פיצוי על ביטול טיסה
-
הי,
האם יצא למישהוא לתבוע/לקבל פיצוי מחברת תעופה אירופאית על ביטול טיסה ?
לפני שתקפצו.. קראו
מדובר על יום שבת ה 22.8.
טיסת ברסלס איירלנס מת"א לבריסל אחה"צ.
זוהי חברה סדירה. מסטאר אליינס (לא חברת LCC)
המטוס שהגיע לארץ התפנצרו לו שני צמיגים (חשבו אחד.. מסתבר שניים).
אחרי המתנה של כמה שעות בהם אמרו שאוטוטו מתקנים וטסים - (ואנחנו רואים מהגייט שאף אחד לא ניגש למטוס) החליטו לבטל את הטיסה.
מדובר על שבת , ערב. אין טיסות חלופיות לאירופה.
אני הייתי עם טיסת קונקשין להית'רו - הועברתי לטיסה למחרת - טיסה ישירה של בריטיש אחר הצהריים (טיסות הבוקר עם אלעל היו מפוצצות)
סה"כ הגעתי ליעד 23 שעות אחרי היעד המקורי.
יצאתי מישראל יותר מ 12 שעות לאחר המועד המקורי
קראתי על חוק טיבי, וגם על החוקים האירופיים.
מישהוא עשה משהוא ?
הפסדתי לילה במלון בלונדון ששולם, וגם נסיעות הלוך ושוב במונית (לא לקחתי מלון שהוצע, אלא נסעתי הביתה), ארוחות וכו' והכי חשוב עגמת נפש גדולה.
-
פיצוי על ביטול טיסהלא קרה לי עדיין אבל נראה לי די ברור שהדבר הראשון שצריך לעשות הוא לכתוב את זה לחברת התעופה. אני הייתי כותבת לשירות הלקוחות מייל מאד מסודר, עם כל הפרטים כולל הזמנת המלון בלונדון והוצאות נוספות שהיו ומחכה לשמוע מהם. אם לא יגיבו על פי החוק תיאלץ כנראה להזכיר להם את החוק ואם גם זה לא יעזור, לאיים בתביעה משפטית.
בהצלחה!
אגב, על עוגמת נפש לא נהוג לפצות אלא אם מוכיחים משהו דרסטי (אמא שלא הצליחה להגיעה לחתונת הבת, למשל - וגם זה לא בטוח). בקיצור, פיצוי על עוגמת נפש נפוץ יותר בסיפורים מאשר בבתי המשפט

נעה
-
פיצוי על ביטול טיסהעוד לפני חוק טיבי קרה לנו משהו דומהאיר פרנס ביטלה טיסה מאוסלו לפריז והפסדנו טיסת המשך לארץ. הגשנו תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, בהתחלה החברה רצתה לתת הנחה קטנה על טיסה עתידית, לאחר תהליך גישור קבלנו פיצוי כספי קטנטן. לנו בהחלט נגרם פחות נזק מאשר לך, היינו בדרך הביתה, היה יום שישי ואפילו לא הפסדנו יום עבודה מעבר למתוכנן.
-
פיצוי על ביטול טיסהעפי החוק בישראל , מסתבר, לכל חברה חייב להיות איש קשר לנושא פיצויים של איחורים/ביטולים - במיוחד עם לחברה אין סניף בארץ (כמו במקרה של ברסלס)
באתר רש"ת יש את פרטי הקשר הללו.
שלחתי מייל. הבחור בחופש יחזור עוד כמה ימים.
נראה מה יהיה.
אגב, על עגמת נפש אכן אפשר לקבל פיצוי. במקרה שלנו חלק מהמשפחה זו היתה הטיסה הראשונה בחיים, חיכו לזה חמישה חודשים מאז רכישת הכרטיסים, ועוגמת הנפש ואובדן של יום טיול היה מאוד גדול עבורם..
-
פיצוי על ביטול טיסהמקוה שתצליחו לקבל פיצוי.
לנו קרה שהטיסה בוטלה בגלל שלג, שדה התעופה נסגר לכמעט שלושה ימים וכל הטיסות בוטלו [היה בלגן שלם עם זה בכמה מדינות באירופה אז].
לא ניסינו אפילו לקבל פיצוי, אחרים שניסו אמרו שהם לא קיבלו, בגלל שזה היה "כוח עליון" ולא אשמת החברה.
אבל אצלכם זה מקרה אחר, פרטי, אולי כן תקבלו. בהצלחה בכל אופן.
