חודש בארה״ב
-
הי,
משפחה שמתכננת לטוס בפעם ה- 3 (היינו חודש במערב וחודש במזרח).
חשבנו לטוס לאזור המדבריות שביוטה, אריזונה והאזור...
הכנתי מסלול טיול, אשמח לשמוע העירות, טיפים, המלצות וכו׳
תכנון מסלול הטיול:
נחיתה בלוס אנג׳לס
1 במזרח העיר(המלון מחוץ לעיר)
2 פיניקס
2 פלגסטף (איזור הגרנד קניון והמכתש)
2-3 אלבוקרקי
1 אזור גבול 4 המדינות
2 מואב (קניונלנדס וארצ׳ס)
1 סולט לייק סיטי
3 ילוסטון
2 סולט לייק סיטי
1 אזור הצוקים (ביוטה)
2 פארק ציון וברייס קניון
4 לאס וגאס (בדרך עוברים בהובר דאם, ויום אחד נוסעים וחוזרים מעמק המוות)
2 ילוסטון
5 לוס אנג׳לס
האם הקצבתי מספיק זמן לפארקים הלאומיים? האם יש סיכוי שנצליח להיכנס לפארק The Wave? האם יש עוד פארקים מומלצים באיזור? האם כדאי להוסיף את טקסס? האם כדאי להוסיף עוד כמה מדינות שבאזור? האם נהוג בלוס אנג׳לס ללון בוילות (כמו באורלנדו)?
תודה רבה
-
חודש בארה״ב -
חודש בארה״במקפיץ להודעה שלך
-
חודש בארה״במה מחפשים באלבוקיקרי ? למה דווקא תכננתם לבקר בה ?
לאיזה אזור צוקים ביוטה אתה מתכוון ?
לגבי THE WAVE ראה: השרשור הזה
כמה זמן עומד לרשותכם בסה"כ ?
באזור הגבול של ארבע המדינות FOUR CORNERS (לזה התכוונת ?) מספיק לבקר חצי שעה גג. אבל ישנו ה-MONUMENT VALLEY לא הרחק משם, שבהחלט שווה ביקור.
בסולט לייק סיטי אין ממש הרבה מה לעשות שם, חצי יום די והותר לפי דעתי.
בילוסטון + טיטון מומלץ כמה ימים, לפחות 3-4.
בפלאגסטאף אין הרבה מה לעשות למעט ללון שם, אם רוצים הגרנד קניון, אז עדיף ללון ב-TUSAYAN או בתוך הפארק עצמו. לגבי המכתש, לא ביקרתי אבל לפי דעתי יש מקומות מעניינים ויפים יותר. אני לא מתרשם שזה משהו שבשבילו שווה לסטות מהדרך.
דילגת על PAGE והאטרקציות שבעיירה זו: קניון אנטילופי, שייט באגם פאוול, הורסשו בנד וסכר גלן.
פתח שוב את המפה ותנסה לעשות סדר לפי הזמן העומד לרשותכם ולפי מקום הנחיתה וחזרה ארצה.
וגם חיוני לקחת בחשבון באיזה עונה מתוכנן הטיול.
-
חודש בארה״באני דווקא בעד לינה בפלאגסטאף. עיר נחמדה עם אווירה נעימה.
-
חודש בארה״בהי,
הלינה בגרנד ניון והאיזור מאוד יקן אנחנו העדפנו ללון בפלגסטף.
המכתש הוא לא סטיימהדרך.
באלבורקקי יש סיור מודרך של הסדרה שובר שורות (למי שראה ואהב את הסידרה יש מה לעשות באלבורקרקי).
התכוונתי שבגבול 4 המדינות נטייל גם במונומנט וולי...
שכחתי לכתוב בתיכנון את מערות קלרסברד
האם ילוסטון הוא איזור שאסור לספס אותו? מכיוון שחשבתי להוריד את ילוסטון ולתת את הימים לצפון קליפורניה וצפון כביש אחד (האם זה יותר שווה).
הינה תכנון עדכני יותר:
3 סן פרנסיסקו
1 בעיירה בצפון כביש אחד (אני לא יודע במדויק איפה נעצור, בינתיים)
2 בפאר ההר הוולקני Lasser national park, אני חושב
2 יוסימיטי
3 בלאס וגאס (עוברים בעמק המוות- אולי, בדרך)
2 בעיירה מצפון לסט ג׳ורג (פארק ברייס קניון ופארק ציון)
1 בפארק הצוקים ( Reef national park)
2 מואב (קניונלנדס וארצ׳ס)
1 באזור גבול 4 המדינות ופארק מונומנט וואלי(האם צריך להקדיש לפארק יותר מכמה שעות?)
