לעוף לאגמון החולה ומהר!!
-
העגורים מחכים לכם והם שווים פגישה.
סוף סוף כולם הרגישו טוב השבת (ענתי - מה איתך?) וגם מזג האויר צעק לצאת לטייל אז נסענו לאגמון החולה . סיפור לא זול - 50 ש"ח לאדם לסיבוב של שעה בעגלות המסתור אבל שווה כל שקל...!
כל שאר הפעילות שם - תחנות סביב האגמון ,אופניים וגם שטח גידול לקרובי משפחתי הג'מוסים מהווים רק תפאורה לדבר האמיתי - העגורים.
הזמינו מקום מראש לעגלות המסתור של שעה 16:00 כי רק אז ותקבלו חוויה מרהיבה של אלפי עגורים המגיעים לאגמון ללינה הלילה.בחצי השעה הראשונה הילדים עוד רבו על המשקפת ששכרנו ב15 ש"ח כדי לראות את להקת חזירי הבר את הלוטריות ושאר ציפורי האגם אבל אז באו העגורים בהמוניהם...
הכניסה לאגמון - חינם אבל זה די רחוק ללכת ברגל למצפור העגורים וגם שם זה די רחוק מהעגורים . אפשר בתיאום מראש (לפחות יום מראש) להכנס עם אופניים מהבית - שכירת אופניים עולה כ 40 ש"ח ורכב חשמלי ל6 230 ש"ח לשעה .אף אחד מהם לא יכול להגיע ממש קרוב לעגורים כמו עגלות המסתור.
תהנו מהתמונות וגם מהאגמון
הג'מוס
-
לעוף לאגמון החולה ומהר-עוד תמונותתהנו
הג'מוס
-
לעוף לאגמון החולה ומהר!!ג'מוס,
אין עליך!
תמונות יפות, תענוג. בטוח גרמת לכמה מחברי הפורום להחליט "ששבת הבאה נוסעים לחולה"... אני לפחות ביניהם (אם נדייק שבת שאחרי שבת הבאה. בעה"ש..).
לגבי האופניים לארבעה או שישה, שהם מעלים באתר - לא כדאי להתפתות, אלו האופניים ששכרנו בפארק לנדל, וזה ממש לא נוח. קשה לדיווש, זז לאט ובקיצור עגלת המסתור שכתבת עליה נשמעת אטרקטיבית יותר.
תודה, תודה!
נילי -
לעוף לאגמון החולה ומהר!!רק בשבילך נילי....
שבוע טוב
הג'מוס
-
לעוף לאגמון החולה ומהר!!זה בטח ישמע לא אמין, אך התכנון היום היה לקום מוקדם וליסוע עד לאגמון. הצינון המוקדם (בעונה) ןהקימה המאוחרת (בשעה) גרמו לנו לקצר (ראה כמה שורות מתחת). תמונות יפות! ואיזה כיף לכם!
רבקה -
איזה כיף לי
תודה, תמונות מקסימות! -
לעוף לאגמון החולה ומהר!!היי רבקה - ואני חשבתי שהרעיון לנסוע למנזר השתקנים היה בעקבות החידון לשבת בפורום אירופה - סעודת האילמים וליל כל הקדושים...
ודוקא לאגמון לא צריך לקום מוקדם כי האקשן מתחיל רק ב 16.30 שם.
הבעיה לאלו שגרים במרכז ודרומה היא שצריך לחזור מאוחר אבל כביש 6 שיפתח בקרוב על למחלף עין תות באזור יקנעם יקצר את העסק...
והעגורים יחכו עד אז...או לא!!
הג'מוס -
גם וגם וגם
-
גם וגם וגםתראי לאיפה אני הגעתי....מזל שהחברים מפורום אירופה לא מסתכלים כאן...
http://www.festivalofthedead.com/dumbsupper.html -
מסתכלים ועוד איך...מעולם לא הבנתי את עניין האוכל שלאחר הלוויות... לא הבנתי איך אפשר להכניס משהו לפה כשכל כך רע לך..
אני מבינה שבתרבויות אחרות יש עניין של ליווי ושמחה שהמת הצליח לחצות את הנהר (בעזרת שתי המטבעות על העיניים), אבל אנחנו חונכנו אחרת לא???
ואני מבינה שאצה עדיין פותר את החידה...
רבקה -
מסתכלים ועוד איך...
אפילו לא ניסיתי להתחיל....
סעודת האילמים היתה המוזרה מכולם והלטתי להתחקות אחריה,
אחרי מה שראיתי - איבדתי תיאבון וחשק לחידה....
אני צריך עוד כמה אתרים כאלו ואולי אאבד תיאבון ואשיל את הקילוגרמים המיותרים...
הג'מוס -
לעוף לאגמון החולה ומהר!!בוקר טוב, ג'מוס,
אכן, האגמון ממש יפה עכשיו, אבל בעצם השיא עוד צפוי. אין כמו להנות מהעגורים ושאר הציפורים הנודדות , כשהנוף כבר ירוק, אפשר לשלב עם טיול פריחה באזור, והחרמון מושלג במרחק. זה לא יוצא זול, אבל צריך לזכור שחלק מהתשלום הוא ממש להאכלת העגורים ועזרה לשימורם.
