יוסמיטי או route 1?
-
היי חברים,
אנחנו יוצאים ב 14.9 בבוקר מוגאס.
ב 18.9 בבוקר יש לנו טיסה מסן פרנסיסקו.
השאלה - מה לעשות בכמה ימים האלו. האם לנסוע דרך יוסמיטי ולסיים ב 2 לילות בסן פרנסיסקו? או דרך route 1 אם זה אפשרי לביצוע בזמן קצר?
או שמא לותר על סן פרנסיסקו ולהגיע לשם רק בבוקר הטיסה, ולהאריך את אחד משני היעדים הללו?
תודה על העצות!

-
יוסמיטי או route 1?בנסיבות דומות אנחנו ויתרנו על כביש 1 וטיילנו ביוסמטי, כך שאני לא יכולה להשוות ביניהם אבל בהחלא ממליצה על הפארק...
ברמה העקרונית בספטמבר המפלים יחסית יבשים, שווה לבדוק באתר הפארק או בפייסבוק שלהם (ובכללי ברשת) מה המצב שם עכשיו. אנחנו היינו בספטמבר 2013, בדיוק אחרי השריפה הגדולה, ולדעתי בהחלט היה עדיין שווה.
לעניין האיזון בין יוסמטי לס"פ: אנחנו אהבנו מאוד את הפארק וגם את העיר. מצד שני, אין לכם בכלל הרבה זמן. אם אתם ממש רוצים טעימה משניהם אפשר לדחוס, ואז הייתי עושה מסלול בגדול:
14.9 נסיעה ליוסמטי, לינה בממות' לייקס
15.9 קימה מוקדמת, טיול במעבר טיוגה ובעמק, לינה בעמק
16.9 קימה מוקדמת, טיול קצר בעמק, תצפית מגליישר פויינט ונסיעה לס"פ, לינה בס"פ (אפשר לוותר על טיול נוסף בעמק, לנסוע לתצפית וישר לס"פ וכך תגיעו אחה"צ לעיר)
17.9 ס"פ
אנחנו הקדשנו ליוסמטי יומיים וחצי ולס"פ שלושה וחצי ימים (שלושה מלאים ולילה לפני ואחרי), ולא נמאס. השאלה היא מה חשוב לכם ומה לא רוצים לפספס.
-
יוסמיטי או route 1?ת׳אמת - לא זה ולא זה , סורי.
שתי האופציות שהעלית יבאו אותך ל- S.F עם הלשון בחוץ .....
עדיף לקחת טיסה מוגאס ולבלות ברוגע ב- ס.פ , מה גם שיומיים כמו שהקצית
ל- ס.פ זה מעט וחבל . גם לא כתבת כמה ימים תהיו ב - L.V .
את כביש 1 ויוסמיטי תשאירו לפעם הבאה ביותר ניחותא , ואז תוכלו לשלב להם
את הסקויה וקינגס קניון .
-
יוסמיטי או route 1?אני מסכימה שעדיף לוותר על שניהם ולהקדיש את הזמן לסן פרנסיסקו (במידה ולא הייתם כבר). אחרת זה יהיה מאוד דחוס.
אם רוצים טבע, אפשר לתת גיחה מסן פרנסיסקו למויר וודס, אבל יהיו לכם רק 3 ימים בסן פרנסיסקו אז הייתי מקדישה את כולם לעיר המדהימה הזאת.
דנה
-
יוסמיטי או route 1?תודה על התשובות חברים.
אנחנו נהיה 6 לילות בניו יורק וכ 4 לילות בוגאס.
לכן המחשבה היתה כן לתת גיוון בסוף עם קצת טבע.
במידה ובכל זאת אחליט שמספיק לי 2 לילות בס״פ - האם יומיים וחצי הם זמן טוב כדי לעשות את יוסמיטי, בהנחה שמגיעים מוגאס עם רכב (ראיתי שזה בערך כ 6 שעות נסיעה)?
-
יוסמיטי או route 1?לדעתי יומיים וחצי יספיקו ליוסמטי, אבל אצלכם זה בעצם יום וחצי (כי יום יש נהיגה מוגאס), וזה עדיין אפשרי לדעתי.
אמנם בגוגל רשום שזה 6 שעות, אבל תוסיף זמני עצירה לארוחות ורענון, נסיעה איטית בשל עבודות או עיכובים וזה בקלות מגיע ל-7-8 שעות. בהתאם לכך, אל תניח שיש לכם זמן ביום הזה להגיע ליוסמטי.
יותר מזה, הכניסה המזרחית ליוסמטי בעצם עוברת בכביש טיוגה, שזה אזור שבהחלט שווה להתעכב בו ולא כדאי להגיע בסוף היום כשכבר אין כח. לכן אני ממליצה לישון ב-14.9 בממות' לייקס וב-15 לנסוע על הבוקר לפארק.
יום וחצי זה זמן קצר, אבל בהחלט יתן טעימה שווה.
