איך מקצצים הוצאות בטיול
-
היי לכולם,
טוב, אז אחרי שחישבנו את כל ההוצאות וקצת חשכו עינינו, רצינו לדעת במה ניתן לקצץ כדי להקטין את הסכום הכולל.
הטיול שלנו אורך 35 ימים, כולל את ארה"ב וקנדה, הטיול הוא למעשה ירח דבש ועלותו (ללא הוצאות אוכל ובזבוזים על שטויות) 45 אלף. נכון לעכשיו.
נשמח לרעיונות במה אפשר לקצץ, זה טיולנו הראשון ויכול להיות שהפרזנו בדברים שבפועל לא כאלה חשובים, אין לנו מושג.
המון תודה,
גיא וליאת.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולאיך אנחנו אמורים לתת עצה אם אתם לא מראים לנו את פירוט החישוב שעשיתם?
-
איך מקצצים הוצאות בטיוללרשום את כל הפירוט המלא?
טיסות אלעל 12,982 ש"ח, טיסה פנימית 2,063 ש"ח, נסיעות (כולל השכרת רכב) 6,417 ש"ח, בתי מלון 21,600 ש"ח, ביטוח נסיעות 140 דולר, אטרקציות 4,292 ש"ח לזוג. סה"כ 47,900 ש"ח.
זה קצת עלה מאז שכתבתי את ההודעה.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולבאיזו תקופה אתם טסים?
טיסות 1700$ לכרטיס? נשמע יקר מאוד.. כבר קניתם כרטיסים? אם לא, תוכלו לקנות טיסות עם קונקשן באירופה, זה יצא הרבה יותר זול.
לינה - אם יש לכם 34 לילות, זה יוצא 166$ ללילה. תוכלו להוזיל את זה אם תתפשרו ברמת המלונות. קמפינג בא בחשבון?
נסיעות - לפי מה עשיתם את החישוב? בטיול האחרון נסעתי כ9500 ק"מ והדלק עלה לי סה"כ 400 דולר. זה יוצא 5 סנט לק"מ.
אטרקציות - יש פירוט?
איפה האוכל בחישוב?
-
איך מקצצים הוצאות בטיולנשמע שאתם מוציאים המון כסף על בתי מלון.
ביחס לזה, כדאי שתכתבו את הדברים הבאים:
1. איפה קורה הטיול הזה בדיוק?
2. באיזה מקומות אתם עוברים?
3. האם תעשו רק מלונות או גם קמפינג?
4. האם אתם רוצים רק מלונות ברמה גבוהה או גם מוטלים זה סבבה?
5. מה האופי של הנסיעה? זה רק נופש? טיול? רק בעיר? כל דבר יעזור...
אני אגיד שברוב המקומות אפשר למצוא סידורי לינה טובים וברמה סבבה (לא מלון 5 כוכבים) בעלות ממוצעת של 60$ ללילה מחוץ לעיר ו- 100$ ללילה בתוך העיר. כמובן זה משתנה מעיר לעיר.
לדוגמא בלאס וגאס העלויות הן מאוד נמוכות.
חוץ מזה, יש גם את airbnb. שבחלק מהמקומות זה משתלם יותר.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולמלון. אתם כנראה הולכים על מלונות מפוארים. אתם עומדים להוציא 5000$ על בתי מלון. אין לי מושג מה המסלול שלכם. ויש מומחים גדולים ממני בפורום הנהדר הזה. אבל אולי כדאי לחפש מלונות זולים יותר. או אפילו מוטל. אם תצליחו למצוא לינה בפחות מ 100$ ללילה תוזילו עלויות. אוכל- אני לא יודעת אם אתם שומרים כשרות ולא נכנסת לזה. אבל אוכל במסעדות סיניות הוא זול מאוד. גם ארוחת בוקר אפשר לאכול בזול.
בגדול אלו בערך המחירים. טיול מהנה ליאורה
-
איך מקצצים הוצאות בטיולטוב, אפרט קצת יותר.
מדובר בירח דבש, רק בבתי מלון כי קמפינג אף פעם לא עשינו ובנתיים לא מעוניינים. מדובר בתאיריכם 31 במאי 2016 עד ה04 ליולי.
