ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!
-
נושא חשוב מאוד שעולה על הפרק מידי פעם הוא כיצד להיזהר מנוכלים ברשת. כאן אני מוצא ששיתוף המידע בין אם לפני או אחרי מעשה הוא חשוב מאוד כדי לעורר מודעות בין אם בקרב חברי הקהילה הקבועים ובין אם בקרב אלו שרק באו לשאול שאלה.
בתחילת דבריי אסייג ואומר שלאורך כל הדרך נדלקות נורות אזהרה ואם מתעלמים מהן, הסיכוי ליפול בפח גבוה.
זה נכון שצריך ידע טכנולוגי, ידע כללי ובכלל להבין איך המטריה עובדת כדי להישאר מוגן. אני בספק אם כולם קוראים את כל הכללים בכניסה לאתר Airbnb ואם כולם בקיאים בכללים שנועדו להגן עליהם.
למותר לציין שאין פה שום מילה רעה על אתר Airbnb שהוא אתר בטוח, מאובטח (לפי מיטב ידיעתי), מסודר אין פה שום חשד כלפי האתר עצמו.
אם שרדתם את הפתיח, אעבור לסיפור המעשה, אצרף תצלומי מסך ואשתדל בהמשך לענות על שאלות לפי מיטב ידיעתי. כמובן שבהמשך זוהי גם הזמנה לדיון וחברים נוספים שכמעט או ש"נעקצו", מוזמנים לשתף ולהשתתף.
שאלות תתקבלנה בברכה.
זה הולך להיות ארוך, נא קבלו בהבנה.
דירה בלונדון
חיפשתי לינה בלונדון, המועד לא ממש משנה, מה שחשוב זה האזור, המחיר ושאר הפרטים שחיפשתי ב- Airbnb.
מצאתי דירה שלכאורה נראית נהדרת באזור מצוין בלונדון (עבר אישור של כמה חברים) כאשר המחיר של הדירה היה נמוך בכ-30% משאר הדירות באזור (נורת אזהרה ראשונה).
נראה טוב לכל הדעות. חקרתי קצת באתר, פשפשתי בתמונות, הכל נראה נהדר ומתאים לנו. תמונה אחת הייתה יוצאת דופן (נורת אזהרה שנייה) באופן כזה שמדובר על הזמנה לפנייה במייל פרטי ושלא דרך האתר (נורת אזהרה שלישית) כאן, כבר חידדתי את החושים, אולם הלב אומר, בוא נפנה לבחור ונראה מה יש לו להציע.
הוא תרץ תירוצים שונים מדוע לא יכול להשיב למסרים דרך Airbnb , הוא לא יכול להיות צמוד למערכת ההתראות של Airbnb (תירוץ לא רע) ומבטיח על פנייה במייל לחזור תוך דקות! (נורת אזהרה רביעית).
עוד משהו שיכול להיות כמסייע ולא ממש נורית אזהרה, הוא העניין של דמי ביטול. כאן הבחור מבטיח החזר מלא עד 5 ימים לפני מועד ההגעה. זה לא משהו חריג לכשלעצמו, אולם בנסיבות מצטברות, זו אכן יכולה להיות נקודה חריגה (נורת אזהרה חמישית).
פנייה לבעלים
פניתי במייל כפי שנתבקשתי והמענה אכן לא אחר להגיע כפי שהובטח תוך דקות ספורות כאשר נתבקשתי למלא פרטים. אני ממושמע משיב ברצינות ומציין פרטים.
תשובת הבעלים שלא איחרה לבוא:
עד כאן נראה בסדר ולגיטימי, מלאתי פרטים וכמובן שלא שלחתי צילום דרכון, בהמשך הבנתי בדיוק את מטרת משלוח צילום הדרכון ושפעלתי נכון כפי שתראו לקראת סיום הפוסט.
הבחור חוזר אלי במייל מענה וכותב לי "שביצע" את ההזמנה שלי במערכת של Airbnb ושנשלח אלי הלינק להמשך ביצוע ההזמנה. כאן אני מפסיק למנות נורות אזהרה ומבין שמדובר בנוכל כפי שתוכלו לקרוא:
שימו לב למענה:
מבחינתו תיקיית דואר הזבל (Spam) היא תיקיית "קידומי המכירות" (Promotionl) ואני בטוח שיש כאלו שלא ממש מבינים את ההבדל בין מסנן הדואר של Gmail שהרובוט שלו יודע לזהות הפניות לאתרים מזויפים ונותן על כך התראה לבין תיקיית קידומי המכירות ופרסומות שבה.
