ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודש
-
הי,
הכנתי מסלול באזור זה בארהב, ויש לי הרבה שאלות בנושא.
ראשית, אשמח אם תשלחו הערות וטיפים בנוגע למסלול הזה (הוא אינו סופי):
נחיתה בלוס אנג׳לס
מזרח לוס אנג׳לס 1
פיניקס 2
אל פאסו ומערות קרלסברד 2
אלבוקרקי וסנטה פה 2-3
מואב (דרך גבול 4 המדינות) 3 (יום אחד בקניונלנדס, יום אחד בארצ׳ס ויום ההגעה)
קאנאב 3 (בדרך עוברים בפייג׳, יום אחד פארק ציון ויום אחד לפארק ברייס קניון)
פלגסטף 2 (המכתש המפורסם והגרנד קניון)
3 לאס וגאס (דרך הובר דאם)
יוסימיטי 2 (עוברים לקצת זמן בדרך בעמק המוות)
סן פרנסיסקו 2-3
הדרך ללוס אנג׳לס דרך כביש אחד 1 (חלק קטן מכביש 1)
לוס אנג׳לס 4-5
האם חלוקת הימים באיזור הפארקים נכונה?
האם המסלולים בפארקים הם רק ארוכים וקשים? אונשיש גם קלים יחסית?
האם אני מפספס פארקים ״שאסור״ לפספס?
תודה רבה
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודשלא כל כך ברור לי מה הימים שציינת מסמנים. האם מדובר בלילות (קרי, לינה)?
למשל, מניח ש- 2 לילות בפיניקס פירושם יום טיול אחד (יום אחד יוקדש לנסיעה מלוס אנג'לס לפיניקס) ואולי עוד קצת (לא עשיתי את הדרך הזו, אבל מניח שמדובר ביותר מחצי יום נסיעה נטו).
שאלה נוספת היא כמה שעות נסיעה אתם מוכנים לעשות ביום. למשל, על פי Google Maps נדרך בין פיניקס למערות קרלסבד תקח מעל 8 שעות (נטו). האם אתם מוכנים לנהיגה ארוכה ביום אחד?
אני אניח שהתשובה היא כן. במקרה זה, 2 הלילות שהוקצבו לאלס פאסו ניראים לי סבירים.
לאלבוקרקי - סנטה פה הייתי מוסיף לילה נוסף, ומקצה כחצי יום לביקור ב- Taos
לגבי הדרך למואב, אולי הייתי מותר על הכניסה ל- four corners. לדעתי, חבל על הכסף. מצד שני, אם אתה כבר באיזור, חבל לפספס את Monument Valley, ובדרך למואב גם את אגף Needles של פארק קניונלנדס.
חלופה אחרת היא לותר על דרום מזרח יוטה ולנסוע בקולוראדו במקום זאת. גם שם יש אפשרויות לביקור בדרך כמו פארק Mesa Verde עם השרידים המשוחזרים של ה- cliff dwellings וכביש 550 מדוראנגו, דרך סילברטון ועד Ouray. כביש יפה לכל הדעות.
כל אלו יאריכו, כמובן, את הזמן הנדרש לאיזור, אבל לדעתי זה כדאי.
נמשיך. מואב ל- Kanab. במקום הדרך דרומה ואחר כך מערבה, הייתי מציע לבחור במסלול צפוני יותר. להכנס ל- I-70 מערבה, לפנות דרומה על כביש 24 עד לפארק Capitol Reef (בין אם תבקרו בו ובין אם לאו) ומשם להמשיך דרומה על כביש 12 והגעה ללינה ב- Bryce Canyon NP. יום למחרת, ביקור בפארק והגעה ללינה בספרינגדייל, שליד הכניסה לפארק ציון או ב- Kanab, על פי התכנון המקורי שלכם (מנסיוני, זו אפשרות זולה יותר ועדין במרחק סביר מהפארק. בשני הביקורים שלי בו לנתי ב- Kanab).