בתי המלון שבחרנו אינם מפוארים בכלל, להפך. אני הופכת את כל בוקינג במטרה להוזיל את מחירי הלינה. אנחנו לא רוצים מקומות עם חדרי רחצה משותפים וכאלה, גם משהו ברמה של חמישה כוכבים לא, אבל כן מקום עם מיטה נורמלית, מקלחת נורמלית עד כמה שאפשר.
במנהטן בחרנו בית מלון בשם הולידי אין אקספרס שעולה לנו 240 דולר ללילה. זה הכי זול שמצאתי במנהטן יחסית במרכזה.
התחנה הבאה היא הניאגרה פולס, שם זה המקום היחיד שלקחנו משהו יחסית "מפואר", בית מלון בשם marriott getaway בקומה גבוהה ממש, כי זה שני לילות ורצינו להתפנק קצת עם הנוף והכל. עלות- 270 דולר ללילה.
משם אנחנו ממשיכים לביקור אצל סבתא של חבר שלי בטורונטו לארבעה-חמישה לילות, נלון אצלה כמובן.
משם ממישיכים ללינה בבאנף, בית מלון בשם buffalo mt. lodge בעלות של 237 דולר קנדי ללילה.
משם ממשיכים לג'אספר, שם היה לנו קשה למצוא בית מלון פנוי בבקוינג, מה שמצאנו נמצא על פירמיד לייק בעלות של 260 דולר קנדי ללילה.
משם ממשיכים לכיוון ונקובר, עצירת לינה באמצע בקמלופס במקום בשם סקוט אין בעלות של 140 דולר ללילה.
משם ממשיכים לונקובר לבית מלון בשם GEC GRANVILLE בעלות של 160 דולר קנדי ללילה.
משם ממשיכים לויקטוריה, לילה במלון הלמס אין בעלות של 125 דולר קנדי ללילה, משם חוזרים לארה"ב, לילה בפורט אנג'לס בעלות של 110 דולר ללילה, שני לילות בלה פוש בעלות של 93 דולר ללילה.
משם ממשיכים לסיאטל, הכי זול שמצאתי יחסית רחוק מהעיר בעלות של 150 דולר ללילה במלון בשם קומפורט אין בnorthgate.
משם חוזרים ללילה אחרון בונקובר קרוב לשדה התעופה (עלות של 160 דולר קנדי ללילה) וחזרה לארץ.
מקווה שפירטתי מספיק

-
איך מקצצים הוצאות בטיולאת האוכל והבזבוזים לא הכנסתי להוצאות, כי אין לי מושג איך לאמוד את זה.
מבחינת האטרקציות- מדובר בהרבה ובהם אני לא יודעת איך לקצץ:
ארה"ב-
ניו יורק- אוטובוס קומתיים ברחבי מרכז העיר, גן חיות בסנטרל פארק, מוזיאון המדע, שייט בן 3 שעות מסביב למנהטן, סיור הליכה רגלי לברוקלין.
מערב ארה"ב- כניסה לשמורת אולימפיק וסיור במפעל בוינג בסיאטל.
קנדה-
הסירה ששטה למפלי הניאגרה, מרינלנד (פארק חיות מים ודברים מגניבים כאלה), רכבל בשם אירוקאר מעל נהר הניאגרה- עולה 14$ לאדם וזה עניין של דקות, שוקלת להוריד, כניסה לשמורות באנף, יוהו וג'אספר, רכבל בבאנף להר סאלפור, מעיינות חמים בבאנף, נסיעה באוטובוס הענק על קרחון קולומביה- שווה 54 דולר לאדם?, שייט צפייה בדובים ושייט צפייה בלוויתנים במקומות שונים, פארק קפילנו בונקובר, פארק הר גראוס בונקובר (שוב רכבל).
זהו.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולבחרתם איזורי טיול יקרים...
בניו יורק לא חייבים לישון במנהטן. לינה מחוץ למנהטן תוזיל בהרבה.
הנה מלון כ15 דקות נסיעה ממרכז סיאטל, עולה 85 דולר ללילה בתחילת יולי. 99 עם אופציית ביטול. שהיתי שם, הרמה סבירה בהחלט.
מה אתם עושים בלה פוש 2 לילות?
בקנדה לא הייתי אז אין לי מושג אם המחירים שמצאתם סבירים או לא.
