בחזרה

הטיול שלנו לארה"ב - מתחילים !!!

• היי לכולם ,

עבר שבוע מאז שנחתנו מהטיול וזה הזמן לספר את הסיפור שלנו ....

הוא לא יהיה ארוך ומפורט כמו של לימור או של ליאור בפורום השכן , שכן הפעם בשל קוצר הזמן וביקור משפחתי מתוכנן לא עשינו את המסלול ה"קלאסי" והמלא של החוף המערבי , אלא מסלול מעגלי מקוצר שכלל את לוס אנגלס , סן דיייגו , לאס וגאס (+ גיחה ליוטה)  אבל אני מאמינה שמכל סיפור טיול אפשר לקחת משהו ואני מקווה ששלי יוכל גם כן לתרום משהו לנוסעים אחריי וכך אצליח להחזיר במעט לפורום הנפלא הזה שקיבלתי ממנו כ"כ הרבה בעת התכנון ובשלב השאלות .

אז ראשית אומר תודה לאנשים המדהימים כאן שעזרו בכל עת . יש פה רבים כאלו שענו לי שוב ושוב מנסיונם ואני מקווה לא לפספס אף אחד ... אזכיר במיוחד את ראובן,טניה,אנשיםטובים,ענת,עמיחי, עופר,מיי איסט,חיים,אורית וגם מוני כמובן . אני בטוחה שיש מצב שפספסתי מישהו אז סליחה מראש ובאמת תודה ! לא היתה שאלה אחת ששאלתי ונותרה ללא מענה.

תודה גם לדנה שעצותיה עזרו לי תוך כדי תנועה , לליאור ודורבן שסיפור הטיול שלהם ליווה אותי כבר בהיותי בארה"ב  ותוך כדי טיול (וגם היה חומר קריאה משובח בשעות הג'ט לג בלילות הראשונים שם ....) וללימור שנהניתי לתכנן איתה במקביל (שוב..).

אז כאמור,  חזרנו בשישי שעבר ... ונחתנו ישר אל התקלה בביקורת הגבולות של נתב"ג...

מערכת המחשבים קרסה ולא ניתן היה לעבור ביקורת דרכונים ולהיכנס בשערי הארץ המובטחת.  וכל זה כקינוח לטיסה ישירה מלוס אנג'לס של כ-15 שעות....

כבר בדקות הראשונות אנחנו שואלים את עצמנו למה חזרנו ? ורוצים לעשות אחורה פנה .... וככל שהזמן מתארך ואין שום התקדמות , התור מאחורינו גדל והופך למשהו מפלצתי , הלחץ גובר ואנשים מתחילים לדחוף ולהצטופף... חם ואין אוויר ... הילדים (נמוכים) בקושי נושמים ומזמן אבדה להם הסבלנות ... ובמחשבות שלי אני מתחילה להבין איך קרה פעם בארץ שלנו אסון כמו אסון פסטיבל ערד.

מוזר שבמקום כמו נתב"ג אף אחד לא לוקח אחריות ... אין שום ניסיון  לארגן את הבלגן או סתם לספק מים למבוגרים יותר בתור שנאלצים לעמוד זמן רב ...

ההרגשה היא של חוסר אונים ואף אחד אינו מעדכן אותנו מתי המצב צפוי להסתיים וזה מתארך ומתארך ....

במערכת הכריזה ממשיך להתנגן קולו של גיל חובב "כאן גיל חובב" ... ואף אחד לא חושב לעשות בה שימוש מושכל אחר עקב המצב הלא רגיל שנוצר...

לאחר יותר משעה (!) של המתנה ניגשת עובדת כלשהי , עוברת בין האנשים ואומרת לנו שמי שמחזיק דרכון ישראלי יכול לצאת מבלי רישום כניסה ... אבל באותה נשימה מסבירה שאז יאלץ ללכת למשרד הפנים אחר כך כדי להחתים כניסה לארץ... ולכן לא כדאי לעשות זאת.

עוד חצי שעה עוברת.... ואז נכנס עוד עובד ומתחיל לצעוק , הפעם לכולם , שכל מי שמחזיק בדרכון ישראלי יכול פשוט לצאת ....המהומה והכאוס ברגע הזה פשוט לא יאומנו , כשכולם נדחפים כדי לצאת משם ואל עבר אזור המזוודות . גם אנחנו מחליטים לצאת ולראות מה יקרה . קודם כל - לפחות יפחת הלחץ וננשום רגע קצת אוויר ....

שניה לפני היציאה שואלים שוב כדי להבין מה ההשלכות ומגלים  שאכן , כמו שהסבירה לנו בתחילה העובדת , אם נצא - נצטרך להגיע אח"כ למשרד הפנים ...

