ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!תודה
למי שתורם מידע איכותי
ששווה קוביה...
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!רב תודות חבל היקר!
והנה עוד נוכל, טרי מהערב:
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!במקרה אחר, שהכל בסדר ולא מדובר בעוקץ
וכל ההתקשרות מתנהלת באתר
השוכר מתבקש להעביר צילום דרכון?
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!אני עוד לא יודעת שהכל אצלי בסדר...
אבל לא התבקשתי להעביר צילום דרכון. ביצעתי את התשלום בדרך שהאתר הכתיב.
באחת ההתכתבויות שלי שלא הבשילה להזמנה, המשכירה ביקשה שאספר קצת על עצמי, אבל אני מניחה שזה מתוך רצון שלה, להגן על עצמה משוכרים בעייתיים, ומהעובדה שלא פתחתי פרופיל מפורט עם תמונה כמו שאחרים עושים, וגם אין לי פייסבוק.
זו הפעם הראשונה שלי באירבנב, אז בתמימות כתבתי את כתובת המייל שלי באחת מהפניות הראשונות שלי למשכירים ולדעתי היא נמחקה במעבר אליהם.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!זה נשמע כמו אותו אחד, עם האנגלית הקלוקלת והניסוח הדומה.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!אני באופן אישי לא מעביר צילומי דרכון לכל דכפין. גם בבתי מלון שמבקשים להשאיר דרכון רק לרישום, אני מגיש צילום ודואג לקחת חזרה.
עוד אזהרה חשובה. כשפונים אליכם במייל עם לינקים לאתרים מזויפים, קחו בחשבון שאלו אתרי פישינג שעשויים לשתול לכם רוגלות ומיני רעין בישין.
זו הסיבה שלא צרפתי פה לינקים אלא רק תצלומי מסך.
כשאני נכנס לאתרים חשודים כאלו אני עושה את זה על מכונה וירטואלית, אולם זה סיפור אחר. אתם רצוי שלא תתעסקו עם לינקים חשודים ואם עשיתם כן, זה הזמן להריץ בדיקה מקיפה ולשקול להחליף סיסמאות בחדבונות חשובים שלכם.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!מיקי
תודה רבה. לא הייתי ערה לחלק מהדברים שציינת כמו התלום והאי מיילים הפרטיים
גם אני ניסיתי למצוא דירה בלונדון לדצמבר וראיתי שלוש דירות עם אותן תמונות דבר שהעלה חשדי ובסוף נבהלתי והזמנתי מלון...
שנה טובה לכולנו!
נעמה
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!לי, אף פעם לא ביקשו מאיתנו צילום דרכון.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!תודה
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!לי - קיים ב AIRBNB מנגנון זיהוי לפי צילום דרכון.
מה הסיבה? מארחים רבים חוששים להפקיר את הנכס שלהם בידי שוכרים אקראיים שיכולים לגרום לנזק די גדול. לשם כך, הם מעדיפים לנהל סוג של התכתבות עם השוכר לפני שהם מאשרים את ההזמנה. כמובן, כל ההתכתבות הזו על גבי הפלטפורמה של AIRBNB. לטעמי, לא רק שזה לגיטימי, אלא גם זה יוצר סוג של חיבור בין אנשים, שוכר ומשכיר, והופך את עניין ההשכרה למשהו יותר אישי (בכל זאת, את נכנסת לגור בתוך דירה של מישהו, מקום שהוא בעצמו גר שם).
חלק מבעלי הבתים רוצים להגיע לרמה גבוהה יותר של ביטחון. לשם כך הם מאשרים השכרה רק לשוכרים שאישרו את זהותם בפני AIRBNB. שוכרים כאלה הם שוכרים ב"סטטוס" גבוה יותר (יש להם סמל של Verified ID Badge). כאשר אני חיפשתי דירות לנסיעה הקרובה ללונדון+פריז נתקלתי גם במשכירים כאלה. אחרי שביצעתי זיהוי כזה למעשה נפתחו לי מגוון אפשרויות לדירות שקודם לא היו זמינות לי.
למה כדאי לי לעשות את הזיהוי? כאמור, כאשר הפרופיל שלי נמצא בסטטוס הזה של "Verified ID Badge" יותר קל לי לשכור דירה איכותית (שאחרת לא הסכימו להשכיר לי).
תהליך הזיהוי מתבצע אך ורק מול AIRBNB. התהליך קורה בתוך האתר, ולמעשה AIRBNB מוודאים את הזהות שלך (בנוסף, הם רוצים לבדוק גם חשבון של השוכר באתר של רשת חברתית כמו פייסבוק או לינקדאין) - לא הרשאות לשנות, אלא רק לצפות. בשום פנים ואופן זה לא זיהוי בפני בעל נכס, ולבעל הנכס אין שום גישה לצילום הדרכון.
פרטים נוספים כאן. למי שמתעניין, יש הרבה דיונים סביב הזיהוי של AIRBNB, בעיקר טענות שהוא לא מאובטח היטב. זה כבר עניין שכל אחד יעשה שיקול דעת לעצמו...
זה עובד ל2 הכוונים - גם מארחים שביצעו זיהוי כזה מסומנים, וזה מאפשר לכם רמת ביטחון נוספת לעניין של האם המשכיר הוא נוכל (כמובן זה לא אומר שכל משכיר שלא הזדהה הופך אוטומטית לרמאי).
הזיהוי לפי צילום דרכון הוא לא חובה באתר. לכל היותר אי ביצוע שלו חוסם בפניכם כמה אפשרויות השכרה.
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!עמיחי
מאוד מעניין מה שהוספת
עדיין אין לי אומץ להתיידד עם AIRBNB... אחרי כל מה שנאמר כאן
מעדיפה להישאר באזור הנוחות של בוקינג
ומקווה שיצליח לכם עם הדירות בלונדון ופריז
תודה!
-
ניסיון עוקץ ב-Airbnb, המלצות כיצד להיזהר!הכל נכון , טוב ויפה רק שנתקלתי בחשבונות מזויפים עם Verified ID Badge.
זה יכול לסייע אך לא לשמש כאינדיקציה אמינה לכשלעצמה.