גוגל מפס החדש - נשברתי
-
זה מה שאני רואהתודה
ניסיתי,
לא ברור לי למה הוא נותן נקודה שניה לפני שיש ראשונה.
לא קיבלתי מרחק בין 2 נקודות ראשונות כשהוספתי שלישית. להכרת השטח , לא רע
-
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזור -
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזורגוגל נותן לך את הנקודה הראשונה שאת מכניסה כנקודת יעד, לכן את רואה אותה כנקודה שניה. לחיצה על שני החיצים הנגדיים בסמוך לשורות היעדים יחליפו את המיקום וכך הנקודה הראשונה שאת רוצה אכן תהיה נקודה ראשונה במסלול.
לאחר שבנית מסלול (וגם תוך כדי הבנייה) לחיצה על 'פרטים' בכחול מימין בחלונית היעדים (מצורפת תמונה מס' 1) תפתח חלון גדול יותר של פירוט היעדים, המרחק הכללי והזמן וכן פירוט של מרחק וזמן בין נקודה א ל-ב, בין נקודה ב ל-ג וכו' (מצרפת תמונה מס' 2).
למעט מגבלת כמות היעדים אני לא רואה בעייתיות מיוחדת, יחסית לגרסא הקודמת. אפשר להכין מסלולים מאוד מפורטים, זה לא רק להיכרות כללית
-
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזור -
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזוריונית,
התשובה שלי לח.ג היתה על שלושה דברים בסיסיים שהיא לא הצליחה לעשות-קישור מקוצר, בניית מסלול ובדיקת מרחקים בין נקודות. שלושת הפרמטרים הבסיסיים האלה נשארו גם בגרסא החדשה.
בשאר הפונקציות הלכאורה בעייתיות, אני באופן אישי לא משתמשת ולא יורדת עד רמת פירוט כזו.
אם לא שיפרו אבל לא קלקלו יותר מידי, אני יכולה רק להגיד נו שוין....
-
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזורvovka עם כל הכבוד על נסיונך להגן על גוגל.
כשמתחילים בחיפוש עצם הצורך בהחלפת מקום מיותר.
עוד מעט הם גם יכניסו אוטומטית את הכתובת שאת יושבת בה ליד המחשב לנקודה א.
כל פעם כשאני נכנסת עם שם משתמש וסיסמא "מאיימים עלי" שלא מציגים את פרטי בעיצוב שלי כי לא הכנסתי את כל הפרטים. ...
בשלב א' של הכרותי עם ה"מפות של גוגל" יכולתי לבנות מפה וגם אם לא הכנסתי מראש כתובת מייל יכולתי להכניס כתובת מייל כשהייתי מרוצה מהמפה ולשמור עליה.
בשלב ב' אם שכחתי להכנס עם כתובת מייל לא יכולתי לשמור יותר על המפה.
ואז התחילו להתעלל בי. אם נכנסתי למפות של גוגל לחפש כתובת כשהייתי מחוברת עם כתובת מייל כל חיפוש שלי נשמר כמפה ועמלתי על מחיקת מפות מיותרות.
לפחות היתה לי אופצית מחיקה .
עכשיו בגרסא ללא שם משתמש אין באמת נ.צ. בדרך.
בגרסה האנגלית שנפתחה אצלי, אני לא רואה מרחקים בין כל שתי נקודות אלא אם כן אני לא צריכה לפנות ימינה או שמאלה בצמתים. ראי בתמונה המצורפת. אני רואה שאצלך כן רשום.
חוץ מזה אני לא הצלחתי להזיז נקודה שיצרתי במסלול מה שניתן היה לעשות בקלות בגרסא הקודמת.
בגרסא ה"אישית". זה לא רק מגבלת כמות היעדים. זו עבודה כפולה.
צריך לעבוד בשכבות, מילא. למה אפשר להכניס למסלול נסיעה לא יותר מ10 נקודות ענין בשכבה?.
ברגע והיו יותר נקודות לא היתה לי אפשרות לבנות מסלול נסיעה בלי שהופיע חלון התראה,הסבר.
בכל שכבה יש נעץ לכל נקודת ענין.
לוחצים על ה"בלון" הסמן על המפה משתנה ל+ ברגע ואת לוחצת על העכבר יש לך בלון אדום חדש על המפה ובתוך השכבה. אפשר להזיז אותו. סביר.
