אזור האגמים - אוסטריה
-
היכן כדאי ללון באזור האגמים, בהתחשב בעובדה שחילקנו את הנסיעה כך ששבוע נלון באזור האגמים (בפלכאו לא מצאנו מלון, אז הצפנתי קצת יותר...), ושבוע נלון באזור צל אם זי. גם שם עדיין לא מצאתי היכן ניתן לשהות.
מחפשת מלון טוב, עם פעילויות לילדים (שולחן פינג פונג, בריכה, אולי אפילו טניס - שמתי לב שברוב המלונות הפעילויות הללו הן שגרתיות).
מישהו מכיר? -
לענתילא יודעת אם כדאי מלון בתוך צל אם זי
א. החנייה קשה
ב. מרכז העיר קטן ולא מאד מרשים - ממצים בשעתיים
ג. העיר מלאה בקיץ בעשירי האמירויות ונשותיהן עוטות הרעלות. הם מאד מחבבים את המקום. בתור יהודים וישראלים (שילדיהם מפטפטים עברית בקולי קולות הרגשנו מאד לא נח)
נחמד לדעתי לביקור חטוף, אך לא ללינה של שבוע.
אולי כדאי בישוב אחר באזור , או אם יש לך שני מוקדי לינה הייתי מתרחקת יותר לאזור הטירול מריה אלם, זיפילד, אינסברוק. ארלה לאיזה כוון אתם ממשיכים. -
בוקר טוב איריסמזל שכתבת לי.
מצאתי דווקא מלון מקסים שנקרא Grand Hotel וכבר חשבתי שתפסתי את אמריקה. אני צריכה לתת לה תשובה עוד היום....
עד כדי כך לא כדאי?
אינסברוק קצת רחוקה לי. לא רציתי לגלוש לאזור טירול בטיול זה. האם כדאי בסאלבאך או בקפרון?
אילו עיירות נוספות מומלצות למיקום מרכזי?
(המטרה היא המעבר היפה, סכר קפרון, אולי מפלי קרימל)
שוב המון תודה,
ענתי -
בוקר טוב איריס:Reרק דבר קטן,
המטרה היתה לא ביקור בעיר עצמה, אלא רק לשם הלינה... וסיור קל בעיר. -
בוקר טוב איריס:Reמצטרפת לאיריס בעניין אי הנוחיות של לינה בזל אם זיי,
אולי אם את מפצלת את הלינה לשניים- ללון באזור סלבאך-מריה אלם? יותר נגיש מחד וידידותי מצד שני.
לגבי לינה באגמים-כמה ימים מתוך המסלול את מתכננת לבלות באגמים? -
בוקר טוב איריס:Reגם אני מצטרפת לביקורת של איריס על צל אם זי. אנחנו היינו בקיץ שעבר שבוע בקפרון ומאד אהבנו אותה. המיקום היה נוח והאווירה נעימה. (אבל ישנו בדירה ולא במלון). -
לענתיתנסו בקפרון.
לא הייתי אבל קרובה לצל אם זי ועם נגישות טובה לכבישים.
מתגובות אחרים בפורום אני מבינה שהמקום מומלץ.
לגבי צל אם זי - שוב - בתוך העיר לדעתי לא לא ושוב לא !
בשוליים שלה אפשרי, אם המטרה רק לינה.
את המלון גרנד הוטל ראינו. נראה מרשים וצופה לאגם. אבל שוב- בגלל המרכיב האנושי הייתי נמנעת. פשוט לא תרגישו שם בנוח כישראלים. -
לענתי:Reהי ענתי
אני ממליצה על לינה בקפרון, עיירה מדהימה יש מלונות וצימרים בלי סוף..
המון אטרקציות קרובות כמו הסכר בקפרון, מוזיאון המכוניות העתיקות שנמצא במלון מפואר (אם את מעדיפה מלון).
יש את קניון SIGMUND THUN ,דומה לקניון ליכשטיין.
בריכה מקורה במרכז העיירה, משם נסיעה קצרה לזל אם סי טיול בעיירה, שייט באגם מתאים לבילוי של מס` שעות.
קרוב גם למפלי קרימל .
ישנו בקפרון בצימר מדהים לא הזמנו מראש.
