פארק גואל, פארק סטיודלה
-
שלום לכולם,
ובכן, טיול בר המצווה שלנו - אב ובן - לברצלונה - עומד ממש בפתח.
לצערי, לא עומד לרשותנו זמן רב ובהחלט ייתכן שנצטרך 'לוותר' על חלק מהאתרים בהם בהחלט רצינו לבקר - ונשאיר אותם לפעם הבאה.
אני זקוק לעזרה ולחוות דעת בנוגע לשני אתרים - פארק גואל ופארק הסטיודלה.
ברור לי לחלוטין שזהו עניין של טעם ושל העדפות אישיות ובכל זאת הייתי שמח לשמוע מכם ולקבל מעט תובנות בנוגע לשאלה עד כמה אתם חושבים שביקור בכל אחד מהפארקים השונים האלה יהיה מעניין ומהנה עבור חתן השמחה.
כתמיד - המון תודה מראש ומועדים לשמחה,
שמוליק
-
פארק גואל, פארק סטיודלההיי שמוליק,
איזה כיף לחתן בר המצווה! משחק כדורגל גם כלול בתכניות?
הלכתי לבדוק את הרישומים שלי (בכל זאת כבר עברו 4 שנים). הנער שלי היה אז בן 14 ומאוד אהב רוב המקומת שהיינו בהם, כולל מוזיאון דאלי.
לעניין הפארקים, אם אתם מתכוונים להיכנס לגן חיות שנמצא בתוך הפארק סיטדלה, אז על הדרך מבקרים גם בפארק עצמו.
פארק גואל יפה, עם יצירות יפות, השאלה מה מדבר יותר לילד?
ניסיתי לשאות את הילד שלי מה הוא אהב יותר בין שני הפארקים. התשובה היתה-שוק בוקריה

ואחרי התעקשות שלי-אמר שבפארק גואל לא היה יותר מדי מה לעשות.
-
פארק גואל, פארק סטיודלההיי,
פארק גואל מיוחד הרבה יותר מפארק סיוטדלה.
אני הייתי מוותרת על סיוטדלה.
-
פארק גואל, פארק סטיודלההיי שמוליק,
שניהם לא אתרי חובה בעיניי, אם מסגרת הזמן קצרה.
גם לא בטוחה עד כמה ילהיבו ילד בן 13.
פארק סיוטדלה, יותר קרוב, נגיש, חינמי..
משער הניצחון של ברצלונה יש שדרה נחמדה המובילה לפארק..
(נדמה לי שבשדרה יש גם אינטרנט וויי-פיי חופשי)
הייתי מבקרת בפארק רק ביום א', אם מזג האוויר יפה,
בסופ"ש בד"כ אווירה תוססת עם מפריחי בועות, אקרובטים וכו'..
הפארק נחמד, לא מדהים, חפשו את פסל הממותה, ואולי שייט קצר...
אני ממליצה להגיע לגן החיות, לתזמן לא לפספס את מופע הדולפינים ו-כלבי הים
המופעים כלולים במחיר. חוויה בלתי נשכחת בשביל הבן.
גן החיות מקסים ויתרון שהוא קטן, ואפשר לכסות אותו אפילו בשעתיים,
החיות ממש קרובות למטיילים, שונה מהספארי שלנו כאן. ואפשר לראות צ'יטות..
תירוץ לקפוץ לפארק סיוטדלה... האתרים צמודים.
שים לב בסוף, ביציאה מגן החיות, לצאת ביציאה הישירה המובילה לפארק סיוטדלה,
כי יש יציאה נוספת ופחות מעניינת לצעידה.
כשתשוטטו בעיר, תשים לב בלשכות תיירות, לפעמים יש קופוני הנחה בברושורים.
פארק גואל, קצת מרוחק, מגיעים הכי קרוב עם אוטובוס
(עדיף על המטרו, שמצריך צעידה ארוכה)
בתקופה האחרונה, פארק גואל כבר לא חינמי ופתוח, ונדרשת הזמנה מראש.
הוא ייחודי, עדיף ביום יפה ובהיר, יש תצפית נחמדה, ספסל הכי ארוך משובץ בפסיפס..