כשאני בוחר מלון/מוטל, אני בד"כ הולך על הכי זולים שיש להם דירוג של 7.5 ומעלה בבוקינג.. ואם האיזור ממש יקר אז אפילו 7. ב90% מהמקרים הציון משקף והרמה סבירה ואפילו טובה.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולהי
ראשית מזל טוב !
עשינו מסלול דומה לשלכם בקנדה לפני שנים אחדות וכל הלינות שלנו היו B&B לפעמים ללא ארוחת בוקר אבל עם מטבחון שאפשר לנו להכין בעזרת מצרכים שרכשנו בסופרמרקט. אנני זוכרת את כתובת האתר אבל לקנדה יש אתר מסודר לפרסום B&B. בודאי תמצאו גם במדור הטיפים.
תהנו.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולנכון, לינה מחוץ למנהטן בטוח תוזיל משמעותית את המחיר, לא החלטנו עדיין אם כן או לא, עניין של פינוק ותו לא. כל הקטע של הנסיעות למרכז והכל. אנחנו לא יוצאים בערב בכלל, כל יום תכננו עד סביבות 5 בערב, כדאי לחפש בברוקלין במקום מנהטן אם אנחנו לא הולכים לבלות בערב-לילה שם?
תודה רבה על הקישור, הזמנתי שם עכשיו, חסכת לנו 600 שקלים!

העניין בלה פוש הוא יער הגשם הו. זה אחד המקומות שהכי חשוב לי לטייל בהם, והוספנו שם לילה נוסף למקרה שניפול ביום הראשון על יום גשום שיימנע מאיתנו לעשות שם את מסלול ההליכה.
כן, התחלנו להוריד עכשיו גם את הציון שלפיו אנחנו מסתמכים.
בתמונות הכל נראה טוב, אבל כשמסתכלים על התגובות, חלק מהמקומות הזולים יחסית הם מקומות שלא הייתי רוצה להתקרב אליהם. קשה לדעת איך לסנן ככה לפי הציונים.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולאם לא מתכוונים לצאת במנהטן אז הסיבה היחידה לקחת מלון שם זה אם רוצים לנוח באמצע היום ולהמשיך לטייל לאחר מכן. אחרת באמת אין שום סיבה לשלם כ"כ הרבה. מציע לבדוק לינה ב Long Island City, ייתכן ששם יותר זול מברוקלין.
לגבי האטרקציות במנהטן, אין לי מושג כמה כל אחת עולה, אבל לא הייתי עושה אף אחד מהן חוץ ממוזיאון המדע ואולי גן החיות (שלא הייתי בו). כל הכיף בעיר זה לטייל לבד ולזרום. אתם ממש לא צריכים אוטובוס וגם לא סיור בברוקלין. שייט - לכו על השייט לסטטן איילנד, אני מניח שהוא יהיה זול יותר.
ביער הגשם Hoh אפשר לטייל גם כשיורד גשם. היער בכל מקרה לא מואר ואין שום משמעות אם יש שמיים כחולים או מעונן. לא רוצה לבאס אבל לטעמי המקום הזה קצת Over hyped.
שורה תחתונה.. יש איפה להוזיל, וזה תלוי רק בכם וברמת הפינוק

-
איך מקצצים הוצאות בטיולאני אתמוך בגישת ה- B&B שהוצעה לכם. אנחנו משפחה עם 5 ובמקומות רבים לא נוציא יותר מ-150$ ללילה.
למשל לאזור ונקובר- תנסו לחפש B&B בלדנר למשל - אמנם יש מנהרה בעייתית לחצות בבוקר, אבל אם אתם קמים אחרי שעות העומס זה לא כזה רחוק מונקובר.
לגבי סיאטל- אנחנו ישנור באוורט בבסט ווסטרן Nevigator. אם יש לכם רכב- ושוב אם תחמקו משעות העומס - אתם יכולים למצוא שם לינה זולה, וזה גם איפה שבואינג נמצאת.
לא כתבתם מתי הטיול- אבל אם בחודשי הקיץ- תחרשו את ה- B&B של ג'ספר- תשלחו מיילים- יש מצב טוב שתמצאו יותר בזול ממה שיש לכם שם. אנחנו עשינו הזמנות בדצמבר בשביל יולי ומצאנו המון שהיו עוד פנויים ובתקציבנו- רובם גם מאוד נחמדים ומעבירים אותך לעוד כתובות אם הם מלאים. לא ישנו בבנף אלא בפילד- אבל מניח ששם הסצנה דומה ואני יודע שרוב האנשים ישנים בקנמור.
