ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!
-
פוסט מושקע !בלונדון כל הזמן מתפרסמים העוקצים הללו.
בחיפושי בלונדון עליתי על לא פחות מ 10 כאלו.
אחרי יום-יומיים הם נעלמים, כי AIRBNB מעיפים אותם, אבל חוזרים ומוקמים שוב ושוב (אותן תמונות) בשמות אחרים.
במקרים שאני ראיתי, המקום היה מדהים, במחיר נמוך בצורה לא הגיונית.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!איזה פוסט חשוב.
כל הכבוד על הערנות, ותודה על הפרסום.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!תודה רבה למפרגנים
עדכון - חזרו אלי במייל מ- Airbnb. ניכר שהם לוקחים את הנושא ברצינות, פועלים בנדון ואמרו שידאגו לעדכן אותי בהמשך.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!וואו, איזה סיפור....מישהו אחר יכול היה בקלות ליפול בפח. שמחה בשבילך שעלית על התרמית בשלב מוקדם ומודה על השיתוף בפורום. בהצלחה עם הדירה הבאה...
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!הי מיקי,
תודה רבה על הפוסט המושקע והכל כך חשוב!
משום מה, בזמן האחרון אני שומעת יותר ויותר על אירועים לא נעימים מאנשים שהזמינו (או שכמעט הזמינו) דרך Airbnb, ואני מדברת על סיפורים ממקור ראשון ולא על משהו יד שלישית.
זה מעלה תהיות לגבי האתר הזה וההתנהלות שלו. האם כל אחד יכול לפרסם שם דירת נופש להשכרה? האם הם לא בודקים את המפרסמים שלהם? עד כמה הם אמינים? ומה האחריות של האתר, כפורטל המאגד תחתיו את כל המאסה הזו, כלפי הלקוח שמשכיר?
אני מעולם לא שכרתי דירה דרך Airbnb כך שאין לי תובנות אישיות, המלצות או לחילופין - סיפורים מסמרי שיער. ככל שאני שומעת על יותר אירועים כאלה, אני משתכנעת שגם לא אנסה את האופציה הזו על עצמי...
שוב תודה רבה,
אורה
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!אני חושב שצריך להיות כלל ברזל
משלמים רק דרך פאיפאל ורק דרך airbnb
ככה כמעט אי אפשר לעבוד עליך.
כמובן יש את העניין עם ה URL שהוא סופר חשוב
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!אני מעלה כאן חלק מהודעה שהעליתי בשרשור מקביל על airbnb במטרה לקבל קצת צפירות הרגעה...
כאילו בכוונה, אחרי שפעם ראשונה הזמנתי דירה דרך airbnb, ועוד לא הגיעה הנסיעה, מתפרסמות בפורום הודעות עם אזהרות והפחדות...
הדירה ששכרתי, זוכה להמון חוות דעת טובות, לכן התלהבתי ושכרתי אותה, אבל אחרי שקראתי קצת יותר הרושם שלי הוא שחוות הדעת באתר הזה הם מתלהבות וטובות מעל לממוצע באתרים שהכרתי קודם, כמו טריפאדוויזור, ובוקינג. ניסיתי לחשוב למה זה, ואחר כך גם התחלתי לחפור ולקרוא כתבות על airbnb וזה רושם שהוא נכון, ונובע מכמה סיבות. קודם כל, העובדה שעובדים מול אדם שפוגשים ומכירים, כבר הופכת את זה לפחות נעים להתלונן. אחר כך יש את מאזן האימה, שאחרי שאתה כותב, כותבים עליך, וגם זה לא נעים. ואולי גם חתך האוכלוסיה שמשתמש באירבנב, צעיר יותר, זורם יותר, ומחפש פחות את הפינוקים.
יש עוד דבר שמטריד, וזה שכאשר מגיעים לדירה והיא זוועת עולם ובורחים ממנה, אי אפשר בעצם לכתוב חוות דעת כי לא גרתם בה.
ואם רוצים לפחד ממש אפשר להכנס לאתר שנקרא airbnbhell שבו מתפרסמות חוות דעת שאנשים לא יכלו לפרסם באתר עצמו, וסיפורי זועה שונים, וגם עוקצים וכו'.
בקיצור, נחמד להעביר כך את הזמן עד לנסיעה, בחששות שמא רוברטו המארח, הוא בעצם איזה נוכל לכל הפחות, ורוצח במקרה הרע...
אשמח לשמוע לשם ההרגעה גם על חוויות טובות....
אגב, לגבי העוקץ, קראתי דברים דומים גם בטריפאדוויזור. ההמלצה החד משמעית - והיא גם עולה מאזהרות של אירבנב באתר, לא להתקשר מחוץ לאתר, לא להעביר כסף, מחוץ לאתר, לעשות הכל דרך האתר, ואז, מוגנים.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!כל הכבוד על הערנות ותודה על השיתוף
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!תודה רבה על הפוסט המושקע והמפורט!!
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!תמי - אכן השירשור מראה כמה צריך להיזהר כאשר מזמינים לינה באינטרנט. צריך לזכור שסיפורי נוכלות יש גם על אתרים אחרים (חסרים פה סיפורים על דירות שהוזמנו דרך בוקינג?).
גם אני באותה סירה - עם הדירות שהזמנתי ללונדון ופריס דרך AIRBNB. מקווה שיהיה בסדר... ניסיתי לשמור על כל הכללים. כדאי שיהיה כאן באתר טיפים על דירות ב AIRBNB שבאמת היו טובות, כדי שלאחרים יהיה יותר בטוח. לצערי רוב ההמלצות באתר כאן זה על בתי מלון.