תצטיידו לפיקניק, יש גם קפיטריה
ושולחנות פינג-פונג בפינות הגן (מחבטים וכדור עליכם).
אם אהבתם את הסגנון המודרניסטי של גאודי ולא הספיק לכם.., אז כדאי.
ואם הייתם שבוע, אז לא הייתי מציעה לפספס.
פארק גואל יותר בשבילך.
מזל טובבילוי נעים!
-
פארק גואל, פארק סטיודלהאם הוחלט ללכת על פארק גואל,חסכו לעצמכם את התור לקופות וקנו כרטיסים מראש,אחרת תאלצו בזמנכם הקצוב לעמוד בתור למעלה משעה וחבל.ממש לא נעים לעמוד בתור שיש לפניך 200 איש ואחריך עוד 50 ויותר.
-
פארק גואל, פארק סטיודלהממש זה עתה חזרתי מטיול בר מצוה אני והבן מהקלסיקו, חוויה מטורפת, חוויה של כדורגל, של אב ובנו והעיר כיפית.
היינו גם בגואל וגם בסטיודלה, לגבי גואל, בעיניי הפארק נחמד מאד, ממש לא היתה בעיה של תור בקופות, הדרך לשם קצת מורכבת אבל לא נורא, יש אוטובוס 92 שמביא אותך עד הכניסה. הילד פחות התחבר, לגבי סטיודלה, חינמי ,פחות לראות, שדרה נחמדה, שער ניצחון ובעצם אם תגיע לשם תגיע בגלל גן החיות, אני הגעתי ביום שני, לא הייתה הופעה של דולפינים, הילד אהב יותר את הגן חיות מאשר את גואל, קח בחשבון שהגן חיות די רגיל למה שאנחנו מכירים ( עוד הופעה של כלבי ים) בשני המקומות כניסה כ-20 ומשהו יורו.
תבלו זאת חוויה יוצאת דופן!!!
-
פארק גואל, פארק סטיודלהמרינה, סלבדור, לי, סביונית ואלונסו - המון תודה לכם.
אני חושב ששילוב התשובות שלכם נותן לי את התחושות הנכונות.
וכמובן שכן - הביקור כולל וסובב סביב משחק של ברצלונה נגד ולנסיה.
לילה טוב,
שמוליק
-
פארק גואל, פארק סטיודלההי שמוליק
לא מזמן חזרתי מטיול זוגי בברצלונה.לא היינו בפארק הסטיודלה ,אך היינו בפארק גואל.קח בחשבון זמן הגעה לשם כחצי שעה לפחות ,אנחנו עוד חיכינו הרבה זמן לאוטובוס,זמן המתנה בתורים ואחכ הם מווסתים את הכניסה ,כל שעה עגולה .מכיוון שהיה לנו שעה מוזמנת לאתר הבא שלנו הכנסייה סגרה פמיליה ,כבר לא נשאר לנו הרבה זמן לטייל בפארק ..כחצי שעה .האמת פחות היה מלהיב מאתרים אחרים של גאודי .הרבה יותר נהנתי בכנסייה או בקאזה מילה .
מקוה שעזרתי .. ברצלונה מקסימה ורק להסתובב שם ברחובות שווה ביותר !!
תהנו!!
-
פארק גואל, פארק סטיודלהשמוליק, אפרופו קאזה מילה: ממליצה מאד על הסיור בערב! החשיכה והתאורה במקום מוסיפים הרבה לטעמי ובוודאי שהדימיון של בנך יעבוד שעות נוספות...
גם קאזה בטיו שווה אבל לא עם הבן כי זה כבר יהיה יותר מידי (לדעתי וכמובן שתלוי בבן .אם למשל, הוא חובב אדריכלות אז בוודאי שללכת)
מסכימה עם דפנה 11 לגבי פארק גואל,,, עם זאת מבינה שקשה לוותר ושיש רצון לראות את הפארק בכדי לקבל פרספקטיבה יותר רחבה על גאודי וגם לשפוט בעצמכם.
-
פארק גואל, פארק סטיודלהדפנה -
תודה.