אני מציע שתנסו להיות יותר יצירתיים משימוש מוחלט בבוקינג ותוכלו למצוא עוד אופציות.
לגבי אוכל- השאלה אם אתם רק בענייני מסעדות או מוכנים להתפשר פה. אם חשוב לכם יותר לראות ולעשות וקצת להתפשר על הלינה והאוכל- תוכלו לחסוך. אוכל למשל אפשר בבוקר להתקיים ממאפים או קורנפלקס, צהריים- מאחר ורוב המזן אתם בדרכים- לנהו כמשפחה יש ערכה באוטו עם שימורים, לחמים, ירקות ( שקנינו בקנייה לארוחת הבוקר) ותמיד יש צידנית שאנחנו ממלאים כל יום בקרח ויש מוצרי חלב וכו' ואז בצהריים אנחנו לא מתחילים לבזבז זמן ואנרגיה על איפה נאכל.. אלא עוצרים בחניון כלשהוא ועושים פיקניק. בערב- יוצאים למקום זול לאכול . אנחנו בטיול האחרון חיינו ככה בממוצע של 85$ ליום ל-5 אנשים...
-
איך מקצצים הוצאות בטיולהיי
בביקור בניו יורק לינה בניו ג'רסי תוזיל את המחיר במלונות נמצאים במרחק של כחצי שעה ממרכז מנהטן.
בקנדה כדאי ללון ב B&B יש אתר http://www.banffavenuebb.com אפשר למצוא שם הרבה.באופן כללי קנדה היתה יקרה מארה"ב.
בבנף מומלץ
קמלופס
http://www.maverickmotorinn.com/
ביקורות כדאי לקרוא ב http://www.tripadvisor.com/
-
איך מקצצים הוצאות בטיולעוד לא ספרת הרבה דברים. יש "אוכל ובזבוזים", אבל תחת הקטגוריה הזו צריך לספור לא רק את הארוחות עצמן, אלא גם קפה ועוגה/גלידה/חטיפים (5-10 דולר לסיבוב - פעם ביום לפחות?
ואטרקציות קטנות? מוזיאון מקומי ב-5 דולר כניסה, הוספת סיור מודרך האיזה מקום?
ומה עם כל השונות? ספרת עלויות חניה? ספרת עלות של מפות / אפליקיה של GPS? תקשורת? שטויות קטנות כמו כביסה? מזכרות? וטיפים (בארה"ב זה לא זניח)
וכמובן שופינג?
באופן כללי הדרך להוזלת עלויות עוברת בפרטים הקטנים.
שדרוג "קטן" של 5-10 דולר, כשהוא חוזר על עצמו פעמיים ביום כפול 35 ימים זה 500 דולר שהם 2000 ש"ח. ואני מתרשם שיש לך הרבה כאלה.
על פי מה שאני מתרשם התוכנית הראשונית לפחות הייתה יחסית בזבזנית. שזה בסדר גמור אם אתם יכולים להרשות לעצמכם.
אז כן, מורידים רמה של מלון. נשארים בקטגוריית חדר פרטי עם שירותים פרטיים, אבל מסתפקים ברמה טיפה יותר נמוכה, עוברים ל B&B, מוטל מחוץ לעיר או מלון מחות למרכז וכו'.
אני מניח שמאוחר מדי, אבל הטיסות שלכם יצאו די יקרות. סדר גודל של 1800 דולר לאדם. זה מתחיל בזה שבחרתם אלעל שהיא חברה יקרה יחסית, וגם טיסות ישירות לניו יורק במקום דרך אירופה. אני מניח שפה כבר מאוחר מדי, אבל אני מניח שאפשר היה למצוא טיסות (דרך אירופה) ולחסוך סדר גודל של 500 דולר לאדם.
גם סוג האטרקציות שבחרתם יקרות יחסית. אני אתייחס רק למנהטן כי בשאר המקומות לא הייתי:
אוטובוס קומתיים ברחבי מרכז העיר - בעיניי מיותר לחלוטין. כן, גם אני עשיתי בפעם הראשונה שלי, אבל היה מיותר. התחבורה הציבורית יותר מהירה ודי פשוטה לניווט (בטח כשיש גוגל מפס בכף היד), ואין שום צורך ב"קומה השניה" של האוטובוס.