אין בעיות למצוא לינה באיזור רק צריך לבחור. -
יונית, איריס, מיכל ו- namקודם כל המון תודה על העזרה. בהחלט לא הזמנתי עדיין מלון בצל אם זי, לפי הצעתכן.
אבל עכשיו אני באמת בלחץ. חשבתי שאני כבר יודעת הכל וכך יהיה הכי נוח. מסתבר שטעיתי.
הרעיון הוא כזה:
נחיתה במינכן, ביום שבת, בסביבות השעה 23:00 ולכן לינה במלון בשדה``ת (כדי שלא נצטרך לנסוע עם הילדים באמצע הלילה).
ביום ראשון נסיעה ממינכן לכיוון האגמים באוסטריה (כרגע לא משנה מה התכנון לאותו היום...), שם רציתי ללון עד יום שבת (6 לילות).
חשבתי להזמין מלון על אגם סט. וולפגנג, ומשם לצאת לטיולים בכל החלק המזרחי של זלצבורגלנד (מגלשות באבטנאו, אזור האגמים עצמו, זלצבורג, טירות, זורבינג וכו`).
ביום שבת נסיעה לכיוון צל אם זי (זה היה התכנון המקורי) ולינה במקום עד יום חמישי.
חשבתי לזמין מלון על האגם, ומשם לצאת לטיולים בסכר קפרון, מפלי קרימל, מעבר גרוסגלוקנר וכו`).
ביום חמישי נסיעה לכיוון מינכן, לינה באזור (עדיין לא יודעת היכן), כאשר ביום שישי נוסעים ללגולנד ובערב שוב לנים באזור מינכן, משום שהטיסה חזרה הביתה היא ביום שבת בשעת בוקר מוקדמת.
זהו. זה היה התכנון הראשוני המקורי.
איפה טעיתי? (מלבד שהבנתי שבצל אם זה לא כדאי לשהות בחלק השני של הטיול)
מה לגבי המיקום בסט. וופלגנג? האם מתאים? האם ישנם מקומות אחרים מתאימים יותר? (מעדיפה את אזור האגמים על אזור פלכאו, אבל רק במידה והוא נוח לצאת לטיולים)
נ.ב. למערת הקרח ומכרה המלח איננו מעוניינים להגיע.
אשמח לכל תשובה, כדי שאוכל לבצע את ההזמנה עוד היום, או מחר בבוקר.
ושוב המון תודה לכולכן. אתן עוזרות לי מאד.
ענתי -
יונית, איריס, מיכל ו- nam:Reלדעתי התכנון סהכ הגיוני אם כי הייתי שוקלת לינה ראשונה באזור אניף (ליד זלצבורג ) או קוכל (מקווה שלא מעוותת שמות)- פשוט נגישת יותר טובה לסביבה מאשר לעשות בכל פעם את הסיבוב ליד האגמים..(אבל זה לא מאד משנה לדעתי אם מצאתם לינה שנראית לכם באזר סנט וולפגנג)
לינה שניה באזור קפרון וכך אתם ``מכוסים`` טוב על כל האזור . -
יונית, איריס, מיכל ו- nam:Reלשבוע הראשון לא הייתי בוחרת באגמים אלא באזור ``בין`` האגמים לכביש 10A -כלומר אזור אבטנאו ,סנט מרטין והסביבה.
לשבוע השני-הצעתי כבר קודם את אזור סלפאדן -מריה אלם. -
לאיריס. סאיריס שלום,
קיבלתי את המלצתך על Zell Am See והורדתי אותה מתוכניתי.
לטובת Maria Alm.
מה דעתך על העיר הזאת? אם אפשר בבקשה טיפ או שניים.
תודה מראש
משה. -
למשהמריה אלם עיירה מדהימה ביופיה, שקטה, נעימה, רחוב עם הרבה חנויות ומסעדות ובעיקר הרבה שקט. יש בכניסה לעיירה סופרמרקט גדול בשם בילה. במרכז העיירה ליד הקטדרלה יש רכבל חדיש המעלה לפסגה מעל העיירה עם מסלולי טיול וכמובן בתי קפב.
ממליץ בחום
אנחנו חוזרים לשם שוב בעוד חודש. פשוט התאהבנו במקום. -
לענתי:Reאם לא סגרת עדיין על לינה באיזור האגמים
ממליצה לך לקבל את הצעתי מלפני שבוע שבועיים ללון באניף אידאלי קרוב לכל וגם לזלצבורג.
