מגורים ועבודה בתאילנד
-
בוקר טוב חברים,
אני יודע שברמת העקרון מי שמעוניין לפתוח חברה בתאילנד צריך שותפים מקומיים , כאשר הם מחזיקים ב-51%. עד כאן הכל טוב ויפה.
אני חפשתי מידע בנוגע למצב שהו אני מעוניין לעבוד לבד (לצורך העניין חשמלאי או נותן שירות כזה או אחר) ולא מצאתי שום מידע מה הדין במצב כזה ואם זה בכלל אפשרי.
הכוונה שלי היא האם בכלל ניתן לעבוד בצורה הזו או שחייבים תמיד להקים חברה שמעסיקה מקומיים + שותפים מקומיים במחזיקים ברוב העסק?
-
מגורים בתאילנד ועבודה...היי אלי..
...לפי דעתי בתור חשמלאי ישראלי אין לך סיכוי להתמודד עם הכנסה של חשמלאי
...תאילנדי..ועוד ברוטו(בגלל העסק והשותפים..)...
....אם תעבוד לא חוקי ותשבור מחירים לתאילנדים ילשינו עליך..ואתה תצטרך הרבה
....כסף בשביל לחזור לארץ...

-
מגורים ועבודה בתאילנדלדעתי (הלא מאוד מקצועית) את ה"פתרונות" תחפש בפורמים או אפיקים שונים המיועדים או עוסקים בכך. ההתחלה שלך היא כבר צולעת אם אתה מנסה לשאוב מידע לגבי חברה/ויזות עבודה/מעבר למדינה זרה - בפורום שעוסק בנושאי טיולים,
אולי תקבל פה עצה זו או אחרת, אבל זה נושא שדורש הבנה מקצועית וידע,
יש לכך פורמים (באנגלית) שעוסקים בזה. -
מגורים ועבודה בתאילנדעל כל אישור עבודה שזר מקבל בתאילנד חובה להעסיק 4 עובדים תאילנדים (או לפחות להצהיר עליהם ולשלם מיסים). בנוסף ישנם מקצועות בודדים המאושרים לזרים לעסוק בהם כגון הוראה, מהנדסים, היי טייק ועוד. המקצועות המאושרים לזרים הם בעקרון עבודות לא פיזיות, אשר שמורות רק לתאילנדים, לכן במקרה שלך לא תוכל לקבל אישור עבודה כחשמלאי או נותן שירות אחר דומה.
-
קודם כל תודה על התשובות המהירותחשוב לי לציין שאני לא בגיל של להגיע ו"מה שיקרה יקרה" . ממש לא.
אם וכאשר זה יקרה, הכל יהיה בצורה מסודרת וחוקית לחלוטין. אין לי שום עניין
לקחת סיכון ולהסתבך עם רשויות החוק שם.
-
קודם כל תודה על התשובות המהירותהמלצה אישית שלי לפי שתפתח עסק בתאילנד תחייה במדינה כתייר לפחות חצי שנה, שנה כדי לדעת את החוקים ולהכיר את המערכת.
-
ברור!ברור לי לגמרי שמעבר למדינה זרה דורש קודם כל תקופה של כמה חודשים
טובים להתאקלם, להכיר מי נגד מי, איזורים טובים יותר וטובים פחות.
בקיצור, אני מודע לכך שהדברים דורשים זמן , ומטבע הדברים גם כיס עמוק .
-
ברור!...אלי...
...מנסיון לפי דעתי לא כדאי לך להשקיע בעסק בתחום הזה...את הכיס כדאי להשקיע
....בדברים אחרים...אין פה שום הימור...פשוט לזרוק כסף לתאילנדים שיינצלו אותך..
....התאילנדים נחמדים אליך בתור תייר משלם...וזהו...