יש לציין שהקהל הרב שכבר יצא אינו מודע לכך ... ועלול להיתקל בבעיה ביציאה הבאה מהארץ...

מכיוון שאנחנו אוהבים לצאת מהארץ ... ולא אוהבים בעיות ... מחליטים לא לצאת אלא לחזור אחורה להחתמת כניסה כאן בשדה. . ממילא הלך השנ"צ של שישי בצהריים וכבר חיכינו עד עכשיו ... אין מצב שעוד נלך עכשיו למשרד הפנים ...

אז עושים אחורה פנה .  הפעם אין כמעט תור (כולם ברחו כבר...) והפקיד מחתים לנו כניסה . 

זהו, הגענו .

אחרי ההקדמה הארוכה הזאת ... אני שמחה לציין שזו היתה התקלה היחידה בכל הטיול הנפלא שלנו !

אז בואו ותצטרפו : יוצאים לדרך !

IMG_1060.JPG

• הטיול שלנו לארה"ב - מתחילים !!!

רביעי בערב 29.7.15 ... התרגשות גדולה בבית ...

הילדים (ואנחנו) כבר טסנו לא מעט פעמים (האמת שהוצאנו להם דרכונים וויזות כבר בעת הלידה ...) ובכל זאת הפעם יש התרגשות יתר באוויר !

אנחנו מגיעים לשדה והילדים פשוט לא יודעים איך לכבוש את הרגשות שמציפים אותם ומתחילים בריצה הלוך ושוב על המסלולים הנעים בנתב"ג ...

אנחנו בניסיון להרגיע את ההתרגשות לוקחים אותם למשחקייה ושם הם מוציאים קצת מרץ בדרכים יותר מקובלות ...

החשש שלנו הוא בעיקר לגבי איך יהיה עם הקטנה שפיתחה לאחרונה פחד מהמראות ... בטיסה האחרונה כמעט ירדנו איתה מהמטוס טרם ההמראה ... היא פשוט חוותה התקף חרדה ...  אבל מאז עשינו לה "טיפול" וממצב של "לא רוצה לטוס . אני מפחדת . תשאירו אותי אצל סבתא בישראל" היא עברה למצב של "אני מתה כבר לטוס ! ולראות את גילי ! " (בת הדודה בארה"ב ) . ובכל זאת , אין לנו מושג מה יהיה ברגע האמת ....

העלייה למטוס מתאחרת והשעה כבר אחרי 1 וחצי בלילה ... אחרי כל ההתרגשות והוצאת המרץ בשדה , היא נרדמת ולמטוס בעלי כבר נושא אותה על הידיים ... היא ישנה חזק ואנחנו ושאר יושבי המטוס עוברים את ההמראה ללא צרחות ...

הטיסה (אל על ישיר ללוס אנגלס) עוברת בנעימים. רוב הזמן ישנו ובשאר הזמן - נו, העברנו את הזמן ...

הפעם , בגלל הטיסה המאוד ארוכה החלטנו מראש לרכוש מושב מועדף אחד בתשלום . המשמעות היא יותר מקום לרגליים והחלטנו שנתחלף בינינו במהלך הטיסה . המשמעות היא גם פיצול המשפחה ... כך שאחד מאיתנו יושב עם 2 הילדים בשלישייה והשני יושב כמה שורות קדימה משם בנפרד לגמרי במושב המועדף.

ההחלטה הזו התבררה כגאונית !  גם נוח יותר במושב המועדף ויש יותר מרווח וגם הריחוק מהילדים נתן לנו , המבוגרים , כל אחד בתורו , את ההזדמנות לישון ללא הפרעה.

מציעה לכם לשקול ולנסות פיצול כזה גם בלי קשר למושב המועדף או לא ...

אנחנו נוחתים בלוס אנגלס לפני הזמן המתוכנן (אל על הדביקו את העיכוב בהמראה)

ועוברים במהירות את שלב ההגירה . אנחנו הטיסה היחידה שנוחתת בשעה הזו ואין כמעט תור . שלא כמו בניו יורק , גם לא ראיתי כלבים ולא ביקשו מאיתנו להניח תיקי גב על הרצפה והנה אנחנו מחוץ לטרמינל.

את הרכב שכרנו מסיקסט . האיסוף הוא מהלובי של מלון רנסנס ולכן אנחנו פונים לנקודת האיסוף של השאטלים של המלונות (לכו ימינה ביציאה) להבדיל מנקודת האיסוף של השאטלים של חברות ההשכרה האחרות שנמצאת מיד מולכם ביציאה .