ההמשך יהיה לביקור בפייג', ואחר כך המשך לגרנד קניון ולינה ב- Flagstaff על פי תכנונכם.
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודשהיי
לדעתי כדי לעזור לך תצטרך לכתוב את המסלול מפורט יותר ולכלול זמן נסיעות.
למשל נוחתים ב LA ולמחרת פיניקס? איך מגיעים? ולמה לנחות ב LA ?
לאס וגאס ולמחרת יוסמיטי יומיים. יום זה הגעה מוגאס עוד לפני שבכלל נכנסים ליוסמיטי. אז נשאר יום אחד או הכוונה היתה יומיים נטו ביוסמיטי.
לוס אנג'לס 4-5 ימים זה הרבה אבל גם תלוי כמה פארקים אתם רוצים לשלב.
לסן פרנסיסקו רצוי עוד יום. ולקחת בחשבון שהזמן שהקצבת כולל את הנסיעה מיוסמיטי לס.פ.
חשוב לציין את העונה ואת ההרכב.
ברב הפארקים יש מגוון מסלולים גם קלים וגם קשים.
מה שעניתי זה מקריאה מרבה ולא מניסיון. ניסיון, אוטוטו
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודשהי,
ראשית תודה רבה על התגובות המהירות והמפורטות.
המספרים מסמנים לילות.
בסן פרנסיסקו כבר היינו 3 לילות ובגלל זה אני לא חושב שצריך יותר.
הלוך חזור מלוס אנג׳לס מכיון שזה הכי זול מבחינת הטיסות ומבחינת הרכב (זול בצורה משמעותית).
האם אתם חושבים שכדאי לוותר על יוסימיטי וסן פרנסיסקו לטובת 5-6 ימים בקולורדו?
פירוט:
נחיתה בלוס אנג׳לס ונסיעה שעתיים מזרחה (כדי לקצר את הנסיעה ביום למחרת) לינה, לילה 1 במזרח העיר (יציאה מתחומי העיר).
3 שעות נסיעה לפיניקס.
2 לילות בפיניקס, ביקור בגן הבוטני, יער טונטו (אולי), ועוד אתרים שנמצא בעיר וסביבותיה.
נסיעה של 4.5-6.5 שעות לאל פאסו.
2 לילות באל פאסו, הרבע יום הראשון באל פאסו (שיישאר) יוקדש לטיול קצר בעיר, היום השני יוקדש למערות קרלסברד.
נסיעה של 3 שעות לאלבורקרקי.
3 לילות באלבורקרקי, היום הראשון שמגיעים עושים סיור בנושא הסידרה שובר שורות (מי שמכיר יודע על מה שאני מדבר...), היום השני בסנטה פה, ועוד יום שאני עדיין לא בטוח מה כדאי לעשות בו.
מאלבורקרקי אני בהטלבתות... נשאר עוד 13 ימים +- לקולורדו ויוטה.
אשמח לעזרה, ואני אעדכן אותכם בהמשך.
תודה
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודשלגבי פיניקס - זה לא שאין מה לעשות שם, אבל אתה מוותר כבר על מקומות הרבה יותר מעניינים - למשל סדונה.
לגבי קולורדו ויוטה: זה מאוד עניין של טעם אישי. בקולורדו אפשר למצוא שמורות עם הרבה "ירוק" והרבה מים, בזמן שביוטה יש הרבה שמורות מדבריות. תחשוב לעצמך: היכן אתה נהנה יותר לטייל בארץ, בשמורות מדבריות כמו מצפה רמון והרי אילת או שמורות ירוקות כמו הגליל? זה יכול מאוד לעזור בתכנון. או שאולי תרצה לגוון, ואז יהיה צריך לוותר קצת מכאן ומכאן.
