מסלול באלפים הצרפתיים
-
היי חברים יקרים
אשמח לביקורת נוקבת על היותי תלמיד גרוע של הפורום
יותר מזה אשמח גם לתיקונים והמלצות מתוך ניסיון כמובן על מסלולים אחרים
טיסה באמצע יוני לאלפים הצרפתיים , 7 ימים , זוג בני 35 בוגרי אוסטריה רומניה ועוד ....
הכל נלקח על פי מה שנראה לי מתאים ליכולות שלנו , לזמנים המוערכים ולכך שבחודש יוני זריחה ב 6 בבוקר ושקיעה בסביבות 9 בערב
אגב שכחתי לציין שמי תומר
יום חמישי
נחיתה בג'נבה בשעה 17:00 , נסיעה ישירות לשאמוני למלון אוכל בילוי ושינה
יום שישי
משאמוני נסע לביקור בעיירה , נסיעה של שעה ורבע לערך
YVOIRE
משם נסיעה של חצי שעה לערך ל
GORGES DU PONT DU DIABLE
צפונית לשאמוני , מרחק נסיעה של שעה וחצי , נקרא גם קניון ומערת השטן
מסלול של שעה ירידה במדרגות בין צוקים ונחל זורם . על הדרך יש את אגם
מונטריאונד.
אם נספיק ולא יהיה לחוץ וקשה (השמש שוקעת מאוחר למיטב ידיעתי ) נעשה גם את
GORGES DE LA DIOSAZ
מסלול של שעה וחצי הליכה על גשרי עץ בין צוקי הרים ונחל ומפלים זורמים
יום שבת
LE CIRQUE DE FER CHEVAL
באזור שאמוני (שעה נסיעה) קרוב מאוד לאחד הכפרים היפים בצרפת סיקסט פר שבאל
שמורת טבע מקסימה , טיול מוערך כ 4 שעות , מסלול הליכה קל , זהו עמק שמסביבו צוקים ומפלים רבים יורדים מסביב.
משם נסיעה של שעה לעיירה נחמדה מג'ב
MEGEVE
יום ראשון
עלייה ל
לערך שלוש שעותAiguille du Midi
מערת הקרח Grotte de La Mer de Glace
יום שני
מחשבה מטורפת עברה במוחי
יציאה בבוקר וחזרה בערב לאנסי עם עצירות מנוחה בנקודות מעניינות בדרך
דרך אלפים מיוחדת אבל יכולה להיות גם קשה בעיקר הקטע השלישי שנקראת:
ROUTE DES GRANDES
PART 1
CHAMONIX TO FLUMET – ROAD D1212 1 HOUR
PART 2
FLUMET TO BEAUFORT – ROAD D218B 1 HOUR
PART 3
BEAUFORT TO BOURG SAINT MAURICE – ROAD D925 + D902 2 HOURS
PART 4
BOURG SAINT MAURICE TO ANNECY – ROAD N90 + D1508 1.5 HOURS
יום שלישי
טיול בעיר אנסי מנוחה ופיקניק על שפת האגם
רכיבה באופנים לאורך האגם
יום רגוע מאוד
יום רביעי
GORGES DU FIER
מסלול צפון מערב לאגם אנסי על כביש – די 16 ולאחר מכן די 116
מסלול של שעה לערך קרוב מאוד לאנסי המסלול עובר לצד צוקי הרים ונחל באמצע נחמד מאוד
COL DE FORCLAZ
מעבר הרים – קרוב לאגם אנסי בצד המזרחי- דרומי של האגם על כביש – די 42
תצפית יפה על האגם בה לרוב נראה מצנחי רחיפה – יתכן ונעשה , ישנו בית קפה נחמד באתר
D42
יום חמישי
בסוף יום זה נוסעים לכיוון ג'נבה ללינה בסמיכות לשדה התעופה הטיסה הינה לפנות בוקר בין חמישי לשישי
2 מסלולים שאני לא סגור עליהם כלל לא ברור לי האם מעניינים
CASCADE D'ANGON
מסלול קרוב לאגם אנסי בצד המזרחי- דרומי של האגם על כביש – די 42 , כנראה ממש קצת לפני הכפר ואראל יש שילוט ימינה לאתר קסקדה דאנגון
מסלול של עד שעתיים שיש בו 2 מפלים מרוחקים אחד מהשני (15-20 דקות כנראה בינהם) , המסלול עובר לצד צוקי הרים
D42 VEREL
GROTTE ET CASCADE DE SEYTHENEX
מסלול מזרחית לאגם אנסי על כביש – די 1508 ולאחר מכן די 12
מסלול שיש בו מפל אחד גדול הליכה נחמדה לא יותר כנראה וגם מערה כלשהיא
D1508 D12
יום שישי
הגענו חזרה הביתה לסופשבוע מנוחה .....