מגיעים לסיקסט מוקדם מהצפוי ... שעת ההשכרה תוכננה ל  9 בבוקר וב-8 וחמישה אנחנו כבר באוטו שלנו , GMC YUKON אדומה , חדשה ונוצצת .

לציין שאנחנו שוכרים מסיקסט כל שנה והפעם כשביקשנו הצעת מחיר למיני ואן , הציעו לנו באותו המחיר כמעט את הקטגוריה הגבוהה יותר בצירוף טנק דלק חינם ו-3 נהגים נוספים . זה התאים לנו כי ידענו שגם בת הדודה תצטרף בהמשך ואולי תנהג , והחלטנו ללכת על זה ולשדרג .

מה רבה ההתלהבות של הילדים כשהם מגלים שברכב שלנו יש שלל פינוקים - מחלון נפתח בגג ועד מסך טלויזיה (הצטיידנו בסרטים בהמשך וזה עזר בנסיעות הארוכות ) , מזגן אישי מובנה במושב ... וכפתורים חשמליים שונים...

הבן מבקש לעצור הכל ולשחק באוטו קצת ... סוג של אטרקציה ... אבל אנחנו כבר בדרך לסן דייגו !

IMG_20150730_083343.jpg

אין פקקים ואנחנו מגיעים לפאתי סן דייגו כמתוכנן.

היו הרבה שהציעו לא לנהוג מיד לאחר הנחיתה אלא להישאר להתאוששות בלוס אנג'לס ללילה אחד . בעיקרון זו עצה טובה ונכונה , אבל אנחנו כבר מנוסים (לא פעם ראשונה) ויודעים למה אנחנו מסוגלים ולמה לא ויודעים שנעמוד בנהיגה הזו .גם אין לנו רצון להתעכב בלוס אנגלס שאנחנו לא ממש אוהבים ונשוב אליה רק בסיום הטיול למטרת הביקור בדיסני.

זו ההזדמנות לומר תודה לטניה שהציעה להתחיל את הביקור בסן דייגו עם עצירה בלה הויה כחלק מכיוון הנסיעה .

אנחנו מגיעים ללה הויה ואיזה כיף פה ! לא רע בכלל להתחיל את הטיול ככה אל מול הים והשחפים  !

עוד בוקר וקצת מעונן היום , אבל חמים וכיפי ואנחנו מאתרים מקום חניה (כמו שהסברתם לי מבעוד מועד) ומתחילים לטייל ברגל בטיילת עד לבריכת הילדים כדי לראות את סלע כלבי הים (קצת קשה לראות בתמונה אבל הכתם השחור הזה זה כלבי הים על הסלע , ויש גם סלעים שעליהם ציפורים  )

קצת תמונות מלה הויה :

IMG_20150730_112722.jpgIMG_20150730_115756.jpgIMG_20150730_112505.jpgIMG_20150730_115821.jpgIMG_20150730_112322.jpg

הזמן עובר בנעימים. יורדים גם לחוף אבל לא לשחייה אלא רק משכשכים רגליים ,  ואח"כ ממשיכים לאזור המרכז של לה הויה , שם יש מסעדות וחנויות נחמדות .

עם הרכב מצאנו אח"כ גם את חנות הצדפים שהוזכרה פה בפורום באחד הדיווחים שקראתי וסימנתי לי לבדוק אותה ,  אבל אנחנו באופן אישי לא מוצאים אותה כאטרקטיבית ויוצאים ללא שום רכישה .

בכל מקרה , החנות נמצאת מעל מערה . ואם תירכשו בחנות בסכום מסויים , זה כולל כניסה חינם למערה .

כבר שעת צהריים ומישהו הזכיר שבראש הנקרה יותר יפה ... אז אנחנו מוותרים  על המערה/נקרות  ונוסעים משם לארוחת צהריים ולכיוון המלון לעשות צ'ק אין .

הנסיעה יפה בלה הויה . שכונות מגניבות עם בתים ועצים הנטועים בראשם של הרים וגבעות נישאות  - מיוחד .

המלון שלנו לשלושת הלילות הבאים הוא HAMPTON INN MISSION VALLEY

הוא מלון חדש שנפתח לאחרונה וכולל ארוחת בוקר (מהיותר טובות שהיו במלונות בטיול הזה, כולל מכשירים להכנת וופל בלגי טרי על המקום באופן עצמי  )

לקחנו חדר עם 2 מיטות זוגיות והיה לנו שם נוח וכיף מאוד .

גם היה כיף במיוחד כאשר זמן קצר לפני הנסיעה גיליתי שהמחיר שלו ירד פתאום והצלחתי להוזיל עלויות (היתה לי הזמנה עם ביטול חינם בבוקינג , מה שאיפשר ביטול והזמנה מחדש בתעריף נמוך בכ-120 דולר מהתעריף המקורי שהוזמן ) .

