שבנו ארצה - כמה טיפים וכו'
-
טיסות:
עם טורקיש איירליינס. ללוס אנג'לס דרך איסטנבול וחזרה. בהלוך 4 שעות קונקשן (באותו המחיר הייתה המתנה של שעה אחת, העדפתי להימנע מכך בגלל הפחד שאאבד את הקונקשן ו/או המזוודות לא תגענה לארה"ב). המחיר: כ-980 דולר לאדם. שיקול נוסף בבחירת טורקיש היה שמותר שתי מזוודות לאדם.
טיסות נוספות היו עם SOUTHWEST מוגאס לניו אורליאנס וחזרה. השיקולים:
-
רשת בתי הקזינו/מלונות של CAESARS נתנו לי צ'ופר של 750 דולר לטיסות עד סוף חודש מרץ בתוך ארה"ב או קנדה. הטיסות היו ישירות ועלו 746 דולר לשניים ש-CAESARS שילמה. אני בחרתי בטיסות, כתבתי אי-מייל וקיבלתי כרטיסי טיסה באי-מייל.
-
בגלל שניתן היה לנצל עד סוף מרץ, שהיינו בווגאס רק שני לילות והמשכנו לטיול של כ-11 יום בלואיזיאנה ומיסיסיפי.
-
בסאות'ווסט מותר גם שתי מזוודות ללא תוספת תשלום. כבר דיברתי על הפרוצידורה. מומלץ לעשות צ'ק אין באינטרנט כמה שיותר קרוב ל-24 שעות לפני מועד הטיסה. זה מבטיח מקום טוב בתור המתנה לעלייה למטוס. חשוב מאוד כי אין מקציבים מושבים וכל הקודם זוכה, המקומות אתם בוחרים בהם ברגע שעולים למטוס, לפי הפנוי. חבל לשלם מראש עבור מקומות טובים יותר בתור, זאת דעתי.
החזרה בטורקיש הייתה קשה: אחרי שעשיתי צ'ק אין באינטרנט, הגענו לשדה ב-LAX והתברר לנו שהטיסה מאיסטנבול לארץ בוטלה, נאלצנו להמתין יותר מ-8 שעות בשדה. בנושא זה אטפל מול טורקיש כי היא עברה על החוק הקשור לביטול טיסות. אדווח משתהיינה לי תוצאות.
השירות והאוכל בטיסות של טורקיש מצוין לעניות דעתי (יש אפשרות לאוכל כשר, לא יודע מה טיבו). הטיסות לארה"ב ב-777, יש VOD ו-USB. מבחר הסרטים ענק, כמובן, אין תרגום לעברית, אפשר באנגלית, חלק בספרדית, רוסית, ערבית וכו'.
השדה באיסטנבול ישן ומלא באנשים, קשה למצוא מקומות ישיבה, גם לא עגלות (יש מעט כאלה) אבל בסופו של דבר מסתדרים. הדיוטי פרי גדול, במבט חפוז נראה לי שהמחירים גבוהים, למעט סיגריות שהן הרבה יותר זולות מאלה הנמכרות בדיוטי פרי בנתב"ג.
לגבי האימיגריישן ב-LAX: עמוס כמו בכל השדות, אבל אני מעריך שאחרי כשעה וחצי ממועד הנחיתה כבר היינו בתחנת השכרת הרכבים של נשיונל. וזאת למרות שנתבקשנו ע"י פקחי ההגירה לתרגם עבור שני חרדים ש- לא תאמינו -טסו מישראל לארה"ב רק לשהות של יומיים לראות את הרב שלהם. ועוד כאשר אחד מהם על כיסא גלגלים. אין כמו האמונה !.
כמובן, קיבלנו אישור לשהות של 6 חודשים למרות שעדיין היה לנו אישור תקף מהנסיעה הקודמת שלנו. כרגיל לגבינו, שאלות הפקחים אלינו בעיקר סובבות לגבי כמה כסף הבאנו, שלא נעבור יחדיו על סכום של 10,000 דולר (הלוואי ויהיו לנו סכומים כאלה !).
-
-
שבנו ארצה - כמה טיפים וכו'רכב:
היו לנו שלוש השכרות:
-
בניו אורליאנס למשך 7 ימים. מיד-סייז עלה לי הפועל כ-230 דולר למיטב זכרוני. בחברת הרץ, אחרי הנחות של מועדון הרץ בארץ ושל כרטיס אשראי של קרנות השוטרים. היה הזול ביותר מכל האתרים שבדקתי.
-
שיקול נוסף: לקחתי את הרכב בסניף הרץ כרבע שעה הליכה מהמלון בו שהיינו (HARRAH'S) והחזרתי אותו בשדה התעופה MSY.
-
הרכב היה טויוטה קורולה, GPS היה – אך לא היה לי צורך בו , הרכב תפקד לשביעות רצוננו.
-
חשוב לציין שטסנו לניו אורליאנס לא עם כל המזוודות. חלקן השארנו בשמירה, ללא כל תשלום וללא כל קשר למעמד שלנו ברשת CAESARS במלון BALLY'S. התנאי היחידי היה שיש לנו הזמנה נוספת לאותו המלון (גם לא בדקו אם אכן יש הזמנה נוספת, תמורת טיפ הכל מסתדר במלונות בוגאס). וכך היה. כשחזרנו לוגאס, פשוט נתנו כמה דולרים ל-BELL BOY והביאו לנו כל המזוודות לחדרנו.
השכרה נוספת הייתה ב-LAX למשך יום אחד. הייתה לי יום חינם בעקבות חברותי במועדון של חברת NATIONAL. שילמתי רק עבור הביטוחים, עלה לי פחות מ-40 דולר. בחרתי ברכב שרציתי, לא זוכר איזה אבל היה פול סייז. היו במגרש רכבים יותר מפוארים וגדולים לבחירה, אבל ל-24 שעות זה היה לנו מספיק.
כמובן, החזרנו מיכל מלא, אבל מ-LAX לוגאס ועוד סיבובים בעיר עלה לי הדלק 26 דולר.
רק מה: החזרתי את הרכב בתחנת ההשכרה הגדולה בקרבת השדה ברחוב ג'ילספי. חזרתי למלון אחרי הליכה של כרבע שעה לתחנת האוטובוסים שנוסעים דרך הסטריפ, שילמתי 6 דולר (הכרטיס תקף לשעתיים). האישה המתינה לי בסבלנות ראויה לציון בחנות ROSS בסטריפ.
לבסוף, ההשכרה הארוכה: 31 יום. שוב נסעתי באוטובוס של הסטריפ לתחנת ההשכרה בג'ילספי סטריט. הפעם, דרך RENTALCARS.COM שהיו הכי זולים, יצא קצת יותר מ-920 דולר לכל התקופה, פול סייז בחברת אלאמו. כולל החזרה בשדה ב-LAX ללא קנס. לא היו רכבים במגרש של אלאמו, המתנתי 5 דקות והביאו לי שברולט אימפלה עם כ-16,000 מייל. היה רדיו XM לוויני.
כשהגענו ללייק טאהו אחרי נסיעה של אלפי ק"מ, הרכב דרש החלפת שמנים. התקשרתי לשירות של אלאמו ואחרי דין ודברים, הפנו אותי לסניף של ENTERPRISE ב-SOUTH LAKE TAHOE, כמה דקות מהמקום בו שהיינו. הגעתי לסניף, לא הסכימו להחליף רכב אבל שלחו אותי להחלפת שמנים ללא תשלום מרחק כמה דקות מהסניף, פרוצידורה של רבע שעה. לציין שתחילה מהשירות של אלאמו רצו שאני אסע ל-RENO להחליף רכב, אני לא הסכמתי ואז העניין הסתדר לשביעות רצוני.
חשוב להזכיר שחברות ALAMO, NATIONAL ו-ENTERPRISE שייכות לאותה חברת האם: VANGUARD.
-
-
שבנו ארצה - כמה טיפים וכו'תקשורת, ניווט, צילום
טלפון: היה לי סים של T-MOBILE, רכשתי תוכנית של 50 דולר לחודש, שיחות ו-SMS בארה"ב ללא הגבלה וג'יגה גלישה שהספיקה לי לחודש. כמעט בכל הערים הייתה קליטה של G4 או LTE.
לשיחות לארץ השתמשתי בשירותי GLOBAL012 (חפשו בגוגל) או ב-VONAGE (כנ"ל).
גם יש לי טבלט נקסוס 7 לו רכשתי תוכנית של 3 ג'יגה תמורת 30 דולר, גם יש לי סים בשבילו.
לצורך ניווט השתמשתי בעיקר בטבלט ובגוגל מאפס. היה לי גיבוי של GARMIN NUVI שהשתמשתי בו מעט מאוד.בכל אופן, כאשר אני נוסע למקום חדש או לא זוכר את הדרך המדויקת, לומד את המפה לפני הנסיעה, לעתים יש התנגשות בין ההוראות בגוגל מאפס לבין אלה של הגרמין. אז מחליטים לפי הניסיון או התחושות. גוגל מאפס מראה עומסים, תאונות, עבודות בכביש וכד'. משטרה פחות מעניינת אותי כי אני משתדל לא לעבור על המהירות המותרת בכל קטע. ה-GPS מראה את מהירות הנסיעה המדויקת, גוגל מאפס לא. רק פעם אחת ניידת סימנה לי – כך הבנתי – להוריד מהירות, שמתי לב שאני על 73 מייל בשעה במקום ה-70 מייל המותרים בקטע זה. לא עצרו אותי.
תמונות בעיקר צילמתי האמצעות הטלפון שלי GALAXY NOTE 4, תמונות איכותיות, אפרסם אותן בהקדם.
בתי מלון
בלאס וגאס לנו ב-BALLY'S וב-HARRAH'S, מרוצה משניהם, המיקום של הראשון מעולה, של השני טוב מאוד. כעיקרון נקיים, קיבלנו חדרים בקומות הגבוהות, יש מעליות מהירות לקומות אלה בשני המלונות.
בעיר EL PASO בטקסס לנו ב-QUALITY AIRPORT EAST, זול, נקי, ארוחת בוקר בסדר.
בעיר ROSWELL בניו מקסיקו לנו ב-RODEWAY INN. כנ"ל. רק שהוא טיפה מרוחק מהמרכז. ארוחת הבוקר בסיסית.
בעיר SANTA FE לנו ב-ECONOLODGE, נקי, ארוחת בוקר בסדר, זול יחסית.
באלבוקירקי לנו ב-QUALITY INN ברחוב LLIFF. נקי, לא יקר יחסית, ארוחת בוקר טובה.
בעיירה WINDOW ROCK באריזונה לנו ב-QUALITY INN. נקי, שקט, ארוחת הבוקר במסעדה הצמודה למלון, סבירה. רק שקיבלנו יוגורט שפג תוקפו לפחות שבוע לפני-כן. התלוננו והחליפו לטרי. לא זול יחסית למלונות הרשת, למעשה מדובר במוטל, הבעיה שכמעט ואין בתי מלון אחרים באזור זה.
ב-PAGE לנו ב-QUALITY INN, מחיר סביר, נקי, ארוחת בוקר טובה.
בעיירה KANAB לנו ב-RODEWAY INN, נקי, שקט, ארוחת הבוקר בסיסית ביותר, זול ביחס לאזור.
בעיר SAINT GEORGE ביוטה לנו ב-QUALITY INN ברחוב SOUTH BLUFF. מחיר סביר, שקט, נקי, ארוחת בוקר טובה.
בחלק מהמלונות הנ"ל שילמתי בנקודות ובגלל מבצע של CHOICE HOTELS בתקופה בה נסענו זכיתי בעוד כמה נקודות לפעם הבאה. בגלל זה תמיד אני ממליץ להשתדל וללון במלונות של רשת אחת.
בעיירה STATELINE בנבדה, ליד SOUTH LAKE TAHOE, לנו ב-HARVEY'S. אנו תמיד בוחרים במלון זה, נקי, נוף יפה מכמעט כל החדרים.
-
שבנו ארצה - כמה טיפים וכו'מופעים
הפעם ראינו את המופע של בריטני ספירס בפלנט הוליווד, מקומות אי שם באמצע עלו 150 דולר לאחד. ראינו טוב מאוד.
גם ראינו את המופע של מורייה קרי – MARIAH CAREY בסיזרס פאלאס. 140 דולר לאחד אי שם במרפסת הראשונה. ראינו מצוין.
גם זכינו לראות את המופע של JOSE FELICIANO במלון HARVEY'S בטאהו. קיבלנו כרטיסי צ'ופר.
מישהו שאל בפורום על ה-HIGH ROLLER בוגאס. למרות שאני מקבל כרטיסים ללא תשלום, מנוע מלעלות בגלל פחד הגבהים שלי. אבל נראה לי אטרקציה מעולה. אם לנים במלונות רשת CAESARS מקבלים קופוני הנחה. גם ברחוב בקרבת המקום מחלקים קופונים, אני מניח שגם באינטרנט יש קופוני הנחה, לבטח באתר RETAILMENOT.COM. יש הבדל של כ-10 דולר בין המחיר לאטרקציה בשעות היום ובשעות החשיכה, ברור שיקר יותר בחשיכה.
פארקים וכו'
חזרנו בפעם נוספת למערת CARLSBAD בניו מקסיקו, שוב נהנינו לא פחות מהפעם הראושנה. בחוץ היה מזג אוייר נוראה, רוחות חזקות ומבול. לכן לא נכנסנו בפתח של המערה אלא באמצעות המעלית שבתוך מרכז המבקרים, שיורדת כ-800 רגל לתוך המערה. גם כך עיקר המערה, האולם הגדול, נמצא לא הרחק מהמעלית. מי שמטייל באזור ולא מבקר במערה, ממש מפסיד. דרושות כשעתיים לביקור במערה עצמה, אולי טיפה יותר להולכים לאט ממש. לא נדרש מאמץ פיזי יוצא מן הכלל.
חזרנו גם ל-PETRIFIED FOREST באריזונה. שוב נהנינו. דרוש בין שלוש לארבע שעות, תלוי בקצב שלכם.
בפייג' ביקרנו פעם נוספת ב-HORSESHOE BEND. כ-5-10 דקות נסיעה מהעיירה. יש ללכת ברגל כרבע שעה, החזרה טיפה יותר קשה, כעשרים דקות הליכה. אם חם, מומלץ קרם הגנה, הרבה מים, כובע. מומלץ מאוד לבקר שם. מדובר באתר פתוח ללא די כניסה, לא מדובר בפארק מוסדר.
ביקרנו גם באנטילופה קניון התחתון. הזמנו תור באתר של KEN'S TOURS באינטרנט, תור שכובד ללא כל בעיות. עלה 28 דולר לאדם שמשלמים עם ההגעה לשם. נהנינו מאוד, אולי יותר מהפעם הראשונה בקניון העליון. כשעה וחצי בתוך הקניון + הזמן הדרוש להגעה וחזרה לפייג', אם חוזרים ולא ממשיכים הלאה. גם כובע ומים. בחרנו בשעת צהריים, נכנסנו לקניון בערך בשעה 11:45, היה בהיר וקני השמש נכנסו דרך הפתחים.
ברייס קניון: שוב חזרנו לשם. עדיין היו שאיריות שלגים. שווה ביותר. הסתפקנו בביקור של כשלוש שעות. הדרך לקניון גם יפה מאוד.