לעצמי אני מזכיר שכל לילה מושכרות דרך AIRBNB כ 40000 לינות ברחבי העולם. כנראה שהרוב המוחלט של ההשכרות מוצלחות.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!תותח על, אין עליך
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!תודה לכל המפרגנים
לגבי המשפט:
"משלמים רק דרך פאיפאל ורק דרך airbnb"
במקרה של הזמנת מוצר לא מוחשי, קרי: לינה טיסה או שירות כלשהו, הייתי ממליץ לשלם דווקא ב-כרטיס אשראי. היות ובמקרה של כשל תמורה, ההליך בחברת האשראי מהיר יותר וקל יותר לבירור מאשר ב- Paypal אשר מסייגים מראש ומצהירים כי במקרה של רכישת שירותים,כרטיסי מופעים טיסות, בתי מלון וכל שאר הדברים שאינם מוחשיים, אין הגנה ואין התחייבות להשיב החזר כספי.
מה שבטוח לא יקרה בחברת כרטיסי האשראי אשר מחויבת ללקוח במקרה של הכחשת עסקה או כשל תמורה.
זה נכון שיש עדין את רשת הביטחון של Airbnb, אולם אנו עדים לצערי למקרים בהם יש סכסוכים וחילוקי דעות ותלונות שלא תמיד מקבלים פתרון הולם ע"י Airbnb.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!עוד עדכונים:
קיבלתי פנייה רשמית מאתר Airbnb בו הם לוקחים באופן רציני את הדיווח שלי והעברתי להם את כל הקישורים, תצלומי המסך והחומר שצברתי. הבטיחו לעדכן אותי בתוצאות.
בעקבות פנייה לבעלים של הדירה שלכאורה נראה כי זהו הבעלים האמתי, קיבלתי ממנו מסר שהוא פונה להנהלת האתר ע"מ שיבדקו את כל הנשוא באופן מעמיק, כמובן שהודה מקרב לב ופרגן.
יש לציין ש- Airbnb נתנו וואוצ'ר זיכוי במתנה על סך 25$ על "גילוי אזרחות טובה". הם לא מקבלים את הדיווח כמובן מאליו ומעריכים מאוד את השקעת הזמן וזה עוד לפני ששלחתי את החומרים והקישורים דאגו לתת מילה טובה וצ'ופר. שכנראה לא בהכרח יהיה לי בו שימוש כרגע.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!עדיין אין לי (עוד שבועיים יהיה בפעם הראשונה) נסיון מעשי עם AIRBNB
אבל עלי לציין שהאתר כל כך מובטח ומגן על עצמו מהתקשרות 'מאחורי הגב' בין השוכר למשכיר.
ניסיתי בעת ההזמנה לשלוח למשכיר טלפון מקומי על מנת שמישהו שם יבדוק פיסית את הדירה לפני שנגיע. האתר מחק אוטומטית את מספר הטלפון ששלחתי. בעלת הדירה ענתה לי ב'קוד' ושלחה לי בדרך פתלתלה מספר להתקשרות מקומית, דבר שעבד בסופו של דבר ונערך ביקור במקום מטעם הנציג שלי באוסטרליה. הבעלים גם סרבה לקבל תשלום ישיר אלה רק דרך האתר.
המסקנה שלי: לשים לב לכל אותם פרטים שריף העלה כאן! אם קיימת פנייה ישירה מטעם המשכיר אל השוכר הפוטנציאלי, משהו מאד 'מסריח' !
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!פניה ישירה שמנסה לעקוף את המערכת של AIRBNB - נורה אדומה מהבהבת.
אחרי שבמשך כמה חודשים שבהם התכתבתי מעט עם בעל הדירה שנגיע אליה בפריז (בעיקר שאלות ששאלתי אותו ותשובות שלו...) שאלתי אותו לאחרונה על מיקומים של סופרמרקטים באזור של הדירה. הוא הציע לי לשלוח אלי מצגת פאואר-פוינט עם הסברים, ולשם כך עברנו למייל פרטי - רק לשם העברת המצגת. כמובן שהמצגת מאוד עזרה כי פירטה מיקומים של חנויות באיזור של הדירה. המשך ההתכתבות המשיך אחר כך באתר.
אני מציין את זה, כי לדעתי זה היה לגיטימי מצידו להעביר את הקובץ במייל (אין אפשרות דרך האתר), ורק כדי לציין שיש נסיבות מסויימות שבהן כן אפשרי קשר מחוץ לאתר.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!זה לא בדיוק נכון
פאייפאל לא ישלמו שקל במידה ואתה לא מקבל כלום בתמורה
ז"א הגעת ללונדון ואין בית ....
במידה ולא מצא חן בעיינך הדירה אז הם לא יחזירו לך כסף כי קיבלת משהוא בתמורה
ואז באמת יש את AIRBNB
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!מיקי כבר כמה ימים שאני מנסה להגיב כאן והאתר זרק אותי ...
תודה רבה על הפוסט החשוב. הארת לי הרבה נקודות חשובות לשים לב אליהן.
אני מקווה שתהפוך את הפוסט לבלוג כדי שישמר ומצטרפת לבקשה להוסיף אותו לקוביות משמאל.
כל הכבוד על הערנות והזיהוי
איריס
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!תודה.
הועלה לקוביות בהתאם.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!הי מיקי,
תודה רבה על השיתוף והמידע החשוב.
עוזר מאוד לדעת למה לשים לב. ואיך להיזהר.
מידע יקר!
לידר
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!תודה רבה לכולם!
תודה על הקוביה