לגבי אורכי מסלולים ורמת קושי: ברוב השמורות שאני מכיר יש מגוון גדול מאוד של שבילים. יש מטיילים שבעיקר מסתובבים עם האוטו ועוצרים בכמה נקודות לתצפיות. יש מטיילים אחרים שעושים מסלולים של בין חצי שעה ל3-4 שעות ולרוב יש מגוון גדול של אלה במגוון גדול של רמות קושי. זה כנראה מה שאני בוחר לרוב. יש גם מטיילים יותר רציניים שיוצאים לטראקים של יום שלם ואפילו מספר ימים. כל המטיילים נהנים מהשמורה, כל אחד בדרכו.
המנהג הקבוע שלי: בכל כניסה לשמורה אני נכנס למרכז המבקרים, מספר לריינגרים כמה זמן יש לי, מה מעניין אותי ומה רמת הכושר והם תמיד שמחים להציע לי מסלולים.
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודשרועי,
בהמשך להצעות שהועלו ע"י עמיחי ו DHZ - עשינו בשנה שעברה טיול מדבריות (גם) באיזורים שאתה מתכנן.
במילה אחת - קסום ! ועוד אחת - מושלם!
מציע לקרוא את הבלוג שלנו על הטיול במדבריות החוף המערבי בענין שמציג הרחבה וגם טיפים על האתרים המוזכרים, סדר הנסיעה בניהם והתייחסות אישית שלנו אליהם.
(ממליץ שתקרא את כל הפוסטים החל מהשלב הזה. החלק הראשון של הטיול היה במזרח)
-
החלתי ״ללמוד״ יותר לעומק את חלק מהפארקים הלאומיים, ויש לי כמה שאלות:
מונומנט וואלי:
האם אפשר לראות את הפסלים המיוחדים דרך האוטו (מהכביש)? או שצריך ללכת במסלולים כדאי לראות אותם? כמה זמן כדאי להקדיש לשמורה?
קניון האנטילופ:
כמה זמן לוקח הסיור בתוך הקניון (האם אפשר לעשות את הטיול באופן עצמאי, או שחייבים מדריך?)?
הפארק נטורל ברידג׳:
האם הוא ברשימת ״פארקי החובה״, והאם יש בו מסלולים, או רק הכביש שמקיף אותו?
האם משהו מכיר ספר טיולים טוב על האיזור הזה בארהב? (יש לנו כל כך הרבה ספרים על ארהב, אבל אין באף אחד מהם פירוט בנושא המדבריות...)
יהיו לי עוד שאלות רבות בהמשך
אבל זהו לבינתייםתודה רבה
-
האם כדאי להקדיש לפארק Arches חצי יום/ יום?
מהם החלקים הכי מרשימים בקניונלנדס? (Needels?)
האם יש מה לעשות בעיר דנוור עצמה?
תודה רבה
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודשקניון אנטילופ: הייתי רק בעליון. אין אפשרות לסיור עצמי אלא רק מודרך. עלות הסיור 40$ לאדם ויש גם עלות של 8$ לרכב (כניסה לשמורת הנבאחו). הסיור אורך 90 דקות. יש גם אפשרות להרשם מראש דרך חברות מסחריות ואז הסיור שלהן יוצא מפייג, אנחנו הגענו למקום עצמו עם הרכב שלנו.
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודשפארק ארצס - יש הרבה קשתות שאפשר לראות אותן מנקודת תצפית קרובה לרכב או ממרחק הליכה די קצר. אם תסתפק בזה, אפשר להקדיש לפארק חצי יום. לי זה הספיק. אם תרצה להתעמק יותר ולבקר בעוד קשתות או לבצע מסלולים ארוכים יותר צריך יום שלם.
לגבי העיר דנבר - לא מצאתי שם שום אטרקציה שמצדיקה ביקור מיוחד אלא אם כן ממילא נמצאים שם.
-
האם כדאי להוסיף עוד יום לפארק הרי הרוקי בקולורדו?
דורבן, באיזה חודש טיילתם באזור הזה בארה״ב?
האם יש סיכוי לגשם ביולי?