-
הצעהיש מדינה קטנה במזרח התיכון שמה ישראל שם תוכל לעבוד בתור חשמלאי ולהרויח הרבה כסף וגם להנות מהחיים מדי פעם לנסוע לתאילנד
בכל העובדות הפיזיות אין לך שום סיכון מול התאילנדים
רק שתבין פועל או פועלת בבניין , כן יש שם הרבה פועלות בנין בשביל יום עבודה של 12 שעות בשמש הקופחת מקבל משהוא בסביבות 45 שקלים
בלי קשר לכל האישורים זו התחרות שלך , אם רוצה לפתוח משהוא אז רק איזה פאב מסעדה, תיווך זרים סוכן נסיעות , מורי אנגלית נדרשים מורים טכנולוגיים וכו
-
מגורים ועבודה בתאילנד- השהות בתאילנד באופן קבע שונה לחלוטין מביקור תיירותי ארוך ככל שיהיה
- ההוצאות לאישור עבודה חוקי דורשות התארגנות כפי שנאמר והן גבוהות מאד
- בתור חשמלאי לא יהיה לך שום יתרון יחסי על אף מקומי דובר תאילנדית
- בתור ישראלי לא תוכל להרשות לעצמך את תנאי המחיה של מקומי מבחינת מקום מגורים, מזון וכמובן שלא מעבר לכך.
-
מגורים ועבודה בתאילנדאתה לגמרי לא בכיוון.
אתן לך שתי דוגמאות מהתקופה האחרונה.
יש לי בדירה 3 מזגנים. צריך לנקות אותם מדי פעם כי בנגקוק עיר מזוהמת.
אז התקשרתי לחברה שמתעסקת בזה. הגיע צוות של 3 אנשים, עבדו במשך שעתיים, ניקו, שטפו ומילאו גז, לקחו על זה 500 באט. 60 ש"ח בערך.
נניח שהם מגיעים ל 2 דירות ביום, זה יוצא 40 ש"ח לאדם. 1200 ש"ח לאדם לחודש אם לא נכניס את הוצאות הנסיעה, הגז, וכו'.
אתה מסוגל לחיות מזה?
אף אחד לא יקח אותך בגלל שאתה ישראלי.
הסיפור השני ממש משלשום. אני לא מהאנשים שצופים בטלוויזיה. בת הזוג שלי כן. אז היא באה הבייתה וגילתה שהטלוויזיה לא עובדת. התקשרה לחברת הכבלים והזמינה טכנאי. הסתבר, לא ידעתי את זה כי לא הייתה תקלה קודם שבמסגרת ה 150 באט, 17 ש"ח לחודש שאני משלם על 100 ומשהו ערוצי כבלים כלול גם שרות התיקונים.
אז הטכנאי בא, בדק, התעסק איזה שעה, יצא שוב, חזר שוב עם מכשירים אחרים, בדק שוב, פתח חוטים, סגר חוטים, בסוף הראה לי שזה עובד.
אמר שלום והלך.
אז גם אני לא ידעתי איך זה עובד למרות שאני חי כאן כבר די הרבה שנים. התקשרתי לבת זוג שהייתה בעבודה ושאלתי אותה אם הייתי אמור לשלם משהו. היא אמרה שלא.
הטכנאי הזה כנראה מרוויח משהו סביב שכר המינימום. נניח 10,000 באט. די קל לי לדעת איפה הוא גר ומה הוא אוכל. אני מכיר כבר מספיק טוב את המדינה.
אתה לא תוכל לשרוד כך.
-
מגורים ועבודה בתאילנדאהלן
היה לי עסק כמה שנים בתאילנד,אכן אתה צריך לרשום 51 אחוז מהעסק על שם מקומי אבל זה לא מה שצריך להוריד אותך מהרעיון.
בדרך כלל מחתימים את העורך דין על הבעלות של 51 ומחתימים גם שאין לו כל אפשרות לפעול בעסק{סוג של מניות רדומות} מנגד אם אתה ממש חרד אתה יכול להחתים מספר אנשים שיגיעו יחדיו ל51 אחוז ושאין הכרות או קשר בינם ולכן במעשי השליטה היא שלך.
לא ציינת פרטים מהותיים כמו גילך והאם יש לך הון עצמי או נכסים בארץ, כמו שאמרו לך לפני בתחום של עבודות ידיים אין לך סיכוי אלא אם כן אתה מוכן לעבוד תמורת 1000 שקל בחודש ואני מאמין שלא.
