סוכות באלפים צרפתים
-
בוקר טוב לכולם
חזרנו מטיול סוכות באזור שחיכה לי במגירה לא מעט זמן.
למרות ההפחדות בנוגע לעיתוי , למזג האוויר ולאטרקציות שנסגרות היה לנו טיול נפלא.
מזג האוויר שיתף פעולה בצורה נהדרת ובשנים עשר הימים שלנו באזור היו רק יום וחצי גשומים.
התכנון הוכיח עצמו וכל המקומות שרצינו לבקר בהם היו פתוחים. לא עמדנו בתורים , לא הצטופפנו. נהננו מאד מאד. אחד הטיולים היפים שלנו. התאהבנו לגמרי בחבל הארץ הזה ואנחנו בטוחים שנשוב להשלמות.
אז תודה לכל מי שעזר לי בסיפורי הטיול , בבלוגים ובפרטי.
יש המון סיפורים מופלאים.
תודה מיוחדת לאמה שהקובץ שלה היה הבסיס עליו עבדתי בתכנון , לנירית , ליורם - סנצ'ו , לאלון ח. , ליעל גולן , לרבקה על ליון עוד ועוד רבים וטובים - יונית , תמי , דבורה ברקן , נוסע מתמיד , גיל ואדיס, ריקי , נילי , אורוני שסיפורהם היוו השראה.
תודה לכולם . עזרתם מאד. וכמה תמונות לפתיחה

הנוף בפארק מרלה

lac vert
-
סוכות באלפים צרפתיםבוקר טוב איריס.
ברוכה הבאה..מחכה לסיפור ולתמונות.
-
סוכות באלפים צרפתיםבוקר טוב איריס,
מחכה מאד לסיפור שלך!!!!!
מכירה קצת את הסיפור,אבל תמיד אוהבת איך שאת כותבת כאן ואת דרך ההסתכלות שלך על מקומות ולינות.
-
סוכות באלפים צרפתיםאיריס,
איזה כיף לקרוא שנהניתם! אשמח גם לקרוא את הסיפורים המופלאים.
שבת נעימה!
-
סוכות באלפים צרפתיםתודה לכן סמדר , מיקוש ונירית
אנחנו כבר 10 ימים כאן והתאוששות קשה מתמיד. הנחיתה ישר לתוך " המצב" החדש גם היא מקשה ואני מוצאת ניחומים בנופים המקסימים.
מיכלי לצערי אני לא אשת בשורות בתחום הלינה הפעם. היות וזה לא היה טיול יחד השנה אלא יותר טיול " על הדרך" , התקציב ביב מצומצם , הלינות זולות ואיכותן בהתאם. לנו זה התאים אבל אם זה היה " הטיול הגדול " של הקיץ אני חושבת שהייתי בוחרת מקומות אחרים.
אם בכל זאת עוסקים בלינות החלוקה שלנו היתה כזאת-
1. ישנו שבוע בפאסי במקום שהיווה עוגן מצוין לטיולים באזור שמוני. בהחלט ממליצה על הישוב אם כי לא על הלינה הספציפית שלנו.
קישור ללינה הוזמן דרך בוקינג. 60 יורו ללילה. תוספת עבור מגבות ומצעים.
ישנו בשלה עץ - אחד מתוך 10 במקום. הבקתות חמודות והמקום יפה ומטופח אבל שני חסרונות עיקריים:
1. הנקיון - או חוסרו. הבקתה שלנו היתה מאד מאובקת ומלאה בקורי עכביש. בעל המקום גובה דמי נקיון או מאפשר לאורחים לנקות בעצמם. כנראה לא ממש בודק אחריהם. ניכר שאת הבקתה שלנו לא ניקו זמן רב. הייתי ממש צריכה לנקות ביסודיות כדי שנוכל ללון שם.
2. גובה הקומה שניה - הגג משופע ובמקומות מסויימים מאד נמוך. הקשה מאד על בן זוגי הגבוה ואפילו עליי.
יתרונות - מטבח מאד מצוייד. המון כלים . מכשירי חשמל מגוונים . אפילו מדיח ומכונת כביסה. נוף מקסים של המונט בלאן. חצר מטופחת.
מארח מאד מאד נחמד.