האם יש אתרים/ פארקים מעניינים בצפון יוטה?
האם יש נקודות תצפית מפורסמות על נהר הקולורדו?
תודה רבה
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודשלגבי מונומנט וואלי, חלק מה"פסלים" ניתנים לצפיה מבחוץ. לא כולם. התמונה המצורפת מראה מה תוכל לראות בהגעה מכוון צפון.
לגבי משך הביקור, לדעתי 2-3 שעות יכולים להספיק. הביקור שלי היה לפני 10 שנים. אינני זוכר כמה זמן ביליתי בפארק.
הפארק Natural Bridges קרוב למוניומנט וואלי, כאשר יש לפנות מערבה מהכביש הראשי (191, כמדומני) ונמצא לא רחוק מדי מהפניה. יש בו שלוש "גשרים טבעיים". ניתן להסתפק בתצפית, אם מדובר בביקור חפוז. ניתן גם לרדת ברגל עד לגשרים הטבעיים. הנה קישור לתמונות שצילמתי מהתצפיות:
Natural Bridges National Monument
לא הייתי מגדיר אותו כאתר חובה, אבל הוא פארק נחמד.
אני ביקרתי בקניון אנטילופ התחתון. כמו בעליון, גם כאן הסיור הוא מאורגן בלבד, כאשר הוא מבוצע על ידי ספק אחד בלבד, Ken Tours (כמדומני שהשטח שיך למשפחה הזו). הסיור מתחיל במגרש החניה הנמצא מחוץ לפייג', וממש מול מגרש החניה לסיורים בקניון העליון. יוצא סיור כל 15 דקות, ומשכו כשעה.
לגבי ספר הדרכה, אני יודע שיש ספר של ה- Lonely Planet שמתרכז בדרום מערב ארה"ב. אני לא בטוח אם הוא מכסה את יוטה או לא. את אריזונה אני די בטוח שהוא מכסה.
כחבר ממס"י לקחתי את מדריכי התירים של ה- AAA למדינות אלו (יוטה עם קולוראדו, אריזונה עם ניו מקסיקו) והשתמשתי בהם. בחנות ממס"י תוכל לראות את הספרים האלו (tour books), אבל הם מוכרים אותם. בסניפי AAA בארה"ב תוכל אולי לקבלם ללא כסף (מדיניות ה- AAA הכללית השתנתה לפני 2-3 שנים, אבל עדין חלק מאירגוני ה- AAA מחלקים ספרים ומפות בחינם לחברי ממס"י. אני יכול להעיד על זה שבמדינת וושינגטון).
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודשמסכים עם דברי עמיחי לגבי פארק ארצ'ס. בביקורי הראשון בו, הסתפקתי בחצי יום פלוס, כאשר את שארית היום ביליתי בפארק קניונלנדס הסמוך (שלוחת Islands In The Sky). בשביל ביקור מעמיק יותר, חזרתי לפארק Arches ליום מלא בטיול מאוחר יותר.
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודשהי, האם יש הבדל בין האנטילופ הדרומי והצפוני (איזה אחד מרשים יותר?), או שזה לא משנה. כמה זמן כדאי להקדיש לפארקים קפיטול ריף וברייס קניון? תודה רבה
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודשהי, האם יש הבדל בין האנטילופ הדרומי והצפוני (איזה אחד מרשים יותר?), או שזה לא משנה. כמה זמן כדאי להקדיש לפארקים קפיטול ריף וברייס קניון? תודה רבה
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודשאנחנו טיילנו באוגוסט.
אינני יודע לגבי גשם (יש אתרים באינטרט המראים צפי וסטטיסטיקות) אבל גם באוגוסט ירד גשם, פתאום, (קניון דה-שיי) אז הכל יכול להיות.
ברוך הבא לאמריקה.
-
הכנתי מסלול עדכני יותר (עדיין לא סופי).
אשמח לשמוע טיפים והערות.