-
מסלול באלפים הצרפתייםתומר שלום
לרוב אני נוטה לכתוב לאנשים "לא תספיקו הכול ביום אחד..." והפעם--בדיוק הפוך- חלק מהימים דלילים (בטח לזוג בני 35).
הערה ראשונה- ממש לא משנה מתי השמש זורחת או שוקעת, מה שמשמעותי שיש לך שעות פתיחה וסגירה של השער (לקניון כזה או אחר) ואז זה גבול הזמן.
מכאן ליום הראשון- אינוואר היא עיירה מתוקה ---אבל רק כשהיא חלק ממסלול שליד שדה התעופה- אם ממילא נסעתם כבר לשמוני ביום הראשון, פשוט דלגו עליה? זה לא "קדוש" לבקר בה- ואפשר לבקר בעיירות אחרות חמודות לא פחות.
שבת בבוקר בשמוני שוק שבת מקסים...אם מעניין אתכם.
יום שני עם המחשבה ה"מטורפת" לא מטורף בכלל-רק צריך לבדוק שהדרך לסכר ומעבר ההרים תהיה פתוחה כבר במחצית יוני(סביר שכן)
יום שלישי רגוע מאד.
יום רביעי-גם רגוע מאד או...דליל מאד.
קסקד ד'אנגון- פשפוש של מים- לא הייתי טורחת במיוחד אלא אם אתם בסביבה המאד קרובה (למשל טיול לאגם הירוק, זה יכול להיות "על הדרך")
קסקאד סינטקס- קטן מאד.
יום חמישי------ אין לך תוכנית טיול (עיירות אגם ג'נבה? אולי אינוויר?)
בקיצור--- עכשיו תתחיל למלא... כי המסלול דליל למדי

(מספיק ביקורתי?)
-
מסלול באלפים הצרפתייםבוקר טוב,
טיילנו מאמצע יוני באזור. קודם כל,מקום מקסים!
הימים באמת רגועים,בטוחה שתצליחו למלא אותם בכייף.
לגבי עיירה YVOIRE ,הגענו אליה ישר משדה תעופה,אבל התעכבנו לא מעט בדרך. עצרנו לאכול,עצרנו לסופר קראפור בדרך בדקה ה90 לפני שסגרו..הגענו אליה כשהיא כבר "סגורה" . יפה אבל סגורה.
דבר ראשון מאוד חשוב,לבדוק שעות כניסה לכל האתרים אותם רוצים לבקר.ביוני,השעות שונות ומשונות
יצא לנו להגיע,לטייל באזור ולחזור למקום כשפתחו...
לא הייתי מטיילת בשני הקניונים באותו היום,הם שונים,מרוחקים וגם שעות פתיחה שונות.הגענו לGORGES DE LA DIOSAZ והיה רבע שעה לסגירה...חזרנו יום אחר על הבוקר.המקום די גדול,מסיירים לבד ולא צריך לרוץ...
בקניון השטן,הכניסה עם מדריך עד גמר הגשרים התלויים ואז ממשיכים לבד.
גם בו,ספסלים, צמחיה בדרך וכל אחד מטייל בקצב שלו.לא לרוץ..
עיירת MEGEVE חמודה,אבל עם תגיעו בשעות אחר הצהריים תהיה לקראת סגירה.
לא הייתי מבטלת יום טבע עבור ביקור בה. סיור של שעה בה

לעליה למון בלאן,תבחרו ביום הכי שמשי ונעים,לא חשוב איזה הוא לפי התכנית.
אם רוכשים כרטיס משולב,מקבלים נסיעה ברכבת האדומה למערת הקרח(תבדקו האם היא פתוחה),עדיין הדרך יפה וכדאי..יורדים מטיילים באזור..ממול יש את המלון הוותיק עם מרפסת נהדרת לנוף.
לא יודעת היכן אתם לנים,עיירת שמוני יפה גם ביום וגם בערב,כך שאפשר בערבים להשלים לסייר בה,כדאי להיכנס למודיעין במרכז העיירה לברר מה עוד אפשרויות..
ויש המון!