-
פיצוי על ביטול טיסהבקיץ שעבר ,אם אני זוכרת נכון לשמוליק היה סיפור ארוך של התכתבות ופיצוי עם חברת ברסלאייר ליינס (עיניני צוק איתן).
לגבי עוגמת נפש - תקרא פסקי דין קודמים- לא מקובל לפצות.
לגבי כיסוי הוצאות- לעיתים כן. תלוי מאד בנסיבות.
-
פיצוי על ביטול טיסהאני לא יודעת על סמך מה אתה אומר שמקובל לפצות על עגמת נפש.... אבל מאחלת לך מכל הלב שתצליח!
נעה
-
החוק הישראלי לא מקנה פיצוי בשל עגמת נפשלא מזמן נפסק פצוי לנוסע בתביעה נגד בריטיש איירוויז, שירותים מקולקלים במטוס.
השופטת ציינה לטובה את התובע על כך שלא ביקש פיצוי על עגמת נפש אלא על סבל, כי על עגמת נפש היא לא יכלה לפסוק לטובתו ולעומת זאת על סבל כן.
יכול להיות שמקובל לפצות על עגמת נפש, אין לי מושג מה הסטטיסטיקה, אבל לפי פסק הדין החוק לא מקנה זכות כזו
-
החוק הישראלי לא מקנה פיצוי בשל עגמת נפש -
פיצוי על ביטול טיסההי
אני עו"ד.
במקרה שלכם עוגמת הנפש היא קלה (אוביקטיבית כמובן, סוביקטיבית ברור שהעוגמה היא רבה) ולכן הפיצוי שתקבלו על הביטול הוא מועט ביותר אם בכלל.
תכמתי את ההוצאות שלכם בגלל הביטול- ממה שכתבת נראה לי משהו כמו 1000 ש"ח, נכון? על ארוחות לא תקבלי פיצוי כי ממילא היית צריכה לאכול בכסף גם אם הגעת ליעד בזמן
הייתי כותבת לחברה מכתב דרישה לפיצוי, אם יסרבו לפצות, תחשבי טוב אם סכום תביעה כזה (1000 ש"ח+-) שווה לך לגשת לתביעות קטנות- זמן וטרחה.
-
פיצוי על ביטול טיסההיי,
אני רואה שבנתיים מיכל כבר הפנתה לאשכול שפתחתי בזמנו אודות מעללי החברה הזאת (אשכול מקביל התנהל גם בפורום משפחות).
אני חושב שמה שעשה בסוף את העבודה זה הלחץ שהופעל מכמה כיווני מדיה בו זמנית.
היו התלונות בדף הפייסבוק שלהם - וזו המלצה שקיבלתי כאן ולקחתי אותה צעד אחד קדימה.
כתבתי להם שם תלונה. ראיתי שהמצב קטסטרופלי ושיש אין סוף תלונות כאלה, ולי הם פשוט לא ענו.
התחלתי לעשות ספירה ולכתוב מידי יום - כמה ימים עברו בלי תשובה - עם כותרת מפוצצת....
בנוסף, הגבתי בהזדהות למתלוננים אחרים שם.
במקביל, גם שלחתי מיילים לנציגים שלהם בארץ ועידכנתי אותם עם לינקים לאשכול שפתחתי כאן ובו המלצתי לא לטוס איתם יותר..
מידי פעם כתבתי להם כמה צפיות יש באשכולות האלה...
באיזה שהוא שלב זה התחיל להציק להם ואז הם חזרו אלי עם הצעות.
מעבר לזה -
ייתכן בהחלט שריכזתי לי בזמנו חומרים שונים שאספתי וששלחו לי (בעיקר יונית וג'ני הנהדרות).
אם יש עניין - שלח לי כתובת מייל ואעביר.
בהצלחה,
שמוליק
-
פיצוי על ביטול טיסהלפני כמה שנים טובות הייתי צריך להגיע לגלזגו. קניתי כרטיס למנצסטר של תומפסון (לאו קוסט שהקדים את איזיג'ט).
הטיסה התבטלה. הציעו לקחת אותנו למלון באשקלון ,נדמה לי, ולטוס יום אחרי או לחלופין לעלות על הטיסה שלהם ללונדון
טסתי ללונדון (לוטון)- נאלצתי ,למרות שהיתה לי רכבת משולמת ממנצסטר ,לטוס עם איזי(מסטנסטד..) במחיר מופקע של מהרגע להרגע..
פניתי במכתב מסודר לחברה...
סוף רע הכל רע - נפנפו אותי עם תשובה מתקתקה שמשמעותה יאללה יאללה...