3 באלבורקרקי (יום אחד בסנטה פה)
2 באל פאסו (העיר עצמה, אולי ניכנס לז׳וארז אם יש מה לעשות שם ומערות קרלסבנד)
2 בפיניקס (הגן הבוטני ועוד...)
2 בפלגסטף (הגרנד קניון והמכתש המפורסם)
5 בלוס אנג׳לס (בדרך עוצרים בשדרה המפורסמת של כביש 66)
חשבתי לוותר על גלן, מכיוון שההובר דאם זה בערך אותו סיגנון, כמו גלן אך לפי דעתי מרשים יותר.
האם שווה להכניס את פארק האנטילופ בין גבול 4 המדינות למואב?
-
חודש בארה״באני לא זוכר אם רשמתי אבל,
אנחנו משפחה עם 2 ילדים (8,14).
התכנון מתוכנן לחודשי הקיץ (99% ביולי 1% באוגוסט)
אשמח לשמוע העירות בנוגע למסלול המעודכן
תודה
-
חודש בארה״בלגבי ילוסטון, לפי דעתי הוא הפארק היפה והמרשים ביותר בארה"ב וביקרתי במדינה זו לא במעט פארקים.
המסלול שלך - אם מדובר במסלול - מבולגן, הולך קדימה ואחורה וחוזר חלילה.
אני ממליץ לך למקם את האתרים בהם אתם מתכוונים לבקר בגוגל מאפס, מאז הנחיתה ועד למקום ההמראה בחזור.
כך תקבלו מושג של המרחקים בין המקומות, זמני נהיגה וכמה זמן רוצים/יכולים לשהות בכל מקום ואתר.
אם תציעו בפורום לפחות שלד ראשוני, אז אפשר יהיה להעיר/להאיר.
עד עתה לא ברור לי כמה זמן יימשך טיולכם ולאיזו תקופה/עונה. כך שאני מתקשה להציע מסלול כלשהו.
לגבי CIUDAD JUAREZ (סיודאד חוארז) זה אחד המקומות המסוכנים במקסיקו, מה עוד שעם רכב שכור לא תוכלו להיכנס לשם. ממליץ בחום לא לחשוב על זה אפילו.
צודק לגבי ההובר דאם שהוא הרבה יותר מרשים מסכר גלן. כי בביקור בסכר הובר אפשר - ומומלץ מאוד - לעלות על הגשר של כביש US93 והמחבר בין נבדה לאריזונה ומשם הנופים מהממים.
-
חודש בארה״בבדרום מערב קולורדו, בסמוך (עד כמה שבארה"ב יש בסמוך) לאיזורים שתהיו בהם יש פארק לאומי שנקרא Mesa Verde. מדובר במבנים שנשמרו מתושבים ילידים. יש סיור עם ריינגר שממש יורדים אל המבנים - חלקם בני יותר מ6 קומות! אנחנו נהננו שם, למרות ההשקעה של זמן הנסיעה.
מסכים עם ראובן - ילוסטון הפארק הכי יפה שהייתי בו בארה"ב (והייתי כבר בכמה...), וכנראה ישאר כזה עד שאגיע יום אחד להוואי. אם אפשר אז מומלץ מאוד.
עמיחי
-
חודש בארה״באם כבר נמצאים באזור פיניקס ממליץ על יום בילוי בסדונה - שכרנו טומקאר וטיילנו כמה שעות בהרים האדומים מסביב - מומלץ.
עופר
-
חודש בארה״בתודה רבה לכולם,
בנוגע לאריזונה, שמעתי שיש שם הרבה כפרי אינדיאנים שעדיין מתגוררים שם אינדיאנים.
האם לראות כפר כזה זה דבר מומלץ? מעניין? האם בכלל יש דבר כזה עדיין (שמעתי על זה לפני כמעט שנתיים)?
בנוגע לגרנד קניון, האם יותר מרשים להגיע אליו מחלקו הדרומי/ הצפוני (או שזה לא משנה?) והאם כדאי לרדת עד לתחתית או שמספיק להשקיף עליו מחלקו העליון?
השיקול שלי בנוגע לילוסטון זה האם שווה ליסוע 5 ומשהו שעות מסולט לייק סיטי לילוסטון ואז לחזור עוד 5 ומשהו שעות מילוסטון בחזרה (האם זה שווה את זה? ואם כן, על איזה פארק מהרשימה שלי הכי כדאי לוותר?)
