Mae Hong Son Loop
-
היי
אנחנו מגיעים לצפון באמצע ספטמבר ומעוניינים לעשות את Mae Hong Son Loop.
המסלול בגדול הוא: Chang Mai, Doi Inthanon, Mae Sariang, Mae Hong Song, Pai, Chang Mai
אנחנו חושבים לעשות את המסלול בנחת, כולל עצירות רבות, טרקים יומיים, לנסוע ל Ban Rak Thai וכדומה. משהו כמו 12 - 14 יום נטו.
כמה שאלות למי שמכיר את האזור:
- מזג אויר - האם אמצע ספטמבר זה זמן טוב למסלול הזה? האם יכול להיות שכבישים יהיו מוצפים/סגורים/מסוכנים? האם סוער/קר/מסוכן ברמה שאין מה לצאת לטבע?
- מלונות - האם צריך להזמין כבר עכשיו? להזמין יום יומיים לפני או להזמין רק אחרי שרואים את המקום?
- Mae Sariang - האם שווה להיות ב Mae Sariang או שעדיף מ Doi Inthanon להמשיך ישר ל Khun Yuam?
- רכב - האם רכב רגיל יספיק או שממש ממש כדאי רכב גבוה? אולי אפילו חובה גיפ?
- מפה - האם ניתן להשיג ב Chang Mai (ואיפה) להשיג מפה טובה של האזור?
אשמח לקבל טיפים למסלול.
תודה מראש,
מוש
-
Mae Hong Son Loopלגבי מפה, מצאתי את זה:
http://www.gt-rider.com/maps-of-thailand-laos-maps/the-mae-h ong-son-loop-guide-map
-
Mae Hong Son Loopבחירה מצויינת של המסלול הגדול של מה הונג סון. עשיתי אותו כמה פעמים בוריאציות שונות.
עונה - רטוב מאד, יש סיכוי שחלק מהדרכים המשניות תהיינה סגורות כמו הדרך ממה סריאנג לסאם לאפ שעל גדות הסלאווין. דווקא קטע זה, מבחינתי, הוא אחד היפים.
כדאי מאד לשכור רכב גבוה. יתן לך יותר אפשרויות להכנס לכפרים חבויים בדרכי עפר. טנדר או משהו כמו טויוטה CRV. טנדרים יש עם קבינה וחצי או דבל קבינה, בד"כ בדבל הארגז יהיה מכוסה. הדבל קבינה גם יבוא כנראה 4X4.
מלונות בתקופה הנתונה - לא צריכה להיות בעיה.
מה סריאנג מקום יותר תיירותי מאשר קון יואם. בקון יואם בקושי גסט האוס אחד ואילו במה סריאנג הרבה יותר, כולל יותר אופציות למסעדות.
מפות אפשר להשיג בצאנג מאי. איכות המפות לא משהו אבל חשוב שיהיה (חפש מפת "מה הונג סונג לופ"). אפשר להשתמש בנווטן בסמרטפון (גוגל מפס).
לא יודע אם קראת את הבלוג שלי עם תאור המסלול
וגם את הבלוג הזה
ויש עוד טיפים ובלוגים כמו זה
-
Mae Hong Son Loopאכן אחד המסלולים היפים ביותר בצפון תאילנד. אהוב עלי ביותר וחוזר לשם שוב ושוב.
קח בחשבון שהדרך שבין Doi Inthanon ל-Kun Yuam היא ארוכה וקשה יותר מהדרך ישירות ל-Mae Sariang
-
Mae Hong Son Loopתודה לשניכם.
את המסלול בחרתי בעקבות הקישורים שהבאת ...
-
Mae Hong Son Loop...בנוסף לקודמיי..
...הדרך ארוכה ומפותלת ודורשת רמה גבוהה של מחוייבות ותיכנון..
...הכוונה לפיתולים החדים והמאתגרים גם נהגים מנוסים...
