שוייץ- איפה להתמקם?
-
אמנם התכנון עוד רחוק - קיץ הבא, אבל אני כבר קוראת ואוספת חומר על שוייץ.
אחרי שנעזרתי מאד בפורום בתכנון לאוסטריה השנה והיה מוצלח מאד - (אפילו ילדיי הביקורתיים היללו את הטיול)
אני מעונינת להעזר בפורום לצורך הטיול לשוייץ .
התחלתח לקרוא טיפים וגם באתר של משפחת וילק ויונית.
השאלה ההיא אם רוצים להגיע לכל האטרקציות הקלאסיות למשפחות ולגור במקום אחד, האם אפשרי ? או שהמרחקים גדולים מדי? (מסוגלים לנסוע עד 200 ק''מ ביום - מנסיון).
איפה להתמקם ללינת כוכב: אינטרלקן וסביבתה?
האם עדיף בכל זאת לפצל ל 2 מקומות לינה?
רוצים להקדיש יום אחד גם לפארק אירופה. מה המרחק ממרכז שוייץ? אני מניחה שנצטרך עוד יום לינה בקרבת הפארק.
אשמח למידע על מקום לינה ספציפי מומלץ למשפחה (5 נפשות) הילדים יהיו בגיל 13, 14 , 6
האם לטוס לציריך ? יש טיסות שכר לשם ? (ממינכן נראה לי רחוק אך קראתי שיש משפחות שעשו זאת)
בקיצור , אשמח לטיפים והארות בונות
תודה
איריס -
שוייץ- איפה להתמקם?:Reהשאלה כמה זמן עומד לרשותכם
מהן האטרקציות הרחוקות ביותר- נקודות הקצה - ולפי זה אפשר לענות.
אם הכוונה לבלות באזור לוצרן-אלפים ברניניים-אינטרלקן-טון -ברינץ- אז אין שום בעיה להתמקם באזור אינטרלקן(אגב בעיניי ברינץ יותר נוח)
אבל אם רוצים גם לבלות באזור קונסנץ מכל צדדיו, גם להגיע למערב שוויץ(אזור ג`נבה,סיון) או לדרום (לוגאנו) זה ממש לא אפשרי.
אולי אפשר לנסוע 200 ק''מ בכל כוון(?) אבל יש להביא בחשבון שחלק משמעותי מכבישי שוויץ הם כמו העליה לצפת מצומת 7(מפותל,דו מסלולי ועם ''עובדים בכביש'' ) אז זה לא בדיוק אוטובאן גרמני(אם כי יש גם כאלו)
לגבי פארק אירופה-גם אם ה''מחיר'' הוא לינה אחת מתוך טיול בשוויץ בסביבת הפארק מציעה מאד ללון סמוך לפארק (לדעתי לפחות 2 לילות ''לפני'' ו''אחרי'' והאופטימלי 3 לילות שמאפשר הצצה באתרי היער השחור, ניצול הכרטיס (המעולה) ובילוי אחר משוויץ)
אם לרשותכם 10 ימים- מציעה לינה אחת באזור אגם ברינץ-טון- ולינה שנייה ביער השחור .
אם לרשותכם שבועיים -אפשר להרחיב ללינה נוספת ביעד אחר (כמו למשל קונסנץ,או לוגאנו). -
שוייץ- איפה להתמקם?:Reיונית תודה
מסגרת הזמן 8-10 ימים. מרכז שוייץ עם גיחה למפלי הריין כנקודת קצה צפונית וגיחה של יומיים לפארק אירופה ( בסוף לפני החזרה). אני מבינה מתשובתך שכדאי להתמקם בברינץ - אינטרלקן ועוד מקום באזור היער השחור ליד פארק אירופה.
האם ישנן הצעות ספציפיות ללינה סמוך לפארק אירופה/ ברינץ?.
לאן כדאי לטוס?
מבחינת מרחקי נסיעה הכוונה היתה 200 ק''מ הלוך ושוב.
איריס -
שוייץ- איפה להתמקם?:Reאיריס
עשינו את המסלול שאת מתכננת לפני שבוע.
בפרוט קצרצר:
נחיתה בציריך
לינה באיזור Frauenfeld/Hauslenen קרוב לקונסטנץ 3 לילות.
ירידה לגרינדלוולד וטיולי כוכב 4 לילות.
עלייה צפונה ולינה בעיירת Rust (פארק אירופה) 2 ימים.
