מסלול בסקוטלנד
-
שלום לכולם,
ראשית רציתי להודות מאוד לנועה, לאלון ולרובי, שעזרו לי מאוד בתיכנון ובהכוונה בבניית המסלול.
כעת המסלול די מוכן ורוב הלינות סגורות, ורציתי להתייעץ שוב, ולקבל עוד קצת הכוונות, ואולי השלד הזה יוכל לשמש גם אחרים.
סה"כ משך הטיול הוא כ-20 ימים. הגעה ועזיבה - לוטון.
ההרכב - זוג עם פעוטה בת 3.5
הטיול ייערך בקיץ הקרוב.
העדפות - עירוני, טיולי טבע, נסיעות נוף, מסעדות וכמובן דברים שיעניינו את גברת פעוטה.
המסלול:
- 4 לילות ראשונים בלונדון. אין הרבה מה להרחיב. שכירת רכב ביום החמישי ונסיעה צפונה.
- לילה נוסף במעבר שלקחנו לא רחוק מULLSWATER. בעיקרון לא ייעדנו להישאר שם, אבל נראה לי שנעביר שם איזה כמה שעות. ראשית יש שם ליד מקום הלינה, מפעל גלידות, ושנית צריכים לקחת הפסקונת אחרי נסיעה ארוכה.
- 4 לילות בעיירה שנקראת ARGYLL שנמצאת באיזור GLENCOE (לא בדיוק שם, אבל קרוב). בזמן שהותנו שם ננסה לבקר בLOCH LOMOND, יער אליזבת', קצת טיולים בסביבה הקרובה, יש שם כמה אגמים וטירות, OBAN, נקדיש יום לנסיעה במעבורת לISLE OF MULL או ל-KERARA, ונקדיש יום נוסף לGLENCOE וקצת טיולים בסביבה ובנוסף אולי עליה ברכבל לBEN NEVIS (אני יודע שזה הר אחר, אבל אני לא זוכר את השם).
- 4 לילות באי סקאיי. בדרך לאי סקאיי נעצור וננסה לתפוס את משחקי ההיילנדס שמתקיימים בARSOIG, ואז נעבור לאי במעבורת. נקדיש יום לטיול בPORTREE, כל איזור החוף המוכר, עמק הפיות והסביבה. יום נוסף ניסע לטירת DUNVEGAN ולNEIST POINT.
יום נוסף נישאר בקרבת מקום יחסית. יש שוק בBROADFORD, שם אנחנו ישנים, ובעלת הדירה המליצה לנו לעשות שייט לloch coruisk.
- 4 לילות בעיירה ABERLOUR, שנמצאת משהו כמו 3/4 שעה מINVERNESS.
כאן האמת המסלול עדיין לא סגור. אני מניח שנבקר בINVERNESS עצמה, ונראה לי שניסע לחופי MOREY, לוך נס ברור ובטח נעשה איזה סיבובון במזקקות הרבות שיש באיזור.
חשבנו גם לעשות יום טיול לDURNESS, אבל זה לא סגור כרגע. נסיעה מאוד מאוד ארוכה....
- 3 לילות באדינבורג. גם קצת פסטיבל.
- לילה אחרון לפני טיסה נעשה בקרבת שדה התעופה.
רציתי לשמוע את דעתכם והתייחסותכם. כלדעה והצעה תתקבל בברכה.
תודה למשיבים.
-
מסלול בסקוטלנדהי, תתחדשו על המסלול
!
לא הבנתי איפה תלונו באזור גלנקו....בסקאי, השיט ל-Loch Coruisk יוצא מ-Elgol וכדאי מאד להזמין מראש. החברה נקראת Bella Jane.
במערב סקאי גם תיתקלו בפסטיבל הדחלילים.... יהיה לכם נחמד (גם לילדונת).
כשתשהו ב-Aberlour:
1) את לוך נס תעברו כנראה בדרך מסקאי. חבל לנסוע במיוחד.
2) באבימור וסביבתה מרוכזות רוב האטרקציות שמתאימות למשפחות (תחפור בארכיון, נתתי המון המלצות)
3) לא רחוק, ב-Huntly יש מרכז עופות טרף עם הדגמות אילוף.
4) אם זכור לכם הסרט "גיבור מקומי" אתם יכולים לבקר בכפר הפצפון שבו צולם רוב הסרט - ב-Pennan (שעה נסיעה).
5) ....ומשם להמשיך לפרייזרברו למוזיאון המגדלורים.נעה
-
מסלול בסקוטלנדהיי נועה
אם אני מבין נכון הם ילונו בעיירה TAYNUILT שנמצאת על כביש A85 מזרחית לאובאן. יותר קרובה לאובאן. לא ממש איזור גלנקו.
KODON תקנו אותי אם אני טועה.