החסרון העיקרי הוא בצד של סן פרנסיסקו.
אולי שווה לשקול לקצר את וגאס לשלושה לילות ולתת עוד לילה לסן פרנסיסקו? או להוריד לילה מניו יורק?
-
יוסמיטי או route 1?למעשה זה אכן יהיה יומיים מלאים.
14.9 - יציאה מוגאס הגעה למאמות לייק
15.9 - יוסמיטי
16.9 - יוסמיטי והגעה בערב לסן פרנסיסקו
17.9 - ס״פ
18.9 - טיסה
לא טוב?
-
יוסמיטי או route 1?גם אני הייתי מוריד יום מלאס וגאס. הייתי הולך על התכנון שאורלי הציעה, מקדים הכל ביום ומוסיף את היום שהתפנה לסן פרנסיסקו.
-
יוסמיטי או route 1?ניקח את זה בחשבון. בעיקרון יש לנו תכניות בוגאס ל 13.9 אך נראה אם זה נזיל ונוכל להוריד יום.
בכל אופן כמות הזמן ביוסמיטי לא תשתנה. אשמח להמלצות איך לחלק את שלושת הימים ביוסמיטי, כשיש לקחת בחשבון שביום הראשון היציאה בבוקר היא מלאס וגאסה ובערב היום השלישי צריך להגיע לס״פ.
היום הראשון - נסיעה למאמות לייק? האם זה רק לצורך לינה או שיש גם מה לראות שם מבחינת נוף?
היום השני - כניסה לפארק ממזרח - באילו נקודות בתוך הפארק מומלץ לעצור? היכן מומלץ לישון?
היום השלישי - מה עוד כדאי לעשות בהמשך הפארק, כשיש לקחת בחשבון יציאה לקראת הערב מכיוון מערב לכיוון סן פרנסיסקו.
תודה רבה!
-
יוסמיטי או route 1?ממות' לייקס מקסימה ויש שם המון מה לראות ולעשות, אל תבנה על יותר מדי ביום של הנהיגה מוגאס כי זו דרך מתישה (אך יפה ברובה).
אנחנו ביום הראשון ביוסמיטי עברנו דרך טיוגה פאס -טולאמי מדו - לטאניה לייק - אולמסטד פוינט - חורשת הסקויות טולאמי
ביום השני - יוסמיטי וואלי וגליישר פוינט
(אם אתה רוצה לקרוא בדיוק מה עשינו תציץ בבלוג שלי)
כיוון שזמנכם יותר קצוב הייתי ביום הראשון מוותרת על טולאמי מדו ומנסה לשלב את גליישר פוינט. ומשאירה את היום השני לוואלי.
זאת רק הצעה אחת אפשרית והכי כדאי כשמגיעים להתייעץ עם הריינג'רים לגבי מה הכי כדאי כשתהיו שם.
חשוב לבדוק את זמני השקיעה ביוסמיטי בספטמבר ולקחת את זה בחשבון. כמובן שלזכור ביום השני שיש לכם עוד נהיגה של כ-4 שעות לסן פרנסיסקו.
דנה
-
יוסמיטי או route 1?היי
אנחנו חזרנו היום. היינו בכל מקום שציינת וכולם מדהימים וראויים לפרק זמן הולם יותר. אבל בכל זאת בנסיבות הקיימות הייתי הולכת על יוסמיטי.
זה מה שאנחנו עשינו בקטע הזה:
יום נסיעה מוגאס לממות לייקס. אם ניתן אז גם לטעום קצת מהאגמים.
למחרת יום מעבר טיוגה. אנחנו בטיוגה היינו במקום שלא מוזכר כמעט בפורום, עליתי עליו מחפירות מעמיקות וכמובן שאפרט בסיפור טיול שאכתוב (לאחר שאתאושש). מדובר במקום יפייפה, לא הומה אדם. היינו שם המון זמן והמקום הוכתר כאחד השווים ביותר בטיול. היה לנו מאוד קשה לעזוב את המקום המדהים הזה. מגיעים אליו מטיול ממש לא ארוך. אנסה להגיע לתמונות בקרוב ולשלוח אבל גם הם לא מצליחים להעביר את היופי המדהים של המקום. בנוסף האגם והתצפיות המפורסמות.
למחרת בבוקר עלינו לגליישר פויינט וגם עשינו מסלול והיה נפלא.
כל זה יום וחצי שמשאירים טעם נהדר.
אפשר לשלב גם את העמק כמובן.
לימור
-
יוסמיטי או route 1?תודה רבה!
שאלה אחרונה - היכן אתם ממליצים לישון בתוך הפארק?
-
יוסמיטי או route 1?לא התאפקתי. הנה 2 תמונות מהמקום הנפלא שציינתי ביוסמיטי. לפרטים מלאים תצטרכו להמתין לסיפור טיול שלנו. בקרוב. מקום מדהים ומומלץ בחום.
