ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אז איך היה בה, בוורשה?

פורום טיולי משפחות
    24
    64
    21272
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • family5
      family5 נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

אמה, המלון כבר נמצא אצלי במועדפים, בדקתי מחירי טיסות, בינתיים יקר, רק מחכה להמשך הסיפור, ורשה בהחלט במגרה...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Beri.s
        Beri.s נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

אמה, ברוכה הבאה!!

נהנה מכל רגע,

קורא בעניין וורשה בהחלט יעד מעניין מאוד.

• אמה
          אמה נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

צהריים טובים ,בנוסח פולני הכנו לביבות תפוחי אדמה עם בשר.

הפירה נשאר מאתמול..לא זורקים כלום בפולניה..עכשיו נשארו כמה לביבות

angel

גם נרקיסים היו בשפע, מהכול היה כמעט..

יש גילאים שחוזרים אחורה בשנים,נזכרים בריחות,טעמים של פעם..לפעמים מגלים שהם פחות נעימים לנו היום.פרחים,תמיד ישמחו .פרח נוסף,שפורח בתחילת מרץ לאחר הפשרת השלגיםpodsnejniki. הוא תמיד יזכר כפרח של 8 במרץ,כאשר ממש לא היה צורך להרשים עם זר ענק.

לאחר סיום חיפוש בתי כנסת וכיכר נהיינו רעבים..הלכנו חצי עיר כי לא מצאנו מעבר חצייה.סתם ,כי פניה באחת הרחוב הייתה מגלה היכן לפנות לצד השני.

כך הכרנו את בתי מלון ש"טיילתי" בהם בזמן ההזמנה בבוקינג,את החנויות הקטנות,המסעדות השונות אפילו אחת אוקראינית.

נכנסנו לקניון זלאטי טרסי,הוא גדול ומיוחד.בנוי יפה..מיליון חנויות..שכחנו מהרעב והתחלנו לנוע עם נחשול אנושי..החלטנו שקניות לא היום,לא על בטן ריקה בכל מקרה.מה גם שיש לנו מול הבית מתחם קניות נאה..

עלינו לקומת האוכל ולאחר סיבוב מה לא.. נשארנו בnordfish.

היה טעים,פרוסה גדולה ועבה של סלומון בגריל ירקות,סלט,תפוחי אדמה ושתיה קצת מעל 50 זלוטי,לזוג.

התקרה בקניון עשתה לנו קצת סחרחורת,כנראה כבר הגילblush

לפני שיהרס הערב,חוזרים למלון.  מנוחה קצרה ומה עכשיו? מתחם קניות שלנו.

מהיכן שלא תגיעו עליו,עוברים רחובות חמודים קצרים מלאי כל טוב..בחיי לא ערכתי קניות בחו"ל כמו בוורשה.  600  מטר מכל כיוון! תגדילו מפה...

מה היה לנו בקניון הבית?Cַַ&A, TK MAX, קראפור,מקס אנד ספנסר, Hַ&M,רשתות נוספות..פרפומריה,ועוד...

הוחלט לקרוא לעיר,וורשה עיר פרחים וקניות!

ברור שהתכוונו רק לבדוק וחזרנו עם שקיות..בדרך נהנינו מחלונות ראווה של  חנויות כלי קרמיקה הרבות,חנויות תכשיטים וסתם מקומות שישבו בהם צעירים.

עדיין אור יום,ואחרי ששוב מחזירים שקיות הולכים לרחוב נובי סויט.

הרחוב יפייפה,רחב,בתים צבועים יפה,בתי קפה נעימים ביותר,פסלים,גינות קטנות,וספסלי שופן פזורים.ספסלים שניתן ללחוץ על הכפתור והם ינגנו להנאתכם אחת מיצירות שופן .מקסים. המשכנו עד ברביקן בו היה סוג של שוק ,ירמרקה,עם דוכנים של עבודות יד,מוצרי מזון,אוכל..אגב,רוב המוכרים ומפעילי הדוכנים בכלל לא פולנים.

חלק קטן מרומניה.וחלק גדול מאוקראינה.היה דוכן של קיורטאש ולנגוש כמובן..

נקניקים רומניים,צלחות מצויירות של רוסים,למרות סוף היום עדיין היה נעים שם.