עם הביקור בGORGES DE LA DIOSAZ הייתי מבקרת בפארק חיות בטבע,,להחנות קרוב כמה שיותר,עליה לא קלה ברגל..
לא מטורף בכלל לעבור לאנסי היפה!
ביום רגוע באנסי,הייתי מוסיפה אפילו לשעת בין ערביים את טלואר היפה,הנמל,הטיילת. ולחזור לערב מאוחר יותר לאנסי המוארת.
ביום רביעי ביקור בGORGES DU FIER אפשר לשלב עם הטירה Montrottier.קרובה מאוד.נפתחה בטיול שלנו מ14.00,עד צהריים היתה לביקור בתי הספר.כך שנספקנו את הקנייון וחזרנו לסיבוב מסביב הטירה עד שנכנסנו פנימה בסיור מודרך.לא ארוך ולא מכביד.מעניין והנוף מסביב יפה.
עוד טירה מענינת Menthon St Bernardקרובה מאוד לטלואר,שוב שעות פתיחה היו משונות...
מעבר COL DE FORCLAZ וGROTTE ET CASCADE DE SEYTHENEX לשלב ליום אחד,הם קרובים ונוח לטייל אותם יחד. כניסה למערה בסיור מודרך,לא משהו,נחמד ההסבר היה מעניין(באנגלית/צרפתית) לשים נעלי ספורט לא מחליקות!
המשך בסיור עצמאי,ירידה למפל,יש אומגה,נחמד מאוד,שולחנות פיקניק,מותר לעשות פיקניק לבד למרות שיש בית קפה צמוד. לא לשכוח את 'Hôtel - Restaurant l'Edelweissהמסעדה עם הנוף המרהיב לאגם,יש שם גם כמה דונים למזכרות(לא יקר,היה),חוות גבינות-נחמד מאוד. בחזור אפשר לעבור בעיירת Thônes
את CASCADE D'ANGON לא מכירה,אם יונית אומרת שלא משהו...חבל על הזמן יש אפשרויות נוספות..
אם עדיין המפלים לא נמאסו,אולי מפלי הריסון ביום האחרון?
או עיירת שאנז ואגם בורג'ה,מעבר הרים ולג'נבה??
קצת קיטשי אבל מעניין מאוד מבחינת סגנון,גנים הסודיים...
תמונות ולינקים נוספים מהבלוג שלי
-
מסלול באלפים הצרפתייםקודם כל תודה יונית על הביקורתיות . ציפיתי ליותר
אז ככה אני מבין שאם נוותר על אינוואר לא יקרה כלום
1. האם יש המלצה עם איזה אזור להתחיל קודם שאמוני או אנסי ? מבחינת אם ראיתי אתר עוצמתי כל האתרים האחרים שבאם אחריו רק "נחמדים" בעוצמתם . (ברור שאם יש יום שמש וראות טובה עפים לרכבל בשאמוני)
2. שוק בשאמוני לא היה בתכנון אני מבין שנחמד לא חובה . כמה זמן לערך ?
3.ביום שני - המחשבה המטורפת היתה של נסיעה ביום של 5-6 שעות בדרכים שרובן קשות (לא כביש מהיר) האם עדין בגדר הסביר וכרעיון זה נחמד ? האם יש מקום לחשש (אין לי בעיה מבחינת נהיגה) ?
4. יום שלישי ורביעי מבין שרגוע מדי , לא שלם בכלל עם שני האתרים של יום חמישי ואוותר עליהם . אשמח לקבל שמות אתרים , רעיונות ששווים נסיעה ביקור.
תודה רבה יונית
תומר
-
מסלול באלפים הצרפתייםאמה תודה רבה על האינפורמציה ועל הסבלנות לכתוב ולהגיב
אעבור ואתייחס לכל מה שכתבת
תודה
תומר
-
מסלול באלפים הצרפתייםבאזור של סיקסט פר שאבל יש אפשרות לראפטינג
-
מסלול באלפים הצרפתייםתומר,
אם תכתוב מה אתם אוהבים לעשות אולי יהיה יותר קל ליעץ. האם אתם רוצים לעשות גם מסלולי הליכה? האם מעדיפים טיול ברכב?
בכל מקרה עד שתחזור עם ההעדפות שלכם, נראה לי שביום בו אתם נוסעים אל קניון השטן כדאי לשלב עם ביקור בLE CIRQUE DE FER CHEVAL וגם כביש המפלים שכרגע אני לא זוכרת את שמו . ויש עוד כמה דברים באזור, כך יש לכם יום מלא באותו אזור גאוגרפי.