שימו לב לאזהרות המסומנות של Gmail:
שימו לב לכתובת שממנה הגיע המייל:
שימו לב לכתובות האמתיות:
שם המתחם (Domain name) של השרת שממנו מגיע הדוא"ל תמיד יהיה בסיומת airbnb.com
הנוכל לא נרתע ומבלי למצמץ מבקש הפקדה לבנק באנגליה.
תכולת ההודעה המסגירה את הנוכל באופן סופי:
וכאן הדרישה להעברה בנקאית כולל פרטי חשבון:
בשלב הזה כבר אין ספק שמדובר על נוכל ואני ממשיך להשתעשע איתו כדי לאסוף עוד חומר מפליל שמועבר בהמשך ל- Airbnb.
אני מדווח עליו ל-Airbnb ובמקביל כותב לו במענה חוזר שאני מעדיף להשתמש במערכת התשלומים של האתר ולא לבצע העברה בנקאית.
בשלב הזה אני מגלה שהדירה "נעלמת" ממערכת החיפוש של האתר :
שימו לב להודעה המסומנת באדום:
האם בכך תמו נסונותיו של הנוכל להפיל אותי בפח? ממש לא!
אני מקבל מענה חוזר שאין שום בעיה ואני יכול להעביר תשלום דרך Airbnb בקישור הבא:
לינק מזויף
אני נכנס לקישור כדי לגלות שיש כאן אתר מזויף, הכל בכתובת האתר (Domain name) טוב ויפה עד ל- tourahome.ca . זו הפנייה לאתר קנדי שמציע במקור השכרה של בית נופש (כנראה אחד מיני רבים של הנוכל).
האתר שמופיע בשם המתחם המקורי שאליו מפנה ה- Subdomain
מי שמתמצא בשמות מתחם ורישומם באינטרנט יודע שניתן "לדחוף" שמות לפני שם האתר המקורי ל- Sub Domain, כך שלכאורה נראה למראית עין שאתר המשנה, במקרה זה airbnb.com ייראה כאתר המקור.
חדי העין שבניכם גם יבחינו שלפני הכתובת מופיע http:// ולא https כפי שמופיע באתר המקורי של airbnb . ה-s משמעותה Secure, כלומר זה אתר מאובטח.
ואם כל זה לא מספיק, באתר של Airbnb אחרי ה- https:// מופיעה הקידומת www . מה שלא מופיע באתר של הנוכל.
צילום מסך של אתר הנוכל המזויף:
מספיק אמרנו?
לא ולא!
האתר המזויף מכיל את כל מה שיש ב-Airbnb ואפילו יותר וכבר נאמר, כל המוסיף גורע!
במקור באתר Airbnb הדירה הייתה ללא המלצות (גם כאן יכול לשמש כאזהרה אבל לא מחייב) ואילו פה באתר המזויף חסרים אייקונים -
והתוספת שתופסת - פתאום כאן יש המלצות על הדירה. יש 7 חוות דעת ודירוג, מה שכאמור לא היה קיים באתר המקורי של Airbnb:
אתם שואלים בטח למה הנוכל המשיך להתכתב גם כשהוא מגלה שאני נוקט אמצעי זהירות, אז התשובות מאוד פשוטות:
1. הקישור לאתר שלו מוביל לכאורה לאתר Airbnb, כאשר אני "מנותק" מהאתר ואז ניסיון שלי להיכנס ע"י הקלדת שם משתמש וססמה שלי יובילו כאילו "לחיבור חוקי" או שיצרו מעין טעות הקלדה אבל בעצם יחשפו את הפרטים שלי לבעל האתר המזויף (פישינג).
2. התשלום ב- airbnb מתבצע באמצעות כרטיס אשראי, כניסה שלי לכאורה לאתר המזויף והקלדת פרטי האשראי יתנו לו את כל הפרטים. משחסר לו כעת ביד כדי שזה יהיה מושלם, זה אותו צילום דרכון שביקש ממני בעת ביצוע הרישום הראשוני (זוכרים?).
3. ליצור אצלי תחושה של ביטחון שגם אתייאש מביורוקרטיה ו/או ניסיונות כושלים, אעזוב את הדירה מבלי לדווח ל-Airbnb.