אבל אם בצעת חיפוש וגוגל זיהה את היעד נוצר בלון ירוק מעל השכבה. את צריכה לבצע עוד פעולות כמו לאשר ולהעביר סמן ירוק אל השכבה. למה???
וכשיש בלונים צריך ללחוץ על הY שמורה על כיוון וזה יוצר "שכבה" מסוג אחר: מרחקי נסיעה (כמובן שיש שכבה כזו לכל שכבת נעצים.) . צריך לכתוב כאן מחדש את שם נקודות הענין בזו אחר זו לפי מסלול הנסיעה הרצוי..למה?
הגעת ל10 ולא סיימת את המסלול.. את צריכה לפתוח שכבה חדשה, להעתיק את הנקודה העשירית בשנית ולהמשיך.
לטעמי מסורבל.
המפה נשמרת אוטומטית. ללא שם. לא מצאתי במפה זו את האיש הצהוב...
וכמו שכבר כתבתי עד כה טרם הצלחתי למחוק מפות ללא שם שאיני צריכה. אחרות עוד לא ניסיתי...
כמה פשוט היה מקודם...
-
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזורח.ג. גם קודם זה לא היה פשוט.
אני זוכרת איך ב-2008, בתחילת הדרך, בפורום צפון אמריקה פרסמה סוזי את המדריך למפות גוגל, כי אנשים לא הצליחו לתפעל את התכנה.
ואחר כך פרסם גולש בשם רפי י. בפורום משפחות מדריך להוספת הנקודות הצבעוניות
כן, היה לנו קשה בהתחלה ולמדנו עם נסוי וטעיה. עכשו אנחנו מומחים (אחרי 6 שנים של נסיון) וקשה לנו ללמוד שוב לתפעל גרסה חדשה (תזכרו כמה צעקות יש על כל גרסה חדשה של ווינדוס). אבל כנראה אין ברירה, צריך לשבת על זה וללמוד די מהתחלה. יש לגרסה הזו גם יתרונות, ומה שלא בסדר כנראה גוגל יסדרו בהמשך, ועוד כמה זמן לא נבין איך קיטרנו.
-
ח.גלא משתמשת בשכבות, בלונים או נעצים.
לא יודעת להסביר למה את לא יכולה להזיז נקודות שיצרת במסלול, למה אין לך אומדן מרחקים ולמה לא מזהה אותך כשאת נכנסת עם שם וססמא.
לא מנסה להגן על גוגל.
הדבר היחיד שניסיתי הוא לעזור לך. את לא צריכה להשמע כעוסה כל כך...
-
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזוראגב, אין בעיה למחוק מפה.
נכנסים אליה, ואז בשלוש הנקודות שליד ADD LAYER יש אפשרות, בין שאר האפשרויות, למחוק את המפה. אפשר לעשות את זה גם לפני היציאה מהמפה, כך שהיא לא תשמר מלכתחילה
אגב, באותן שלוש נקודות יש גם אפשרות להדפיס את המפה, כולל אפשריות שונות , כגון סוג דף או כוון הנייר, אפשרויות שלא היו קיימות בגרסה הקודמת

-
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזורגם בגירסא הישנה והטובה היו שני סוגים של עבודה על מפות. היה האתר הרגיל, שבו אפשר היה לחפש מקומות, לעשות מסלולים וכו', והיה "המפות שלי", שם ניתן היה ליצור מפות עם נעצים. אותו הדבר יש גם עכשיו, אלא ש"המפות שלי" השתכלל מעבר למה שהיה פעם, וכעת, פרט לנעצים אפשר גם ליצור שכבות, ואפשר גם לעשות שכבות של מסלול. תסתכלי על זה כתוספת שאת לא חייבת בכלל להשתמש בה. אם את רוצה את יכולה להישאר עם הנעצים בשכבה אחת בלבד כמו בגירסא הישנה, ואז, לדעתי אין הבדל גדול בין הגירסאות.
לגבי האתר הרגיל, ששלחתי לך לינק אליו, גם שם רוב הפונקציונליות של האתר הישן קיימת. לטעמי האתר החדש מעצבן בגלל שהוא מכסה את המפה באופן בלתי צפוי, ונכון שהוא מוגבל ב-10 נקודות ואין יותר סימון A,B,C, אבל כשרק רוצים לחפש מקום ולבדוק מסלול וזמנים מנקודה לנקודה הוא לא פחות טוב, ויש שיאמרו שהוא אפילו יותר משוכלל, כי הוא כותב את זמן הנסיעה על המסלול במפה.
