צפון איטליה - 5 ימים
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה,
אני ואחים שלי נוסעים לאיטליה מיום ראשון 31.1.16 נחיתה במילאנו בשדה תעופה לינטה וחוזרים ביום חמישי 4.2.16 משדה תעופה מלפנסה בשעות הצהריים.
ביום הנחיתה בבוקר, מתכננים להסתובב במילאנו (האם יש המלצות חמות??) בשעות הערב הולכים לדרבי של מילאנו - כדורגל!
שאר הימים, נשמח להמלצות בתכנון הטיול, אנחנו חשבנו להכניס את אגם גרדה וכמובן יום אחד ונציה...פסטיבל המסכות.
ממתינים להמלצות, תודה
-
צפון איטליה - 5 ימיםאגם גרדה הוא אחד המקומות היותר יפים באיטליה ולכן הייתי ממליצה לכם לבקר שם ליותר מיום אחד.
-
צפון איטליה - 5 ימיםתודה על התשובה,
מה ניתן לעשות באזור אגם גרדה? והאם באמת שווה יותר מיום אחד?
תודה.
-
צפון איטליה - 5 ימיםראשית יש אגמים יותר יפים וגם יותר קרובים למילאנו-אבל לא רלוונטי לפברואר.
שנית ביום הנחיתה -זה יום ראשון בשבוע, מילאנו די "סגורה" בהיבט החנויות.
שלישית-כנסי לפוסט הארוך על טיול במילאנו וטורינו ותמצאי מספיק מה לעשות בחורף במילאנו.
רביעית- בפברואר לדעתי בכל מקרה אין לך מה לחפש באגמים אלא רק בערים ועיירות.
בכל מקרה יש לכם בול יומיים וחצי- שני-שלישי-רביעי כאשר ביום רביעי צריך כבר לחזור למילאנו לקראת הטיסה של מחרת.
לא מעבר ,לדעתי, לטיול במילאנו ,וונציה ,אולי עוד עיר ...וזהו.
-
צפון איטליה - 5 ימיםשלום יונית,
ראשית, תודה על התשובה המהירה.
שנית, יום ראשון אנחנו חייבים להישאר במילאנו בגלל המשחק - יש לך המלצות ספיצפיות מה ניתן לעשות שם עד המשחק?
שלישית, מעבר לונציה יש המלצה שחייבים לראות? (למי שזו פעם ראשונה באיטליה)
-
צפון איטליה - 5 ימיםברור לי שיום ראשון חייבים מילאנו בגלל המשחק
כנסו לפוסט שקישרתי אליו קודם-יש שם הרבה המלצות עדכניות על מילאנו.
שנית- מאד מציעה לקרוא קצת מידע ולשאול שאלות נקודתיות-נשמח לסייע,אבל "מה לעשות באיטליה?" או "מה עושים בוונציה? " מאד קשה לתמצת לכמה שורות של תשובת פורום.
נ.ב. "חייבים" ? כלום לא חייבים .אתם בחורף, טיול ראשון שתי ערים מרכזיות-תנשמו קצת איטליה בבקשה, אל תרוצו. במילא וונציה תהיה עמוסה למדי ,בלו יום בעיר עצמה, יום באיים- ועוד חצי יום אם תספיקו משהו על הדרך חזרה למילאנו ונגמר....
-
צפון איטליה - 5 ימיםאני חושבת על הקור בחורף באירופה.
רוצים לטייל בהנאה תצטיידו קודם כל בבגוד מתאים. שיטת השכבות במיטבה. בפנים עשוי להיות חם ואפילו מאוד אבל בחוץ....

-
צפון איטליה - 5 ימיםנ.ב.
לגבי השכרת רכב באיטליה, האם מישהו שכר פעם רכב מחברת Sicily By Car?
האם הם אמינים?
מהי רמת הרכבים?
-
צפון איטליה - 5 ימיםבונציה פשוט משוטטים. אם תהיו יותר מיום אחד בונציה כדאי לקחת שייט לאחד האיים מורנו או בורנו.לגבי השיטוט בונציה יפה להתחיל בתחנת הרכבת ופשוט לצעוד עד ככר מרקו (יש שילוט מאוד ברור וגם כולם נוהרים לשם, פשוט הולכים עם העדר). בחזור אפשר לקחת אוטובוס ימי לתחנת הרכבת. עם עצירה במסעדה וארוחת צהריים זה שיטוט של חצי יום .
-
צפון איטליה - 5 ימיםמכיוון שתטיילו בעיקר בוונציה ומילנו , הייתי מוותרת על השכרת רכב ונוסעת ממילנו לונציה וחזרה ברכבת.
בתוך וונציה לא ניתן לנוע עם רכבת וגם במילנו אתם יכולים לנוע בתחבורה ציבורית.