אבל כל מה שכתבתי זה כדי להוציא קיטור - לא לוותר,אולי יצא לך משהו
-
פיצוי על ביטול טיסהמר עו"ד יקר. אני "הוא" ולא "היא".
בקשר להוצאות האובייקטיביות,
מדובר על 3 חדרים במלון בלונדון בשווי של כ 500 פאונד.
2 מוניות הלוך ושוב לשדה התעופה.
ארוחות - נכון, בכל מקרה היינו צריכים לאכול, אבל חסכנו לחברת התעופה בכך שלא לקחנו 3 חדרים בבית מלון בארץ, אלא נסענו הביתה.
בכל מקרה - בכלל לא התייחסת לחוק טיבי, אשר מכמת בדיוק את הפיצוי (ללא הוכחת נזק) שמגיעה.
במקרה שלנו הטיסה בוטלה, והגענו בטיסה חלופית כ 23 שעות לאחר המועד המקורי.
היעד מעל 2000 קמ, ולכן הפיצוי לכל נוסע עומד על 2040 שח.
אנחנו 8 נוסעים, ולכן מדובר בכ 16000 שח.
כמו כן, עפי החוק - חברת התעופה במידה ויש ביטול שכזה, מחובתה לשים שלט ו/או לתת מיוזמתה לכל הנוסעים את המידע על הפיצוי המגיע להם
החברה לא יכולה לטעון שזו היתה תקלה טכנית בלתי צפוייה וכו - מדובר היה בפנצ'ר - יש לי תמונה של המטוס !
ויש לי מראה מקומות באינטרנט, שלא רק שזה לא "בלתי צפוי" אלא החלפה שכזו היא דבר שבשגרה, ואמורה לקחת כ 30 דקות בלבד ! שהנוסעים אפילו על המטוס !
החברה לא נערכה כראוי עם חלפים סטנדרטיים או שלא היה לה הסכם ראוי עם חברה מקומית לתחזוקת האיירבאס הזה (בשבת)
-
פיצוי על ביטול טיסהשמוליק,
קראתי כעת את השרשור שלך.
כמי שטס איתם מספר פעמים (וגם כעת חזור מבריסל לת"א) אינני חושב שמדובר בחברה רעה.
במקרה שלנו, כנראה לא היה להם הסכם תחזוקה ראוי בארץ או שבכל נתבג אין צמיגים ספייר לאירבאס 319/320 .
לברסלס אין נציגות בארץ , למרות שיש איש קשר לנושאי פיצוי שזה חובה עפי חוק.
בנוגע לתביעה - לא יודע האם אפשרי ואיך תובעים בתביעות קטנות יישות שאינה ישראלית.
המקרה שלך יותר מורכב, כי חברות רבות ביטלו את הטיסות, וחלקן בעקבות חוקים מקומיים שלהם בגלל נחיתת טיל קרוב מאוד למסלול (ביהוד).
המקרה שלי הוא יותר קלאסי ולדעתי מכוסה היטב בחוק טיבי, ואם לא, אז בחוקי האיחוד האירופי שמדבר על איחורים /ביטולים (ושם הפיצוי גדול יותר).
עפי החוק - הסוכן אמור לעזור בהשגת הפיצוי.. במקרה שלי נקנה באורביץ ולא עי סוכן מקומי.
הטיפול שלהם בארץ, באמצעים הדלים שלהם (עובדת אחת בכירה יותר ו3 פקידים נוספים) היה בסדר.
המטוס המריא למחרת ב 10 בבוקר - מי שרצה יכל לקבל מלון וטס למחרת. מי שהיעד שלו היה שונה מבריסל, המתין בדלפק הכרטוס לקבלת אופציות. אין להתכחש לעובדה שמדובר היה בסוף אוגוסט, שבת בערב. מגוון האפשרויות לקבל 8 כרטיסים על טיסה ללונדון לא היה רב.. ובסוף בסופו של דבר נתנו לנו טיסה ישירה, למרות שיכלו להעלות אותנו על הטיסה לבריסל , ומשם טיסת קונקשיין.
-
פיצוי על ביטול טיסהאהלן.
גדול עלי להגיד אם זו חברה ׳רעה׳ שהרי הכל יחסי בחיים ואין לי מספיק נתונים השוואתיים.
הבעייה מבחינתי לא היתה בעצם ביטול הטיסה אלא בכל ההתנהלות שלהם לאחר מכן.
זה התחיל בזה שבימים הראשונים הם פשוט הפקירו אותנו לחלוטין ולא קיימו אפילו קמצוץ מהחובות שמוטלות עליהם גם במקרה של ביטול ׳מוצדק׳.