אז אני מציעה שקודם כל תעברי לעבוד עם האתר הרגיל, ולא עם "המפות שלי", אלא אם כן את רוצה לייצר מפות עם נעצים, ואם יש לך בעיות ספציפיות - תשאלי באופן ספציפי, כי קשה לענות על מבול הטענות.

דבר אחד שכן אני יכולה להתייחס אליו: ב"המפות שלי", כשאת מחפשת מקום מסויים זה לא נכון לצפות שהמקום מיד יוכנס כנעץ לתוך המפה מכמה סיבות:
1. את צריכה לאשר שמה שמצאת הוא אכן מה שחיפשת. לא תמיד זה נכון.
2. לא תמיד מחפשים לצורך הכנסת נעץ למפה. לפעמים סתם בודקים משהו.
3. לפעמים הוא מוצא 20 מקומות שעונים על מה שכתבת, ואז תראי 20 בועות ירוקות. לא הייתי רוצה שכולן ייכנסו אוטומטית למפה.
לא הבנתי למה לא הצלחת למחוק מפות.
-
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזורvovka נשמעת כעוסה? לא בכוונה בטח שלא כועסת עלייך.
פשוט מתחרפנת מהנסיונות שלי להבין את שימוש במפות. חופרת חופרת....
אז סוף סוף אני יודעת מהן האפשרויות להכנס למפה "זמנית" ונוצר לי מסלול בכל פעם שאני בוחרת נקודה.
מצאתי שיש שני סוגי גרסאות (נדמה לי שסמל הברק מחליף בינהן). אחת לייט ואחת מלאה. בגרסה המלאה הצלחתי להזיז נקודות ואני רואה את המרחק. .
אין "סדרן" בשתי הגרסאות ולך תדע באזור שאתה טרם מכיר מהי כל נקודה. (תרגיל בשיפור הזכרון).
כנראה לא הסברתי את עצמי נכון. גוגל מזהה אותי אבל מבקש עוד פרטים "לעיצוב אישי" .
ריקי - תודה רבה לך. עכשיו אוכל למחוק. רק אני כל כך חסרת הגיון שלא חיפשתי אופציות בשורה הזו?
גם בגירסאות הקודמות היו דברים שלא אהבתי והיו באגים מעצבנים כמו קוי הדרך שלא היו במקומם אחרי שמירה במפות שלי. אבל אני חושבת שבניה בסיסית של מסלול התאימה להגיון שלי.
ב2008 עוד לא נכנסתי לאתר למטייל. חבר הציע לי לתכנן טיול במפות ולמדתי כל מה שהזדקקתי לו בכוחות עצמי. זוכרת שבשלב הרבה יותר מאוחר קראתי הפניה לשרשור של סוזי ואז המפות היו כבר משופרות יותר .
פסגות מושלגות. אין לי ברירה אלא להשתמש בשכבות כשיש לי יותר מ 10 נעצים .
הייתכן שגם ב"מפות שלי" יש גירסאות שונות . בינתיים אני לא מצאתי אפשרו ת החלפת גירסה.
אני מקבלת את ההסבר שלך לגבי בחירת נעץ . בגירסא הקודמת גם היתה בחירה במקרה וגוגל זיהה כמה מקומות שיכולים לענות על החיפוש. לחיצה על הנעץ המתאים הקפיצה אותו למסלול. מסלול נוצר גם עם הכנסתי 20 נקודות ברצף ואז אישרתי יצירת מסלול. היום אני צריכה לרשום כל נקודה בשנית בתוך תיבה.
אילו היתה שכבה לנעצים שלא לצורך בנית מסלול ושכבה נפרדת לנעצים שאיתם רוצים לבנות מסלול והוא היה נוצר ללא צורך בהעתקה החיים היו שוב נוחים.
-
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזוראני לא נתקלתי בבעיה עם כמות הנעצים בשכבה רגילה. יש לי בוודאות יותר מ-20. עברתי את כל האלפבית. אולי שכבה של מסלול מוגבלת ל-10 נקודות, אבל מסלול אפשר לבנות גם בגירסא הרגילה ולא צריך את "המפות שלי".