בנסיעה שלנו היה בתוכנית לעשות את שלושת המקומות אך בדרך עברנו בעיירות חמודות שהיו בהן שווקים כך שהתעכבנו וויתרנו על קניון השטן שדורש סיור מאורגן וצריך לחכות שתווצר קבוצה והיה לנו חבל על זמן ההמתנה.
באזור אנסי כדאי לעלות לתצפית ב Semonz כאשר אפשר לטייל שם בקלילות בנוף מדהים .
התוכנית שרשמת ליום שני היא טובה ולא מטורפת , כמו שיונית כתבה צריך לבדוק שהמעברים פתוחים וצפויה לכם נסיעה נהדרת
טיילנו פעמיים באזור, פעם אחת בסתיו ופעם שניה בחודש יוני כשהיה המון שלג מסביב.
אם תרצה עוד הצעות אנסה לחפש אצלי בכתובים ,כי איננו זוכרת את הפרטים.
תהנו
ורדה
-
מסלול באלפים הצרפתייםורדה ממש תודה
בקשר לשאלתך מה אנו אוהבים לעשות זה לנסוע לנקודת טיול טבע לא מרוחקת עד שעתיים נסיעה לכל היותר וטיול באתר שלא יהיה מסלול קשה מדי (אנחנו לא מחפשים טרקים וכדומה) אלא הליכה של שעה עד שלוש שעות בנחת ולא בקושי רב.
לגבי LE CIRQUE DE FER CHEVAL זה לא מסלול של 4 שעות פלוס ? שיכול למלא כמעט יום שלם (בתוספת עצירות בדרך) ?
תצפית ב Semonz האם אותו רעיון כמו COL DE FORCLAZ ?
אשמח לקבל אינפורמציה לגבי כביש המפלים ? ועוד רעיונות באזור הטיול
תודה
תומר
-
מסלול באלפים הצרפתייםהמסלול בקרקס הקרחוני יכול לקחת 4 שעות או יותר, תלוי בקצב ההליכה ותלוי עד לאן תגיעו. (ממליצה ללכת גם מעבר למפל כדי להתרחק קצת מההמון ולחוש את האלפים). סמוך אליו יש באמת כביש עם הרבה מפלים יפים . הבולט ביותר- מפל rouget שהוא באמת יפה מאד וניתן להגיע אליו עם הרכב. הכביש יוצא דרומית לsixt fer a cheval ומספרו-D29. בהחלט מומלץ לדעתי. בנוסף אם נשאר זמן יש כמה דרכי נוף סביב samoens ומאד אהבנו את הכפר הזה.
-
מסלול באלפים הצרפתייםהיי חברים
אשמח לעוד רעיונות למילוי חלקי של יום שלישי ורביעי ויום חמישי בסביבות אנסי ואז אסגור את מסלול הטיול. אם למישהו יש רעיונות איכותיים ושווים יותר לכל יום אשמח גם לדעת , מחכה בקוצר רוח , שבת שלום לכולם.
-
מסלול באלפים הצרפתייםהיי חברים יקרים
לאחר הערות נוקבות שקיבלתי מיונית המקסימה , המוח שלי התחיל להתנהל כמו האפליקציה הידועה וויז ועשה "מחשב מסלול מחדש"
אני מאמין שהמסלול שבניתי הורכב נכון הפעם ,הגיוני ואינו לחוץ מדי או דל מדי
אני מעוניין בהערות והמלצות טובות אם יש
שימו לב ביום רביעי רשמתי ש " חסר רעיון נוסף " – אשמח לרעיונות במידה ואין אסתד כבר עם הטוריסט אינפורמיישן
טיסה באמצע יוני , 7 ימים מלאים , זוג בני 35 בוגרי אוסטריה רומניה ועוד ....
יום חמישי
נחיתה בג'נבה בשעה 17:00 , לקיחת רכב משדה התעופה בצד הצרפתי ונסיעה ישירות לשאמוני - אוכל בילוי ושינה, המלון הנבחר ל 5 לילות בהמלצת חברים בפורום הוא
Les Balcons du Savoy
יום שישי
לאחר התעוררות ממושכת וארוכה
וארוחת בוקר טובהנסע משאמוני נסיעה של שעה ורבע לערך ביקור בעיירה
YVOIRE
לאחר מכן ביקור בעיר
THONON LES BAINS
ומשם נסיעה של חצי שעה לערך ל
GORGES DU PONT DU DIABLE
צפונית לשאמוני , מרחק נסיעה של שעה וחצי , נקרא גם קניון ומערת השטן
מסלול של שעה ירידה במדרגות בין צוקים ונחל זורם . על הדרך יש את אגם
מונטריאונד.