לגבי האטרקציות באיזור אבימור הייתי מוסיף טיול טבע מקסים המקיף את LOCH AN EILEIN.
עוד באיזור יש מתחם אטרקציות לילדים הנקרא ROTHIEMURCUS 5 דקות נסיעה מאבימור.
פארק אתגרי נחמד באיזור - LANDMARK FOREST ADVENTURE PARK. צפונית לאבימור על כביש B9153.
ממליץ בחום על גן חיות מהסוג של הספארי הנמצא בין KINGUSSIE ל
KINCRAIG - HIGHLAND WILDLIFE PARK. הגישה לפארק היא מכביש B9152 ולא מהכביש הראשי A9.
ממש קרוב לשם יש חווה של כבשים המדגימה עבודה של כלבי בורדר קולי. כשאנחנו טיילנו באיזור בשנת 2008 היא היתה סגורה. שווה לשאול את נועה, בטוח יודעת על החווה הזו. -
מסלול בסקוטלנדהיי נועה ואלון,
תודה על התגובות וההכוונות הנוספות. אני אנסה לשפצ"ר טיפה את המסלול.
באיזור GLENCOE נלון ממש ליד LOCH AWE באיזשהי חווה או משהו בסגנון (המקום נקרא ACHILIAN).
עוד שני דברים:
1 - מה דעתכם לגבי הנסיעה צפונה?
2 - שכחתי לשאול בפוסט המקורי, לגבי הנסיעה מאיזור אבימור לאדינבורג. אני מניח שנעצור בדרך פעם פעמיים. יש המלצות?
תודה
-
מסלול בסקוטלנדאז שחשבתי אתם יותר באיזור אובאן ולא בגלנקו. אבל גם שם המיקום בסדר. אל תחמיצו את הטיולים בגלנקו.
לגבי הנסיעה צפונה אני הייתי מצפין עד ל ULAPOOL ובדרך מטייל במסלול מקסים למפלי מישאך (THE FALLS OF MESHACH). הם נמצאים בחיבור של הכבישים A832 ו A835.
בדרך לאדינבורו יש מס' דברים:קודם כל העיירה המקסימה פיטלוכרי והליכה רגלית שם לסכר דגי הסלמון.
בהמשך טירת בלייר אוטול. חובה לפחות הגנים של הטירה.
ליד יש מסלול טבע מקסים למפלי בראוור - BRUAR WATERוכמובן תצפית על לוך טמל - קווין ויוו הנמצא על כביש B8019.
-
מסלול בסקוטלנדאחלה תודה.
עוד שאלות קטנות:
- יצא לכם ממש לדוג שם? זה נשמע כמו חווייה נחמדה.
- מה לגבי האי MULL? נראה כמו יום טיול יפה ומיוחד. מישהו היה?
- לגבי טיולים בגלנקו - שווה להשקיע יום שלם באיזור? אולי לחבר את זה עם עליה ברכבל לבן נביס?
תודה
-
מסלול בסקוטלנדבאי מאל לא היינו היה בתכנון. כשחזרנו הבנתי מנועה שפיספסנו שלא הגענו. אי מיוחד ושווה ביקור. ניתן להפליג אליו במעבורת מאובאן.
בגלנקו שווה להשקיע יום שלם. טיול לעמק הנעלם (לא קל) טיול קליל ומיוחד סביב אגם גלנקו. פארק אתגרי בקינלוכליבן - בקצה המזרחי של כביש B863.
אפשר לשלב עם בן נביס אבל יהיה לחוץ. את בן נביס הייתי משאיר ליום אחר ומשלב אותו עם טיול טבע למפלי סטיל בעמק נביס (מזרחית לפוט וויליאם). -
מסלול בסקוטלנדהבנתי.
תודה רבה, אני אחשוב איך אפשר לשנות את המסלול ולהכניס עוד כמה דברים למסלול.
אשמח כמובן לשמוע עוד הצעות אם יש
-
מסלול בסקוטלנדבאזור גלנקו לא להפסיד את מסלול ה-stell fals
קל יותר מהעמק הנעלם וקצר יותר ונראה לי מוצלח יותר בסך הכל.
אם יש זמן עדיף שניהם .
לא להפסיד תצפית על שלושת האחיות (היכן שמתחיל המסלול לעמק הנעלם).
איזה כיף לכם!!!
-
מסלול בסקוטלנדאני רק בשביל לקנא.
איזה כיף לכם!
-
מסלול בסקוטלנדציקי,
תודה על הטיפ. אנחנו חושבים כמובן על המסלול אבל שתי שאלות, אם כבר העלת:
- האם המסלול שווה גם מבלי שנעבור את הגשר ההוא (והרי לא נוכל לעבור אותו עם בת 3.5)?