...לעיתים צריך להתפשר בין הצורך לשים לב לפיתולים החדים..לבין הנוף המרהיב
...הנשקף מהחלון...
...נסיעה טובה...


-
Mae Hong Son Loopתודה. אני בהחלט מנסה להבין כמה שיותר כדי למנוע הפתעות.
מה שעדיין לא ברור לי זה עניין המזג אויר והרכב.
האם רכב רגיל יספיק או לא. יש הבדל במחיר בין SUV לרכב רגיל.
ובנוגע למזג אויר, האם זה זמן טוב מבחינת מזג אויר? האם יש סגירות כבישים וכדומה? האם יהיה נוח לצאת לטרקים בטבע?
-
Mae Hong Son Loopחזרנו השבוע והקדשנו לסיבוב הזה 9 ימים. מצ'יאנג מאי לפאי, באן ראק תאי, מה הונג סון, מה סריאנג, צ'ום טונג וחזרה לצ'יאנג מאי.
כמה נקודות לקחת בחשבון:
1. רכב - אנחנו זוג והשכרנו רכב גבוה 7 מקומות. הדבר הוכיח את עצמו מס' פעמים כיוון שנכנסנו (ללא כוונה מראש) למקומות שרכב פרטי לא היה עובר.
2. אם הוויז אומר שעתיים, לנו לקח 5 שעות.
הנופים מדהימים ואין סוף לכמה אפשר לצלם ולהנות מהם. עשינו הפסקות במקומות שאתה לא יכול להתנתק מהם.
3. גשם הינו חלק מהטיול בתקופה הזו. נשארנו יום שלם במאסריאנג בחדר ועדיין נהנו. ממול היה נהר, נהנו ממופע של ציפורים ובופאלו וזה היה גם יום מנוחה. כבישים מרכזיים לא נסגרו.
4. אנחנו חוץ מצ'יאנג מאי ופאי לא סגרנו מלונות. הכנו רשימת מלונות לכל מקום וזרמנו. לא היתה לנו בעיה בשום מקום.
בחלק מהמקומות, כשהיינו בטוחים, נכנסנו לבוקינג ובצענו הזמנה בדרך, לפני שהגענו.
5. אחרי מה סריאנג, עצרנו גם ללילה בצ'ום טונג, משם המשכנו בבוקר לדוי אינטונאן.
6. למרות שחששנו, הכבישים המרכזיים במצב מצויין.
7. קנינו מפה של תאילנד בארץ, יחד איתה, עם גוגל ארט וגוגל מפס, הכנו מסלול. אשתי עם המון סבלנות, עברה על כל המסלול בגוגל ארט, ראתה תמונות והכינה רשימת מקומות, אתרים, נקודות תצפית ועוד לעצירה.
מפאי, עלינו לבאן ראק תאי. לא יודע ספט', אבל בתחילת אוגוסט, עיר רפאים. יש שם מקום אחד לישון. lee wine ruk thai resost. כל קשר בינו לבין ריזורט מקרי בהחלט. הכל נסגר בשש בערב וארוחת ערב אכלנו במסעדה שלהם, אחרי שהסכימו להמתין לנו עד 18:30.
שם היה קר. החשמל בא והולך, תקלה באטמור מנעה מאיתנו מקלחת חמה, בבוקר מקבלים מרק אורז סיני עם בשר וכל מה שרצינו היה להגיע למה הונג סון למקלחת חמה.
אבל הנופים... שווים הכל.
לא ארחיב ביותר מדי פרטים, השתמשנו בוויז, גוגל ו- maps.me
לכל אחד הבעיות שלו אבל הסתדרנו. הבעיה המרכזית לפעמים היא להגיע למסעדה או למלון, אבל לא ישנו ברחוב ולא נשארנו רעבים.
תכננו במקור לרדת עד מה סוט, אבל תכנון לחוד וביצוע לחוד ומי שאשם זה הנופים והאנשים בדרך...