-
צפון איטליה - 5 ימיםתודה על התגובות, אך אנחנו חייבים רכב מאחר שאנחנו דתיים ואנחנו סוחבים את האוכל שלנו איתנו, כך שזה די מסרבל את העניין תחבורה ציבורית.
ככל הנראה נגיע לונציה ללילה אחד ושאר הימים בעיירות סמוכות.
מה לגבי חברת השכרת הרכב מחברת Sicily By Car משהו מכיר?
מצאתי דרך טרווליסט השכרה די זולה והאם צריך להוציא ליתר ביטחון רישיון בינלאומי?
-
צפון איטליה - 5 ימיםלא מכירה את חברת ההשכרה. בכל מקרה צריך להוציא רשיון בינלאומי
-
צפון איטליה - 5 ימיםתוכן ההודעה...בוונציה יש כמה מסעדות כשרות בגיטו מסעדת בשרים "גם וגם" וגם מאפיה/קונדיטוריה/ כריכים (עוגות על הפנים) ומסעדה חלבית /דגים טעים במלון הכשר "פרדס רימונים" . הכל קרוב אחד לשני בטווח מאה מטר.
על אגם גרדה ממליץ לוותר ,די קר עכשיו.קור של אירופה , אפילו יותר קר מי-ם ומרמת הגולן.., מכולות, ואוכל כשר וגם בית חב"ד תקישו בגוגל ותקבלו את כל המידע.
לא צריך להביא כמעט אוכל מהארץ.
-
צפון איטליה - 5 ימיםלגבי הסיפא של מה שכתבתי הכוונה למילנו יש בה יותר יהודים דתיים מרומא.
-
צפון איטליה - 5 ימיםכדאי לחפש את המידע באנגלית וכן יש גם מלונות כשרים במילנו... אפילו של 2 כוכבים
-
צפון איטליה - 5 ימיםהיי ,
רוני תודה רבה על ההמלצות החמות בונציה.....סגרנו לילה במלון הכשר.
האם אתה או מישהו מהפורום מכיר אופצייה של סיור מודרך בעברית במילאנו וונציה?
שאלה נוספת, האם יש לכם המלצות לערים מסויימות להעביר את ימי שלישי ורביעי בדרכנו חזרה למילאנו?
-
צפון איטליה - 5 ימים -
צפון איטליה - 5 ימיםכן. פאדובה, ויצ'נצה או ורונה (Padova, Vicenza, Verona). ועדיף לכל אחת מהן ללא רכב, ברכבת ההגעה קלה ונוחה.
פאדובה במבט ראשון לא הכי מרתקת אבל כדאי להקדיש זמן כדי לגלות אותה, יש בה הרבה אוצרות אמנות. (ושווקים, אך אלה אני מניחה לא מעניינים אתכם, אז היא תהיה אולי בעדיפות נמוכה יותר).
ויצ'נצה אלגנטית ביותר ויפהפיה ואסור להחמיץ את התאטרו אולימפיקו, Teatro Olimpico, שלא תראו בשום מקום אחר.
ורונה נפלאה ומלאת אופי, אם יפה ולא קר מדי, עשו לעצמכם טובה וצאו לסיור על גדות הנהר. לא תתחרטו.
-
צפון איטליה - 5 ימיםתודה על ההמלצות, אנחנו שכרנו רכב מהיום הראשון על מנת לחסוך זמן מפאת הזמן הקצר של הטיול.
יש חניונים מסודרים בערים הללו או שניתן גם להחנות ברחובות.
כמו כן, האם יש לכם המלצה חמה לחניית הרכב ב - ונציה.
-
צפון איטליה - 5 ימיםרכב בטיול כזה בעיני הוא חיסרון ולא יתרון, ולא יחסוך לכם זמן. הוא מגביל מבחינת המקומות שאפשר ללון בהם במילנו או בכל עיר אחרת, הוא יקר ובסוף ינואר כבישים עלולים להיות רטובים או מושלגים, וערפיליים וכמו כן אתם עלולים להיכנס לאזורי ZTL שאסורים לכלי רכב שאינם מקומיים, מה שיגרור קנס. אם בכל זאת אתם מתעקשים אז לגבי החניונים זהו עניין שתצטרכו לברר בעצמכם. בטיול שכולל רק ערים, בחורף, רכב הוא לא הפתרון הנכון בעיני.
בחרו לא יותר מ-2 מקומות לינה (אני לא הייתי בוחרת יותר מאחד) וטיילו משם. גם ממילנו וגם מוונציה יש אפשרויות רבות שאף אחת מהן לא מצריכה רכב. אם בכל זאת אתם לנים בוונציה, בחזרה קחו רכבת לתחנה במילנו, וממנה באוטובוס, ברכבת או במונית, לשדה.