בשלב מסויים הרגשתי שהגזמתי...הרגלים קרסו.אבל ממש. מונית הכי יקרה בעיר כנראה( 3.5 על הדלת) ואנו במלון,עלות 35 זלוטי..מחר נבין שברחוב עוברים מיליון אוטובוסים עד המלון כמעט.

מחר יום טבע!

נובי סוויטפרחים בכל מקוםכיכר העתיקהגלריית תמונות ברביקן לפני השיפוץוגם תמונות מספרות
          • אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

בחדר,סגרנו ערב על רדלר לי ובירה לו..

רגע לפני שינה..זיקוקים משום מקום..יוצאים למרפסת ומשני כיוונים אחד ממלון מרקיור ונוסף מאחורי בניין קוקה קולה..2 מוקדי זיקוקים יפים!

בתמונה השניה רואים חלק ממתחם קניות וגם את בניית אסטוריהangry

חדר שינה פנה לכיון אחר,כך שפחות הפריע..

באביב הבא יהיה כבר בטח מוכן,עובדים במרץ,,

אגב,כל העיר העתיקה והכיכר בשיפוץ,ורוב המבנים סגורים עם סוג של וילון..

מול מלון בריסטול היוקרטי בונים וכל החלונות ל...שיפוץ.

מבני הכיכר בשיפוץמה חוגגים?20150521_222630.jpgשולחן וספסלים ממשטחי עץ.במקום לשרוף בל
            • מרינה ש
              מרינה ש נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

אמהצ'קה למה לביבות בנוסח פולני?

אצלנו באוקראינה גם עושים אותם. אני מניחה שאת מתכוונת לזרזי (зразы). זה הרבה יותר טעים מסתם לביבה. אמא שלי הכינה לבני קופסא שלמה של זרזי לפני נסיעתנו לבודפשט.

אז הילד אכל רק את זה. כל מה שאני הכנתי והשארתי לו הוא שכח לאכול.

נהנית מוורשה שלך ומהתמונות הצבעוניות.

• sasona
                sasona נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

אמה כמה שחיכיתי לך!

יוצאת בעיקבותייך בעוד כשבועיים וסופגת כל מילה שלך

מקוה שהפרחים יחכו לי - הריח של  הלנדישי עוד אצלי בנחיריים ממוסקבה. פגשתי אותו עוד פעם ברומניה.

לדעתי בארץ הוא לא גדל  - ואם כן איפה?

אנא כיתבי כל פרט יש לי הרגשה שיש לך הרבה עוקבים ונוסעים פוטנציאלים

המון תודות

ירדן

• דבורה ברקן
                  דבורה ברקן נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

אמוצ'קה יקירתי,

נהדר שהתחלת לספר.

אפילו בוורשה אפשר להנות!!

ריח הפרחים הוביל אותי לכאן.גם אני אגיע מתישהו לורשה.האמת שלא כל כך בא לי ומעדיפה מקומות אחרים בפולין,אך חייבת לבקר במקום בו נולדו הורי.

המשיכי לספר בדרכך הצבעונית,

דבורה

• nilih
                    nilih נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

אמה,

תודה רבה עבור השיתוף.

יופי של פריחה!

למעט הריחות המשכרים והקניות לא ניכר צליל של  התלהבות בכתיבתך, או שלא הבנתי.

האם היה ארוך מידיי?

נילי

• אמה
                      אמה נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

אני כבר שמתי לב שבכל מקום יש דברים של אותו סגנון,,כולם יעידו ש"שלהם" הכי טעים או הכי נכוןblush

אני זוכרת את אבא שלי מכין משהו בסגנון לפסח במיוחד. זה היה מאכל פסח מובהק. הכי מצחיק היה כבר בקרקוב לשמוע איך הם קוראים לכיסוני בצק. פירוגי.

פירוגי "שלנו" זה סוג של כרוכיות בכל מילוי שאפשר לחשוב עליו או תחתית בצק ומילוי מעל..פירוג.

הכי מצחיק שהמלצריות היו מאוקראינה,טמייד אמרו בואי תעברי לרוסית..ואם מה להגיש לך? את תשקרו עוד מעט.בהמשך..

ירדן ודבורה יש מה לראות בוורשה,אפשר לשלב,להנות..יש המון טיפים, תשאלו רק..וגם הכנתי סוג של קובץ אשלח ברצון.

