סקנדינביה במאי-יוני
-
שלום אנחנו מתכננים נסיעה לסקנדינביה (קצת שוודיה, הרבה נורווגיה) מאמצע מאי ועד תחילת יוני. לפני שאנחנו מזמינים כרטיסי טיסה, רצינו לדעת אם יש בעיות מיוחדות שכדאי שנהיה מודעים אליהם, בהקשר של התאריכים המדוברים? מזחינת מזג אוויר? אתרים סגורים? קושי במציאת מקומות לינה? לפי התכנית, אנחנו נטייל ברכב שכור, נעשה טיולים רגליים בשמורות אבל גם נרצה להכנס למוזיאונים, טירות וכנסיות. הלינה תהיה בקמפינג או בקתות. תודה! -
סקנדינביה במאי-יוני:Re -
סקנדינביה במאי-יוני:Reהתקופה טובה לטיול מזג האויר כמו החורף בארץ ויורד כמעט כל יום גשם ממליץ לקנות ספר טוב ומפה ולתכנן את הטיול מהארץ להשתדל לרדת מהאוטוסטראדות וכדאי לנסוע לאורך החוף המערבי של נורוגיה - להתרשם מהפיורדים (ולהזהר בכבישים המפחידים) המחירים בסקנדינביה הם היקרים באירופה ממליץ לבדוק טיול בקראוון תהנו -
סקנדינביה במאי-יוני:Reתודה על התגובה. הסיבה העיקרית שרצינו ליסוע בתאריכים אלה הם בריחה מעומס המטיילים של יוני-אוגוסט. השאלה אם לא נתקל בהרבה מקומות סגורים. בנוגע לקרוואן יש לנו חששות. אם ניקח קרוואן זה יהיה מהסוג הקטן. אני מבינה בכל מקרה שנסיעה בקרוואן לא חוסכת עלויות. הבעיה ששלושה שבועות בקרוואן קטן יכולה להטריף את השכל. אני טועה? ונוסיף לזה גם את חוסר הנסיון שלנו בנהיגה בקרוואן והכבישים הצרים, יכול להיות בעייתי ומקשה. לא? -
סקנדינביה במאי-יוני:Reהמקומות אינם סגורים מאחר והמקומיים מתעוררים משנת החורף\חושך שלהם ומטיילים קראוון הוא רכב וגם בית ,היתרון הגדול שניתן לקנות מצרכי יסוד ולהכין אוכל בקראוון -חסכוני ובריא ניתן לעצור בכל מקום -ויש הרבה מקומות כאלה באמצע שום מקום וללון בהם לא צריך קמפינג מספיק חניון או תחנת דלק או סתם קצה של מצוק (אפשר גם לישון צהריים אם רוצים) הקראוונים בעיקר הקטנים הם כמו מסחרית (טרנספורטר או דוקאטו) ואחרי 10 ק``מ מתרגלים לנהיגה טרוף - תלוי עם מי מטיילים אם רק בן זוג הטיול יכול דווקא להפוך למאד רומנטי עם מצטרפים ילדים -זאת האופציה העדיפה -
סקנדינביה במאי-יוני:Reגם אנחנו פחדנו מעומס המטיילים באוגוסט כנראה שגם הם פחדו מאיתנו ובאוגוסט 2006 הם לא נראו. (אני הייתי יותר מפחדת ממזג האוויר במאי) -
סקנדינביה במאי-יוני:Reאיך אתם טיילתם? רכב/קרוואן/תחבורה אחרת? את יכולה להעריך את העלויות היומיות הממוצעות עבור הטיול? תודה -
סקנדינביה במאי-יוני:Reאנחנו מתכננים בכל מקרה להגיע עם ציוד קמפינג, ככה שגם עם רכב נוכל לישון כמעט בכל מקום, איך שאני מבינה את חוקי סקנדינביה. הקרוואן- חייבים לעצור בקמפינג כל לילה שני לפחות על מנת לרוקן ולמלא מיכלים/מצברים וכו`. מה דעתך בנוגע לעלויות של קרוואן לעומת לינה בקמפינג/בקתות/מדי פעם אוהל ללא קמפינג+רכב? -