2 חסרונות : האחד, תשלום של 16 דולר ליום לחניה .

השני , האזור הזה של "הוטל סירקל" שם נמצא המלון הוא די מבודד . אין שם יותר מדי מה לעשות בערב מסביב . אז אם זה חשוב לכם, קחו מלון בדאון טאון ולא שם.

לנו זה התאים מאוד כי ידענו שלא נצא בערב והמיקום הזה מצויין מבחינת נגישות  ויציאה לכביש המהיר והגעה לכל מקום בסן דייגו במהירות .

בהגעה למלון הילדים מגלים את הבריכה וזה שם קץ לתוכניות שלי להמשיך לסי פורט ווילאג'....

אני זורמת איתם... בכל זאת עבר עלינו יום ארוך... ויורדים לבריכה שמתגלה כקפואה (אחר הצהריים נעשה פתאום קריר בקליפורניה ! והחום של הצהריים מפנה את עצמו במהירה ! ) אז עוברים לג'אקוזי המחומם במקום.

לילה טוב... מחר קמים מוקדם לביקור בלגולנד !

• איזה כייף לגלות טיול שעושה חשק...

תודה על התיאורים הקולחים

וברוכים השבים!

יעל

• איזה כייף לגלות טיול שעושה חשק...

בוקר טוב עדי יקירתי

ברוכה הבאה כבר איחלתי ונאחל שוב. איזה כיף להתעורר בבוקר ולגלות שהתחלת לכתוב.no 

אנחנו חזרנו יומיים לפנייך וכשמעתי על התקלה בנתב"ג, אמרתי שאיזה טוב שזה לא תפס אותנו ושאנחנו כבר כאן. ולא עשיתי אחד ועוד אחד לגלות שבעצם את היית שם cheeky. בהחלט לא נחמד. ועוד יותר אחרי כזו טיסה ארוכה ומתישה. עשיתם בחכמה רבה שהקפדתם להישאר ולהשלים שם את תהליך החזרה.

ואיזה יופי שהצליח לכם עם הטיסה והבת. אני מתאר לעצמי את החששות של לפני לאור מה שסיפרת.

אבל כל זה בדברים שלפני ואחרי. הבנתי שבטיול עצמו עשיתם חיים משוגעים ואני סקרנית לקרוא. אז תמשיכי ואני איתך. ההתחלה מול השחפים והים כבר עושה לי טוב.

לימור

שמח לשמוע שנהנתם. התמונה שצרפת בהתחלה היא מהדרך בין ברייס לזאיון לא? תודה על הסיכום. עופר

בוקר טוב יעל, עופר ולימור- שמחה שהצטרפתם !

לימור- לא הייתי בטוחה אם לספר על חרדת הטיסה של הבת או לא ... אחרי הכל , זה לגמרי אישי ולא שייך לסיפור ... אבל כמו שאמרתי , זה הסיפור שלנו וזה חלק ממנו ,  ואם אתרום למישהו אפילו משהו אחד בלבד , אז פרסום הסיפור היה שווה בהחלט . אני מאמינה שיש עוד כאלו שפוחדים מטיסות או יש להם קושי כלשהו סביב זה ורוצה לומר שאפשר להתגבר על זה.

בטיסה הקודמת שבה הבת שלי צרחה בהיסטריה , מצאתי את עצמי מתנצלת מהנוסעת שישבה במושב לפניה (בטוח הלכו לה האוזניים ...) והיא בתגובה אמרה לי שגם היא פוחדת מטיסות ואם לא היה לה לא נעים , היא היתה צורחת בדיוק כמוה...

מבחינתנו לא היה מצב שאנחנו מפסיקים לטוס , וגם לא הרגשנו שזה יהיה נכון מבחינה חינוכית לתת לה להבין שיש ממה לפחד , ולכן הוחלט שנעשה הכל כדי לעזור לה להתגבר ולהתמודד עם זה .

שנה שלמה השקענו בכך עבודה ונעזרנו גם בספר ילדים מצויין ששמו "ליסה טסה באוירון" (ספר עתיק שהיה לי קשה להשיג אבל הצלחתי בהזמנה מיוחדת דרך צומת ספרים לבסוף) ועוסק בילדה שטסה לאמריקה לפגוש קרוב משפחה (מאוד התאים אצלנו...)  . היום (אחרי שהתמודדנו עם ההמראה בטיסת החזרה , שבה היא היתה ערה ) היא כבר אומרת שהיא מוכנה לקפוץ על הטיסה הבאה !