בנוגע לפתוח עסק זו אפשרות, קח בחשבון שרוב העסקים בתאילנד מפסידים בעיקר בגלל השכירויות שהן לא פורפורציונליות בעליל.
אם יש לך הון עצמי מסויים או נכסים כדאי לך פשוט לעבור לתאילנד ולחיות על התשואה{שוב בהנחה שיש ממון ומקווה בשבילך שיש} ,ואם זה עדיין לא מספיק תגיע לארץ ל3-4 חודשים בשנה לעבוד ותטוס שוב.
מקווה שעזרתי
-
חידוד:שבוע טוב חברים,
כשכתבתי עבודה בתור חשמלאי זה היה לצורך הדוגמא ע"מ להסביר למה אני מתכוון.
באותה מידה יכולתי לכתוב בכל דוכן פלאפל או נהג טוקטוק.
בכל מקרה- אם הבנתי נכון אז בכל מקרה אם אני מקבל אישור עבודה אני חייב להעסיק ארבעה מקומיים?
-
חידוד:כמו שציינתי יש צורך לפתוח חברה ולהעסיק 4 עובדים תאילנדים ( לפחות להצהיר עליהם) כדי לקבל אישור עבודה. ולגבי האם כדי כלכלית להתעסק במקצוע או לא, זה לא באמת משנה כי לא תוכל לקבל אישור עבודה על מקצועות פיזיים נקודה!
-
חידוד:מה שערן מנסה להגיד לך הוא שמבחינה אחת החוק בתאילנד לא שונה מאשר בישראל או בהרבה מדינות אחרות. העדיפות ניתנת למקומיים. גם בארה"ב או אוסטרליה.
יש מקצועות נדרשים אז לצורך זה כן נותנים אישורי עבודה.
גם החוק לגבי 4 עובדים מקומיים קיים. אז נכון שיש כאלו שעושים את זה פיקטיבית אבל גם זה עולה כסף וגם כרוך בסיכון מסויים.
אני לא בעד זה אבל ההחלטה שלך. רק דע שיש בזה סיכונים.
-
השאלה שלי היאאם לצורך העניין אני מעוניין לעבוד בתור DJ או צלם (שוב , זה לצורך הדוגמא
בלבד). ואין לי עניין להעסיק 4 מקומיים , האם אוכל לקבל אשרת עבודה?
או שבכל מקרה ובכל מצב על כל אשרת שהייה חייב להעסיק 4 מקומיים?
-
השאלה שלי היאזו לא הייתה השאלה שלך.
תחליט מה השאלה ושאל אותה אז.
חשמלאי, די ג'יי וצלם הם מקצועות שאין בינהם שום קשר.
-
השאלה שלי היאבית ..... הולך טוב בתאילנד , אם אתה מתקשר למאפיוזו מקומי אתה יכול לעשות הרבה כסף
אולי תגיד מה אתה רוצה לעשות ואז נוכל לבדוק האם זה כדאי ככה אתה קצת מבלבל אותנו , ואם זו המטרה אז הצלחת
-
השאלה שלי היאבוקר טוב,
אני אשאל שוב את השאלה: אם אני מעוניין לפתוח עסק אני צריך שותפים שמחזיקים ב51% מהמניות ולהעסיק 4 תאילנדים. עד כאן נכון?
מה קורה במצב שבו הבנאדם מעוניין לעבוד , אבל אין לו צורך בעובדים ?
אני כתבתי צלם וDJ לצורך הדוגמא בלבד.
-
השאלה שלי היאישנם 2 אופציות לפתיחת עסק, הראשונה היא עסק בבעלות תאילנדית 100% ואז הפרוצידורה לפתיחה העסק קלה יחסית. האופציה השניה היא הקמת חברה, שבה זר זכאי ל 41% מהמניות והתאילנדים זכאים ל 51%.
במידה ומעוניינים באישור עבודה חייבים לבחור באופציה השנייה וחובה להעסיק 4 עובדים תאילנדים( לפחות על הנייר).