יום שבת
ביקור קצר בשוק בשאמוני שמתקיים ביום שבת
ניסע לכיוון היעד המרכזי של היום אך נבקר קודם בסמוך לו ב
gorges des tines
נמשיך כמובן ליעד המרכזי של היום
LE CIRQUE DE FER CHEVAL
באזור שאמוני (שעה נסיעה) קרוב מאוד לאחד הכפרים היפים בצרפת סיקסט פר שבאל
שמורת טבע מקסימה , טיול מוערך כ 4 שעות , מסלול הליכה קל , זהו עמק שמסביבו צוקים ומפלים רבים יורדים מסביב.
נבקר בעיירה מקסימה ליד בשם
Samoens
ונחזור לשאמוני
יום ראשון
עלייה ל
לערך שלוש שעותAiguille du Midi
מערת הקרח Grotte de La Mer de Glace
נסיעה קצרה וביקור בחוות גידול כלבי סאן ברנרד קצת לפני העיירה
SERVOZ
יום שני
היום נסע מספר שעות לא מבוטל עם עצירות מנוחה בנקודות מעניינות בדרך
דרך אלפים מיוחדת אבל יכולה להיות גם קשה בעיקר הקטע השלישי שנקראת:
ROUTE DES GRANDES
PART 1
CHAMONIX TO FLUMET – ROAD D1212 1 HOUR
PART 2
FLUMET TO BEAUFORT – ROAD D218B 1 HOUR
PART 3
BEAUFORT TO BOURG SAINT MAURICE – ROAD D925 + D902 2 HOURS
PART 4
BOURG SAINT MAURICE TO CHAMONIX – ROAD N90 + D1212 2 HOURS
יום שלישי
מתעוררים באיזי ונוסעים לבקר ב
Park le Merlet
משם נסיעה קצרה ל
GORGES DE LA DIOSAZ
מסלול של שעה וחצי הליכה על גשרי עץ בין צוקי הרים ונחל ומפלים זורמים
נמשיך לעיירה נחמדה בשם מג'ב
MEGEVE
נסע ונתמקם באיזור הלינה שלנו באנסי ולקראת השקיעה נסע ל
COL DE FORCLAZ
מעבר הרים – קרוב לאגם אנסי בצד המזרחי- דרומי של האגם על כביש – די 42
תצפית יפה על האגם בה לרוב נראה מצנחי רחיפה – יתכן ונעשה יום למחרת , ישנו בית קפה נחמד באתר
D42
יום רביעי
נצא לפיקניק על שפת האגם + רכיבה באופנים לאורך האגם
משם נמשיך ל
GORGES DU FIER
מסלול צפון מערב לאגם אנסי על כביש – די 16 ולאחר מכן די 116
מסלול של שעה לערך קרוב מאוד לאנסי המסלול עובר לצד צוקי הרים ונחל באמצע נחמד מאוד
*** חסר רעיון נוסף
יום חמישי
התעוררות מאוחרת עם סיבב אחרון באנסי ומשם נסיעה לכיוון שדה התעופה , החזרת הרכב והגעה למלון שהינו בסמיכות לשדה התעופה
טיול יום בעיר גנבה וחזרה למלון , הטיסה הינה לפנות בוקר בין חמישי לשישי
יום שישי
הגענו חזרה הביתה לסופשבוע מנוחה ..... וילדים -

-
מסלול באלפים הצרפתייםליום רביעי,משהו נוסף וקרוב ל GORGES DU FIER
-
מסלול באלפים הצרפתייםאמה תודה . הטירות פחות עושה לנו את זה . כשהיינו ברומניה היינו בטירה מדהימה בשם ארמון פלש. יונית תגובה ? עזרה ?
-
מסלול באלפים הצרפתייםקח בחשבון שלעליה למונטבלאן צריך לבחור את היום שמזג האויר בו הוא הכי טוב. אל תתקבע דווקא על 'יום ראשון' . אנחנו עלינו בשבת, אחרי נסיעה מאנסי וביקור בשוק, כי רק אז מזג האויר התבהר והיה מתאים לעליה להר. בנק האתרים שלך טוב אבל צריך כמובן להתגמש בהתאם למזג האויר
-
מסלול באלפים הצרפתייםתודה ריקי
ברור לי שיתכן ויהיה שינויים בשל מזג האויר. כמובן שבמזג האויר הכי טוב נעלה למונט בלאן.
