בודפש - עם ילדים
-
עוד הודעת חזרנו

אחרי אין סוף הנוסעים פה בפורום שכל כך התלהבו, ומכיוון שכל כך רציתי חופשת חורף של חג מולד החלטתי ללכת אחרי הזרם, למרות שאני לא מאוד אוהבת ערים (ארופאיות עתיקות ).
ציפיתי לחופשה נחמדה נעימה ורגועה, וקיבלתי את מה שרציתי לא יותר מזה ולא פחות מזה.
אז מה היה לנו:
טיסות : עם UP בנקודות. בזיל הזול 140 נקודות לאדם.שילמתי כ 200 על דלק.
הטיסות היו נוחות , טיסות אלעל בלי אוכל.
היה נוח, מרווח טוב בין המושבים. אין תלונות ( מלבד אולי ההגזמה במחירים...למה שקית אפרופו צריכה לעלות 12 שקל...אז לא קניתי )לינה : שכרנו דירה עם 2 חדרי שינה+ סלון ומטבח ב GOZSDU COURT
ע"פ המלצה של ענת ( שקיבלה גם היא המלצה לא זוכרת ממי)
הדירה היתה אחלה, נעימה נוח במיקום ניפלא ( 2 דקות הליכה מהכיכר של הגלגל הענק שאיני זוכרת את שמה ).
המחיר היה עוד יותר אחלה : 1000 שח ל 4 לילות.
המיקום הניפלא איפשר מנוחת צהריים כל יום וזה כי, אדירמזג אויר: שיחק אותה, לא ירד גשם בכלל וגם לא היה מאוד קר ( 7-8 מעלות ביום זה לגמרי סביר )
תחבורה: מש"ת נסענו עם הסעה שסידרו לנו מהמלון. 25 יורו לכיוון
בתוך העיר קנינו כרטיס ל 3 ימים ועוד כמה כרטיסים בודדים.
מה עשינו: את כל הדברים הרגילים. הרבה שוטטות בעיר ובשווקים.
בית הכנסת ( סיור על הפנים עם מדריך שלחש בקול מונוטוני וכמעט לא אמר כלום ) טיילנו על גדות הדנובה ( פרלמנט גשרים אנדרטת נעליים ), היינו בבודה ( מקסים שם אהבתי ).
פעילויות ילדים: עלינו על הגלגל הענק - חביב.
נסענו לקירקס - הצגה יפהפיה מומלצת גם למבוגרים אני מאוד נהניתי
היינו בפארק המיים . היה נהדר. פארק שווה גדול נקי מסודר בטוח ( המוני מצילים) וכמעט ריק . הסעות ל 2 הכיוונים מכיכר הגיבורים בחינם ובלי עצירות
הילדים דיווחו על מגלשות שוות ומיוחדות. היה להיט.
הגענו גם על משטח החלקה על הקרח ( נימצא מאחורי ה TOURIST INFORMATION בכיכר הגיבורים ) אבל איך שהגענו הוא ניסגר
אוכל : מאוד נהנינו מאוכל הרחוב ( גם אנחנו מצאנו את מוכר הסלמון והתענגנו ) במיוחד מהקריוטוש ( או איך שלא כותבים את זה ) שאכלנו בכמויות.
עם מסעדות ( שניסינו 2 עם המלצות ) די נפלנו היה לא טעים עד לא אכיל.
קניות : עשינו פעמיים ב WEST END המחירים לא זולים במיוחד אבל גם לא יקרים במיוחד. סביר.
אז נהנינו, היה נחמד, לא השתגענו.
עדיף להגיע למקום כזה בלי ילדים לדעתי ( למרות שהם בהחלט נהנו )
את אלזס אהבנו יותר בחג המולד.