זה, אגב, בשונה מחברות זרות אחרות לפי דיווחים כאן.
זה המשיך בשירות לקוחות איום ונורא, בהתעלמות מוחלטת שנמשכה חודשים - ואלמלא הלחץ המאסיבי בעידוד החברים כאן - לא הייתי מקבל מהם כלום.
אז במובן הזה ההתנהגות שלהם היתה מחפירה.
אני בהחלט מסכים איתך שמגיע לך פיצוי ואני מציע לך לא לוותר בשום פנים.
אני הייתי מנסה לתבוע בארץ.
אותו נציג שלהם בישראל הצהיר בפני שהדבר אפשרי ושניתן למסור אצלו את התביעות.
מה יש כבר להפסיד?
בהצלחה,
שמוליק
נ.ב. נשמח לשמוע עדכונים
-
פיצוי על ביטול טיסהגם אני חושבת שמגיע לך פיצוי ומציעה לך כן להתעקש ...
על עכוב של 7 שעות מהזמן המקורי בהגעה ללוטון איזיג'ט פיצו אותנו בסכום מכובד מאד.
על עכוב אחר התנערו בתואנה ל extraordinary circumstances , למרות שלהבנתי תקלה טכנית אינה נחשבת נסיבות כאלה.
אגב יש חברות שעוסקות/ עוזרות בתהליך דרישת הפיצוי
http://www.bottonline.co.uk/flight-delay-compensation
למשל החברה הזו שיש לה המלצות מצוינות ברשת
הן עובדות על בסיס עמלה מהזכיה ואם לא זוכים לא משלמים - - הייתי מנסה קודם לבד.
בהצלחה ותעדכן
איריס
-
פיצוי על ביטול טיסהבדיוק(!) ככה תובעים
את הגוף שיושב בנתב"ג המייצג את החברה-
הוא הגוף לצרכי תביעה בארץ- בתביעות קטנות
את חברת התעופה הזרה.
(תשובת עורך דין המתמחה בתחום זה)
לא נכנסת איתך לפרשנויות משפטיות של מחיר התביעה, ועלות הנזק.
(מלון ששולם אינו נזק, הוא תשלום יתר מבחינתך אבל לא הוצאה נוספת)
החברה הציעה לכם הלנה וכלכלה
אתם בחרתם לחזור הבייתה במונית ולכן ההפרש בין מחיר ההצעה של החברה-למחיר המונית הוא ריאלי לתביעה.
מעריכה כי ככל שהתביעה תהיה מופרזת יותר, הסיכוי שיענו לבקשתכם נמוך יותר.
מציעה כי תקרא פסקי דין קודמים. האינטרנט מלא בהם וראה את רוח הדברים.
-
פיצוי על ביטול טיסהצודקת. באתר רשות התעופה האזרחית, יש קובץ PDF הקרוי
~~נציגים לקבלת כתבי בי-דין - חברות זרות המפעילות טיסות סדירות
משם לקחתי את המייל של ברסלס, ואליו פניתי במייל. נראה איך יתקדם.
בקשר לפיצוי, החוק
~~חוק שירותי תעופה פיצוי וסיעו בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה, תשע"ב
די ברור בקשר לפיצוי במקרה של ביטול טיסה וקובע את הפיצוי ללא הוכחת שום נזק. מעבר לזה אפשר לתבוע נזקים נוספים
-
פיצוי על ביטול טיסהגם אני היא ולא הוא (מה בתמונה שלי מראה גבר??)
אז הגעת ל-3000 ש"ח פלוס מינוס- תתבעי בתביעות קטנות, תכיני את עצמך נפשית להתשה, אבל בכל זאת בהצלחה.
-
פיצוי על ביטול טיסהבמקרה שאני מכירה, של ביטול טיסה של אליטליה ממדריד עם קונקשן ברומא - טיסת הבוקר בוטלה, טסו בצהרים אבל לא היה קונקשן לישראל עד הערב. איחור של 11 שעות בהגעה לישראל
אליטליה התנערו. טענו שהטיסה לרומא אחרה רק 5 שעות ולכן לא מגיע פיצוי.
בית משפט לתביעות קטנות (לקח רק כמה חודשים) פסק להם (זוג) 3000 שקל.
הם דרשו 5500 גם על עוגמת נפש וסבל כי היו עם תינוק, אבל זה מה שקבלו.
אל תוותרו. הפרוצדורה מאד פשוטה, האגרה נמוכה מאד. כמובן תתבעו כמה יותר שאתם יכולים. יותר במסגרת ההגיון.