-
מסלול באלפים הצרפתייםכתבתי והכל נמחק, ננסה שוב
יום רביעי
כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת, אם היום הוא בהיר ויש מספיק זמן מומלץ מאוד לעלות לתצפית בSEMONZ -שם ניתן לטייל רגלית כשעה ויותר בנוף מדהים.
ולשאלתך, תצפית זו היא שונה לגמרי מתצפית COL DE FORCLAZ –שהיא תצפית על אגם אנסי.
בתצפית זו ישנם שבילי הליכה בין דשא/עשב הכל פחות או יותר באותו גובה. כאשר לכל כיוון שפונים יש נוף הרים מדהים. ואם מסתכלים לכוון ממנו הגעת רואים מרחוק את אגם אנסי. ישנו במקום בית קפה חמוד, ולפעמים ניתן לראות באחד המדרונות אנשים עם מצנחי רחיפה.
לגבי יום שני – אולי לא יספיק לכם הזמן מאחר והסיבוב שאתם מתכננים הוא ארוך אבל בכל זאת..
מהעיירה BEAUFORT –יוצא כביש D70 -אשר עולה ומטפס למעבר ההרים COL DE JOLY
הדרך יפה וכאשר מגיעים למעלה ישנה תצפית יפה מאוד על המונבלאן - וכפי שהוסבר לנו ע"י מדריך טיולים מקומי זוהי התצפית הקרובה ביותר אל המונבלאן ובאמת ממש מרגישים קרוב אליו
דרך אגב בעיירה בופור לא רחוק מהמחלבה המפורסמת על אותו רחוב ישנה קונדיטוריה מעולה, והעוגות טעימות שבעתיים כאשר אוכלים אותן למעלה מול הנוף.
תהנו, האזור מדהים ביופיו
ורדה
-
מסלול באלפים הצרפתייםהייתי בשתי הטירות,גם בזאת שברומניה.
העניין שאינך חייב להיכנס לטירה עצמה. הכניסה רק עם הדרכה ובתשלום,לא יקר והדרכה מעניינת מאוד. אך אפשר להיכנס לתוך החצר הנעימה,לעלות לתצפיות,ליהנות מהנוף וממראות מבחוץ. היא נמצאת דקות בודדות מהקניון שבו תבקרו.
למתחם של הטירה השנייה למשל,זאת ע' טלואר,לא תמיד ניתן להיכנס אפילו לחצר הפנימית.
-
מסלול באלפים הצרפתייםתודה אמה
-
מסלול באלפים הצרפתייםיונית מה ?
-
מסלול באלפים הצרפתייםלא הייתי בארץ- מותר לי ,נכון?
אז להלן התייחסותי (עם הביקורת)
יום שישי- מתחיל להראות כמו טיול.
יום שבת- שוק שמוני, נכון ונחמד- למה לא לנצל את יתרת היום למר דה גלאס או איגל דה מידי (מתבקש ממש גיאוגרפית -אלא אם מוכרחים את שני היעדים האלו לצרף ליום אחד של טיול מושלג-אני מעדיפה לפצל למרות העלות הכלכלית)
יום ראשון- ברור לך שהבחירה באנסי ללינה בחלק האחרון של הטיול גורמת לביקור בה לא להיות ביום ראשון-הוא יום השוק המקסים שלה. חבל.
אבל בהנחה שזה אילוץ שכבר קיים-הייתי מפצלת את ההר-כפי שכתבתי קודם--- מוסיפה בקלות עוד מסלול טבע, ומורידה את החווה של הכלבים שנחמדה (עם הצאצאים אולי) אבל די שולית.
יום שני-כתבתי בסבב הקודם,יופי של מסלול אם הדרך תהיה כבר פתוחה.
יום שלישי-בול
יום רביעי-סמואנס (בדוק אם יש כבר יום שוק ביוני) העיירה- מכתש המפלים ואולי מסלולים נוספים (כל אזור מוריזון ,האגמים הכחול לז דאם,) באזור וחזרה לאנסי עצמה.
יום חמישי- לא הגיע תורה של אנסי עצמה? וטיול האופניים לאורך האגם והקניון...ואל שדה התעופה.