-
סוכות באלפים צרפתיםלינה שנייה באזור אנסי-
שלשה לילות בפאתי אנסי. שוב הוזמן דרך בוקינג.
גישה מאד נוחה לאוטוסטרדה. מרכז קניות ענק צמוד. 7 דקות נסיעה למרכז אנסי. רבע שעה לגורג' דו פייר. שעה וחצי לליון. נוח.
חדר לשלשה ללא ארוחת בוקר עולה 60 יורו. חדש ונקי מאד אבל מאד בסיסי. קומקום חשמלי הבאנו מהבית. מקרר לא היה. חלב אפסנו על אדן החלון. ארוחת בוקר די מספקת בעלות זולה של 6.70 יורו לאדם.
לינה אחרונה ללילה אחרון בפרני וולטר. novotel geneva airport. מאד קרוב ונוח הן לשדה והן לביקור בגנבה. החזרת הרכב מהמלון לקחה חמש דקות. ותודה לליאור על ההמלצה . זו היתה הלינה היקרה ביותר שלנו 103 יורו לחדר לשלשה ללא ארוחות.
רכב - הוזמן מאופרן. 330 יורו ל 12 ימים רכב מקטגוריה D עם בטול השתתפות עצמית - קיבלנו יונדאי I40 מרווחת עם בגאז ענק. הספק היה יורופקאר.
-
סוכות באלפים צרפתיםהי איריס,
איזה יופי שהתחלת לספר.
האזור הזה בדיוק על הכוונת שלי- מתיישבת בשורה הראשונה וממתינה לעוד תמונות יפות וכמה שיותר פרטים.
-
סוכות באלפים צרפתיםתודה ג'ני וברוכה השבה גם את. האזור שאת טיילת בו על הכוונת שלי לשנה הבאה במידה וימצא תקציב מתאים.
מחכה מאד גם לסיפור שלך. תני קריאות כוון אם התחלת.טיסות - איזיגיט נקנו ביום פתיחת המכירה בעלות של 165 יורו לנוסע. הוספנו 2 מזוודות לשלשה נוסעים. הפעם איזיג'ט דייקו ואף הקדימו. טיסה נוחה ללא תלונות.
יצאנו לדרך לאחר כיפור. תאריכי הטיול 25/9- 6/10.
והנה עוד טעימה מהמראות
ליון ביום גשום מאד ( היחידי)

אגם אנסי הנהדר

מלך הקניונים גורג' דו פייר. בדקנו את כולם עבורכם. הוא נצח למרות תאונה קטנה ומבאסת שקרתה לנו שם

וזו היפיפיה של הטיול. פשוט בונבוניירה - אנסי

-
איזה יופי של תמונות, משכנעות לגמרי. טיילנו חתיכת יום באזור שמוני ובילינו בפארק מרלה. הדגימה הזאת המחישה לנו עד כמה האזור הזה עצמתי, אני מוכרחה לומר שיותר מטירול. גובה ההרים מדבר בעד עצמו. העניין הוא שאני מטיילת בצרפת במחוזות אחרים (גם לקיץ הקרוב יש איזו תכנית), ומי יודע מתי אגיע לאלפים. כרגע אני אהנה ביחד אתך.
-
סוכות באלפים צרפתיםאיריס -
יופי של תמונות . דוגמנית הבית מהממת .
עוקבת בהנאה אחר הטיול . לא על הכוונת בזמן הקרוב - אבל אולי פעם .
-
כהרגלך את כותבת מאוד יפה וברור. התמונות נהדרות, כולל כמובן הבונבוניירה היפייפיה המדגמנת את אנסי.
האזור אצלי במקום ראשון במגירת החלומות.
תודה על השיתוף

לימור
-
סוכות באלפים צרפתיםאו! חיכיתי לסיפור הטיול הזה!
אמנם היו לי טעימות בלייב בצורת תמונות בפייסבוק, אבל אין כמו סיפור הטיול עצמו. זה היעד המתוכנן שלנו לקיץ הקרוב, וציפיתי לך בקוצר רוח!

-
סוכות באלפים צרפתיםהיי איריס,
גם אני בין המצטרפים. כבר הרבה זמן שהאזור הזה נמצא אצלי במגירה די למעלה.
למרות שכבר ראיתי תמונות, אשמח לראות עוד ולקרוא על הטיול עם הרבה פרטים.
מרינה
-
סוכות באלפים צרפתיםאיריס - התמונות שלך מהממות! ומה שהתחלת לספר מאוד מסקרן.
גם השאלה שלכם נשמע מעניין למרות שהיה מאובק...
רבקה
-
סוכות באלפים צרפתיםאיריס חברתי החמודה,
איזה כיף שהתחלת לספר.
גם אצלי איזור האלפים הצרפתים על הכוונת (ואת יודעת שכמעט והייתי שם בקיץ הקודם, אבל במקום זה הגעתי לנורווגיה
).מחכה לקרוא עוד פרטים, למרות שכבר ידועים לי רבים... רוצה עוד!
ואת התבלבלת...!!
היפהפייה של הטיול זו לא אנסי. זו בתך המהממת

