חיסון נגד כלבת
-
שלום
אנחנו טסים ממש עוד שבוע וחצי להודו ומתכננים
לשהות בצפון ובחבל ראג`סטן.
עשינו את כל החיסונים למעט חיסון נגד כלבת ועכשיו
אנחנו קצת מצטערים על כך וחושבים מה לעשות.
רצינו לשאול האם רוב המטיילים הישראלים שמגיעים להודו
עוברים חיסון נגד כלבת ועד כמה זה לקחת סיכון
ליסוע ללא חיסון כזה?
תודה -
כלבת:Reלא קיים חיסון כזה. הב הב... -
כלבת:Reלמה אתה מטעה?
בוודאי שיש חיסון נגד כלבת, וכדאי לפנות לרופא ולהתייעץ איתו בנושא. -
כלבת:Reעד כמה שידוע לי חיסון נגד כלבת מקבלים לאחר שננשכים על ידי כלב או קוף חולה, ולא לפני כן. -
אין חיסון !יש טיפול רק לאחר הנשיכה. אין חיסון !! -
אין חיסון !-יש חיסון!!!יש טיפול מונע!!!! גם לבני אדם
את הכלבת ניתן לעצור עוד לפני התפרצותה, זאת באמצעות חיסון.
הכלבת מוגדרת בספר השיאים של גינס כמחלה הקטלנית ביותר; אחוזי התמותה מרגע ההתפרצות מגיעים לכדי 100 אחוזים. ידוע רק על שישה מקרים של אנשים ששרדו את המחלה לאחר התפרצותה, חמישה מהם קיבלו חיסון לפני התפרצות המחלה.
החוק מחייב כרגע לחסן רק כלבים.
ויקיפדיה -
אנשים !!Reהחיסון קיים רק לגבי כלבים !!
אין חיסון לבני אדם !! -
לא בא לנהל ויכוחניתן חיסון לבני אדם בעיקר
חיסון אוכלוסיה בסיכון- כגון וטרינרים, כלבנים וכדומה.
והחיסון חד משמעית ניתן להם לפני שיש חשש להידבקות -
איתן, תיקון קלבתור אחד שימים אלו מקבל את החיסונים של הכלבת (3 חיסונים בהפרשים של שבוע/שבועיים)
החיסון שמקבלים פה בארץ הוא לא חיסון נגד כלבת אלא, החיסון שאתה מקבל בארץ מקל עליך במידה וננשכת ע``י בעל חיים.. לאחר שבעל חיים נושך אותך אתה חייב ללכת למרכז רפואי מרכזי על מנת לקבל סדרת חיסונים שאחד מהם הוא לא תמיד נמצא בבתי חולים במזרח.. מה שהחיסון בארץ נותן לך זה קצת שקט נפשי.. אתה לא חייב לרוץ באותו רגע לקבל חיסון אלא יום יומיים שלושה אחרי.. וגם אתה מקבל פחות חיסונים נגד הכלבת -
כמה אתה טועה ומטעה אחריםמתן חיסון מונע, ללא קשר לחשיפה למחלה, מומלץ לקבוצות בסיכון: וטרינרים, עובדי מעבדות המתעסקים עם הווירוס, אנשים שעובדים עם חיות ומטיילים שצפויים להיות במגע עם בעלי חיים באיזורים בהם קיימת שכיחות גבוהה של כלבת, והטיפול הרפואי עשוי להיות לא זמין -
חיסון מקדיםאיתן,
איני מבין מדוע אתה מתעקש כלכך, כאשר חיפוש מהיר בגוגל, או בפורום הבריאות ``כלבת`` מניב עשרות תוצאות חד משמעיות לגבי העניין. אינך אפילו מסייג את עצמך, אלא כותב זאת בצורה כה חד משמעית.
דוגמא *אחת* מהפורום הבריאות, לגבי שאלה בנושא. התגובה של ד``ר אנט בה היא מדברת על טיפול מקדים ואוחר:
`` כלבת זו מחלה וירלית המועברת בעיקר דרך נשיכת כלבים ,אבל גם חתולים ,שועלים ולמעשה כל היונקים. ההדבקה אפשרית גם ע``י שריטה או ליקוק. הרבה מקרי כלבת נגרמים עקב מגע עם עטלפים ובחלק גדול מהם לא מדווח על נשיכה או שריטה.
כלבת גורמת ל100% תמותה. במקרה פגיעה כל שהיא ע``י בעל חי חשוב ביותר לשטוף נמרצות את המקום ע``י מים ,סבון מספר פעמים ולמרוח חומר חיטוי.אחרי זה יש לפנות בהקדם אפשרי לטיפול רפואי.