סקנדינביה במאי-יוני:Reאני מצרף שוב לינק של חברה ישראלית להשכרת קרוואנים עלות ממוצעת היא כ100 יורו ליום (קראוון) תלוי בדגם לישון באוהל בנורווגיה זו לא חוויה הכי נעימה (גם לכאלה שהיו בגולני) לרוקן ולנקות קראוון אפשר פעם בשבוע (בתנאי שבקראוון יש שרותים בקראוונים הקטנים אין) וישנן תחנות דלק שנותנות את השרות לא בכל הקמפינגים ישנן ביקתות וביקתה עולה כ50 יורו ליום בהרבה מקרים מינימום 3 לילות אין ספק שלפתוח אוהל בקמפינג עולה פחות מכל דבר מומלץ לבדוק כמה עולה השכרת רכב רגיל ליום ,כניסה לקמפינג עולה בין 15 ל20 יורו
http://bandana.co.il/WebSite/Home.aspx -
סקנדינביה במאי-יוני:Re -
סקנדינביה במאי-יוני:Reמבלי להתייחס לאמצעי הלינה /התניידות כדאי שתבדקו אתרי מזג אוויר לתקופה האמורה ולינה באוהל. מעבר לכך כדאי שתבדקו אתרים פתוחים/סגורים בתקופה זו (ויש הבדל גדול בין ראשית מאי לסוף יוני) בבדיקה שטחית שלי,חלק משמעותי מהאתרים(או שעות הפתיחה המורחבות יותר ולא 11-14) רק ממחצית יוני. גם אתרי קמפינג בדקו-כי אם הכוונה ללון בהם,לא כולם פתוחים מחוץ לעונה. (תשובתי מתבססת על בדיקה של מסלולי טיול ואתרי לינה ב``מחוץ לעונה`` בספטמבר, אבל בחלק ניכר מהמקרים העונה מוגדרת וקצרה מאד בכל מקרה ממחצית יוני-מחצית אוגוסט או ראשית ספטמבר בסה``כ-כנראה שיש להם סיבות לכך). -
ניסיון חיובי בלינת אוהלהיי שירי, אנחנו (זוג הורים + בן 16) היינו שלושה שבועות בנורבגיה, מתוך ה 21 לילות ישנו 18 באוהל, לא בצפון הרחוק. אם האוהל מתאים לגשם לוודא!!! ויש לו כיסוי טוב, ומקום לציוד מינימלי תחת כיסוי, אין בעיה. צריך להיות בעל אהבת סוג כזה של טיול- לא מתאים לכל אחד, אני חושבת. אגב אף אחד מאתנו לא יוצא סיירת . הקמפינגים בנורבגיה ברמה מצויינת, נקיים ומצויים במקומות מדהימים. אפשר גם לישון בשטח בתנאי שלא מפריעים לאף אחד- יש חוקים גם בעניין זה רחוק מכביש וכו`, לא יודעת אם נאכפים במיוחד. אנחנו טיילנו אמנם לפני 4 שנים, וחזרנו עם עודף מזומנים(!) . כי הטיול עם אוהל מאפשר גם בישול עצמי וזה מוזיל מאד את העלות. זו גם הייתה חוויה מיוחדת מאד, לפגוש אנשים מכל מיני מקומות ולהכיר את תרבות הטיולים של האירופאים. רוב הקמפינגים היו עם הוטות, חלקם די זולות כי היו בלי שירותים ןמקלחת, וללא שירותי ניקיון, כלומר כל אחד מנקה את הבקתה לפני עזיבתו. מאז חזרנו על טיול כזה בעוד מקומות באירופה, ותמיד בהנאה רבה. מציעה לכם אם אתם שוקלים סוג כזה של טיול לצאת ביוני לכל המוקדם, כי אז מזג האוויר מתאים יותר. מספרים שלהיות בסקנדינביה בסביבות ה21 ביוני- תחילת הקיץ זו חויה מאד מיוחדת! אין עומס נוראי ביוני. חברים שהיו בסוף יוני תחילת יולי דיווחו שלא היה נורא צפוף באף מקום.. אנחנו טיילנו ביולי והיה פשוט מצויין. אשמח לענות על שאלות נוספות. -