שייט בן 3 שעות מסביב למנהטן - שייט של 3 שעות נוטה ללהיות משעמם. חוויה מהסוג הזה נוטה למצות את עצמה אחרי חצי שעה, גג שעה. אז אפשר לטעמי לקחת שייט יותר קצר, או כמו שרבים עושים לקחת מעבורת חינמית לסטטן איילנד (עם נוף למנהטן ופסל החירות)ץ זה לא אותו דבר, אבל זה חינם.
סיור הליכה רגלי לברוקלין - אפשר בהחלט לעשות סיורים מודרכים. זו חוויה מאד נחמדה, ורואים / מתרשמים מדברים בצורה שונה מאשר לבד. אבל לא בטוח שזה מה שהייתי עושה בטיול הראשון שלי לניו יורק.
אבל לעומת זאת - לא הולכים לשום הופעה?
אין מה לעשות, אם רוצים לחסוך צריך לעשות את זה לאט לאט תוך כדי ויתורים.
אבל מצד שני, בסופו של דבר עלות של 300 דולר ליום לזוג היא מאד סבירה.
אולי שווה שתפרטו את כל הטיול, לפי תוכנית יומית (כמו שרבים עושים פה). מלון שמגיעים אליו ב-10 בלילה ועוזבים אותו ב-7 בבוקר יכול כנראה להיות עלוב יחסית. מקום שיש לנו בו 4 שעות - אי אפשר לדחוס אטרקציה של יום שלם.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולאני יודעת, יהיו עוד המון הוצאות, חוץ מבעניין השופינג- אנחנו לא מאלה שהולכים לקנות שם דברים מי יודע מה, מזכרות ואולי קצת בגדים. שופינג כנראה יהיה ההוצאה הכי נמוכה שלנו.
אתה מתכוון שיש לי הרבה שדרוגים לעשות? חחח
תראה, חשוב לציין שזה הטיול הראשון שלנו אבר, גם בארץ. עבדנו קשה וחסכנו כסף מספיק גם לטיול של 80 אלף. אבל מאחר ואני יודעת שעם כל ההוצאות הפנימיות שם זה רק יעלה, חשוב לי להוריד את העלות הנוכחית ללפחות 40 אלף.
בעניין הטיסות, אף פעם לא טסנו, לכן אני העדפתי שנטוס באל על, בחברה מוכרת עם עברית ברקע, שלא נרגיש שזה לגמרי מוזר וחדש. אני בטוחה שבפעם הבאה נעשה קונקשיין באירופה, פשוט עכשיו הכל מרגיש גם ככה עמוס עם דברים חדשים ול רציתי להוסיף לזה עוד שדה תעופה וטרמינלים.
כן, את האטרקציות האלה בחרתי כשרק התחלתי לתכנן את הטיול, שהיה אמור להיות בהתחלה שבוע בניו יורק ויומיים בניאגרה ויומיים בטורונטו, אז הוספתי כמה שיותר אטרקציות שאני רוצה. עכשיו האוטובוס מרגיש לי מיותר, השייט קצת פחות, אבל אולי גם לשם אגיע חח.
בעקרון, אין לי עדיין תוכנית יומית מפורטת ברמה שיהיה אפשרי לקצץ שם במשהו, רק רשמתי אם קמים מוקדם, איפה אוכלים ארוחת בוקר, אטרקציות עם זמני נסיעות, מתי חוזרים לבית המלון, איפה אוכלים צהריים וערב. וזהו.
יש לנו שני בתי מלון שהם ללילה בלבד עם הגעה בחמש שש בערב ויציאה ב7 בבוקר, אלה בקמלופס ובויקטוריה, שם בחרתי בתי מלון זולים יחסית, אני דיי קלסטרופובית בנוסף, אז חדרים קטנים או עם תקרה נמוכה לא רלוונטים. אז מראש אני מחפשת בית מלון שאני רואה קצת ספייס בחדר ולא מיטה וחצי צעד אחרי טלוויזיה וחלון, שידה ודלת.