במקרה של נשיכות או שריטות עמוקות שגרמו לדימום יש לקבל טיפול בהזרקת נוגדניםRabies immune globulin (RIG סביב לפצע ובנוסף 4-5 מנות של חיסון.(לפי סוג החיסון הזמין).
במקרים של שהייה מאד ממושכת בארץ נגועה בכלבת כגון הודו
ניתן לשקול קבלת חיסון קדם חשיפה למחלה הניתן ב3 מנות.
במקרה כזה אין צורך בהזרקת אימונוגלובולינים ומספיק לקבל 2 מנות חיסון.
לאחרונה קיים מחסור בנוגדניםRabies immune globulin (RIG והם גם מאד יקרים אז הרופא צודק -
אוי לבושה..:Reמצטער מאוד. טעיתי... בוש ונכלם..!! -
אוי לבושה..:Reגדולתם של אנשים נמדדת גם ביכולת שלהם להודות בטעויות -
האם זו טעות לסוע להודו ללא חיסון כזה ? -
האם זו טעות לסוע להודו ללא חיסון כזה ?:Reיש להפנות את השאלה לפורום בריאות
האחריות כבדה לתת תשובה נחרצת,מעבר לכך קבלת חיסונים
מה יותר פשוט מלהפנות את השאלה למקום בו קבלת חיסונים -
מה שלא ברור לי זהשאם כלבת גורמת ל 100% תמותה מדוע חשוב לשטוף את מקום הנשיכה אח``כ.
אם אתה צפוי למות ממילא, לא חבל על המים? -
יותר חשוב : חיסון נגד ronen !!! -
התשובה שלי אינה במקום התייעצות עם רופאאו עם משרד הבריאות , לא כל רופא מבין ויודע מה להגיד..
אבל כאחד שננשך תאילנד ועבר את כל מסכת הבדיקות והחיסונים אז ככה
יש חיסון קדם.....
אבל הוא לא בא במקום 5 זריקות שניתנות לאחר אירוע של נשיכה או סריטה ע``י בעל חיים מעביר כלבת
- בעל חיים מעביר כלבת שונה בין המדינות, חולדות בישראל אינן מעבירות כלבת ובתאילנד כן
לעניין דחיפות החיסון
יש לגשת מיידית למרפאה ולקבל חיסון!!!
אבל
לא להיות בפאניקה כי גם בארץ גם כאשר בע``ח הנושך נמצא מחכים שבועיים עד לקביעה אם הנושך נגוע או לא ורק אז מחסנים
החיסון נגד כלבת אינו בריא וכל הגופים נמנעים מלתת אותו לחינם
כשאני נושכתי חזרתי לארץ לאחר קבלת טיפול ראשוני בתאילנד
(זריקת חיסון ראשונה)
ודי בפאניקה חיפשתי תשובות -רק משרד הבריאות מטפל בזה ולא כל רופא
ורק וטרינארית יכלה לספק לי ביום ו` (חזרתי ביום ה בלילה )תשובה על הנושא ועל הדחיפות בקבלת זריקות -
הרשו לי להציג תשובה חפה מהתחכמויות.החיסון ככל מה שידוע לי לא היה ניתן לפני כמה שנים (המטיילים של לא מזמן) אבל משום מה החליטו שכדאי להוסיף אותו. אצלי למשל הרופא נתן לי להחליט אם לקחת אותו או לא כי הייתי לחוץ בזמן וזה לא היה סוף העולם לטוס לשם בלי החיסון, פשוט יש להיזהר מבע``ח.
אבל אני התעקשתי לעשות את החיסון ואני אכן טס לשם מחוסן למרות כל האנשים שדיברתי איתם בוגרי הודו שרובם לא עשו, כי הם טסו יחסית מזמן.
בכל אופן, החיסון הזה לא מונע כלבת מן הסתם, הוא פשוט מאריך את הטווח שלך לשרוד בין הנשיכה עד לקבלת טיפול מקצועי בבית חולים, בלי החיסון הזה אחרי 24 שעות אתה עלול חלילה למות אבל החיסון עצמו מאריך לך את הזמן למצוא בית חולים, הוא לא תחליף לטיפול. אני לא בטוח אבל אני חושב שגם אם חלילה מישהו ננשך והגיע לקבל טיפול בזמן הוא יכול לצאת מזה.
הייתי ממליץ לך לקחת את החיסון בכל זאת, אין לך מה להפסיד חוץ מכמה דקירות בכתף. אם לא הספקת זה עדיין לא סוף העולם
ובכל מקרה והכי חשוב:
ההודעה הזו ממש לא תחליף לשיחה עם הרופא שלך! ועדיף שתקשיב לו במקום לכמה סטלנים באינטרנט.
יום נעים וטיול מקסים! -
בפורום בריאות ביקרתם?