סה`כ 9 לילות/10 ימים.2004 ק''מ כל הטיול.
אנחנו בונים כתבה לאתר כולל מחירים.
תרצי עוד פרטים כתבי למייל.
דני -
דני תודהאני מחכה לקרוא את הכתבה שלך.
אם תצרף לינקים ומחירים זה יהיה נהדר.
אם יהיו לי אחכ עוד שאלות אפנה אלייך במייל. -
לאיריסאיריס,
אנחנו היינו בקיץ שבועיים בשוויץ , שבוע בואליס ושבוע באזור אינרלקן נתנו בוורונה ומשם נסענו לשוויץ כ- 3 שעות נסיעה
אני מציעה להתמקד במקום אחד למה שלא תמקדו את הטיול ביער השחור 7 לילות ליד טטזי ומשם אפשר לעבור לשוויץ למפלי הריין, קונסטץ, שטיין אם ריין, אי הפרחים מאניו ולטייל גם ביער השחור מקום מקסים ועוד 3 לילות במערב היער השחור מרחק נסיעה קצר מאירופה פארק ן יש שם באזור גם את סטיבנס פארק ופארק חבלים נחמד ( בו לא הייתי אבל קראתי המלצות בשניים האחרים הייתי), ובנוסף לטייל בפריבורג עיר יפיפיה, אפשר משם בשעה נסיעה לבקר גם בשטרסבורג- צרפת, במלוז` - צרפת יש מוזיאון מכוניות יפה, עוד באזור יש את הידלברג עיר עתיקה יפה מאוד, אפששר גם לקפוץ לבזל
בקיצור לא חסר אני ממליצה להתמקד במקום אחד, שוויץ יפה מאוד והאזור של אינטרלקן יש הרבה מה לעשות וגם בואליס
אשמח לעזור לך ולשלוח לך חומר , את יכולה לשלוח לי מייל
דקלה -
לדקלה - תודה שלחתי לך מייל -
בשוויץ וביער השחורהיינו הקיץ בשוויץ ובאזור היער השחור. היינו 5 ימים באזור אינטרלקן - לוצרן (אנחנו ישנו במלון קרינה בדירה שלהם) וביער השחור ליד אגם שלוכזי.
במלון קרינה יש להם דירה שנקראת נעמי והיא מאוד מאוד מומלצת ומתאימה לעד 6 אנשים. במלון הרגיל שלהם החדרים מאוד קטנים ולא מומלץ (מקסימום 3 בחדר). מאוד חשוב לסכם איתה הכל ב-אי מייל על מנת שלא יהיו אי הבנות.
5 ימים ליד שלוכזי ביער השחור (מתאים לעד 6 אנשים) שם היינו במקום מעולה עם בריכה בגינה:
http://www.sbo.de/haus-mahler/ -
תלוי מה הכיוון שלכםהיינו שבוע באזור אגם קונסטנץ ושבוע באזור אינטרלקן ובדיעבד ,היות וטבע מעניין אותנו הרבה יותר מטיולי רכיבה על סוסים\אופניים ושאר פעילויות אופייניות לאגם קונסטנץ,עדיף היה לקחת שבועיים באזור אינטרלקן .
באזור אינטרלקן שהינו במקום מקסים מעל אגם טון [לא בצד של טון אלא קרוב יותר לאינטרלקן] ,המקום היה נוח ביותר מבחינת קרבה לאטרקציות שונות. -
איריס-בנוגע לאוסטריההיות וביקרנו השנה בשוויץ,אנו חושבים על אוסטריה לשנה הבאה והייתי מאוד שמחה אם תוכלי להכניס את המלצותייך.
תודה -
לשרוןתודה (גם לכל שאר העונים)
האם תוכלי לפרט מעט לגבי הלינה: תנאים, ציוד קרבה נגישה לכבישים וכו` ואם אפשר שם המקום ולינק מאד יעזור -
בנוגע לאוסטריה:Reהיינו 7 לילות. משפחה של 5 (3 ילדים בגיל 13 וחצי, 12, 5.
התמקמנו ב flachu ל 6 לילות. בצימר עליו המליצה סיגלית בר באתר שלה. המחיר 56 יורו ללילה לכל המשפחה.
הדירה אכן גדולה , אבל לא ממש בעיירה אלא מחוץ לכפר במעלה ההר. לא ידענו את המיקום המדוייק ולמרות המפה ששלח בעל הצימר התברברנו שעה וחצי בנסיונות למצוא את המקום.