ורק הערה: נראה לי שמה שראיתם, זה לא לוטריות/לוטרות, אלא נוטריות. הנוטריות הן מכרסמים גדולים, שיובאו לארץ מדרום אמריקה במטרה לגדלן לתעשיית הפרווה. לא לקחו בחשבון שבתנאי האקלים שלנו, הפרווה לא ממש איכותית,
ולכן הגידול לא הצליח, והנוטריות שוחררו, ומאז הפכו לפולש מצליח ומסוכן, הגורם נזק רב למערכות ההשקייה, ובעיקר לצומח הטבעי של האזור ודוחק בעלי חיים "מקוריים". לעומת זאת, הלוטרות הן ממשפחת הסמוריים, טורפות, ונדירות מאד, נצפות לעיתים רחוקות מאד ואז רק בלילות (כמעט). הלוואי ואתה צודק, ובאמת ראיתם לוטרות.
עוד מידע על הלוטרות
http://www.parks.org.il/BuildaGate5/general2/data_card.php?I temID=795750585&SiteName=parks&NewNameMade=118&V aluePage=&BuyerID=5741045&Clubtmp1
שבוע טוב והרבה טיולים מהנים! -
אוכל אחרי לוויותשייך למסורת האירופאית .
ולמה?
(זה קצת מקברי,אז לא על בטן מלאה בבקשה)
המתים שנאספו לקבורה לא תמיד היו מתים מוחלטים,לעיתים סתם מעולפים, מאבדי הכרה,חולים,שיכורים מוחלטים.
היו קוברים אותם (כן, קצת חיים) ולא פעם היו צריכים להוציא מהקבר את ה"גופה" כשזו החלה לזוז.
מאז החל המנהג של "ליל קינה" ליד מיטת המת. נשים שישבו ליד גופתו של המת ,בדקו שהוא מת באופן מוחלט והיו צריכות להעסיק את עצמן באותו הלילה ולכן שוררו התפללו וקוננו.
כשהיה בטוח שהוא מת לגמרי- קברו אותו בבוקר.
ואח"כ צריך לאכול ,לא?
אבל באמת- אני חושבת שזה חלק מתפיסה עמוקה יותר של המשכיות החיים. של ההבדל בין מוות לחיים- סקרנית למה דווקא הנוצרים אירגנו לעצמם סעודת מתים?
-
מחלף עין תות יפתח בקרוב????משהו כמו עוד 3 שנים.
כמו שאומרים - don't hold your breath
-
לעוף לאגמון החולה ומהר!!הו נירית נירית-כרגיל מדייקת בפרטים הכי נכונים
ליבי עם הלוטרות אבל אכן ראינו נוטריות.
את הלוטרות אני עוד זוכר מספר חיות שליווה אותי בילדותי ומפגישה מקרית ליד לול ההודים בקיבוץ בו עשיתי את מחנות העבודה בתנועת הנוער.
הנוטריות האלו מצפצפות על כולן ולא פוחדות גם אם מתקרבים אליהן למרחק של מספר צעדים-לצערי התמונה היחידה שיש לי מהן יצאה מטושטשת והן אכן לפי ההסבר של המדריך הנפלא שליווה אותנו בנסיעתנו בעגלת המסתור.
הג'מוס -
מרוב התלהבות, שכחתישגם אנחנו מאד נהיננו מהסיבוב בעגלת המסתור שנה שעברה לפנות ערב. חוויה מיוחדת ומומלצת לכולם. הייתם בעוד מקום חוץ מהאגמון באזור? -
מחלף עין תות יפתח בקרוב????מיכל
עד סוף 2008 אמור להפתח הקטע לעין תות לפי מה ששמעתי ברדיו בשבוע שעבר בכתבה על התערבות החשב הכללי זליכה בקביעת הזכיין בקטע הדרומי שאמור להביא אותנו עד הבית של ענתי...
בברכה
הג'מוס
ואני לא עוצר את נשימתי כי
א. אני נוסע בדיוק שעה לאגמון החולה מהבית בלי להשתמש בכביש 6...
ב. אני לא נוסע לבקר את ענתי... -
מרוב התלהבות, שכחתימכיוון שהתחשבתי בזוגתי ונתתי לה לישון עד מאוחר אז
היינו בשמורת החולה - באנו בצהריים לסיבוב קצר ואכלנו בשולחנות שבכניסה.לצערי בשמורה ראינו מעט ציפורים והרבה צבי מים ושפמנונים
אבל לפחות הילדים למדו על גומא הפפירוס הנמצא שם בשפע...
ואני חוזר ומדגיש שהזמן הכי טוב בעונת הנדידה לצפות בעגורים הוא רק אחר הצהריים.
הג'מוס
-
צודק במיליון אחוז. לא נכנסתם ל"עופריה"? בשמורה?אה, וכמובן, צפיתם בקרובי המשפחה????
ותרומה צנועה לתמונות (לא מתיימרת להידמות למומחים..)
-
לעוף לאגמון החולה ומהר!!סליחה יש לי שאלה
מה זה עגלות מסתור ?