ועכשיו חוזרים לשולחן השרטוט לטיול הגדול של הקייץ. מערב קנדה ואורלנדו
-
בודפש - עם ילדיםאיילת,
תודה על השיתוף. נראה לי שבודפשט כל כך מגוונת, שיש בה הכל - גם "אטרקציות" לטיול עם ילדים וגם, כמובן, סופשבוע + רגוע ורומנטי עם בן הזוג (מחכה לנו סופהשבוע כזה במרץ...
).עצוב מאוד, אבל בודפשט המדהימה מהווה תחליף כיפי וזול! לסופשבוע בארץ, אם תופסים בזמן טיסות מוזלות, אין ספק שניתן להינות מכמה ימים נהדרים בחצי עלות לעומת סופשבוע דומה בארץ...
-
בודפש - עם ילדיםצר לי, אבל אני לא חושב שבודפשט היא חצי עלות מאשר בארץ.
אותו מחיר - כן. אבל לא חצי מחיר
כי הטיסה בכל זאת עולה לפחות 500 ש"ח לאדם (למעט מקרים ממש חריגים, ובשקלול מזוודות וכו'), ולעיתים גם לא מעט יותר. איילת שילמה פחות בזכות נקודות.
המונית בבודפשט (למעלה מ-100 ש"ח לכיוון)
המונית / חניה בנתבג (עניין אישי, אבל בקלות 200-400 ש"ח)
הביטוח / סלולר / קניות אחרות (עוד 50-500 ש"ח)
וכו'.
כך שגם עם השהיה עצמה לא יקרה, עלות ההגעה (ובזבוז הזמן של הטיסה שלוקחת בפועל כ-7-8 שעות ברוטו מהבית עד המלון) עושה את בודפשט לא יותר זולה מישראל (ברמה דומה).
-
בודפש - עם ילדיםאנשים טובים,
כמובן שחישובי העלות תלויים בלא מעט משתנים (מחירי הטיסות, כן / לא נקודות, איזה מלון לוקחים ובאיזה מסעדות אוכלים ועוד), אבל עדיין אני מבקש לשתף אותך בנסיבות שהובילו אותנו - בלי שממש התכוונו לכך מראש - לחגוג 20 שנות נישואין בבודפשט - לפני כחודש -
במקור, לא חשבנו על נסיעה לחו"ל אלא על בילוי בצימר רומנטי ומפנק בצפון. חשבנו על מספר לילות, כולל סופ"ש.
אני לא יכול להגיד שנדהמתי - אבל זה בכל זאת, העלות של צימר כזה מהזן המפנק - מכה בך בכל פעם מחדש.
בוא ניקח כדוגמא בלבד צימר שאנחנו מאוד מאוד אוהבים - הטירות הנעות ברוח בנמרוד.
המחיר לשני לילות לזוג, כולל ארוחת בוקר, בסופ"ש - בתאריכים בהם לבסוף נסענו - 3,200 ש"ח.
ארבעה לילות - מתוכם שניים בסופ"ש ושניים בצמוד - 5,700 ש"ח!!!
זה כמובן לא כולל דלק ולא כולל ארוחות נוספות ובילויים.
כשנתקלתי שוב במחירים ההזויים האלה - החלטתי לברר מה המצב בבודפשט - אחרי שקראתי כל כך הרבה סיפורים אודותיה כאן.
כפי שאתה מבין - הבירורים האלה הובילו אותנו לחופשה נפלאה.
נסענו לאינטרקונטיננטל בבודפשט - מלון חמישה כוכבים מפנק במיקום פנטסטי.
העלות לאותם ארבעה לילות בדיוק - 480 דולר - משהו באזור 1,900 ש"ח (ואני מתעלם לצורך הדיון ההשוואתי מהעובדה ששילמנו 300 דולר, כי היה לנו שובר שהקנה זיכוי).
גם אנחנו טסנו באפ עם נקודות - אבל אני הולך עם החישוב שלך לצרכי הבדיקה העקרונית - 500 ש"ח לבן אדם - 1,000 ש"ח לזוג - ואנחנו נמצאים ב - 2,900 ש"ח - לעומת 5,700. זה די חצי מחיר.
גם אם תוסיף את המונית לנתב"ג ואת המונית בבודפשט למלון (ותקזז מזה את הדלק שנחסך כאן בנסיעה לצפון) וגם את חבילת הסלולאר והביטוח - עדיין - מדובר הפרש משמעותי מאוד לטובת בודפשט.
ואני רוצה להגיד עוד משהו - עם כל הכבוד לצפון הארץ - ויש כבוד -
אין בכלל מבחינתי מה להתחיל ולהשוות את ההנאה שחווינו מהחופשה הרומנטית בבודפשט לעומת מה שהיינו חווים כאן.
אז בעיני - עם כל הצער או בלעדיו - המסקנות מאוד ברורות...
הן עד כדי כך ברורות שיש לי את כל הכוונות לחזור לשם ברגע הבא שאשקול חופשה זוגית מפנקת בארץ.
שמוליק
-
בודפש - עם ילדיםשמוליק - אתה לא צריך לשכנע אותי שהמחירים בארץ יקרים ושעדיף לנסוע לחו"ל.
אני גם לא מתווכח עם החישוב שלך כי הוא שונה משלי בשני פרמטרים:
אני התייחסתי לסוף שבוע (לפי מה שכתבה פמילי). אתה כבר מדבר על 4 לילות - ממש לא סוף שבוע בעיניי אלא כבר משהו ארוך יותר מטבע הדברים ככל שהנסיעה ארוכה יותר הוצאות השהיה נהיות חשובות יותר מהוצאות הטיסה
אני גם התייחסתי לסוף שבוע על ילדים (שזו כותרת השרשור וההודעות של כולנו) ולא זוגי. אומנם לצערי בארץ גובים תוספת תשלום על ילדים, אבל מצד שני הטיסה ליותר אנשים יותר יקרה.
ובלי קשר - לא מכיר את הצימר המדובר, אבל הוא נשמע לי "פלצני" ויקר. אפשר למצוא דילים מעניינים במלונות טובים בתל אביב או ירושלים עכשיו בפחות מ-1000 ש"ח ליום, ואם הנחה לימים נוספים. כך שאני בהחלט מניח שאפשר למצוא מלון טוב בעיר הגדולה ב-3500 ש"ח ל-4 לילות ולא רק ב-5700.
בדקתי באופן אקראי את מלון דן ירושלים לל 4 לילות כולל סוף שבוע (15-19 בינואר) ויצא לי 2600 ש"ח לזוג כולל ארוחת בוקר
אז אולי המיקום של דן ירושליים (הר הצופים - מלון האייט לשעבר) פחות אידאלי (למרות שהרכבת הקלה עוברת די קרוב), אבל זמני נסיעה למרכז העיר יתקזזו עם ה-10 ויותר שעות שמתבזבזות כל הטיסה לבודפשט וחזרה.
אני חושב שהמחירים בארץ מאד גבוהים, ובהחלט כמעט הפסקנו לנפוש בארץ (בשנים האחרונות אנחנו נוסעים לחו"ל כל שנה, אבל סוף שבוע בארץ פעם ב-3 שנים בממוצע) בעיקר בגלל זה.
אבל עדיין לסוף שבוע עם הילדים - אני חושב שישראל זולה יותר. לחופשות יותר ארוכות זה דיון אחר.
ואני מתייחס לסוגיית המחיר. לא לסוגיית האיפה נהנים יותר, החלפת אוירה וכו'.
-
בודפש - עם ילדיםאני מסכימה לחלוטין עם שמוליק.
בשנה שעברה חגגנו יום נישואים. המחיר ל- 2 לילות במלון 5 כוכבים בירושלים היה יותר יקר מטיסה ולינה ל- 4 לילות במלון 5 כוכבים (קמפינסקי המעולה) בבודפשט. מה גם שהטיסה הייתה בחופש חנוכה ומן הסתם היתה קצת יותר יקרה.
בודפשט הייתה לנו מקסימה ורומנטית.
בהזדמנות זו אני רוצה להודות לכל מי שרשם טיפים ותרם מהידע שלו על העיר.
טל
-
בודפש - עם ילדיםגם אני מסכימה עם שמוליק. עברתי תהליך מאוד דומה למה שתאר, כשחיפשתי סופ"ש זוגי רומנטי ובכלל לא חשבתי על חו"ל (שעדיין תמיד נתפס אצלי א-פריורית כיקר יותר מחופשה או סופ"ש בארץ) - בדקתי גם בגליל וגם בירושלים, חיפשתי משהו קצת מפנק (לא הכי פלצני שיש), והתפלצתי מהמחירים.
בארץ לי יש רכב חברה אז אנחנו אפילו לא סופגים עלויות רכב ודלק. ועדיין בודפשט יצאה לנו משמעותית זולה יותר. כאן בפורום נחשפתי ל"דילטון" (הדיל של הילטון) שבמסגרתו שילמנו 260 יורו לשלושה לילות במלון 5 כוכבים מפנק עם נוף עוצר נשימה לדנובה (כלומר חדר משודרג), כולל ארוחות בוקר וכלל גם ארוחת ערב אחת לאור נרות שכללה 3 מנות ברמה גבוהה מאוד (ארוחה כזו לא תעלה בארץ פחות מ-500-600 ש"ח לזוג). הזמנתי טיסות בוויזאייר - אני כבר לא זוכרת בדיוק את מחירן אבל הן לא היו הכי זולות שאפשר כי הזמנתי אותן יחסית לא זמן רב מראש.
הנקודה הכי שגם כל דבר שעשינו בבודפשט - כניסה לאתרים כמו סיור בביהכ"נ הגדול ובמוזיאון בית החולים בסלע, ארוחות טעימות במסעדות, מרחצאות ומסאז'ים - הכל היה משמעותית יותר זול מהארץ.
ברור שכל טיול בכל הרכב הוא שונה, אבל בשורה התחתונה - בודפשט פשוט נותנת כיום ערך מצויין לכסף מצד אחד, ועלויות הנופש והבילוי בארץ מפשיטות את עורנו מהצד השני. זה די ברור בעיני.
-
בודפש - עם ילדיםאני כמובן נוטה בדרך כלל להסכים עם עצמי
אבל אני גם נוטה לקרוא בעניין את מה שכותב אנשים טובים - ואני חושב שהוא מחדד עניין מסויים בצדק רב - לא צריך להניח הנחות אפריוריות לשום כיוון אלא לבדוק - מול מה שעומד על הפרק.
לא הרי נסיעה לשני לילות לחו"ל עם ילדים כנסיעה זוגית לאותו זמן או כנסיעה זוגית ארוכה יותר - מול המקבילות הישראליות.... (וזה כמובן כפי שהוא ציין בצדק - בנטרול של השאלה היכן נהנים יותר - כאשר כל אחד יתן לזה את המשקל הכלכלי הראוי בעיניו).
-
בודפש - עם ילדיםאני כמובן מסכים עם כולם (וגם עם עצמי). בהחלט יש מקרים שבהם בודפשט תהיה יותר זולה מישראל.
אני פשוט חושש שהרבה פעמים אנחנו לא עושים השוואה הוגנת.
אנחנו משווים צימר או מלון פלצני למלון יוקרתי אך לא פלצני בחו"ל
אנחנו משווים ארוחות יוקרתיות בארץ לארוחות פחות יוקרתיות בחו"ל
אנחנו משווים תאריכים מאד מסויימים בארץ לתאריכים גמישים יותר בחו"ל (למשל בארץ אנחנו מתעקשים על חמישי עד שבת, ובחו"ל מוכנים גם רביעי עד שישי).
אנחנו משווים חופשות ספונטניות יותר בארץ (התראה של שבוע) לחופשות ספונטניות פחות בחו"ל (התראה של חודשיים-שלושה)
אנחנו סופרים רק את עלות המלון + טיסה ושוכחים את העלויות שמסביב (כמו מוניות, ביטוח סלולרי ועוד).
לא כולנו, לא תמיד, לא בכל מצב, אבל לא פעם ולא פעמיים.
מה שניסיתי להגיד זה שכשמשווים חופשות דומות (באורך, בתנאים, וברמה), אז בחופשות קצרות (2-3 לילות) אני חושב שלרוב יהיה דמיון רב במחיר בין ישראל לחו"ל.
לחופשות ארוכות יותר, בהחלט עלויות המחיה הזולות יותר בבודפשט ישחקו תפקיד משמעותי.
-
בודפש - עם ילדיםאנשים, אני דווקא כן השווייתי "תפוחים לתפוחים".
השוויתי אירוח מפנק (אך לא בדרגה "ה"פלצנית" הגבוהה ביותר) בארץ לאירוח מפנק (אך לא בדרגה "ה"פלצנית" הגבוהה ביותר) בבודפשט;
השוויתי ארוחת 3 מנות מצויינת בבודפשט לארוחה מקבילה לה של 3 מנות (לצורך העניין - מסעדת הבראסרי בת"א דומה ברמה ובאיכות לארוחה שאכלנו בהילטון);
חישבתי את העלות הכוללת מרגע היציאה לנופש בדלת ביתנו לדלת חזרתנו אל סיפה... כולל סלולרי, הגעה לנתב"ג, ביטוח, הכל. בבודפשט סגרנו בפחות מ-5000 ש"ח. 3 לילות בארץ (שוב, דלת לדלת, ואני מזכירה שבארץ אנחנו לא משלמים על נסיעות!) - כולל מסעדות טובות ופינוקים, כניסות לאתרים, מסאז'ים - היה יוצא יקר יותר. אולי לא כפול, אבל בהפרש משמעותי.
לא תימחרתי את הערך המוסף שיש ל"ריח האויר של חו"ל" למרות שבהחלט ראוי לשקלל גם את הפן הזה - אבל הוא לא בר-תמחור אובייקטיבי וערכו משתנה בין אדם לאדם. אגב, גם אני כשמוליק שמתי לב לכך שאתה נוהג לחדד את הצורך לקחת בחשבון את כל העלויות הכרוכות בנסיעה לחו"ל ולא לחשב רק את הטיסות והמלון. אתה צודק ואני בטוחה שההודעות שלך בנושא עוזרות ללא מעט אנשים לתקצב נכון יותר את טיוליהם - ועל כך מגיעה לך תודה
. -
בודפש - עם ילדיםקודם כל תודה (איך עושים אייקון של מסמיק?)
ואני באמת שמח שיצא לך יותר זול. הלואי על כולנו לחסוך כסף.
אגב - בעיניין העלויות הנלוות:
באופן גס הטיולים שלי (ואני מדגיש - שלי) נוטים להתחלק בעלות שליש-שליש-שליש:
שליש זה הטיסה
שליש זה מלון + רכב
שליש זה כל השאר (בארץ ובחו"ל)
ברור שזה באופן גס מאד, תלוי ביעד, במשך הנסיעה וכו'. אבל הכלל לא רחוק מהמציאות.
אז אותו שליש של כל השאר מאד לא זניח בעיניי.
-
בודפש - עם ילדיםאנשים, רק להבהיר:
זה לא ש"יצא לי יותר זול".
בודפשט יותר זולה. המלונות יותר זולים (לא הייתי חולמת על 5 כוכבים בארץ). האוכל יותר זול. המסז'ים. המוזיאונים.
ובארץ המחירים מטורפים.
וחבל.