המלצה עיקרית, תזרמו. אנחנו "נתקענו" במקומות וסתם כפרים שאפילו לא תכננו. זה חלק בלתי נפרד מהכיף.
נתון כללי, הסיבוב היה כמעט 1100 ק"מ.
הרכב פייג'רו ספורט 7 מקומות, תודלק בסולר, בערך 2500 באט עלות התדלוקים.
את הרכב קבלנו במלון והחזרנו בשדה התעופה.
הושכר דרך http://www.thairentacar.com/index.php
תהנוווו.
-
Mae Hong Son Loop לארז -
Mae Hong Son Loopתודה ארז על המידע המפורט.
-
Mae Hong Son LoopBaan Rak Thai הוא כפר קטן ליד אגם, עוד נקודה בדרך, אין שום סיבה ללון בה.
ניתן לעשות גיחה לשם כיום טיול עם עצירות בדרך כשנקודת המוצא היא מה הונג סון.
ניתן לשלב כטיול כוכב מספר מפלים מקסימים, גשרי במבוק, מסעדות אותנטיות ואגמים מרהיבים.
בנוסף ניתן לשלב שייט מעגלי בנהר, לבקר בשבטי ההרים לאורך הגבול ולהנות מן האותנטיות רבת הקסם של המקום.
-
Mae Hong Son Loop -
Mae Hong Son Loopהדרך הראשית טובה ומסודרת אך על מנת להגיע למקומות האותנטיים יש לעיתים לחצות נחלים ונהרות.
-
Mae Hong Son Loopאפשר גם לבקר בשמורות הטבע שעל הדרך ובפרויקט המלוכה הגדול לחיזוק ועידוד החקלאות המקומית.
-
Mae Hong Son Loopב-Mae Hong Son אסור לותר על עליה לתצפית על ראש ההר בעת השקיעה.
ולא נשכח גם על הדרך את מפל Mae Surin
-
Mae Hong Son Loopאנחנו חזרנו בשבוע שעבר מחודש בתאילנד. בצ'אנג מאי שכרנו מיני ואן ויצאנו לחמישה ימים כאשר עלינו לפאי, היינו שם שני לילות ומשם המשכנו למאה הונג סון לעוד שני לילות וחזרנו לצאנג מאי.
כל הסיבוב הזה לא קל למי שרגישים. הדרך לפאי כוללת 735 פיתולים ובסך הכל, יותר מ 1800 פיתולים בדרכים חלקות ורטובות.
ירד גשם כל יום בעוצמות משתנות. טיילנו למרות הכל.
הנוף מדהים, במיוחד בנקודות עצירה בראשי ההרים.
אפילו הגשם לא הפריע. ישנם כפרים ומקדשים לאורך כל המסלול. בהזדמנות אעלה תמונות והמלצות במדור 1001 טיפים.
למי שמחפש לעשות טרקים ומסלולים, זו לא העונה, אלא אם כן מתאים לכם הגשם.
-
Mae Hong Son Loopאני נוהג לבלות באזור בכל עונות השנה.
בחודשים אפריל-יוני - שדות האורז יבשים. בחודשים יולי-אוגוסט גשום
העונה הטובה ביותר לטיול באזור מה הונג סון מתחילה באוקטובר-נובמבר
מזג האויר הוא הפכפך. התמונות הללו צולמו לפני מספר שבועות,
בתקופה זו שותלים מחדש את שדות האורז ההופכים חיש מהר למרבדים ירוקים מאד
-
Mae Hong Son Loopתודה על העדכון טלי.
אני מקווה שספטמבר זה יותר כמו אוקטובר מאשר אוגוסט
. כי בהחלט בא לנו לצאת מהרכב ולזוז בטבע.נקווה לטוב.
-
Mae Hong Son Loop לארז -
אין לי מידע רב להוסיף על זה המועיל שכבר נרשםרק אציין שזה שרשור נהדר, מהנה ומגרה!