נחיתה בלוס אנג׳לס, לילה 1
נסיעה של 3-3.5 שעות לפיניקס (2 לילות, הגן הבוטאני ועוד)
נסיעה של 6~ שעות לאל פאסו (2 לילות, העיר עצמה ומערות קרלסברד)
3.5 שעות לאלבוקרקי (2-3 לילות, סנטה פה והעיר עצמה)
נסיעה לקולורדו פולס (2 לילות, עוברים בדרך ב Taos)
2 שעות הנסיעה לדנבר (2 לילות, העיר עצמה והרי הרוקיס)
גרנד ג׳קסון (2 לילות, ביום שמגיעים- Colorado national monoment, ביום השני- הקניון השחור)
נסיעה ל Cortez דרך סן ג׳ון (אם יהיה זמן אז נוסיף גם את- Mese varde), ללילה 1
נוסעים ל Monoment valley, משם נוסעים לטיול קצר ב Natural bridge ומשם ללילה 1 בבלנדינג
משם נסיעה ל Arches, טיול של חצי יום בארצ׳ס ומשם 2 לילות במואב (ביום השני נוסעים לאחד/שניים מהחלקים בפארק קניונלנדס)
משם נסיעה לקינגסטון, דרך הפארקים: Goblin state park, Capitol reef, ל 2 לילות (היום השני יוקדש לברייס קניון)
נסיעה לחצי יום בפארק ציון, ומשם נסיעה לקנאב ל 3 לילות (יום 2 בפארק ציון, והיום ה 3 לעיירה פייג׳, קניון האנטילופ והאיזור)
משם נסיעה לפלגסטף ל 2 לילות(בדרך עוברים במטאור המפורסם, ביום השני הגרנד קניון- האם כדאי לקחת סיור מודרך בתוך הגרנד קניון?)
נסיעה ללאס וגאס דרך סכר ההובר דאם (3 לילות בלאס וגאס)
משם נסיעה ללוס אנג׳לס 4-5 לילות
-
לשם השוואה (אם משהו היה בשני המקומות):
מה ההבדל בין מערות קרלסברד (שבדרום ניו מקסיקו) לבין מערות Wind cave national park (שנמצאות בדרום דקוטה)?
האם משהו שמע על הפארק Badlands? האם הוא מומלץ?
תודה
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודש1. שווה להשתדל להכניס את פארק המסה ורדה.
2. פארק ארצ'ס הרבה יותר ידידותי למטייל מאשר קניונלנדס, לדעתי שווה להשקיע בו יותר זמן מאשר בקניונלנדס. אני ממש לא מסכימה עם זה שניתן לראות את הקשתות מהכביש, המקומות היפים יותר דורשים הליכה (ברמת קושי סבירה) ולכן גם זמן.
-
ארה״ב, מדבר וחוף מערבי בחודשאני ביקרתי בקניון התחתון (אין צפוני ודרומי אלא עליון ותחתון), שנמצא בקירבת מגרש החניה. העלויות קטנות יותר כי אין הסעות, אלא הולכים ברגל ממגרש החניה. יורדים במדרגות מתכת לתוך הקניון. יש בו חלקים צרים, אבל הם לא בעיה למי שאיננו סופר שמן. טיול של כשעה ברגל. עולים חזרה למעלה במדרגות מתכת בצד השני של הקניון והולכים 5 דקות ברגל למגרש החניה.
לברייס קניון יספיק יום אחד אם תרד לטיול רגלי לתחתית הקניון. אם תסתפק בתצפיות גם חצי יום יספיק לך (3-4 שעות).
לגבי קפיטול ריף, השאלה היא כמה הליכה ברגל אתה מתכוון לעשות. ניתן לטייל חצי יום וניתן גם לטייל יותר מיום אחד. לשיקולך. בפארק זה אין מרכז מבקרים, אבל אם אינני טועה, בכניסה ניתן לקחת עלון של הפארק עם מסלולי ההליכה שבו.