נילי,היה תכנון לצאת מחוץ לעיר,אך ויתרנו..גם לא יעולנו לרוץ יותר מידי.הפעם זה היה מאוד רגוע..ללא עומס ואם הרגיש לבעלי מעייף.ויתרנו ולא יצאנו שוב או סתם נשארנו לראות...אירוויזיוןlaugh

• זיוה
                        זיוה נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

אמה,

איזה פריחת אביב יפה... ואוכל טוב, וקניות ועיר מעניינת (צריכה עוד לעבור את המחסום ופעם זה יקרה)... חופשת אביב כמו שצריך wink

• אמה
                          אמה נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

יום טבע!

יצאנו בבוקר לרכוש כרטיס ל24 שעות.התחלנו ללכת ברחוב עד לכניסה לנובי סביט,קנינו...שאלנו את המוכרת היכן התחנה..וצעדנו אליה.בדרך,,עברנו מקומות שהיו מתוכננים ליום המחרת..כנסיה בעמצא הכיכר..כמה בנינינם יפים ומיוחדים..לפחות לא צעדנו סתם.רק מה..למחרת היום בבוקר..ברגע שיצאנו ממלון...ראינו ממול תחנת אוטובוס 116 ו180!!!!!!!!!!!!!!! למה צעדנו אתמול? למה לא לברר בדלפק קודם?

היה לי רשום מספרי הקוים.אז לא שאלתי

תחנה ראשונה שלנו Łazienki Królewskie ירדנו,בתחנה..ונכנסו לא בטוחה שמכניסה הראשית. איזה גודל של פארק,כמה נקי ומסודר..כמה אנשים מטיילים,כמה ילדים בעגלות תענוג אמיתי!

כל כך נהנינו מהפארק,המבנים,הטווסים..יש שייט גונדולות רטנות.עלות כמה זלוטי..נראה לי 6-8..זוכרת שהיה רשום 2 יורו.תחילה רציתי לעלות אך בסוף היו הרבה ילדים,והרגשתי שלוקחת להם מקום הדודה מישראל.. במקום השייט נחנו בבית הקפה היפה.מול אחת הכניסות הייתה במה ואיזה מופע עם מוזיקה,לא בדקנו מה. גם לא נכנסנו לתוך הארמון.המבנה קטן אך בכל זאת היה גוזל את הזמן מהפרק עצמו.

משם המשכנו כמובן בצד הלא נכון של הרחוב,אך בדרך ראינו גן בוטני,אז מה לא נכנס?

גם בוטני ששיך לאוניברסיטה נחמד ונעים מאוד.במיוחד הכניסה המרימה עליו.משני הצדדים שיחי לילך,ממש לפי בקשה! שילמנו גם תוספת לחממות כל העלות 10 זלוטי לאדם.במקום בית קפה קטן וחמוד..לא סיירנו בכל הגן, נזכרתי ברגליים עייפות מערב קודם ועוד ארמון וילנוב היה לפנינו..

לא בא לה על הביגלה שלנוהטווסיםהכניסה המרשימהאחת מפינות חמדלא רק אני צלמתי
                          • אמה
                            אמה נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

זיוה,כיף שהצטרפתlaugh

כמובן לכל אחד מאיתנו מחסומים משלו.מצאתי את וורשה שונה מקרקוב,ומברלין.

בדיוק עכשיו אחותי וגיסי יצאו,דיברנו על הנושא.לדעתי האישית,וורשה שונה,הייתי אפילו אומרת שונה מאוד בנושא היהודי.הפחות בולט בעיר,פחות מוזכר,פחות נראה..

צריך להפעיל את כל הזכרונות כדי לראות בה את מה שכל כך מוכר לנו  מגטו וורשה,ממרד הגטו,ועוד..הייתי מסתכנת אולי ואומרת שכמעט אינו מורגש כלל,לצערי הרב.יכול להיות שזה מכוון.והיו חסרים לי כל כך הסיור המודרך של נדב בברלין ,למשל.

יכולנו להמשיך לטייל בשבילי הפארק שעות.גילינו פינה סינית למשל,מתחם פעילות לילדים עם מתקנים שונים חינמיים כמובן.מה הפלא שהיו הרבה אמאות עם ילדים בפארק.גם קבוצות ילדים מבית ספר וגן היו בסיורים.