סקנדינביה במאי-יוני:Reהיי שירי קודם כל אם איני טועה מדובר על תקופה של כשבועיים-שלושה? הייתי ממליצה לדחות מעט את תחילת הטיול - אוכל לבדוק יותר במדויק מחר אבל אם זכרוני אינו מטעני חלק מהאתרים פתוח רק מתחילת/אמצע יוני. בכלל, לקראת סוף יוני - חג אמצע הקיץ (24 יוני) זו חוויה מדהימה בפני עצמה (לצערי לא חוויתי עדיין אבל אולי השנה...). לגבי עצות אודות רכב/קרוואן לא אוכל לייעץ מכיוון שטיילתי בתחבורה ציבורית. לגבי עומס - אנחנו טיילנו ביולי ואוגוסט ולא היה עומס נוראי באף מקום (למעט אוסלו בה היה במקרה באותו ערב שהגענו מופע קאמבק של א-הא... לא משנה :)). חודשי הקיץ מדהימים לטיול בסקנדינביה, ואני ממליצה גם על לינה באכסניות ע``מ להכיר עוד תרמילאים מכל אירופה ובכלל מכל העולם. זו חוויה מיוחדת במינה ושונה בהחלט מהתרמילאות הישראלית במזרח או בדרום אמריקה.. אם יש עוד שאלות - בשמחה, רק תגידי יעלי -
סקנדינביה במאי-יוני:Reלא הייתי בנורווגיה אבל עשיתי בטיול בדנמרק, שוודיה ופינלנד (כולל צפון פינלנד עד הקו הארקטי) בדיוק בתקופה הזו או ליתר דיוק סוף מאי עד אמצע יוני. היה מזג אויר יוצא מן הכלל. פרט ליום של גשם (שגם זה לא היה כל היום) לא היו בעיות מז``א בכלל. לא היתה שום בעיה למצוא מקומות לינה פרט לשטוקהולם שם היתה בעיה קלה שגם היא ניפתרה די בקלות. -
טיפ קטן וחשוב...תוותרו על שבדיה. אין שם מה לחפש אחרי שנחשפים ליופי של נורבגיה כי אתם תתאכזבו. תתרכזו בנורבגיה ולשבדיה תעשו טיול לכוד בעתיד. -
סקנדינביה במאי-יוני:ReMY תודה. את עניין ה-``3 לילות מינימום`` אתה מכיר מנסיון אישי? אם כן, זה אכן נושא שאני צריכה לתת עליו את הדעת. לא הייתי רוצה הגבלה כזו. תודה על הקישור -
סקנדינביה במאי-יוני:Reיונית, תודה. עד כמה שהצלחתי להבין, לפארקים לאומיים אין תאריכי פתיחה וסגירה. מה שצריך לשים אליו זה , אם כן, קמפינגים/אכסניות ומוזיאונים, לא? אילו אתרים יש שם, ששווים ביקור ומצריכים בדיקה מוקדמת של תאריכי פתיחה? -
ניסיון חיובי בלינת אוהל:Reהי אתם ישנתם באוהל בקמפינג, או בטבע? איך הסתדרתם עם מקלחות ובכלל מים זורמים? מבחינת צפיפות- היתה בעיה של אתרים עמוסים? -
סקנדינביה במאי-יוני:Reיעלי, היו מקומות בהם לא מצאתם מקום לינה בגלל עומס מטיילים? או מקומות בהם לא אפשרו לכם להתאכסן ללילה אחד אלא דרשו מינימום שלושה לילות, כמו ש-MY הזהיר? אתם ישנתם בחדרים זוגיים, או בחדרים משותפים עם עוד מטיילים? תודה! -
ניסיון חיובי בלינת אוהל:Reהיי אנחנו ישנו בקמפינג כי היה לי חשוב נושא המקלחת וקצת חששתי האמת לישון במקום מבודד... אבל הבנתי שהחשש הזה לא ממש מבוסס בנורבגיה הבטוחה. קראתי שבטבע צריך להיות במקומות מסוימים- לא פרטיים וכו`, ולא רציתי להתעסק עם זה. הלינה בקמפינג מסודר הסתדרה עם התקציב שלנו. לא היה עומס מיוחד, כלומר- היו אתרים עם תיירים, בעיקר מקומות מפורסמים כמו בריקסדל, למשל, אבל זה לא הפריע לטיול. תמיד חיפשנו ומצאנו מקומות פחות תיירותיים או מסלולי הליכה שמטבע הדברים לא היו צפופים. לא הייתה בעיה למצוא מקום לינה ובהחלט הקמפינגים היו מאוכלסים אך לא צפופים מנשוא. נורבגיה מ-ד-הי-מה והייתי חוזרת לטיול הזה עם האוהל שוב!