אנחנו לא ישנו בתוך הפארק. ישנו לילה אחד בממות' לייקס לפני הכניסה המזרחית לפארק ושני לילות באל פורטל
-
יוסמיטי או route 1?ברוכים השבים!
מחכים לסיפור שלך בקוצר רוח,
ג'ט לג קל,
דנה
-
יוסמיטי או route 1?תודה דנה
בקרוב...
-
יוסמיטי או route 1?תמונות נהדרות!
האם לינה באל פורטל היא בסיס טוב ליציאה לאזור העמק בבוקר שאחרי? כמה זמן נסיעה זה?
-
יוסמיטי או route 1?כמו שנאמר , עדיף לטוב לספ.
ושם יש גם טבע מסביב וגם עיר.
-
יוסמיטי או route 1?לדעתי כיוון שאין לכם הרבה זמן כדאי לישון בעמק עצמו (קורי ווילג' או אחרים). בקורי ווילג' הלינה היא באוהלים קבועים, עם שירותים משותפים לאזור במחנה. זה נחמד סה"כ, שווה את החיסכון בזמן לדעתי. יש גם לינה בבקתות מסודרות בתוך הפארק, אבל זה יחסית יקר.
תשנו בעמק לאחר הטיול במעבר טיוגה, ולמחרת תצאו על הבוקר לטיול בעמק עצמו, תצפית מגליישר פוינט ונסיעה לס"פ.
באופן אישי אני לא התרגשתי במיוחד מהסקויות (חורשת מריפוסה או טולמנס), ובזמן המועט שיש לכם הייתי מקדישה את השעות שמתפנות לטייל בס"פ.
-
יוסמיטי או route 1?שלום לכולם מאל-פורטל.
עוד לא הייתי בסן פרנסיסקו או בכביש מספר 1, אבל הנה העדכון שלי לגבי יוסמיטי:
אתמול נסענו מלי-ויניניג אל טיוגה פס, הדרך מדהימה. בדרך יש הרבה מקומות לעצור עם אגמים קטנים ועם מיים זורמים (קרים). כל הזמן ידעתי שביוסמטי יהיה חם ועמוס, אבל בחלק של טיוגה פס וטולומי פשוט גן-עדן.
לא היה חם בכלל והיו מקומות שהיה אפילו קר.
עצרנו במרכז המבקרים (לא זה שבעמק, זה שבחלק של טלומי) ובהמלצת הריינג'רים עשינו מסלול קצר שהיה מדהים!
בעיני אחד הימים היפים בטיול. המסלול כולו היה יכול לקחת שעה אבל לקח לנו יותר כי הוא פשוט היה כל כך יפה ועצרנו בדרך לשכשך רגליים בנחלים כל הזמן.
לפי התמונות של לימור בהודעה 13, שרק עכשיו ראיתי, היינו באותו מקום, אבל אני לא ידעתי עליו מראש.
בהתחלה חשבתי שבאותו יום נספיק להגיע לגליישר פוינט ו/או למסלול הסוקויות של טלומי גרוב ו/או לראות קצת את העמק, אבל לא הספקנו כלום מזה. מאד נהנו בחלק העליון של יוסמיטי וגם לא מיהרנו יותר מדי כי ידענו שיש לנו עוד שני לילות באל-פורטל.
היום נכנסנו לעמק - חם ועמוס, התחלנו להתכונן למסלול רגלי למפל כלשהו אבל בסוף ויתרנו ויצאנו ממרכז המבקרים החוצה. מאד נהננו בתצפיות שבעמק מסביב.
תצפית הטנל (המנהרה) - לא לותר.
כאן מגיע החלק שלא ממש הייתי מוכנה אליו, עלינו לתצפית גליישר והסיבוב כולו לקח יותר משלוש שעות. לא חשבתי שזה כל כך ארוך. היה יפה, במיוחד תצפית אחת קצת לפני תצפית גליישר שכרגע אני לא זוכרת את שמה אבל אי אפשר לפספס אותה.
אז למי שכמוני לא ממש דקדק בפרטים - שימו לב שהעלייה לתצפית גליישר מאד ארוכה.
קינחנו את היום ברחצה בנחל, וגם בבריכה במלון.
את הסוקויות נלך לראות רק מחר בדרכנו לסן-חוזה.
-
יוסמיטי או route 1?בוקר טוב
אכן המקום הזה ביוסמיטי מדהים. שמחה מאוד שהגעתם אליו. גם אצלינו הוא היה אחד היפים בטיול. אין ספק שזה והגליישר פויינט הם בין המקומות היפים שיש.
גם אנחנו הגענו לעמק עמוס לעייפה ועשינו אחורה פנה. לא רצינו להרוס את הטעם הטוב שיוסמיטי השאיר לנו עד אז.
המשך טיול מהנה. עוד לא הספקתי להתאושש מהג'ט לג של החזור וכבר מקנאה בכם...
לימור