IMG_8836.JPGIMG_8838.JPGIMG_8837.JPGIMG_8842.JPGIMG_8828.JPG
                            • אמה
                              אמה נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

תמונות מגן הבוטני.חבל שאי אפשר להעביר את הריחות

מגנוליותבית הקפה בגן בוטניהפרוזדורתמונה אחת,....מיליםחתול יחיד שראינו בוורשה
                              • אמה
                                אמה נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

ממהרים עוברים את הכביש ונוסעים עד תחנה אחרונה,ארמון וילנוב.

לפני הטיול,החלטנו שאם רעבים עוצרים את הכל..נכון יותר רעב..רק לא סגרנו שלא מחפשים מקומות לשבת..כך לפני הכניסה לארמון והגנים יש כמה מקומות אוכל.ריוב שלם עם מסעדות על כל טעם..שעת צהרים..בוחרים איטלקית,כי אולי הכי מהיר להזמין פיצה..אז לא! עד שבאן לקחת הזמנה,עברנו מקום וחבל שלא יצאנו בכלל.ואז עד שהגישו.....אכילה מהירה כי תיכף יסגרו את הארמון.

במהירות מגיעים לקופה...הכניסה האחרונה...פיספנוcool

אפשר להיכנס רק לגנים.ולארמון מבחוץ.טוב,שיהיה..כבר כאן..עלות מצחיקה של 5 זלוטי. הפיצה הזאת עלתה לי בcool מה גם שביציאה מהארמון,או הכניסה עליו...בורגר נחמד,ומסעדה של הארמון עם ארוחה עסקית בין 14-20 זלוטי.

הסתובבנו בגנים,צילמנו,נחנו,אהבנו מאוד.וחבל שלא חזרנו עליו שנית.

מתוך הגנים למים.IMG_8865.JPG20150522_163945.jpgירידה לגניםכאן אמורים להיות מזרקות ,משני צידי הקיר,לכל האורך
                                • אמה
                                  אמה נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

כמה פסלים! על הגגות,בתוך גומחות הבניין,בגנים...

ותראו את הספסל המפחיד..ברגע הראשון לא שמתי לב..נחשים בצדדים וכלבים,רגלי כלב..מעניין איך לשבת עליהם ולמה לעשות אותו מפחיד כזה..

חוזרים לתחנת קו 116 שלנו..שני הקוים נוסעים מאותן התחנות 116 ו180.

כל ערב כמעט חזרנו לעיר העתיקה,כבר לא זוכרת האם באותו ערב כבר למדנו שאפשר לנסוע עד לכיכר כמעט.או עדיין צעדנו...

IMG_8876.JPGIMG_8877.JPG
                                  • wwwgali
                                    wwwgali נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

אמה ברוכה הבאה!

כמה כיף לטייל איתך בוורשה. איזה יפה לזיינסקי פארק. לדעתי אפשר להישאר שם יום ולהירגע. הגנים של ארמון וילנוב יפים, וגם לשוט שם באגם ולהירגע.

אני הגדרתי את וורשה כעיר הקניות והבילויים, בעיקר אהבתי את הפארקים, אבל בשביל זה צריך לבוא באמת בקיץ. בכריסטמס היא מקושטת מקסים לדעתי אפילו יותר מברלין. את מתחם החנויות שלכם ליד המלון לא מכירה.

נראה לי שחזרת בכושר לא רע. עכשיו צריך לנסוע שוב לקנות להחליף מידהlaugh

הריח והטעם....בקראקוב עכשיו  חגגנו בארוחות .

איך מצאת טיסה כל כך זולה? וואו ועוד בשבועות. חסכת מלא קלוריות.

טוב אני לא מפריעה. יושבת בחושך ומחכה......blush

• אמה
                                      אמה נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

גלי גלי!!!!! שני הטיולים היו מודפסים לי בתיקיה כמובן..

כל כך רציתי להגיע למזרקות ולהביא לך תמונות משם..

אבל לא הצלחתי.ערב אחד היה גשום קל וקר במיוחד..וערב נוסף האיש חטף כאב ראש נוראי..הלך על מזרקות.