עופר- אני מניחה שאתה מתכוון למנהרה בין ברייס לציון . אז לא... זה דומה אבל מקום אחר ... 

התמונה בפתיחה צולמה ביום שבו נסענו מלאס וגאס לברייס , קצת לפני ההגעה לברייס עצמו . יש שם לפני הברייס גם קניון אדום (שלצערי מפאת קוצר הזמן לא בדקנו הפעם אבל נראה עוד מקום מדהים לטיול ) והשער הזה היה בין הקניון האדום לברייס קניון .

אני מצרפת כאן למטה תמונה מהדרך בין ברייס לציון .

אבל בינתיים אנחנו עוד בסן דייגו. אז שנמשיך ?

IMG_20150806_122932.jpg

תיקון קטן לגבי הספר : ליסה גיבורת הספר היא כלבה. לא ילדה...

ההשלכה לילד שקורא את הסיפור היא כמובן ברורה ...

ואני נאלצת לתקן בהודעה נפרדת כי העריכה פה היא מאוד מוגבלת. איזה מעצבן.

לא מבינה למה למטייל מגבילים את כמות הפעמים ומשך זמן העריכה האפשרי של ההודעות...

עדי יקרה

טוב שסיפרת על הבת והטיסה. זה חלק ממה שעברתם וחלק מסיפור שלכם. 

העברתם שנה שלמה כהכנה לחלק זה ומאוד לגיטימי שאת משתפת. ואם גם בדרך עזרת לעוד משפחה עם ילדה שמפחדת מטיסה אז על כמה וכמה.

בדיוק מקודם בהמשך הסיפור שלי התלוננתי על עניין העריכה. בהחלט נקודה דרושת שיפור. 

תמשיכי תמשיכי

לימור

ממשיכים :

אמצע הלילה בסן דייגו ואני מתעוררת  ... תמיד יש לי ג'טלג גם בהגעה לארה"ב ,

אבל כנראה שאני היחידה כי מסביבי כולם ישנים מצויין  ...

ברגעים האלו אני מצטערת שלא נסענו ישירות עד וגאס ... ג'טלג בוגאס הוא נחמד בהרבה כי העיר אף פעם לא ישנה ויכולתי לרדת למטה ולהנות מזה (פעם אפילו מצאתי את עצמי בוולמרט בארבע בבוקר ...) אבל עכשיו אני בהוטל סירקל בסן דייגו ואין מה לחפש למטה עם עצמי ... אז אני מודה לאלוהי הויי פיי בחינם בחדר המלון וצוללת אל סיפור הטיול הצבעוני של ליאור (ללא הפסקול המוזיקלי הנפלא , כדי לא להעיר אף אחד...) ומתחילה להשתכנע שהפעם כנראה באמת נקריב יומיים מוגאס ונצא לברייס ולציון ...

שעתיים-שלוש לאחר מכן כולם כבר מתעוררים ולאחר ארוחת בוקר אני חושבת לעצמי שנורא רציתי לנסוע על גשר קורנדו ואין לי מספיק זמן לכל התוכניות שלי בסן דייגו ... אז אני מחליטה להציע לקפוץ לשם עכשיו על הבוקר מוקדם לפני הפתיחה ללגולנד.

בודקים בוייז ורואים שזה ממש קצר לשם ... המלון באמת ממוקם מעולה ומאפשר גישה מהירה לכל מקום . אז אנחנו יוצאים בדרכנו לקורנדו.

איזה יופי !!! החוויה של הנסיעה על הגשר והמראות ממנו הם משהו משהו !

נורא קשה לצלם תוך כדי נסיעה אבל באמת שניסיתי ... זה היה מדהים ! רואים את כל הנמל עם הספינות הענקיות (גם מידווי שם ? ) ואת מגדלי הדאון טאון של סן דייגו והכל טובל בכחול הזה של הים .

שאלה לפעם הבאה : יש מקום שאפשר לעצור כדי לצלם את כל המראות האלו ? אין אפשרות לאורך הגשר...

מגיעים לקורנדו והשעה היא שעת בוקר מוקדמת . החוף ריק יחסית ועוד קצת קריר אבל כבר יש רצים ורוכבים לאורך הטיילת ואנחנו נהנים מהבוקר שלנו מול הים ומהשקט הנפלא. אנחנו לא נהיה בכביש 1 בטיול הזה ולא תהיה לנו הזדמנות להנות מחופי קליפורניה הפעם מלבד כאן , אז אנחנו משתדלים להנות כאן מהחוף הלבן הזה (אבל לא, זה ממש לא תחליף לכביש 1 אם תהיתם) .

טניה צדקה כשהסבירה לי שכאן החול לבן וכיף יותר להתרחץ פה מאשר בלה הויה שבו החוף סלעי . יורדים לחול כדי לגלות שהוא מסוג רך במיוחד וגם אינו נדבק (משהו כמו חול קינטי ...) ואני שוב מצטערת שאין לנו יום נוסף בסן דייגו , סתם כדי להסתלבט על החוף ולא לעשות כלום...

על הטיילת מול הים, וילות יפות (נשאר רק לבחור אחת לפנסיה ...) , לימוזינות ... אפשר לראות שזה אזור יוקרה . וכך גם לגבי הבתים בקורנדו שלא על הים - השכונות מטופחות ויפות מאוד ועל כל הבתים כמעט מתנוססים דגלי אמריקה , כנראה שריד ליום העצמאות שחל פה בתחילת החודש.

במרכז- חנויות שנראות יפיפיות ! ראינו חנות ממתקים משגעת וחנויות בסגנון צרפתי ... אבל הכל עוד סגור (בוקר...) וגם אין לנו זמן ... אז אנחנו ממשיכים ללגולנד , ולשמחתנו , שוב חוזרים דרך נסיעה על הגשר .

קצת תמונות מקורנדו :

IMG_20150731_084747.jpgIMG_20150731_092625.jpgIMG_20150731_091208.jpgIMG_20150731_085758.jpgIMG_20150731_091057.jpg

עדי ברוכה השבה

תודה על ההחלטה לשתף מחוויותיכם בפורום הזה!

אכן, למרות שהמקומות ידועים ,תמיד ניתן, וטוב ללמוד  מניסיונן של משפחות נוספות.

מוני

תודה מוני !

ותודה שעזרת לי לעשות סדר בגיחת הברייס-ציון שלנו !

בעקבות העצה שלך , שיניתי את המסלול כך שברייס יהיה ביום הראשון וציון בזה שלמחרת.

עדי ברוכה השבה,

כיף לקרוא את הסיפור שלך...

תודה על כל המידע והטיפים.

מחכה להמשך ..

פוריה

מכאן נוסעים ללגולנד. זהו האתר היחיד שמרוחק מסן דייגו ונמצא בעצם בקרלסבאד . היתה דילמה אם לפצל לינה ללילה אחד בקרלסבד אבל מכיוון שאני מעדיפה כמה שפחות החלפות, צ'ק אאוט וצ'ק אין מחדש (במיוחד כי אני האורזת היחידה ...) נשארנו כל ה-3 לילות באותו מלון .

עכשיו אני גם מבינה שאם הייתי לנה בקרלסבד אז כנראה שקורנדו היתה מתפספסת, אבל מצד שני , גם שם יש חופים ..

בכל מקרה , אנחנו נוסעים ללגולנד כ-30-40 דקות על הכביש המהיר ומגיעים יחסית בפתיחה אבל אפשר לראות שהחניונים כבר מתחילים להתמלא בטירוף ואנחנו מתחילים להבין לראשונה את המשמעות של פארק שעשועים באוגוסט ושלמרות שבחרנו ביום של אמצע השבוע , החוקים האלו לא חלים כשמדובר בזמן חופשה .

איכשהו עדיין יש לנו מקום בחניה קרובה לכניסה ולכן אנחנו מוותרים על החנייה המועדפת שעולה יותר . הקופות ריקות יחסית ואנחנו רוכשים את הקליפורניה פאס שיעניק לנו למשך 14 ימים כניסה ללגולנד, סי וורלד ו-3 ימים בשני הפארקים של דיסני בסוף הטיול .

נכנסים לפארק ומגלים שהוא מאוד מאוד דומה ללגולנד בגרמניה שבו כבר היינו ונהנינו לפני אי אלו שנים . הפעם הבת כבר גדלה ויכולה להנות מיותר מתקנים גם היא , אז אנחנו מתחילים לעלות למתקנים שאין להם תור גדול ולהנות .

מהר מאוד אנחנו מגלים את המתקנים שלהם יש תור גדול ... וזה כבר פחות מהנה ..

אנחנו רואים שבעת שאנחנו ממתינים בתור הארוך  , הוא נעצר בכל עת שמגיע מישהו לתור המיוחד השני של אלו שרכשו כרטיס קיצור תורים , ובעוד הם מיד עולים למתקן ללא המתנה  - התור הרגיל מתארך ומתארך...

כמובן שזה מתסכל ... אבל אין לנו שום כוונה לשלם 100 דולר תוספת לאדם לכרטיס קיצור התורים (האמת שזה שעון על היד ולא בדיוק כרטיס...) ואנחנו מחליטים להתמקד הלאה אך ורק במתקנים שאליהם אין תורים אימתניים .

קל לנו לעשות את ההחלטה הזאת כי כבר חווינו את הפארק בגרמניה , ירינו בתותחי המים בספינות הפיראטים (סתם דוגמה למתקן אחד שהפעם לא היה מצב לעשות כי התור היה נוראי ) אבל אם אתם שוקלים את לגולנד לביקור ראשון , תבחרו בכרטיס קיצור תורים או תתכננו ממש טוב איך להגיע למתקנים הפופולריים על הבוקר או פשוט אל תגיעו באוגוסט !

יש לציין שבתור היחיד שכן עמדנו , טרם ההחלטה הזאת , חווינו לראשונה את האינטראקציה עם המקומיים וגיליתי את היחס החם שאנחנו זוכים לו כישראלים מהאמריקאיים. עמדה איתי בתור אישה תושבת יוטה שגילתה בקיאות מדהימה בענייני ישראל ואף ידעה שהשנה היא שנת שמיטה בישראל.

נהניתי מהשיחה איתה בעת שעמדנו בתור , בעוד ילדיה וילדיי שלי הלכו עם בעלי להנות בינתיים במתקן אחר סמוך , בזמן שאנחנו שומרות תור במתקן הזה .

ראיתי אח"כ שזה מקובל והרבה אנשים מעמידים מישהו אחד בתור לשמור מקום לכל המשפחה , בעת שהם הולכים בינתיים למתקן אחר קרוב , לאכול או לשירותים ... ומכיוון שזו באמת היתה ציפייה מוגזמת מילדים קטנים לעמוד בחום ולהמתין בסבלנות כ"כ הרבה זמן , זרמתי עם זה , למרות שברור שזה אולי לא הכי פוליטקלי קורקט ...

נהניתי גם מההבטחה שלה שבדיסני יהיה טוב יותר כי שם יש פאסטפס לכולם, ובחינם.

כאמור, לאחר המתקן הזה עם התור הארוך , נמנענו ממתקנים עם תורים ארוכים במיוחד . בכניסה לכל מתקן כתוב זמן ההמתנה כך שניתן לדעת .

ועדיין , יש הרבה ממה להנות בפארק , החל ממתקנים שאין אליהם תור גדול וכלה באזור הלגו שבו כל מבני ארה"ב עשויים לגו , ויש כפתורים אינטראקטיביים שמפעילים חלק מהדגמים , ויש אף סירות עשויות לגו שניתן להשיט לבד (בהכנסת מטבע) כך שמאוד נהננו שם .

אני מאוד נהניתי מאזור הלגו כי כל המבנים הם של ארה"ב והם מוכרים לנו יותר מאלו של גרמניה למשל . הרגשתי שיכולתי לראות דגמים של מקומות שבהם לא נהיה הפעם.... כמו הקרוניות של סן פרנסיסקו ... או השלט של הוליווד (בגרסת "לגו- ווד."..)  אבל כמובן שהכי נהניתי מהדגמים של מלונות וגאס - זה היה מקסים !

למי שאוהב את מלחמת הכוכבים אז הרי שיש אזור שלם שמוקדש כולו למלחמת הכוכבים והדגמים היו ממש מושקעים !

בכל אופן, הילדים שלי , גולת הכותרת היתה אזור שעשועי המים .

זה היה ייחודי ללגולנד (אין ממש אזור כזה בדיסני ויש משהו מאוד קטן ולא דומה בסי וורלד) והילדים מיד רצו להירטב !

איכשהו בלגולנד בגרמניה לא היינו בחלק הזה , אבל הפעם כבר ידעתי שצריך בגדי החלפה והצטיידתי מראש . הם ממש נהנו להירטב ולהשתעשע בשעות החמות ואנחנו נהננו לשבת ולנוח באזור המוצל תוך צפייה בהם .

יש לציין שלא הבאנו מגבות (היה נראה לנו יותר מדי לסחוב ) אבל יש בסמוך מן מפזרי חום ענקיים , כמו מייבשי כביסה ענקיים אנושיים , כך שתמורת 5 דולר (נדמה לי) שמכניסים למכונה ,אפשר לעמוד בפנים כל המשפחה (זה ענק) ולהתייבש טרם החלפת הבגדים (לא בעירום אלא עם הבגדים הרטובים , כי זה פתוח).

אם כן סחבתם מגבות (הרבה הביאו ושמו בעגלת התינוק)  אז יש גם מלתחות סמוכות לאזור המים כמו בכל בריכה סטנדרטית .

בארוחת הצהריים בלגולנד גילינו שהאוכל מאוד טעים , כמו שקראתי בהרבה מאוד חוות דעת בטריפאדוויזר טרם הביקור .