האם - בהנחה שנגיע לפארק גואל עם מונית דווקא וגם נזמין כרטיסים מראש - המלצתך תשתנה?
קיפי -
הרבה תודה גם לך על ההמלצה המעניינת.
ממה שאני רואה - קאסה מילה פתוח כעת עד שמונה בערב ומחשיך בערך בשמונה וחצי כך שכנראה לא יזדמן לנו לחוות ביקור בחשיכה...
אומנם לפי האתר שמונה בערב היא שעת הכניסה האחרונה אבל ביום המתוכנן לביקור שם - יש לנו מופע בתשע בערב כך שזה לא מסתדר.
ושאלה קשה גם לך - קאסה בטיו או פארק גואל - עבור הילד?
יש עדיפות?
שמוליק
-
פארק גואל, פארק סטיודלהשמוליק,
קאזה מילה בערב זה סיור מודרך פרטי לקבוצה של אנשים ויש את הסיור הזה בתאריכים שלכם. הבנים שלי מאד מאד אהבו! זה אומנם יותר יקר אבל בעוד שבסיור רגיל הבית הזה היה עוד מקום של גאודי שאו שיתפוש או שלא, וסביר שלא במיוחד אותו בכל אופן…בערב, זה 'יתפוש' בסבירות גבוהה ומורכבות הבניין תהיה ברורה יותר.
זה נקרא סיקרט פדררה ומידע כאן
עשינו את זה בערב של יום הנחיתה ועל אף שהיינו עייפים זה עבד יופי ויצר התחלה טובה לטיול.
אם אתם הולכים לקאזה מילה, בטיו יהיה יותר מידי.
לדעתי העבודות המרשימות ביותר של גאודי הן הסגרדה (תזמינו עם אוזניות ותן לבן שלך להסתובב בעצמו לפי הקצב שלו) וקאזה מילה.
אנחנו כאמור לא יצאנו מגידרנו מפארק גואל אבל אם תרצו להגיע בכל זאת אז להזמין מראש ובהתחשב במזג האוויר(אם לא יהיה יום יפה, לדעתי לא שווה). דווקא בכניסה לפארק יש יותר אווירה נחמדה של נגנים בכלים מוזרים ורוכלים שמוכרים כל מיני גימיקים שהבן יאהב…לסיכום, אם היום יפה וההתלבטות היא סיוטדלה או גואל אז בכז גואל, כי הסיוטדלה הוא פארק יפה אבל שתראו שכמותו במקומות אחרים ..
עוד משהו שהיה לנו כיף היה להסתובב עם ריקשה באזור החוף, לדעתי סיכוי גדול שבנך יאהב וגם באזור זה ביום יפה יש נגנים והרבה אווירה.
תהנו

-
פארק גואל, פארק סטיודלהקיפי,
תודה רבה על הרעיונות הבהחלט מעניינים ועל התובנות שבהחלט מסייעות לגבש החלטות.
שמוליק
-
פארק גואל, פארק סטיודלההיינו רק בפארק גואל . אני אהבתי . אבל לא בטוחה כמה מתאים לבן 12 (יותר לך) .
ובלי קשר , כבר הצטיידת בספר "צילה של הרוח" לטיסה ?
ספרו של קרלוס רואיס סאפון הוא בעיני ספר נהדר לכל מועד אבל בעיקר מכניס לאווירה לפני נסיעה לברצלונה .
תהנו !
עדי
-
פארק גואל, פארק סטיודלההיי עדי,
תודה על הליווי הצמוד

את צילה של הרוח כמו גם את שני הספרים הבאים בסדרה קראתי זה מכבר ואני מצטרף כמובן להמלצתך - למי שטרם הספיק
חג שמח,
שמוליק
-
פארק גואל, פארק סטיודלה, קאסה באטיושמוליק,
אם יתאפשר לכם, כדאי לקפוץ במטרו לשד' גראסיה גם בערב, לראות את המבנים המודרניסטים כשהם מוארים מבחוץ (קאזה מילה ושלושת הבתים הנוספים).
קאסה בטיו או פארק גואל - עבור הילד?