תודה
-
חודש בארה״בראיתי שבארה״ב יש עוד המון רשתות של מלונות ושיש המון סוגי מלונות בטווח בין 35-50$ ללילה (כולל ארוחת בוקר, 2-3 כוכבים).
מחיר הרכב דודג׳ קרואן זה 38.5$ ליום
הטיסות- ישראל סן פרנסיסקו, לוס אנג׳לס ידראל (כן, נערכו כמה שינויים מהתיכנון הקודם...) עולות בערך 3500$ ל- 4 אנשים.
היינו בלוס אנג׳לס לפני שנתיים (בשני פארקים) ככה שנילך ל Disney California Adventure (שבו לא היינו) וכנראה שנחזור שוב ל Universal Studios, לדיסני זה- 100$ לאיש (בנובמבר הקרוב המחיר יעלה...) וביוניברסל 85$ לאיש.
הבנתי שיש כרטיס שתקף לכל אזור הפארקים הלאומיים 80$
מסעדות, המזון מהיר בין 25-35$ ויש שעולות בין 45-65$ (המחיר ל-4 אנשים)
אני מעריך שדלק זה עוד 500$ (הערכה גסה)
הוצעות נילוות עוד 300$ (לא בטוח בכלל...)
האם זה הגיוני לאיזור הזה בארה״ב?
האם שכחתי לחשב משהו?
נ.ב.
עדכון ויזה ל-2 אנשים עוד 200$
בסה״כ:
9,300$ בערך
36,000₪ בערך
הגיוני? יותר מידי? פחות מידי?
תודה רבה, רועי
-
חודש בארה״ב35$-50$ ??? איפה בדיוק? (אולי רק בוגאס). חודש יולי הוא חודש מתויר מאוד. היצע המלונות ליד הפארקים נמוך יחסית. אני מתקשה להאמין שזה יהיה המחיר שתשלמו. גם לינה בערים הגדולות (ל.א ובעיקר ס.פ) יקרה הרבה יותר ממה שציינת.
25$-35$ לארבע אנשים? ארוחה ביום? גם למסעדות מזון מהיר נראה לי מעט מידי. כבר לא מדברת על כך שאי אפשר לאכול רק בהן. מה עם שתיה, פירות, נישנושים במהלך הנסיעות הארוכות?
פחות מ-900$ לאדם לצד המערבי, כאשר החזרה לא מאותו השדה בחודש יולי? נשמע חלומי גם אם תזמינו שנה מראש.
האיזור המדברי מאוד לא נוח לטיול קיץ, בוודאי לא מסלולי הליכה ארוכים. החום והלחות פוגעים בהנאה. מציעה להעביר את הטיול לילוסטון+גליישר ואולי הרוקי האמריקאים-יותר ירוק בעיניים, מים ומפלים.
-
חודש בארה״בהי,
יש המון רשתות של מלונות במחירים האילו (2 כוכבים+ ארוחת בוקר), למשל במואב עיר מאוד קטנה במושגי ארה״ב יש מלונות ב 25$ ללילה לחודש יולי השנה... כנל לגבי פיניקס, אלבורקרקי, פלגסטף, וגאס...
אני מסכים שבלוס אנג׳לס הלינה לא זולה וגם בסן פרנסיסקו.
אין הבדל בין השכרה דו- כיוונית באותה המדינה (רק אם מחזירים את האותו במדינה אחרת בארה״ב משלמים קנס של כ- 500$+
לא רשמתי רק מסעדות מזון מהיר... רשמתי גם מסעדות ברמה יותר... למשל- Cheesecakeactory... שבהם המחירים הם 45-65$ ל- 4
בנוגע להעירה האחרונה שאמרת... האם יוטה, ניו מקסיקו ואריזונה ״נוראות״ כמו לאס וגאס בקיץ? (כשהיינו בוגאס זה היה בין השנים בהן הקיץ היה הכי חם- 52 מעלות צלזיוס!)
אנ יודע שזו קפיצה חדה, אך...
האם חודש באלסקה וקנדה יותר זול/יקר מאשר חודש לפי המסלול שכתבתי בארה״ב?
(לא כולל הטיסות רק השהות עצמה, מבחינת השכרת הרכב, האתרים, המלונות, המסעדות...)
תודה רבה
-
חודש בארה״באלסקה וקנדה יהיו יקרות יותר ומבחינת היעדים האלה טיול שאמור לצאת לפועל בעוד חודש וחצי- זה כבר מאוחר מידי למצוא דילים טובים לטיסות ולינות.
