מהגרים בבודפשט
-
לכל המבקרים בבודפשט, תחנת המטרו והרכבת Keleti מאכלסת מאות או יותר פליטים שכנראה שוכנו זמנית במקום.
מדובר על תחנת מטרו גדולה עם שטח גדול מאוד שעברה שיפוץ נרחב, ממנה הולכים לקניון Arena הקרוב. הפליטים שוכבים שם על הרצפה ממש במעבר הולכי הרגל ונראים חסרי אונים לחלוטין.
מראה קשה שלא ברור איך יסתיים.
-
מהגרים בבודפשטהמצב כל כך עצוב,ובכלל לא משנה הסיבות..
המראות ששודרו בטלויזיה ממקדוניה,יוון, איטליה,ברלין מאוד קשים.
שאלות רבות כל כך..
-
מהגרים בבודפשט -
מהגרים בבודפשטהם באמת מרוכזים באזור התחנה או שהם מפוזרים ברחבי העיר?
עד כמה הם במגע עם האוכלוסיה המקומית?
באמת מסכנים...
-
מהגרים בבודפשטיש מישהו שנמצא שם עכשיו שיכול להגיד אם זה מסוכן באיזושהי צורה?
אני אמורה לטוס לבודפשט בסוף החודש וזה מלחיץ קצת...
-
מהגרים בבודפשטחזרתי לפני כמה ימים מבודפשט
ולא הרגשנו דבר
חוץ מבמהדורות החדשות.
אולי בינתיים דברים השתנו...
בכל מקרה לא להתקרב לתחנת המטרו קלטי, מי שהמלון שלו בסביבה... אולי בבעיה.
קניון ארנה סמוך לתחנה.
-
מהגרים בבודפשטלאחר שהיום 2/9/15 רואה וקוראת חדשות יש ממש בעיה בתחנה המטרו קלטי.
אנו טסים ב 1.10.15 לבודפשט - מקווה מאוד שהבעייה תיפתר עד אז וימצאו להם כבר בתים ומדינות שכנות.
הזמנתי מלון GOLDEN PARK סמוך לתחנה וכבר שילמתי עליו מראש.
האם תהייה לנו בעייה?
כמו כן נוסעים ברכבת לוינה למשך 4 ימים במהלך החופשה (נהייה בבודפשט 4 ימים - וינה - 4 ימים)
תודה רבה לעונים
-
מהגרים בבודפשטהתכוונתי למלון גולדן פארק... שממוקם סמוך לתחנה.
מקווה שהכל יסתדר. וימצא פתרון
אם ההזמנה גמישה, לבדוק אפשרות להחליף מיקום מלון (תתייעצי פה לפני שתסגרי).
אולי להתייעץ במייל עם צוות המלון.
מתחנת קלטי אמורות לצאת רכבות לוינה.. התחנה מושבתת, בטוח יש אפשרות אחרת, ההונגרים מאוד מסודרים ויעילים בתחבורה ציבורית.
-
מהגרים בבודפשטלגבי המלון גולדן פארק עשיתי הזמנה באתר AMOMOA ללא ביטול וכבר שילמתי בגין ההזמנה. מה כבר אני יכולה לשנות פה???
HELP
מה עושים????
-
מהגרים בבודפשטלדעתי אין מה להילחץ. יש לך עוד חודש, עד אז הנושא ייפתר איכשהו. במיוחד ומדובר בתחנת מטרו גדולה סמרכז העיר.
-
מהגרים בבודפשטהפליטים (רובם מסוריה) לא רוצים להשאר בהונגריה וממשיכים לוינה. יכול להות שתהיו בוינה גם לשם יגיעו. דרך אגב הם לא מזיקים לאף אחד, רק לא נעים להות אותם שם.
-
מהגרים בבודפשטאני מתגוררת בבודפסט - זה לא היה מסוכן עד היום
האנשים שקטים-ורק רוצים לעבור הלאה יש משפחות ויחידים.
במספר תחנות רכבת ומרכזים שונים הקימו להם תנאי חיים מינימליים ביותר כמו מקלחות ושרותים. יש מתנדבים (הרבה סטודנטים) שעוזרים עם לבוש מים מזון
(מקבלים גם עזרה רפואית).
הבעיה היא הדיסאינפורמציה בתקשורת - גרמניה הכריזה על קבלת הפליטים מסוריה ואתמול הורשו לעלות לרכבות ולעבור הלאה , לגרמניה.
היום המצב השתנה כי גרמניה דורשת לקיים את האמנה האירופיית - כך שיכולים לנסוע רק כאלה שמצויידים בתעודות מתאימות.
רוב הפליטים נטולי ניירות אלה - מהרבה סיבות ולכן צריכים לעבור במקרה זה בהונגריה , רישום והגשת בקשה למקלט - שלזה דרושה שהייה ארוכה יותר במקום מסודר יותר והרבה משאביים מנהליים שהונגריה וגם יתר ארצות אירופה לא מאורגנות לכך.
הפליטים לא מבינים את שינוי (ולא מוכנים לקבל) במדיניות מאתמול להיום.
מצב עגום ביותר !!! על כן היום יש מהומות סביב לתחנות הרכבת.
-
מהגרים בבודפשטתודה רבה לכל העונים , אני קצת יותר רגועה, הם באמת אנשים מסכנים , לא פשוט מצב כזה
-
מהגרים בבודפשטאנחנו נוסעים בעוד יומיים לבודפשט. האם אפשר לסייר באתרי התיירות בעיר? התמונות מאד מטרידות ולא נעימות אם אפשר היה הייתי מבטלת.מישהו יכול לדווח על המצב ?
-
מהגרים בבודפשטמתגוררת בבודפסט - ניתן לטייל בביטחה
כמו בארץ - יש אזורים שעדייף לא להגיע אליהם
לא בגלל הביטחון - המצב לא נעים ונקרע הלב !
-
מהגרים בבודפשטהיי,
אני אמור להגיע לבודפשט ב-16/9, וב-19/9 לנסוע ליומיים לוינ הולחזור לבודפשט - האם הרכבות תצאנה כסדרן מתחנת קלטי לוינה או שאני צריך למצוא תחלופה אחרת?
אילו תחלופות מהירות יש להגעה לוינה מלבד רכבת?
-
מהגרים בבודפשטמתגוררת בבודפסט
חושבת שכן - אבל אולי מצטרך המון סבלנות - לעבור סינון בתחנה - ואולי יהיה שיבוש (איחורים) בלוחות הזמנים.
כיום המצב נזיל- לאף אחד לא תהיה תשובה ברורה
תעקוב אחרי הארועים בסבלנות
-
מהגרים בבודפשטהיתה בעיה, ההונגרים מכרו לפליטים כרטיסי רכבת מבודפשט למינכן ואחר כך לא נתנו לנם לעלות לרכבת.
-
מהגרים בבודפשטאולי כדאי שתשכירו רכב
לפי התמונות מתחנת הרכבת קלטי גם סבלנות לא תעזור
-
מהגרים בבודפשטהיי לכם, גם אני טסה ב 19.9 לבודפשט ..
תודה לכולם על העדכונים זה חשוב ומרגיע