אנחנו נפלנו על מס` לא מבוטל של ימים גשומיים, הקירבה לזלצבורג הצילה אותנו, יום אחד היינו במוזיאון הטבע המדהים, וחצי יום במצודה שהיא מקורה ויש מה לעשות שם, באיזור האגמים הספקנו רק את הלשטאט וגוזאו מכיוון שנעשה גשום כ``כ , היו שטפונות נוראיים שנאלצנו לוותר על וולפנג
ושאר האגמים.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה. -
לענתי:Reכן, בהחלט בא בחשבון. פשוט מאד מאד רצינו שאחד מבתי המלון יהיה על יד אגם...
אחרת, לא היתה לי בעיית לינה. הייתי לוקחת מלון באבטנאו או בפלכאו וזהו (למרות שבפלכו לא מצאתי עדיין שום דבר).
מיכל - לפי נסיונך, האם אין אגם קרוב כלשהו בו ניתן לשהות בימים הראשונים של הטיול, ולא יהיה כל צורך להקיף את כל אזור האגמים בכדי להגיע לאטרקציות? -
לענתי:Reאין אגם קרוב יותר,
כך שלדעתי או שתלונו באיזור האגמים ותהיו מרוחקים יותר מהאטרקציות,
או שתלונו באחת העיירות ותהנו ביום מהנופים והאגמים.
אני באופן אישי מעדיפה תמיד להיות קרובה לאתרים ולנסוע כמה שפחות.
אם עדין לא הזמנת מלון ליד שדה התעופה אני ממליצה לך על מלון NH לנו בו בלילה הראשון והאחרון. (מלון עסקים נחמד) -
למיכלהיי מיכל, האם תוכלי לספר בכמה מילים על מוזיאון הטבע בזלצבורג, אותו הזכרת? מה יש בו? האם מתאים לילדות בגיל 3, 7 ו- 10? כיצד הוא נקרא? האם כלול בכרטיס זלצבורגלנד?
תודה על המידע, רויטל -
לענתיהיי ענתי,
אנחנו נשלב בנסיעה מאוסטריה לכיוון גרמניה - מינכן את פארק המים אלפאמרה. היינו לפני מספר שני באותו פארק בשוויץ והילדים מאוד נהנו.
מה דעתך?
ביי
נועה -
לרויטל:Reאנחנו מאד נהנו ממוזיאון הטבע למרות שהמליצו עליו לא תיכננתי כי היו דברים אחרים על הפרק.
מאחר ומזג האויר לא היה לטובתנו, החלטנו להגיע לשם ולא התאכזבנו הבנות היה מוקסמות אז היו בנות 9,12
המוזיאון ענק ואפשר להעביר שם יום שלם.
יש קומה של אקווריום וקומה של חלל משחקים של כח משיכה חיות מפוחלצות ועוד... מאד איכותי.
הגדולות בטוח יהנו, הקטנה תזרום
הייתי ממליצה לך לקחת עגלה, כרוך בהרבה הליכה ועמידה על הרגליים בגגל גודל המקום.
בד``כ קשה למצוא פעילויות שיתאימו לכולם בגלל פערי הגיל.
לגבי כרטיס הזלצבורגלנד לא רכשנו אותו, לא מצאנו בו יתרונות.
היינו עם 2 בנות, ועד כמה שאני זוכרת לא כלל את מערת קרח ומצודת הבזים וגם לא את מכרה מלח
לנו לא השתלם, תעשי בדיקה של אתרים שאתם רוצים להיות בהם ועלויות
ד.אגב המוזיאון נקרא HAUS DER NATUR ופתוח בין 9.00-17.00 -
לרויטל:Reמיכל, תודה רבה! הוספת לנו יעד שלא היה בתכנון ונראה נחמד מאוד. כעת עלי רק לבדוק האם זה לא יהיה על חשבון מקום אחר בזלצבורג כי יש לנו רק יום אחד לזלצבורג+הלבורן. האם בדיעבד היה שווה לבקר שם גם אלמלא הגשם? דרך אגב, ראיתי שנכלל בכרטיס זלצבורגלנד, שאותו נרכוש בכל מקרה (ייצא לנו כדאיי מאוד).