ד.א. כשאני בונה שכבה של מסלול, כשאני לוחצת על נקודה של נעץ קיים בשכבה אחרת, הוא ממלא אוטומטית את השדה הנוכחי במסלול, ואני לא צריכה להקליד שום דבר, כך שיש מנגנון כלשהו.
-
זה לא יעזור.יש להם את החישובים שלהםכך גם בנוגע ל"חפש סביב" ועוד כל מיני תכונות שהיו פשוטות ונגישות בתוכנה הישנה, וחסרות ,מסובכות או מוחבאות בגרסה החדשה.
-
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזורבוקר טוב.
רפי הגדרת זאת נכון, עד כה אני מתמודדת רק עם "החביאו וסיבכו" ועוד לא ניסיתי לחפש סביב.
אני כמובן ממשיכה לחקור.
מצאתי שבגירסה הרגילה (לא בגירסת הלייט) בונים במהירות את המסלול כשמכירים אותו על ידי הוסף יעד במסלול מוכר. כדי להוסיף נקודות שמחפשים, ,צריך ללחוץ על + ולרשום יעד.
כמו בעבר נוצר מסלול. כל נקודה היא עיגול לבן עם מעגל מקיף שחור.
אין "מספור" . חבל.
ועוד חבל: אין עכשיו פינה אחת לכל ההוראות.
צריך "לקפוץ" לפינה אחרת של המסך אל גלגל השיניים. כאן יוצרים קישור או הטמעה (מה זה, איך זה עובד? ומה זה הגדרות חיפוש. שוב מבקש ממני כתובת מדויקת.. למה?
כאן יש אפשרות לשנות שפה- אז שיניתי מאנגלית (שעלה אוטומטית) לעברית. הסימון על המפה נעלם אבל כשהגעתי עם הסמן לחלון החיפוש ראיתי ששמות היעדים נשמרו. בראש הרשימה כתובת בערך שלי שגוגל זיהה במהלך השנים- אני באמת לא צריכה אותה בקרואטיה)
כשהתחלתי להשתמש ברשימה היה לי באלאגן בסדר שלהם.
עכשיו רציתי למחוק את הישובים בקרואטיה ולחזור למונטנגרו. לא הצלחתי.
יצאתי מהמפה וכשחזרתי הופיע לי שורת החיפוש ומתחת הרשימה הקודמת. כל היסטוריה החיפוש נשמרת.
טוב למי שרוצה לחזור למפה זמנית ולהכניס מחדש את כל הרשימה.
אמשיך לחקור...
פסגות מושלגות- לפי מיטב הבנתי ונסיוני עד כה מסלול במפה הרגילה אי אפשר לשמור ולכן אני קוראת לה זמנית
גם אני הצלחתי לרשום ולהחליף צבע לאינספור נעצים בשכבה אבל אז בכלל לא הופיעה לי האופציה לבנית מסלול נסיעה. חשבתי שאני הוזה
התחלתי מהתחלה. הכנסתי שני נעצים בקשתי מסלול נסיעה קיבלתי וכך הלאה עד 10.
-
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזורשיתוף - שיתוף של אחרים .אממה ,אם תשלחי את הקישור למישהו או תפרסמי אותו, כל אחד שירצה להכנס יצטרך לבקש ממך אישור.....
בכדי באמת לשתף אחרים ,את צריכה להכנס ל"מפה המקורית" ושם , בראש העמוד ישנו ציור של אדם (החצי העליון שלו) ולידו ישנו + (פלוס) והמילה "שיתוף" .
לחיצה על ה"שיתוף" תוביל אותך להודעה שבה תוכלי להוסיף הודעה, לחיצה על "המשך" (או בוצע) תעלה הודעה שבה את בוחרת מה יכול האדם ששיתפת, לעשות במפה (לערוך,רק לראות ועוד).
עוד דבר,נאמר שמצאת מקום ואת רוצה להכניס אותו למפה מסויימת. אי אפשר מהמפה הראשית (זאת שאת מבצעת חיפוש) אלא שאת חייבת להכנס למפה הספציפית ושם לחפש שוב.
לעזאזל, פעם יכולת למצוא מקום,קליק ימני > הוסף למפה> וזהו!.