(לבסוף התקשרנו אליהם והם באו לאסוף אותנו). המיקום מחוץ לכפר מאריך את הדרך ב 10 דק` מהיציאה מהאוטוסטרדה שקרובה ממש לכפר ועד לצימר אבל הנוף עוצר נשימה. היינו מעל העננים בגובה 1000 מ`.
הצימר עצמו מרווח ומומלץ. נקי מאד. היה חסר לי מיקרוגל וטוסטר. אין גם אפשרות לכביסה.
המסלול היה המסלול הקלאסי ואין לי הרבה מה לחדש:
יום ראשון - טיסה למינכן, אגם כימזיי, טרת לודויג - מומלץ.
יום זלצבורג וארמון הלבורן.
יום אגמים ומגלשות הרים באבטנאו.
יום מערת הקרח והמבצר בורפן.
יום גרסגלוקנר (שעמם את הילדים) ומרחצאות בבאד הופגסטיין
(מומלץ מאד וחינם עם כרטיס הזלצבורגלנד)
יום קניון ליכטנשטיקלן, מפלי קרימל צל אם סי.
יום מכרה המלח בהליין, אגם קוגניסי ושיט. נסיעה למינכן.
לילה אחרון בקרבת מינכן. 2 חדרים במלון mercure hotel aufkirchen. מומלץ - 10 דק` לשדה התעופה. לקחנו 2 חדרים . 50 יורו כל חדר בתשלום מראש של 3 חודשים.
למחרת טיסת בוקר (שנדחתה שוב ושוב ל 3 אחה''צ) לישראל.
סה''כ טיול מומלץ.היה עדיף ל 10 ימים ולא שבוע אבל לא הסתדר לנו עם הטיסות ומקום העבודה.
הכרטיס של זלצבורגלנד נוצל היטב ולדעתנו מאד משתלם.
ארוחות בוקר וערב בצימר. בצהריים במסעדה. מחיר בסביבות 50- 60 יורו למשפחה.
רכב : פורד מונדאו סטיישן דיזל, מומלץ עם בגז` ענק ו gpsמובנה.
זהו, אם אוכל לעזור עוד רק תשאלו... -
ושוב לשרון:Reאשמח אם תוכלי לפרט את המסלול שלכם -
בהחלטזה האתר של המלון שנמצא בצד המזרחי של אגם טון.
הוא קרוב ל:קניון ארה,מירינגן,ראוטי הסילברג,מפלי רייכנבאך,בריאנז [מפלי גיסבאך],מפלי טרומלבאך [דרך וונגן ולאוטרברונן] ,ווילדרסוויל,שיינג פלאטה שהיו חלק מהמסלולים שטיילנו בהם,טיטליס נמצאת במרחק שעה כמעט וכך גם האגם הכחול וקנדרסטאג.
המלון -
ועוד משהומה שנחמד היה במלון מעבר לכך שהחדר מקסים והילדים ישנים בנפרד בעליית גג ענקית ויפהפיה,זה שיש מתקני שעשועים וחדר משחקים מקסים,יש גם ארנבים,תרנגולות וכבשים שהילדות הוזמנו להאכיל .
לקחנו שם גם ארוחת ערב [יש דיל מיוחד לחצי פנסיון] וזה נוח לחזור כשעייפים ישר לחדר אוכל בלי לחפש מקומות לאכול בהם ארוחת ערב.
כדאי לבקש חדר שצופה לאגם [עם מרפסת],ולהתמקח קצת על המחיר . -
תודה רבהאנחנו רק בתחילת התכנונים [רק חזרנו משוויץ] ,בטח בהמשך יהיו עוד שאלות. -
לשרוןתודה על הלינק.
האם החדרים מתאימים לחמישה ?
האם יש אפשרות לבישול ?
מה העלות ללילה ? האם יש לינק באנגלית (לא מבינה גרמנית) -
זה העמוד המתאים -
איריסהחדר בהחלט מתאים לחמישה,אפשר להלין בעליית הגג גם ארבעה ילדים...
בחדר ההורים יש גם ספה זוגית נפתחת.
אי אפשר לבשל שם ולצערי אין אתר באנגלית. -
לשרון תודה ועוד שאלהאם אפשר מה היה המחיר ללילה ? לחצי פנסיון?
איך יצרתם איתם קשר- במייל?