אני עכשיו עובדת על בתי המלון, שכחתי לציין שהסכום שרשמתי כאן היה אחרי ש"שדגרתי" את בתי המלון לבתי מלון זולים יותר וחסכתי באזור ה3000 שקל. בחרתי בנתיים בית מלון בברוקלין, שיהיה קרוב לסאבווי, באנף וג'אספר מאוד יקרים ואותם קשה לי להוזיל, כי פשוט אין שם כמעט בתי מלון.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולאני מבין כל מה שאת כותבת, אבל זה מה שמביא אותך למחיר.
טיול ראשון, רוצים עברית - והנה נעלמו כמה אלפי שקלים תוספת לאלעל
מלון עם ספייס, והנה עוד 100 ש"ח ללילה (כפול 35 זה שוב כמה אלפי שקלים)
וכו'
אז תוכלי להמשיך לנסות לשפר פה 100 ש"ח ושם 300 ש"ח שיוכלו במצטבר לחסוך אלפים בודדים של שקלים.
אבל אם את רוצה לרדת בעשרת אלפים ש"ח תאלצי "לשנות תקליט". לא בטוח שאת רוצה, לא בטוח שאת צריכה, אבל זה המצב.
אולי בכל זאת תפרטי את כל המסלול המתוכנן? אנשים פה ישמחו לעזור לך.
קראתי קצת הודעות קודמות שלך. אני מבין ש:
1. אתם דתיים, מה שגורם לטיול להיות יותר איטי ומכאן שיותר יקר (שבת זה יום "מבוזבז").
2. אתם צעירים מה שמייקר את השכרת הרכב
3. דרישה למלון עם חלון נפתח מה שמגביל את המצאי (וכנראה מייקר)
ברור שאלו כולם אלמנטים שמייקרים.
-
איך מקצצים הוצאות בטיוליש לכם רכב אז מדוע ללון בבאנף ולא בקמלופס שהיא יותר זולה ויש בה מבחר של BB
באשר לניו יורק, הבחירה כמובן שלכם, יחד עם זאת לפעם ראשונה הייתי בוחרת לאפשר לעצמי זמן ללא תכנית ולחוות את הWOW של העיר שזו תכנית מרתקת כשלעצמה.
האם באמרך סיור בברוקלין את מתכונת להליכה על גשר ברוקלין לכוון מנהטן? . הייתי מציעה לעשות זאת בשעת בין ערביים מאוחרת כי אז חווים גם את האורות המנצנצים במנהטן
מצטרפת לדעה ששלוש שעות שיט שהן ברוטו 5 בפעם ראשונה ובזמן קצר זו אטרקציה ששוה לשקול שנית.
-
איך מקצצים הוצאות בטיוללגבי באנף וגספר, מה שמצאתם יקר מאוד
אנחנו לנו במקומות סבירים מאוד במחירים זולים בהמון. כ 150 דולר ללילה ( קנדי ) ובדירות ל 3 נפשות ולא 2.
היו המון אופציות כאלה חפשו שוב.
לגבי באנף חפשו מקומות לינה בקנמור ולא בבאנף. יותר זול שם וסה"כ 20 דקות נסיעה על אוטוסטרדהאנחנו לנו ב LAKE LOUISE IN שגם היה זול יותר וגם במיקום מעולה.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולאיך מקצצים הוצאות:
1) טיסה זולה יותר, עם קונקשן ולא ישירה
2) לינה בזול יותר, במוטלים או מחוץ למרכזי הערים (אתם הרי עם רכב)
3) בניית מסלול שלפחות חלקים ממנו הם לא בקמומות של אטרקציות תיירותיות עמוסות מבקרים, שאז המחירים בהתאם
4) להמעיט באטרקציות בתשלום, להרבות בהסתבבויות בערים ובטיולים בטבע
5) לאכול יותר אוכל מהסופר, ופחות במסעדות. למשל: לא כל יום מסעדה, אלא פעם ביומיים. ברוב המוטלים יש מיקרו ומקרר קטן בחדר.
6) לבנות תקציב: להחליט למשל שאתם לא מוצאים יותר מ-100 דולר בממוצע על לינה. אז אם באיזור מסויים יצא שעולה לכם 125$, כי מה לעשות שזה איזור ביקוש יקר - לדאוג לקזז את זה עם לינה ביום אחר, באיזור זול יותר, בעלות 75$.