סיוט של GPS
-
מנסיוננו בשבוע שעבר- עננות משפיע מאודהן הג'פיאס והן Maps.me על הטאבלט לא עבדו כמו שצריך, אם בכלל כשהיתה עננות כבדה. ליד פלטיויצה היה חור קטן בעננים והיה אות שנעלם כשהעננים זזו.
-
לרפי--- צריכים מינימום 4 לווינים ולא 3.ההסבר בקשור המצורף:
http://gis.stackexchange.com/questions/12866/why-does-gps-po sitioning-require-four-satellites
-
כדאי לבדוק האם השמשה הקדמית של הרכב לא מסננתלפעמים הבעיה היא בטלפון עצמו או יותר נכון בשילוב - טלפון אפליקציה, במיוחד אם הטלפון/מערכת ההפעלה קצת ישנה והאפליקציה מגרסה מתקדמת או להיפך. בטלפון הקודם שלי (בשנה האחרונה שלו) לקח ל Waze למצוא את אות ה GPS כעשר דקות בממוצע בעוד Google Maps מצא כמעט מיד... למה? כובע (בלי עננים או גשם, מדובר בישראל אחרי הכל)... ולא עזר כלום, רק החלפת הטלפון פתרה את הבעייה...
-
כדאי לבדוק האם השמשה הקדמית של הרכב לא מסננתמהנסיון שלנו יש הבדלים משמעותיים בין איכות קליטת ה-GPS של מכשירים שונים. אנחנו התקנו את התוכנה על טאבלט ייעודי שקנינו לשם כך, וליתר בטחון גם על הסמארטפון של הילדה. כשהגענו ליעד לקח לטאבלט המון זמן למצוא לוויינים, ובהמשך הוא כל הזמן ניסה להוריד אותנו מהאוטוסטראדה כי חשב שאנחנו בכלל בכביש הקטן שליד. מהר מאוד התייאשנו ממנו ועברנו להשתמש בסמארטפון של הילדה, שהיה מצוין ולא פישל אף פעם.
אם אכן המכשיר שלך קולט רק אחד מתוך 11 לוויינים אז ברור למה הבעיות. מצד שני עדיין לא הבנתי למה הווייז עובד יותר טוב מהסיג'יק אם הבעיה היא בכלל בקליטת ה-GPS ולא בתוכנה...
-
לרפי--- צריכים מינימום 4 לווינים ולא 3.3 לוויינים ממקמים אותך על ציר שטוח (2D)
4 לוויינים ממקמים אותך על ציר תלת ממדי (3D)
כך או כך ,ריבוי לוויינים תמיד יותר טוב.
צריך לקחת בחשבון שברכב ,הגג מסכך לחלוטין את האות ולכן הקליטה היא מעט מוסטת ולא רק זה אלא שהדיוק הוא די נמוך (אם אני לא טועה 5-10 מ') ,אבל מכיוון שבמיקום של תוכנת ה- GPS מוגדר שהיא מצמידה אותך לכביש לכן אם תסע לכיוון מסויים, היא תצמיד אותך לצד של הכביש לפי האיזור (נסיעה בצד ימין או שמאל) ולפי זה תכוון אותך.
אבל שוב , אין כמו אנטנה יעודית .
-
סיוט של GPSאני עובדת עם IGO PRIMO אירופה, עולה קצת כסף,,,לא מאכזב אפילו בקניון בעומק ההר,
חזרנו אתמול מרומניה הורדתי אפליקציה של רומניה הונגריה 66 שח ,עבד מצוין.
-
לרפי--- צריכים מינימום 4 לווינים ולא 3.המון תודה לכולם. לא התכוונתי ללמוד כל כך הרבה על ה gps תוך כדי טיול, אבל נאלצתי. אני עדיין באוסטריה, מאמצת את כל העצות שלכם ואיכשהו מסתדרת. רפי,לפעם הבאה אני הולכת לרכוש את אנטנת gps כמו שהמלצת.
-
לרפי--- צריכים מינימום 4 לווינים ולא 3.ואיך תאלצי את האפליקציה לעבוד עם gps חיצוני? היא מוגדרת לעבוד עם השבב הפנימי במכשיר...
למשתמש האייגו - אמנם תוכנה טובה, אבל מה לה ולכושר הקליטה של המכשיר? היא רק מעבדת את הנתונים המתקבלים משבב הgps.
שווה לחפש בגוגל, לא פעם למכשירים שונים יש קובץ נתוני לווינים שאינו מתאים לאיזור מסויים. עדכון שלו פותר לא פעם בעיות.
-
אני מודהשגם אני לא מבין גדול בטלפונים,אבל בשביל זה יש פורומים ואנשים שיודעים ומוכנים לעזור וכך למדתי על האפשרות הזאת.
כפי שאתה רואה , באפליקציה ישנה בחירה של :
enable mock GPS provider
והשם של המכשיר (האנטנה) שאליו אנחנו מעוניינים להתחבר:
Holux M-1000Cעכשיו שאני חושב על זה , זה לא יותר מסובך מאשר להורות לסמרטפון להשתמש עם הדיבורית ברכב (שימוש במיקרופון ורמקול חיצוני) או שימוש ברשת WIFI (שימוש ברשת נתונים שאינה סלולר)
-
מנסיוננו בשבוע שעבר- עננות משפיע מאודמהנסיון שלי , רכיב ה- GPS ברוב הטאבלטים הוא די חלש לעומת זה המורכב במכשירי סמרטפון.