CANYON DE CHELLY. יפה מאוד, בהחלט שווה ביקור. אבל יש לקחת בחשבון שכדי לבקר בכל התצפיות יש לסוע כמה מיילים טובים ביניהן, אני מעריך שדרוש לפחות חצי יום מלא לביקור עצמו. יותר מכך אם עושים מסלולים רגלים.
CORAL DUNES STATE PARK ביוטה, לא הרחק מ-KANAB. לעניות דעתי, חבל על הזמן. אם יש ילדים, אולי הם ייהנו מגלישה על שיונה או שתיים. אז מומלץ לקחת איזה ניילון לשים מתחת לטוסיק.
העיר RENO בנבדה: מידרדרת מיום ליום. אם עוצרים שם ללינה, אז בסדר, אחרת אין שם מה לחפש.
NEW ORLEANS: שוב פעם ממליץ לבקר בעיר הזאת לכמה ימים. לגבי הביקור בבית הקברות SAINT LOUIS NUMBER ONE, שם יש קברי וודו, כעת עשו מזה עסק. לא ניתן להיכנס לשם אלא אם משלמים על סיור מודרך למקום. מקום מאוד מעניין אבל לא MUST.
לגבי ה-SHOPPING MALL ליד מלון HILTON RIVERSIDE, הוא התפתח, הרבה חנויות, הרבה מבקרים, מומלץ לבקר בו אם יש לכם זמן.
-
שבנו ארצה - כמה טיפים וכו'ואיי איזה פירוט!
תודה רבה, בטוח שזה יעזור לנו! -
שבנו ארצה - כמה טיפים וכו'ראובן, תודה רבה על הפירוט המעמיק. כל הכבוד

לימור
-
שבנו ארצה - כמה טיפים וכו'ברוכים השווים (והשבים)
כרגיל תענוג לקרוא
-
ברוכים החוזרים! -
שבנו ארצה - כמה טיפים וכו'שמחים שאתה נוסע ועוד יותר כשאתה חוזר...
דנה
-
כמה תמונותה-CITY PARK בניו אורליאנס והמוזיאון הפתוח והחינמי, מגיעים עם החשמלית שברחוב CANAL, דולר וחצי לכל כיוון.
-
כמה תמונותניו אורליאנס
-
כמה תמונותCABRILLO NATIONAL MONUMENT בסן דיאגו. שווה ביקור במזג אוויר טוב.
-
כמה תמונותCITY OF ROCKS STATE PARK, צפונית ל-DEMING שבניו מקסיקו, שווה אם נוסעים על I-10.
-
כמה תמונותGUADALUPE MOUNTAINS ומערת CARLSBAD בניו מקסיקו
-
ברוכים השבים !ותודה על המידע המועיל כתמיד.
מעניין שקיבלת בניישונל אימפלה. כשאני בודק כעת חברות השכרה לקראת הטיול באוגוסט, אז אני מתרשם (סוכנים של Alamo.co.il, ממסי-אופרן, rentalcars אמרו "אין אימפלה"), שהם עברו בקטגורית ה-Full Size למכוניות עם תא מטען קטן יותר כמו הניסן אלטימה, פורד פיוז'ן וקרייזלר 200. זה מעלה בי חשש לגבי התאמת תא המטען למזוודות שלנו, למקרה שלא נקבל אימפלה, שתא המטען שלה גדול בהרבה..
-
צביקההאימפאלה היה של אלאמו, למיטב ידיעתי עדיין יש להם אימפאלות, גם בנשיונל. ולגביי זה היה במקרה כי כפי שציינתי לא היו רכבים במגרש הפול סייז, פשוט הביאו לי אימפאלה.
-
כמה תמונותSANTA FE, NEW MEXICO
-
כמה תמונותKASHA KATUWE TENT ROCKS NATIONAL MONUMENT
בקרבת העיר סנטה פה
-
כמה תמונותPETRIFIED FOREST NATIONAL PARK באריזונה
-
כמה תמונותCANYON DE CHELLY באריזונה