אנחנו קראנו לוורשה עיר ירוקה אפורה..ועיר מתאימה לבילוי סופש ארוך.קניות לפי הצורך.ותמיד יש צורךblush

אין מצב שלא ראית  מתחם הקניות הזה..ממש מול ארמון המדע.

רכשתי לפי תאריכים הכי זולים שהיו,והתאימו לעבודה שלי.אפילו לא שמתי לב לשבועות באמצע.יצא 7 ימים. אחרי שאמרתי לבת שלי,,היא העירה: מה עם החג?

בילוי ערב,קלעם הגב לבניין המדע הענק
                                      • dubyco
                                        dubyco נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

אמה שבוע הבא וברוכים השבים

וארשה באביב נראית יפה מאוד, עוד יעד זוגי לעתיד.

לטייל איתך זה יפה ומהנה.

• אורנה1
                                          אורנה1 נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

אמושקה,

ורשה שלך כל כך יפה וריחנית! העיקר שכל העניינים החשובים באמת, כפי שהגדרת אותם, אפשרו לכם לנסוע ולטייל. 

מודה, שכואב לקרוא שההסטוריה היהודית בוורשה נבלעת. 

לי עדיין קשה לבקר בוורשה. בלי כל סיבה רציונאלית, שכן בגרמניה- כן. באוסטריה- כן, בברלין ובוורשה- טרם. 

קוראת כאן בהמון הנאה וחיוכים. 

תודה,

אורנה

• אמה
                                            אמה נערך לאחרונה על ידי

אז איך היה בה, בוורשה?

דובי,אורנל'ה,מוזמנים להמשיך לטייל איתנו.

יום ירוק בהחלט היה לנו. חבל שלא הספקנו להיכנס לארמון.אני חובבת ארמונות,הוא פחות.תכננתי לחזור עליו,אך איך שהו כל יום בשעות האלה היינו עסוקים.

כניסה אחרונה ב15.00.

יום חדש בוורשה.מזג האויר נעים,קריר,אין גשם.אמור להיות קצת גשום מצהריים..

היום יום יהדות ומקומות הקשורים ליהודים בעיר,בכל התקופות.

התחלנו מנקודה הכי מרוחקת.אנדרטת התקוממות,דווקא לא של יהודים.

חשמלית מספר 35  למלון איביס ibis Warszawa Stare Miasto ,שם האנדרטה.יורדים בתחנה מירונבסקה חוצים כביש ו..יש אנדרטה..בין בית אחד למלון..

על השלט רשום שנת 1939..משם ממשיכים ברגל לחפש את כיכר השילוחים Umschlagplatz      ונתיב הגירוש.

סליחה אם אני נשמעת צינית, פשוט היה לא קל..כמובן ששעות אחרי גילינו שקו 35 ממשיך בדיוק לאן שהיינו צריכים וסתם שוב צעדנו ברגל בין שכונת מגורים רגילה לחלוטין עם בתים אפורים וכמה חנויות רוזמן.טוב שהיו לי דפים מודפסים וידעתי מה לחפש. רחובSTAWKI . כיכר כבר אין,בין שני בתים יש מבנה זכרון משיש אפור.כיתוב מינימליסטי וכמה צעירים שנכנסו לראות..זהו.לא ראינו סימון לנתיב כל שהו.אולי לא ידענו מה לחפש.כאן היו חסרים לי ההסברים של מיכל מטיולי נדב,סיור יהדות.בסיור ההוא,למרות שהרי ידענו לא מעט לבד..אפשר היה לחוש ולראות ממש את הנעשה מול עיניים.משם,למוזיאון יהדות פולין..שאלנו איש מבוגר שעבר והוא הפנה אותנו ישירות למוזיאון.שוב...ברגל.

המוזיאון,מבנה גדול ומיוחד,מאוד יפה ומיוחד אם הסברים מעניינים,ותצוגה מעניינת מאוד..מומלץ מאוד לבקר בו! ראינו בו לרוב דוברי פולנית ותיירים,וגם משפחות עם ילדים.עברנו בין האולמות,המצגות,הרחובות..יש מעלית,יש מסעדה כשרה..

IMG_8904.JPGמבנה המוזיאוןמול המוזיאון ליהדות פוליןכיכר השילוחיםאנדרטת התקוממות העם הפולני
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון