שאלה למומחי אוסטריה
-
אנחנו שלושה חברה שמנסים למוצא לינה בסביבת מאירהופן ב 3/2/2007 בארגון עצמאי.
אנחנו מעוניינים בשלושה חדרים נפרדים.
מן הסתם, אין הרבה חדרים בודדים ולכן לא מצאנו כאלו.
הבעיה היא שאנחנו לא מוצאים מלון או צימר שמוכן להשכיר לנו חדרים לזוג. כלומר פיזית נהיה אדם אחד בחדר אך נשלם על שניים. - וכאן הבעיה.
שלחנו כבר עשרות מיילים למלונות,צימרים ופסניונים במאירהופן,היפח וצל אמ זילר
ואף אחד לא מוכן להשכיר לנו חדרים לזוג אפילו שאנחנו מוכנים לשלם.
כנראה שאני לא מבין את התרבות או שאני שואל שאלת קיטבג.
אשמח לשמוע תגובות.
שלגון. -
שאלה למומחי אוסטריה:Reאבדוק לך בערב ואתן לך כתובת של 2 מלונות. לפי הבנתי מעוניינים במחיר זול של כ-25-30 אירו לאדם -
שאלה למומחי אוסטריה:Reתודה חיים,
אשמח לשמוע על מלונות.
שלגון. -
שאלה למומחי אוסטריה:ReHelene Partoll
GÄSTEHAUS FLEIDL
Email: [email protected]
WEB: www.gaestehausfleidl.at
זה הראשון, ממוקם 7 ד` הליכה מהמעלית הראשית -
שאלה למומחי אוסטריה:Reאני לא הבנתי לגמרי את השאלה שלך, כך שיתכן שגם המלונות לא הבינו אותך.
האם אתם רוצים לקחת חדר זוגי ולשלם מחיר של בודד? - סביר לחלוטין שהמלון לא יסכים לדבר כזה. זאת במיוחד כשמדובר בשבוע של שיא העונה, כשהוא יכול להשכיר בסבירות גבוהה מאד את אותו חדר לזוג ולקבל יותר כסף (ויש להם עוד מספיק זמן עד אז למצוא לקוחות, אם הם כבר לא מוזמנים מראש).
האם אתה מוכן גם לקחת חדר זוגי ולשלם מחיר מלא של זוג למרות שתהיה לבד בחדר? אם כן, באמת לא ברור לי למה המלון לא מוכן, אבל מצד שני קצת קשה לי להבין אותכם...
מאחר שמדובר בשיא העונה כשכבר להרבה מלונות בוצעו הזמנות לרוב החדרים ועשוי להיות קשה למצוא 3 חדרים, ממליץ לכם לשקול לקחת דירה עם 3 חדרי שינה. יש דברים כאלה, ואני מניח שבסיכומו של דבר זה עשוי להיות לכם יותר משתלם. בעיירות כמו Hippach אני חושב שיש לכם אולי סיכוי עדיין למצוא משהו כזה לפברואר. -
שאלה למומחי אוסטריה:Reאולי גם אני לא מבין לגמרי, אבל האם מדובר בחדרים של מלון על בסיס HB או BB האם יש בכוונתכם לשלם מחיר של זוג? זה הרבה כסף, וזו כנראה הסיבה שהם לא רוצים לתת לך חדר של זוג ולקבל תשלום של יחיד.
או לחליפין, לא הבנתי.
רק לבן -
שאלה למומחי אוסטריה:Reאני אסביר.
אנחנו רוצים לקחת שלושה חדרים, אנחנו שלושה אנשים סה''כ.
כלומר אנחנו רוצים חדר לכל אדם.
היצע החדרים הבודדים הוא אפסי.
כמו כן מנסיוננו, גם אם יש חדרים בודדים אז הם בגודל של צינוק של הסקוריטטה.
לכן, אנחנו מחפשים צימרים או פנסיונים שלוקחים 20-25 יורו לילה לאדם לחדר זוגי, כך אנחנו יכולים לקחת
חדר גדול ב 40-50 יורו ללילה.
יש המון פנסיונים כאלו במאירהופן, היפח וזל אמ זילר, אם משום מה הם לא מוכנים להשכיר לנו בגלל שאנחנו 3 ולא 6 למרות שהם מקבלים את אותו הכסף!. -
שאלה למומחי אוסטריה:Reאז אל תגיד להם. (מה שהם לא יודעים לא מזיק להם)
תזמין חדר לזוג מר וגברת אלמוני ב-40 יורו ללילה ותגיע לבד.
רק לבן -
שאלה למומחי אוסטריה:Reאני מניח שלא הבינו אתכם, בין השאר כי גמישות מחשבתית היא לא מהתכונות השכיחות אצל האוסטרי המצוי (מבלי לגרוע מהיותם מארחים למופת בד''כ).
תסביר שוב עם דוגמא מספרית, או לחילופין פשוט תשאל לגבי X חדרים זוגיים מבלי לציין שבכל חדר ילון אחד בלבד (כל עוד אתה משלם על שניים בחדר, הרי לא תיהיה להם כל טענה).
לגבי מלון/צימר אני ממליץ על זה שלנתי בו לפני שתי עונות (וגם ברק אחרי) - Hotel Garni Glockenstuhl (אולי פיספסתי באיות), נעים ובסיסי במרחק 4-5 דקות הליכה לגונדולה של הפנקן.
התמצאות במיירהופן -
שאלה למומחי אוסטריה:Reיכול להיות שזו שאלת קיטבג: פנית ישירות דרך האתר של מיירהופן ל*כל* המלונות והצימרים (מדובר על שליחת מעל 100 אימיילים), או שרק לקבוצת מלונות נבחרת? פשוט תחרוש עוד.
ואפרופו מנטליות אוסטרית: בשנה שעברה קיצרנו ביום את השהות בצימר לאחר שכבר הגענו וכמובן היינו נכונים לשלם מחיר מלא לכל התקופה. למרבה ההפתעה הבעלים התעקש להוריד מהתשלום את היום החסר (ואולי להפסיד יום השכרה). לך תבין. -
שאלה למומחי אוסטריה:Reביקשת : ? Double room for single occupancy -
הסבר ועצהבמלונאות, בכול העולם, אין אפשרות להזמין חדר זוגי ולמסור שם אחד. מה לעשות אלו סדרי עולם ( אצל המתורבתים). לעומת זאת חלק מן ההצעות שקיבלת כאן חושפים את פרצופו של הישראלי התחמן.
לבית המלון צפויה הכנסה עקיפה משהותם של אורחיו לדוגמא: אקסטרות- קפה בירות וכד. גם וישכירו לך חדר זוגי צפוי להם קיטון במכירת האקסטרות. לכן ``החנונים`` האלו באוסטריה מעדיפים שלא להתעסק איתכם.
בהצלחה -
הסבר ועצה:Reאני מסכים עם גישתך לגבי ההמנעות מתכמון המלונות, אבל לדעתי חשוב לזכור שהגישה של ''מילוי'' החדרים כדי להרוויח גם מאקסטרות רלבנטית בעיקר למלונות. בפנסיונים הקטנים של לינה וארוחת בוקר באוסטריה אין כמעט אקסטרות (אם בכלל) ופרט לתשלום עבור החדר הם בעצם לא מרוויחים. במקרה כזה אדם בודד שמשלם מחיר מלא של זוג הוא אפילו משתלם - פחות מים חמים, פחות נקיון, פחות מגבת להחליף כל יום וכדומה. בסה''כ מנסיוני הם די גמישים אם הם מקבלים את הפרטים המלאים בצורה מסודרת, ושיחת טלפון היוצרת עמם קשר אישי יכולה לעשות פלאים (העלות של שיחות טלפון קצרות מהארץ לחו''ל היא כיום באמת זניחה למדי).
נקודה שאולי עשויה להפריע לחלקם היא החשש שאדם המזמין חדר זוגי ומגיע לבד יביא לחדר זונות או סתם בחורות מזדמנות ויהפוך את המקום לאיזו ''מאורת פריצות'' עפ''י אמות המידה שלהם. -
הסבר ועצה:Reאתה צודק, כאשר הגמישות המחשבתית פוגשת את הנוקשות המערכתית יש או פיצוצים או דברים טובים.
תראה, הייתי לפני שנים עם ידיד צמחוני בטיול מקומי בארה''ב עם הילדים שלי, והילדים הרעבים רצו ברגר קינג.
הבחור שאל אותי אם אני חושב שהוא יצליח לקבל מהם לחמניה עם גבינה וחסה ומיונז בלבד, ואני אמרתי לו שינסה. אחרי כמה דקות של נסיונות שכנוע שעלו בתוהו הוא שאל לעצתי.
''Whopper with cheese, hold the burger'' את זה הם מבינים.
הוא לא ביקש מחיר מיוחד או מוצר מיוחד, רק צרוף אחר.
ולמה זה קשור, כי גם במלון ובוודאי בצימרים, עלות אדם נוסף גדולה בהרבה מהאקסטרות שהוא מייצר (ואם מדובר בשהייה עם ארוחות אז בהרבה יותר) גם ברגר קינג הרוויחו יותר.
רק לבן -
לחלוטין לא תחמנותלא צריך סתם לקפוץ עם הסטיגמה המיותרת על הישראלי התחמן. כמו שעופר ציין, לא מדובר על מלונות בוגאס שיסבסדו לך 60% מהעלות הריאלית של חדר כדי שתוציא 200$ לערב על אקסטרות והימורים, הצימרים האמורים באוסטריה הם בקצה השני של הסקאלה - בד''כ מופעלים על ידי זוג או תא משפחתי מצומצם מאוד (כי לשאר המשפחה יש צימרים משלהם), לרוב אין אפילו את האופציה לאקסטרות ובנוסף לחיסכון באנרגיה (מים וכד,) יש להם את החיסכון הברור בארוחת בוקר שכלולה במחיר.
לגבי החשש לפריצות שעופר הזכיר, באישגל, סן אנטון וגם במיירהופן המדוברת לא מצאתי בית בושת, רחוב עם חלונות אדומים או רובע העונה לשם פטפונג, אני מניח שלא הקימו כזה בשנתיים האחרונות כך שזו לא באמת חשיפה רצינית. -
שאלה למומחי אוסטריה:Reשלגון
שאחד מכם תזמין 3 חדרים זוגיים . מניסיון שלי הם לא שואלים כמה אנשים.
מלון מומלץ
Hotel garni ***
Villa Knauer
A-6290 Mayrhofen - Waldbadstraße 531 - Tel. 0043 5285 62284 - Fax 62284 40
E-Mail: [email protected] www.villa-knauer.at
-
שאלה למומחי אוסטריה:Reשלגון
שאחד מכם יזמין 3 חדרים זןגיים. מניסיון שלי הם לא שואלים כמה אנשים.
צלון מומלץ
Hotel garni ***
Villa Knauer
A-6290 Mayrhofen - Waldbadstraße 531 - Tel. 0043 5285 62284 - Fax 62284 40
E-Mail: [email protected] www.villa-knauer.at
-
שאלה למומחי אוסטריה:Reתודה רבה,
שלחתי להם מייל, אחכה לתשובה.
מה המיקום של המלון ביחס למעליות והרחוב הראשי
תודה,
שלגון -
שאלה למומחי אוסטריה:Re5 עד 10 דקות הליכה.
מיקום מדויק חפש במפה בלינקים המצ''ב
http://www.zillertal.at/en/inhalt1024.ph
http://www.mayrhofen.at/index.php?id=797&L=2&L=2 -
שאלה למומחי אוסטריה:Reתודה,
אבל הם החזירו תשובה שהם מלאים בתאריך ה 3/2/2007