לא מכירה את מואב, אבל נראה לי ש 25$ ללילה אולי רק בקמפינג. אפילו מוטל 6 שהיא הרשת הזולה בארה"ב לא מציעה מחירים כאלה. לא ברור היכן ראית הצעות כאלה.
לא דברתי על שכירת רכב, אלא על טיסות. פחות מ-900$ ליולי הקרוב?
טיול מדברי כדאי לעשות באפריל/מאי או באמצע ספטמבר עד אמצע/סוף נובמבר.
אפשר לעשות טיול בכעשרת אלפים דולר לארבעה. אבל זה מצריך תכנון מדוקדק שמתחיל כשנה מראש, כי ההוצאות הכבדות הן טיסות ולינות והעלויות יורדות ככל שמזמינים זמן רב מראש וממשיכים כל הזמן לבדוק האם יש דילים מוצלחים יותר ללינות.
ותמיד להוסיף עוד כעשרה אחוזים על הוצאות לא מתוכננות.
-
חודש בארה״בתודה,
אני לא חושב שזה אפשרי להתחיל לתכנן טיול לארה״ב רק חודש לפני (;
התיכנון מתוכנן ליולי 2,016

אני חושב שאני יודע מה התשובה... אבל....
אבל האם 3 שבועות בהוואי יהיו זולים יותר מהתיכנון הקודם שרשמתי על ארה״ב (יש את ההיתרון שלא משכירים רכב...)
ואם את מכירה, ראיתי את ההצעות למלונות האילו ב Hotels ו Booking.
תודה רבה
-
חודש בארה״באינני מכיר בארה״ב מוטלים במחיר של 25$ ללילה לארבעה. אם אתם מוכנים לישון באוהל, זה בסדר, אבל חדר עם מיטות אין במחיר כזה.
הצצתי ב-booking ונראה לי שאתה מתבלבל עם מחיר למקום בקמפינג או בחניון קראוונים. לאלה יש באמת מחיר בטווח המחירים שהזכרת. המוטל הכי זול שראיתי שם עם ציון גרוע מאוד, גם הוא עולה 49$ + מס.
בכלל שים לב, שבארה״ב המחיר המוצג איננו כולל מיסים, שיכולים לנוע בין 5% ל-20%, תלוי במדינה, בעיר, בשכונה וכד׳.
גם במזון ההערכה שלכם מאוד נמוכה. כן, זה אפשרי אם תקנו לחם, גבינות וירקות במרכול ותאכלו סנדביצ׳ים, אבל במסעדות, אפילו פשוטות, המחירים קצת אחרים ואינני מדבר כאן על מסעדות יוקרה.
גם בפארקי שעשועים יש הוצאות נוספות רבות: חניה, שתיה ואוכל, מזכרות וכד׳. מדובר בתעריפים גבוהים מאוד שם כפי שזה תמיד כלפי צרכן שבוי. בחלק מהפארקים יש מדיניות של איסור הכנסת מזון מן החוץ - כדאי לודא זאת ביחס למקומות שאתם מתכוונים לבקר בהם.
-
חודש בארה״בבטיולי הרבים בארה"ב ראיתי מוטלים - בעיקר במקומות מרוחקים מערים ראשיות או ממוקדי תיירות, שמציעים מחירים של 29 דולר (צריך להוסיף את ה-TAX המקומי) כאשר ברובם כתוב מתחת למחיר שהוא לאדם אחד בחדר.
במואב 25 דולר ללילה ? במחיר כזה, אם היה אפשרי, הייתי מזמין את כל החדרים ומוכר אותם מחדש במחיר פי שלושה לפחות.
-
חודש בארה״בהי,
צביקה, אכן יש אמת בדבריך (;
אני חושב שבמלונות 2-3 כוכבים+ ארוחת בוקר, זה ממוצע של 60-75$ ללילה (לא כולל לוס אנג׳לס וסן פרנסיסקו).
בנושא המסעדות, מניסיון אישי אילו המחירים...
יש לי שאלה בנושא הלינה בסן פרנסיסקו:
האם נהוג ללון בוילה כמו באורלנדו בלוס אנג׳לס?
האם משהו יודע מה השם של הכרטיס שנותן כניסה לפארקים הלאומיים?
תודה
-
חודש בארה״בהאם יש פארק לאומי או מקום שאפשר לראות ממנו את שבר סן אנדרס?
תודה