נשיקות,
שירלי

-
סוכות באלפים צרפתיםאיריס יקירתי,
באתי בריצה. אמרתי כבר-איזור זה גרם לי התרגשות אמיתית ובאתי ל"הסניף" קצת ניחוחות דרך הסיפור שלך.
התמונות-נפלאות
הנופים-נהדרים
הדוגמנית-מקסימה.חושבת שכדאי לשלוח לעיריית אנסי את התמונה ולהציע שבעבור סכום סמלי היא תעשה פרסום למקום.
מחכה להמשך....
דבורה
-
סוכות באלפים צרפתיםהיי איריס. גם אני חיכיתי לטיול שלך.
מחזיר אותי חודשיים אחורה לטיול הנפלא שלנו.
נראה שמזג האוויר אצלכם היה משמעותי טוב יותר מהקיץ החם והלוהט..
מחכה להמשך. -
סוכות באלפים צרפתיםערב טוב
תודה לכל מי שהצטרף והגיב
זיוה- הטבע באמת מרהיב. העין לא יכולה לשבוע. בכל פעם שחשבנו שזה הכי יפה חיכה לנו בסיבוב וואו חדש. לא זכרתי שהייתם בשמוני ובפארק מרלה. באיזה טיול זה היה?
אירית IM , לימור , מרינה , דבורה ,יונה וקשת , רבקה, שירלי ואלון היקרים תודה לכולכם על המחמאות ועל העזרה. הבת מסמיקה מנחת

אני לא רוצה להתיש בסיפור ארוך ולא נגמר אבל בכל זאת אתאר את המסלול כי אני יודעת שזה עוזר למי שמתכנן. היה לנו בנק מטרות ורק חלקן הושגו. לפי הקובץ שלי אפשר היה לטייל לפחות עוד שבוע . לצערי לאגם בורג'ה בכלל לא הגענו אז הנה עוד סיבה לשוב. גם מאגם ג'נבה נגסנו רק טעימה קטנטונת ובלתי מספקת בעליל. גם שם היה אפשר לטייל לפחות עוד יומיים מלאים.
בתכנון היומי התחשבנו במזג האוויר שלרוב היה כאמור נפלא , בשעות הפתיחה של מחוץ העונה וכמובן בהעדפות אישיות. ברור שיש באזור עוד המון אפשרויות נהדרות.
אז הנה אחד הסמלים של האזור וכמה שראיתי את התמונה הזו לפני.... אי אפשר היה שלא לצלם מכל הזויות.
הכלא העתיק באנסיי

יום שישי 25/9
טיסת איזי נוחתת בג'נבה בסביבות השעה 16.30. עם ההסברים המדוייקים של יונית ואלון אנחנו עוברים לצד הצרפתי ואוספים את הרכב. תור ארוך של ישראלים - כנראה היה מבצע ביורופקאר
. אנחנו בין הראשונים ובכל זאת לוקח שעה עד שמקבלים את הרכב ועוזבים את המקום . ברכב שיש GPS מובנה ויש לנו אחד שהבאנו מהבית. שלנו בדכ היה יותר קל לתפעול אם כי לא ממש מעודכן. פעם אחת אפילו נאלצנו לשלוף מפה מנייר וטוב שהיתה אחת כזו ... 
אנחנו בדרך לצימר. קונים גם מדבקה לאוטוסטרדות של שווייץ שיהיה. שעתיים לוקח לנו בערך להגיע ולמצוא את הצימר וזאת בגלל שהכתובת שהיתה לי לא היתה מדוייקת מספיק. עם עזרה של אנשים טובים בדרך, מצאנו את המקום והגענו בסביבות השעה שבע.
חבר'ה, מי שחושב שיוכל לטייל אחרי טיסה של איזי שנוחתת אחר הצהריים ( ואני קוראת כאן על תוכניות כאלה) שיחשב מסלול מחדש...
ממש קרוב לפאסי אנחנו רואים את זה.

כל יום נחלוף ליד המראות האלה. הטיול התחיל רשמית והלב מתרחב.
-
סוכות באלפים צרפתיםערב טוב איריס
אני נחה קצת מתיאור הטיול שלי וקראתי בשקיקה את הטיול שלך.
אמנם ראיתי את התמונות בזמן אמיתי אבל הגודל כן קובע!!!
התמונות של בתך ושל כלא אנסי הן אליפות!!!
אשמח לשמוע על האיזור שבחלקו ביקרתי למעט ליון.
רחל לבון
-
סוכות באלפים צרפתיםתודה רבה רחל היקרה
בין לבין אני מתענגת על התמונות הנהדרות והנופים המעלפים שאת מביאה לנו.
שבוע טוב שיהיה
איריס
והנה מתאבן ע"ח יום המחר
מונט בלאן