז אולי לא תקבל 100% אתר פתוח, אבל בטוח תקבל יותר מסלעים נטו.
באפשרות השניה הדבר שכן הייתי חושש ממנו הוא עומס רב של גולשים על מספר מאוד מצומצם של אתרים פעילים באירופה.
- מ.א.