אז בכדי להשלים את התמונה אסכם את כללי הזהירות בקצרה ואומר שלעולם אל תתפתו ליצור קשר באתר Airbnb שלא דרך תיבת המסרים באתר עצמה.
אל תתכתבו עם בעלי הדירות במייל. ניסיון או שכנוע שיוביל לביצוע עסקהמחוץ לאתר תביא לכך שתהיו לא מוגנים.
לא להתפתות למחיר טוב ולהפקיד כסף או לבצע העברה בנקאית כלשהי, או העברה ישירה באמצעות ווסטרן יוניון וכדומה.
שימו לב תמיד לנורות האזהרה, אני ציינתי פה 5 אבל בסיפור שלי לבד יש לפחות 10, לכן אל תחכו להל שתדלקנה לפי סדר מסוים.
בכל ספק שיש לכם, תעלו שאלות, תתייעצו, תכתבו ל- Airbnb , אל תחכו להיות חלק מסטטיסטיקה.
שוב יובהר מעל לכל ספק, אתר Airbnb הוא אתר בטוח לחלוטין מבחינתי, אין לי שום בעיה לבצע בו הזמנות בדרך המקובלת והנושא של נוכלות, פישנג, גנבות ורמאויות כנראה יהיו שם ועלינו לנקוט בכל אמצעי הזהירות.
כאן המקום לתודה לחברה ענתנת שהייתה איתי בכל הרגעים ועזרה לי מהר מאוד להחליט שמדובר על נוכלות וזה המקום לתת פרסום רשמי למטבע הלשון שלה על האתר - ה"ארנב".
באמת שלא צריך להיות טכנולוג ולא מבין גדול בכל הנקודות שציינתי, רק לשמור על אמצעי הזהירות, לקרוא את תנאי השימוש באתר ולשמור על עצמכם.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!תודה רבה REEF באמת הודעה מושקעת שמסייעת לכולנו להמנע מליפול בפח
כל הכבוד לך!!!
צחצח
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!ריפי, טוב שהחושים שלך מחודדים ואני למדה מאד מהפוסט המפורט שכתבת. מידע שחשוב שלא ייעלם בין הודעות הפורום ויהיה תמרור אזהרה לכולנו.
-
Airbnb, איך מתחילים והמלצות כיצד להיזהר!מיקי,
איזה מזל
תודה על השיתוף וההשקעה !!
-
תודה רבה !כל הכבוד על ההשקעה וההסבר הכל כך מפורט וברור. ללא ספק יסיע לרבים פה
-
תודה רבה !מיקי, אחד הפוסטים החשובים. לגזור ולשמור ועדיף אם יועבר לקוביות שבצד.
הרבה תודה על ההשקעה. בטוחה שתמצא דירה נפלאה בלונדון
אלונה
-
תודה רבה !מיקי מזל גדול שלא נפלת בפח והיו לך חושים מחודדים. ראשית כדאי לכתוב פוסט על כך שיופץ לכל המדינות למען שישמרו גם אחרים. תודה לך בשם הקול הדומם. רחל לבון
-
תודה רבה !וואו אחד גדול..
וכן צריך ידע וחושים!
תודה רבה על שיתוף..
אכן לשמור!
אמה
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!תודה !
הפוסט שלך עד כדי כך מפורט ובהיר שלדעתי עליך לשלוח אותו לפרסום באתר תיירותי כולל מדורי תיירות הרגילים כמו ynet או walla ואף בקבוצות פייסבוק רלוונטיות וזאת, בנוסף להיותו כאן ,כדי שכל מי שחושב להזמין דרך אתרים יהיה עירני וחד עין ולא יתלהב ממחיר נמוך או כל ניסיון פיתוי אחר.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!מיקי ... הרווחת!
אני שמח בשבילך ...
גם אני הייתי קורבן לנסיון עקיצה ב airbnb
זהירות ונהיגה ע"פ כללי האתם הם מחויבי המציאות
בנובמבר 2014 סיפרתי/הזהרתי ...
חשבתי להזמין דרכם, האמנם הייתי ממש לפני הזמנה ... ואז ...נסיון עקיצה !
קיבלתי מייל עם "דך אמיתי" (מסתבר שצילום מסך) לצורך העברה בנקאית לאיזה חשבון בספרד ... (הדירה הייתה בלונדון)
למזלי לא נעקצתי!