דרך אגב, לפי הפורמים ישנם טלפונים (בעיקר סינים זולים) שגם בהם הרכיב הוא בעייתי מאוד.
-
לרפי--- צריכים מינימום 4 לווינים ולא 3.או שתחליפי לטלפון יותר טוב, כמו שאני עשיתי.
-
סיוט של GPSהשבוע ניסיתי לנווט בישראל עם וויז ועם גוגל מפות ולא הצלחתי כל הזמן ה-GPS התנתק.
לאחר חיפוש באתרי אינטרנט ניסיתי את הפיתרון הפשוט הבא (פשוט לאחר שעות של חיפוש באינטרנט !):
הכיסוי של הטלפון שקניתי מאיביי עשוי ממתכת, לאחר הסרתו, ה-GPS עובד.
אלי
-
לרפי--- צריכים מינימום 4 לווינים ולא 3.קניתי טלפון לפני כמה חודשים lg g3. אנסה מחר גם להוריד כיסוי לפי המלצתו של אלי, למרות שהוא לא ממתכת. עכשיו, אני קודם מפעילה אפליקציה שהמליצו לי כאן, מחכה עד שמכשיר מאתר כמות מספיקה של לווינים, מאפסת אם יש צורך ורק אז מפעילה את sigyc. בסך הכל המצב השתפר. ביום הראשון מרוב לחץ ששום דבר לא עובד, לא הרגשתי טוב בערב. הכנו את כל הטיול ל gps. אי אפשר באמצע הטיול לעבור לשימוש במפות. עוד פעם תודה לכולם
-
לרפי--- צריכים מינימום 4 לווינים ולא 3.ויקי - רק אל תגיעי למצב הזה שזה כל כך מקלקל את הטיול עד הרגשה לא טובה.
עצה שלי - עזבי את כל הדיון כאן. תמצאי סניף מקומי של חברת ההשכרה שלך, תתקשרי לסניף ותבקשי לשכור מהם מכשיר GPS יעודי. נכון יעלה מחיר מופרז (5$ ליום טיול) אבל מאוד ישפר את ההרגשה שלך וגם ככה תתחילי להנות מהטיול - ולכן שווה את הכסף במקרה שלך.
אפשר גם להיכנס לחנות אלקטרוניקה ולקנות מכשיר יעודי - אבל זה קצת יותר מורכב.
-
לרפי--- צריכים מינימום 4 לווינים ולא 3.תודה עמיחי, אבל מחר אנחנו כבר מסיימים את הטיול והדיון פה מאוד עזר לי. לטיול הבא אחשוב על אופציות אחרות.
-
לרפי--- צריכים מינימום 4 לווינים ולא 3.לי יש טבלט של סמסומג קליטת GPS מצויינת.
מותקן עליו SYGGIC ופשוט תענוג לנווט עם מסך גדול.
הבעיה במכשירים הסינים הוא המעבד מסדרה MTK שיש להם בעיה מול רכיב
ה GPS לקח לי בעבר כמעט 10 דק לקליטת לווינים. כעת עם G3 עולם אחר.
מכשרים סינים עם מעבדים מסדרת Qualcomm Snapdragon טובים יותר
בסוף כל המכשירים באים מסין
-
מבקשת הרחבה והסבר למודעה במטיילהי ערב טוב
ההודעה נכתבה בהמשך לכתבה של רפי מספר 28 ביחס להתחברות לאנטנה ולאפשרות גלישה באירופה. לשון ההודעה-"
אני לא מבין גדול בטלפונים,אבל בשביל זה יש פורומים ואנשים שיודעים ומוכנים לעזור וכך למדתי על האפשרות הזאת.
כפי שאתה רואה , באפליקציה ישנה בחירה של :
enable mock GPS provider
והשם של המכשיר (האנטנה) שאליו אנחנו מעוניינים להתחבר:
Holux M-1000C"הבקשה שלי:
אנחנו נוסעים בעוד שבוע וחצי בערך לצרפת לשלושה שבועות. מתלבטת איך לנווט. מעדיפה בשפה העברית. יש לנו סמסונג 3 וסמסונג 5. לא הבנתי לאיזו אפליקציה התכוונת
אשמח לקבל הסבר יותר מפורט

בתודה מראש
לילי אבידר
טל 0524835138
או לאימייל [email protected]
-
סיוט של GPSהבעיה קשורה למכשיר הטלפון שלך. בעיות ב GPS זו בעיה ידועה מאוד של הLG שלך.
-
מבקשת הרחבה והסבר למודעה במטיילשם האפליקציה הראשונה הוא GPS Test
והיא נועדה לתת לנו מידע\אינדקציה מה בדיוק המכשיר "רואה" ,כמה לוויינים נמצאים בשדה ה"ראייה" שלו (in view) וכמה מהם חזקים מספיק בכדי שלפי המידע הוא מקבל את המיקום שלו (in use).
האפליקציה השניה היא Bluetooth GPS
והיא נועדה "להורות" למכשיר להתעלם (enable mock GPS provider) מהנתונים שמעביר לו רכיב המיקום הפנימי שלו , ובמקום זאת לקבל את הנתונים (על ידי בלוטוט) מהאנטנה החיצונית,היעודית.