לא רק זה, אלא שבאפליקציה עצמה, לאחר שתכנסי ל"מקומות שלי" ותבחרי את המפה שאת רוצה, תראי את כל הנקודות שלך, אולם בלי התיאור שלהם (רק לחיצה עליהם תעלה את התיאור.
לעומת זה , אם תפתחי את רשימת האתרים במפה map legend , לא תוכלי ללחוץ על המקום שאת רוצה (לדוגמה המסעדה הרצויה) ולבקש "סע" .
הרי הכי הגיוני זה שברשימה עצמה, נוכל ללחוץ על המקום שאנחנו רוצים ולבקש הכוונה לשם ,אבל לא !!
גוגל עושה הכל , אבל ממש הכל בכדי לסבך את השימוש.
טמטום ברמות.
זה לא רק כאן אצלנו , בכל העולם ובמיוחד בארצות הברית, אנשים מתלוננים בכמויות , אבל גוגל בשלה.
-
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזוראני לא מבינה מה פירוש שאי אפשר לשמור מסלול במפה רגילה, ובמה זה שונה מהגירסא הישנה. במפה רגילה אפשר ליצור מסלול, ובסוף ניתן לשלוח לינק (רגיל או מקוצר) אל המפה. לא צריך בשביל זה ליצור מפה שתישמר ב"מפות שלי". זה היה כך בגירסא הישנה וגם עכשיו. בגירסא הישנה בכלל אי אפשר היה לייצר ולשמור מסלול ב"מפות שלי". אז אם את רוצה לעבוד כמו בגירסא הישנה אין שום צורך לעבוד עם מסלול ב"מפות שלי", שזה מה שאת מתעקשת לעשות. חבל על הבלגן. אם לא נוח לך עם המסלול ב"מפות שלי" אז תעשי אותו במפה הרגילה, בדיוק כמו בגירסא הישנה. אין פה הבדל.
-
גוגל מפס החדש - אפשר להצטרף לעצומה-- אולי יעזורפסגות..
אני לא מבינה למה את מתכוונת שאי אפשר היה ליצור מפות ולשמור בה"מפות שלי".
בעבר הרחוק שמרתי רק קישורים.
אח"כ יצרתי מפות בגירסה רגילה וכשסיימתי שמרתי ב"המפות שלי". היתה אפשרות כזו " שמור במפות שלי" בסוף דף תכנון המסלול . היתה בעיה של קוים שזזו והייתי צריכה לסדר. כשהיו הרבה נקודות היה דף 1 ודף 2 ולא תמיד ראיתי הכל ביחד.
אחר כך היה שלב שלא ניתן היה לשמור מתוך המפה הרגילה וגם לא לבצע חיפוש מיקום במפות שלי אז בניתי מסלול במפה הרגילה ושמרתי לי קישור . כשהכרתי טוב את המסלול המתוכנן לא היה לי קושי ליצור אותו צבוע במפות שלי.
ואז החל השלב האוטומטי. אם נכנסתי למייל (כמובן עם שם משתמש וסיסמא ) ונשארתי רשומה, כל עבודה שלי במפה הרגילה נשמרה במפות שלי.
כשחזרתי מחו"ל ונכנסתי לקישור שלי למפות גוגל הופיעה מיד הגרסא של "המפות שלי". בזכותכן, למדתי השבוע על המפות הרגילות ובדקתי את השמוש בהן .
האם אסתפק בקישור למפה הרגילה במתכונתה החדשה? לא בטוחה כי כרגע אין בגרסה זו מספור היעדים ואפילו לא נעצים.
נעצים צבעוניים מקלים עלי .
ועד תכנון היעד הבא כנראה שכישורי בשמוש במפות ישתפרו ובתקוה , כמו שריקי אמרה ישפרו את דרך השימוש בהן.
נדמה לי שבצורה הנוכחית של המפות שלי אפשר לתכנן בלי יותר מידי בזבוז זמן רק כשיודעים כבר את המסלול היומי . שכבה = יום.
אני עדיין חושבת שהשיטה הנוכחית מסבכת את תהליך בנית מסלול טיול כי בתהליך הזה יעדים זזים.
בתכנון טיול מונטנגרו קרואטיה היו לי הרבה תזוזות כאלה, טוב שהספקתי לפני השינויים.