פארק באוויר הפתוח תחת כיפת השמיים, נחמד ביום יפה...
מול קאזה באטלו - בית גדול, מתאים לכל מזג אוויר, ניתן להקדיש לו אפילו שעה וחצי.
עם ילד נראה לי שעדיף לבחור בפארק גואל.
(הגענו לפארק גואל באוטובוס 92, תחנה מבי"ח סנט פה.. גם בעקבות גאודי, וחזרנו במונית מפארק גואל).
רצוי לרכוש כרטיסים מראש, לבית המודרניסטי שתחליט..
קאזה באטלו וקאזה מילה מאוד מבוקשים ויש תורי המתנה ארוכים אליהם. בד"כ מתלבטים בין שניהם.
קאזה מילה מפורסם בעיקר בגלל הגג המיוחד.
נירית -ביקרה גם בקאזה באטלו ובקאזה מילה:
*לגבי איזה בית של גאודי עדיף. אנחנו אהבנו את שניהם, והם די משלימים אחד את השני.
אבל אם צריך לבחור, הייתי בוחרת את BATLLO, אני חושבת שהוא יותר מרהיב, כמו לטיל במעין ציור (לדעתי).בלשכת התיירות התת קרקעית בפלאסה קטלוניה - קניתי רבע שעה לפני הביקור כרטיס לקאזה באטלו , חסך המתנה רבה!
מחיר הכניסה לא זול, עלה אז כ20 יורו. הבית נמצא במרכז העניינים, מרחק תחנה אחת מכיכר קטלוניה.
ביליתי בו יותר משעתיים מהנות, עם מכשיר להאזנה להסברים לפי מספרי החדרים (באנגלית).
טיילתי שם לבד, בזמן שהבנים ראו את פרר ונאדל בקצה אחר של העיר...
לא חושבת שהיה להם מעניין להצטרף לביקור איטי בין החדרים.
הביקור יעניין מי שחובב אמנות, ארכיטקטורה... כשהייתי - לא נצפו ילדים ונוער.
מאוד מעניין מבפנים. המון חדרונים מיוחדים. פתרונות יצירתיים להכניס אור פנימה..
עוד בית מודרניסטי צמוד לקאזה באטלו, Casa Amatller בשד' גראסיה - בית מס' 41
בימי א' נסגר מוקדם בצהריים.
כשהייתי היה ניתן היה להיכנס בחינם. (ביתו של תעשיין השוקולד.. א.אמטייה)
מבואת הבית , חנות מזכרות ושוקולדים
מוזיאון קטן ליצור השוקולד, גרם מדרגות ותקרת זכוכית צבעונית בחדר המדרגות .בילוי נעיםהחופשה של אור - טיילו בקאזה באטלו, פארק גואל, ארמון המוסיקה ועוד....* מקום שרציתי ולא הספקנו, בר קרח ליד פסל הלוויתן בחוף...

-
פארק גואל, פארק סטיודלה, קאסה באטיוממתי הכניסה לפארק גואל כרוכה בתשלום? זה חדש?
-
פארק גואל, פארק סטיודלה, קאסה באטיו -
פארק גואל, פארק סטיודלה, קאסה באטיותודה לי על הקישור. מעניין.
-
פארק גואל, פארק סטיודלה, קאסה באטיולי היקרה,
תודה רבה.
הזמן העומד לרשותנו קצר ויש כל כך הרבה מה לעשות ככה שנבוא מראש בידיעה ולפחות בתקווה שזה לנו הביקור הראשון אך לא האחרון בעיר...
הזמנתי לנו כרטיסים לסגרדה פמיליה,יש לנו כרטיסים למשחק של בארסה ויש לנו גם כרטיסים למופע בהיכל המוזיקה.
היתרון בהזמנת כרטיסים מראש ברור. החיסרון הוא שזה מחייב ודי נועל ללוחות זמנים תחומים ....
האם גם בסתם יום של חול - כעת שלא בשיא עונת התיירות - צפויים תורים בקאסה מילה?
בכל מקרה - בהחלט אשתדל לאמץ את הצעתך המצויינת להתרשם מהבתים גם בערב, אם נצליח.