תוך כדי האכילה , לבן נפלה שן שהתנדנדה עוד מהארץ... וזאת לאחר שראה ילד אחר שיושב לידינו ומשחק באבני חן צבעוניות .

הוא ביקש את האבנים לעצמו ושאלתי אותו אם זה מה שהוא ירצה בתמורה לשן שנפלה ? והוא אכן  רצה, אז שאלתי את האבא שיש לידינו מאיפה האבנים של הילד והוא אמר לי שזה מפעילות של חיפוש הזהב בנהר והסביר לי היכן זה .

הלכנו לשם ונהנינו מפעילות נחמדה של חיפוש זהב בנהר (עלה תוספת של סכום סמלי)  ולאחר שמצאנו 10 מטילי זהב הבן קיבל 3 אבני חן מינרליות לבחירתו .

כשלקח אותן בחיוך מהמפעילה וחשף את החור בסדרת השיניים , סיפרתי לה שהרגע נפלה לו שן והוא ביקש את האבנים האלו כמשאלה ... אז היא מיד דחפה ליד בסתר עוד אבנים במתנה .... מיד לאחר מכן גילתה שיש לו גם אחות ולא קיפחה גם אותה ... יצאנו מרוצים ועם שלל ועם שן אחת פחות מלגולנד , מה שהבהיר לי סופית שהילדים גדלו (שנה לפני כן שקלנו כבר לנסוע לארה"ב אבל הרגשתי שהם עדיין לא מספיק בוגרים ועדיף שנדחה עוד קצת ...)

לסיכום היום : זה היה היום הכי פחות מלהיב מבחינתינו, המבוגרים .

המתקנים הם ממש לילדים קטנים יחסית ואין איזה משהו מסעיר למבוגרים עצמם .

אבל אולי התחושה הזאת היא גם רק כי כבר הכרנו את הפארק או סתם כי היה יום חם וגם עוד היינו קצת עייפים ...

מראש היתה התלבטות אם לרכוש את הפאס וללכת בכלל על לגולנד מתוך כל האפשרויות שסן דייגו מציעה , בידיעה ששני ימי פארקים רצופים על ההתחלה (לגולנד וסי וורלד) יהיו מעייפים  עבורנו, אבל החלטנו ללכת על זה לבסוף ומבחינה כספית , יצא שכאילו כמעט ולא שילמנו כניסה לפארק של הלגולנד בשל רכישת הפאס.

מבחינת הילדים - הלגולנד הוכתר כהצלחה מסחררת !!!!

ובסופו של דבר, זה מה שהיה חשוב לנו , שכן מראש הגדרנו את החופשה כחופשה סביב הילדים , ונכון שיש תמיד דיסוננס ומחשבות של מה היינו עושים אם היינו פה ללא הילדים עכשיו , אבל חופשה משפחתית היא ללא ספק שונה מזו שבהרכב זוגי.

קצת תמונות מלגולנד (ותכירו את הילדים שלי לראשונה ...)

IMG_20150731_195022.jpgIMG_20150731_185621.jpgIMG_20150731_172555.jpgIMG_20150731_172519.jpgIMG_20150731_173233.jpg

קדימון ללאס וגאס.... הכל מלגו ...

IMG_20150731_170930.jpgIMG_20150731_171043.jpgIMG_20150731_171017.jpgIMG_20150731_171048.jpgIMG_20150731_170955.jpg

הערת ביניים על הקליפורניה פאס : תודה לאיתי שגילה לי איך להשיג יום נוסף חינם בסי וורלד במסגרת הפאס . אנחנו ויתרנו לבסוף בגלל לוח הזמנים הצפוף וכי ידענו שלא ייצא לנו לבקר בסי וורלד כפארק ראשון (שומרים אותו ליום אחרי כשבת הדודה תצטרף לטיול) וגם רצינו להיות בלגולנד קודם , ביום של אמצע השבוע .

אבל למי שמעוניין , דעו שכדי לקבל יום שני חינמי בסי וורלד , יש לרכוש את הפאס אונליין באתר של סי וורלד (אי אפשר בקופות ! ) , ויש לבקר בסי וורלד ראשון ולתקף שם את הפס כדי לקבל יום נוסף בחינם .

בדיעבד, לא הרגשנו שיש צורך ביום נוסף בסי וורלד . אבל מי שרוצה - שיידע שיש אפשרות כזאת.

וקצת STAR WARS

IMG_20150731_173010.jpgIMG_20150731_173056.jpgIMG_20150731_173452.jpgIMG_20150731_173737.jpgIMG_20150731_173032.jpg

ari ופוריה-  - ברוכים הבאים !

תיכף ממשיכה ...

בחזרה