זה כל מה שאמרתי

-
תודה על הסיפור!נפתח פה דיון כלכלי אבל אני רק רציתי להגיד שאני שמחה שנהנית שם, אפילו אם זו היתה הנאה מסוייגת (שזה טבעי אם את לא אוהבת ערים אירופאיות ישנות..)
ומזל שלא נסענו יחד אחרת הייתי מקטרת נוראות על עניין פארק המים

-
תודה על הסיפור!תודה ענת.
זו היתה הנאה שלמה, לא כמו הנאה מטיול קייץ בטבע ועדיין הנאה שלמה.
ואם היינו יחד מן הסתם לא היית באה לפארק המיים
-
תודה על הסיפור!גם אני שמחה שנהנית והתאפשרה לכם חופשה חורפית נוספת

לגבי דיון הכלכלי,לא קראתי את כולו,אבל יודעת איך אני הגעתי השנה לבודפשט.
התבקשתי ע' בעלי להזמין לינה בספא וילג לסופ"ש.במחיר של הלינה ההיא הגענו לבודפשט ל לילות.טיסה+מלון וא.בוקר

-
תודה על הסיפור!ככל שאני חושב על זה, בעצם, כולנו צריכים לשלוח זר פרחים להתאחדות המלונות ולאיגוד בעלי הצימרים בישראל.
בלעדיהם לא היינו זוכים לחופשה כה נפלאה.... בחו״ל

ואיילת - ברוכה השבה ....
-
תודה על הסיפור!איילת - ברוכים השבים וסליחה שהשתלטתי לך על השרשור
יונה וקשת - מסכים איתך 100%. בודפשט הרבה יותר זולה, והמחירים בארץ הרבה יותר מדי גבוהים
שמוליק - במחיר של זר פרחים אחד בארץ אתה שולח שלושה בבודפשט. אז פעם באה שאתם בסוף שבוע רומנטי (בבודפשט או בכל מקום אחר) - פרגן לה פרחים. עדיף על פני התאחדות המלונות.
-
תודה על הסיפור!שמולק, בשורת הקרדיטים שכחת את חברת אל על. הם עוד יעלבו שלא הזכרת אותם. בזמן ש-MALEV היתה קיימת, הם תאמו מחירים עם אל על ומכרו כרטיסים בסביבות 400-500$. לאחר פשיטת הרגל של MALEV הכרטיסים באל על עלו בסביבות ה-800$. אחרי זה נכנסו לקו WIZZAIR ואת מחירי הכרטיסים שלהם אתם כבר מכירים.
-
בודפש - עם ילדיםברוכה השבה.
איך פארק המים לילדים יותר גדולים=מתבגרים? האם הוא אקסטרימי? ראית שם הרבה בני נוער או שהרוב היו צעירים?
לא זכור לי שקראתי כאן על הפארק הזה עם מתבגרים. מישהו זוכר סיפור כזה?
תודה
-
בודפש - עם ילדיםלכולם - זה בסדר הצלתם את השרשור משממון משהו ( באשמתי לא סיפרתי הרבה).
המחירים בבודפשט באמת מאוד זולים אבל לי חופשה כזאת עלתה יותר מחופשה בארץ מכיוון שיש לי נטיה לבזבז הרבה יותר כסף בחול מאשר בארץ
לי גם קשה להשוות כי בארץ אנחנו לא נוטים למלונות/צימרים מפוארים אלא למשהו בסיסי והרבה מאוד טיולי הליכה.
קיפודה - הפארק לא מיועד לילדים קטנים אבל הוא לא מאוד מאוד אקטרימי.
יש מספר סוגי מגלשות אבובים וכמה מגלשות שמגיעים להם למשפך.
יש מקפצות , מגלשות רמפה, בריכת גלים.
אני חושבת שגם בני נוער בהחלט יהנו בו, אלא אם הם דורשים רק מגלשות אקסטרימיות במיוחד.
יש גם חלק לא מקורה בקייץ שבו לא ביקרנו