ולבסוף - אהבתי את התמונה החדשה

שמוליק
-
פארק גואל, פארק סטיודלה, קאסה באטיוהיי שמוליק,
תודה

בטוחה שתיהנו גם אם לא תספיקו הרבה...
במוזאון בארסה מציעה לקחת גם את הסיור המודרך באנגלית, תבדוק שעה.
עדיף להזמין מראש, גם שם יש בד"כ תורים,
ושתהיה לך תעודה זמינה להפקדה לקבל מכשירי האזנה במוזאון לסיור חופשי.
לגבי התורים בבתים, אין לי מושג, עד כמה שזכור לי הם אתרים מבוקשים בעיר.
ממילא תטייל בשדרת גראסיה לראותם מבחוץ, אם לא יהיה תור בקאזה בטלו תכנסו..
ויש ממול שלישיית הבתים - מסעדת טאפסים (לא היינו).
מול קאזה מילה יש קפה סטארבקס.
מסעדת פרסקו בר פופולרי לסלטים/פסטות/ועוד
בקניון מאראמגנום בנמן הישן, לידה צמוד מקדונלדס. ויש עוד סניפי הרשת.
PANS - רשת כריכים ועוד.. (יש סניף גם ברחבת מוזאון בארסה)
Lactuca מסעדה זולה וטובה בשירות עצמי, היינו בסניף צמוד לסגרדה פמיליה(תבדוק ביקורות עדכניות בטריפאדוויזר)מזרקת הקסם - חובה. תזהר מכייסים במקומות המוניים, ליד התקהלות אמני רחוב, מטרו..
ותטעמו שייק פירות בשוק בוקרייה (לא בראשון), אהבתי את הקוקוס..
יש במרכז השוק גם דוכן פיצות, מאפיה, פירות חתוכים, טאפסים וכו'.
מידע עתיק שכתבתי מזמן ב1001טיפים, תבדוק את הזמנים העדכניים
"ביקור חינם מידי יום א' בבית עיריית ברצלונה.
כל יום בין השעות 08:00 ל-12:45 ו-17:15 עד 20:00, הכנסו חינם לקתדרלה ברובע הגותי.רק בצהריים כניסה בתשלום... (יש לפעמים אירוע קונצרט באורגן, פרטים בקישור)
ריקודי הסרדאנה מתקיימים ביום ראשון בין השעות 12:00-14:00
ברחבת הקתדרלה, חוויה קטלונית מקומית של התושבים"
(צילום: יואב גלזנר)מרחבת הקתדרלה תראה מעבר לכביש את "שוק סנטה קטרינה"
שבולט עם גג גלי צבעוני.. למצרכי מזון בעיקר.
רחוב פטריצ'ול (Calle Petritxol) שבעיר העתיקה מעניין עם חנויות, גלריות לאמנות, בתי הקפה המציעים צ'ורוס (מקלוני בצק מטוגנים) ושוקולד חם.
אם תטיילו בטיילת החוף, ליד פסל הלווייתן בר הקרח - עשוי כולו מפיסולי קרח החל מהקירות, דלפק הבר ושאר הריהוט ושומר על טמפרטורה של 10–2 מעלות מתחת לאפס. חוויה אפשרית גם עם ילדים, הכוללת מוזיקה, תפריט קוקטיילים ושתייה, באווירה אסקימוסית משהו.
מקבלים בכניסה מעילים מיוחדים וכפפות, והשהייה מוגבלת ל45- דקות בלבד.
מקומות שאיכזבו: מוזאון השוקולד, והאקווריום חביב לא יותר.
גם מוזאון השעווה (באזור כיכר ריאל/רמבלה) קיבל כאן רשמים לא טובים
צמוד אליו בית קפה פיות מוצלח.
תבדוק אם במועד נסיעתכם יתקיים מופע פתוח של מגדלים אנושייםמצאתי מופע ליד הסגרדה פמיליה ! ותגלול מטה לעוד תאריכים ברחבי קטלוניה,
זה לא משהו שנערך כל הזמן, ואם מתקיים בברצלונה כשתהיו - לא כדאי לפספס...
נסיעה טובה