- אני מנסה לראות איך אני דוחס טיול גם בגלנקו, גם במסלול של אלון (סביב האגם), גם עלייה ברכבל לבן נביס, גם תצפית על שלושת האחיות, גם פורט וויליאמס וגם כמובן המסלול למפלים...
זה נראה לי כמו קלאסי ליומיים, שפשוט אין לנו, אלא אם מוותרים על משהו אחר.
ביום הראשון באיזור תיכננו לטייל בקרבת מקום, כמה טירות, כמה אגמים, אובן, בלי נסיעות ארוכות מדי, ביום השני הפלגה לMULL, וביום השלישי את המסלול שלמעלה...
אשמח לשמוע הצעות ייעול.
שירלי - גם אני מקנא בשלב הזה עדיין...

-
מסלול בסקוטלנדהמסלול למפלים מקסים. אם אתם מגיעים עד לגשר למעשה הגעתם כמעט עד סופו. ניתן לצפות במפלים משם. מי שחוצה מרוויח הליכה של עוד 5 דקות אחרי החצייה לצייפה ממש מקרוב. מצרף מס' תמונות להמחשה.
תחילה הולכים בתוך יער על צלע הר שהנחל שוצף מימינכם. הליכה די ארוכה ואז יוצאים לשטח הפתוח ונוף המפלים נגלה לעין. עוד חצי שעה של הליכה ומגיעים למפלים. -
מסלול בסקוטלנדתודה אלון,
ומה לגבי הזמנים? אפשר לעשות איזו דחיסה? לוותר על משהו?
-
מסלול בסקוטלנדאז עכשיו אתה מאתגר אותי אבל בוא ננסה לעשות לך סדר.
מהדירה שלכם ועד לגלנקו כשעה נסיעה (תשתדלו לצאת עד 8 בבוקר). תחנו ליד שלוש האחיות ותרדו ברגל לכיוון הגשר עץ שחוצה את הנהר ותטפסו מעט להרגיש את המקום. כחצי שעה וסעו לאגמון גלנקו לטיול של שעה. הפסקת קפה בקפה גלנקו בכניסה לרחוב הראשי של העיירה הקטנטונת הזו ומשם סעו לפורט וויליאם. סיבוב במדרחוב (חנו בחניה הגדולה של סופרמרקט מוריסון). בצהריים טיול למפלים - כשעתיים - שעתיים וחצי ואולי תספיקו גם לעלות ברכבל לבן נביס. מהמפלים לבן נביס כ 25 דקות נסיעה. תבדקו עד איזו שעה הרכבל עובד ומקסימום תשנו את הסדר. המסלול של המפלים חופשי ולא נסגר. מחשיך מאד מאוחר. מפורט וויליאם ועד לדירה כשעה ורבע. -
מסלול בסקוטלנדנשמע מעולה...

אני עושה קופי-פייסט לאקסל...
תודה
-
מסלול בסקוטלנדאין על אלון
גם לי עזר המון
-
מסלול בסקוטלנדאכן

-
מסלול בסקוטלנדציקי חן חן.זה מהותו של הפורום הנהדר שלנו שכל אחד תורם את שלו ונתרם מאחרים. זוכרת שחזרת מסקוטלנד ונתת לי מס' טיפים לאי סקאיי. אל דאגה יש תכנון עתידי לחזור לסקוטלנד לטיול ממוקד באי סקאיי.
ועוד הערה ל KODON:
בסה"כ יש לכם מס' ימים באי סקאיי ולכן ממליץ לא לפספס את הטיול לבריכות הפיות. שים לב שזה מקום אחר מעמק הפיות.בריכות הפיות - The Fairy Pools
נמצא ב GLEN BRITTLE
מברןדפורד נוסעים לכיוון DUNVEGAN על כביש A863 ואחרי כ 8 ק"מ פונים שמאלה לכביש B8009 לכיוון CARBOST ואחרי עוד כ 3 ק"מ פונים שוב שמאלה לכביש צר לכיוון עמק בריטל. נוסעים על כביש זה כ 7 ק"מ ומחנים בחנייה קטנה משמאל עם השילוט לבריכות הפיות. חוצים את הכביש והולכים במסלול יפה בתוך הנחל עד לבריכות כשעה וחצי.שווה את המאמץ. -
מסלול בסקוטלנדתודה רבה אלון.
נראה כמו עוד המלצה מצויינת!!
-
מסלול בסקוטלנדבאי סקאי לא לפספס את עמק הפיות, לאחר עמק הפיות להמשיך בכביש עד צפון האי וחזור משם מעגלי, כביש מדהים !!!
כדאי שתקרא בבלוג שלי על האי סקאי את המסלולים שעשינו שם ניסיתי לפרט ולתת גם מפות מסלול.
היינו שבוע שלם, מדהים.