ממה שהבנתי ב AIRBNB משלמים רק באתר
אני הלכתי צעד אחורה!
וגם בפברואר 2015
תשלומים ב AIRBNB צריכים/חייבים להיות דרך האתר והם תשלומים מאובטחים ובטוחים כולל אחריות האתר ללינה
כל תשלום בנפרד הוא, למיטב ידיעתי, בניגוד לתקנון האתר
בטח שלא להעביר שום סכום מראש
כל נסיון ליצירת קשר פרטי הוא מסוכן!
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!מיקי,
פוסט חשוב ביותר. ההסבר שלך על ההבדל בין HHTP לבין HTTPS תקף גם לכל אתר ומקרה ששוקלים להעביר פרטי אשראי דרך האינטרנט, ומעתה אבדוק בשבע עינים!
אוסיף שבמקרה של דירה בלונדון שבעליו אנגליים כביכול, גם האנגלית המשובשת שבתיאורים והנחיות יכולה ללהיחשב בסימן אזהרה נוסף.
הסתקרנתי וחקרתי קצת ובאופן תמוה ומדאיג גם לאחר שהורדה מן האתר בעקבות הפניה שלך- הינה הדירה צצה ומופיעה שוב ב Airbnb, תחת בעלים שונים כמובן.
ויש לה אפילו רישום בטריפאדביזור (וביקורת ), כך שהכל נראה על פניו אמין...
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!מיקי האחד והיחיד
איזה מזל לנו שאתה היית "הקורבן" המיועד
אני בספק אם הייתי מצליחה לעמוד על כל הדקויות שהצביעו על ה"עוקץ"
אבל אין לי ספק שאוכל למנוע, בזכות הפוסט המפורט ומאיר העיניים שלך
https://www.airbnb.com/rooms/2353077
אם אתה עדיין בעיניין אז קבל דירה נפלאה שהיינו בה באפריל
קרוב ביותר לתחנה מטרו
דירה של אומנית עם המון אופי , מרווחת ואסטטית באופן לא רגיל
ושוב תודה לך
ירדן
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!מיקי
תודה וכל הכבוד על ההשקעה והעברת המידע בצורה מקסימלית שאפשר.
מידע כזה לדעתי רצוי לפרסם בכל קבוצות הפורומים.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!מיקי, מצטרפת לאומרי התודה.
יופי של פוסט חשוב וברור, וגם אני ממליצה להעביר את זה בכל הפורומים ולשמור קישור בצד.
נעה
-
המון תודה על המידע והשיתוף.ואיזה מזל שמלחתחילה נדלקו אצלך נורות אדומות ולא נפלת בפח.
מאחלת לך למצוא דירה אמיתית טובה ומוצלחת.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!מיקי, נכנסתי לקישור שג'ני2 צירפה. אכן אותן תמונות של הדירה. אבל המחיר מעל 500 יורו ללילה. ו-31 ביקורות. לא הגיוני פה משהו. אלא אם הנוכל שלך פשוט "התלבש" על דירה קיימת ויצר פרופיל משלו לאותה הדירה? מה שאומר שהאתר לא בודק בכלל את מה שהוא מפרסם?
תובנות בבקשה
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!מזל שנפלו עליך ולא על מישהו תמים...
תודה על ההשקעה!
רבקה
-
תודה על הפירוט ועל ההסברים החשובים - וטוב שנדלקו אצלך כל הנורות!
גם אני שמתי לב לאנגלית הגרועה של הכותב וגם מבחינתי זה אות אזהרה...
מצטרפת להמלצה של אלונה להנהלת האתר להוסיף את המידע החשוב בקוביות בצד.
לונדון מחכה לך
מירה
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!ג'ני תודה!
זו כנראה הדירה המקורית, אלונה עלית על זה
שימי לב למחיר שלה! בערך פי 3 מההצעה של הנוכל:
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!לדעתי, נורית האזהרה הכי משמעותית היא דווקא העדר חוות הדעת. חוות דעת מכמות גדולה של אנשים, לאורך זמן, דרך אתר AIRBNB זה משהו שמאוד קשה לנוכלים להשיג.
כמובן, תמיד יתכנו הפתעות, אבל לפחות לנסות לא ליפול על הסימנים הברורים...