Vail
-
שלום לכולם.
הצלחתי לשנורר יום גלישה בוייל ב 1/3, עתה אני צריך כמה טיפים.
אני מתאכסן בדנוור, באיזו שעה כדאי לצאת מדנוור כדי להספיק יום גלישה מלא (כולל נסיעה, שכירת ציוד וסקיפס) ? האם ישנה המלצה למקום בו ניתן לשכור ציוד? מאחר ואני אגלוש רק יום אחד אז חשוב שזה יהיה בוייל כדי לא לבזבז יור מדי זמן על מנהלות.
אותו רעיון לגבי הסקי פס, האם ניתן לקנות מראש וחסוך זמן (ואולי כסף) או שעדיף לקנות באינטרנט?
אני וחברי לעבודה אשר בא איתי גולשים ברמה ביינונית-גבוהה, האם יש המלצה למסלולים מסויימים אשר מתאימים יותר לגלישה של יום אחד?
כל טיפ ייתקבל בברכה.
-
זו שאלה שהשם שלי רשום עליה... תצא בשש בבוקרתגיע בסביבות 8 לאתר. תחנה בליונס הד. החלפת בגדים וכו', ירידה לאתר- בין רבע שעה לחצי שעה. המעליות נפתחות ב 8:30 בתקופה זו של השנה. אפשר לעלות בגונדולה או במעלית הבורן פרי. אני מעדיפה את המעלית, הגונדולה איטית ואני מכירה היטב את דרכי בירידה.
השכרת ציוד - בד"כ שכרתי באייבון-יקר (היום אני מגיעה עם הציוד שלי), אבל יונתן שכר מדנבר בעלות ממש מצחיקה, אז כדאי לבדוק בדיווח שלו איפה בדיוק.
מסלולים מועדפים- אתם יכולים לגלוש את כל הפרונט סייד בעיקרון- כולל המסלולים השחורים. כתוב לכם האם המסלולים הם groomed או ungroomed. איך אתם במוגולים? אם יש לכם שליטה מסויימת, תנסו את whistlepig, ו powerline שיורדים ממעלית 4 שמאלה. אם שלטתם בזה היטב, הייתי הולכת ל back bowls- בלו סקיי באזין, בשביל התחושה, sun up bowl- מילט'ס פייס הוא מסלול יחסית קל, כנ"ל יונדר. אם תרגישו בנוח על השלג, הייתי עולה למסלולים מורכבים יותר.
אם תתחילו מוקדם ותסיימו מאוחר, תוכלו להתנסות בחלקים נרחבים של ההר, וזה מאד מומלץ. סקי פאס תקנה מראש באתר האינטרנט שלהם- תחסוך כמה גרושים, ותוכל לקחת אותו כשתגיע לאתר מהדלפק בצד שמאל כשהמעליות מולך.
אתם יכולים להצטרף לסיורים חינם שיוצאים בסביבות 10 בבוקר ממקומות שונים באתר להתמצאות באתר- נחמד ומיועד לגולשים מתקדמים. הם נחמדים בטירוף וזה היה ממש כייף בשנת 2011.
-
עוד כמה נקודותחיסכון בעלות השכרה - אם אתם יכולים לשכור ערב קודם בדנוור, אין בעיה לחסוך או בצורה הגיונית או איפה ששכרתי
אבל בסהכ מדובר על יום אחד - אז זה לא מהותי.
ציוד - תוודאו שאתם לוקחים ציוד עם מגלשים רחבים (אול מונטיין).
איפה - תקשיבו לרוזמר
אבל
מלבד אם אני טועה - עשינו את מילטס פייס וזה היה די הזוי זה ירידה תלולה על צד הגבעה.
לגבי יונדר מסכים עימה.
תבדקו להעביר לילה שינה לפני בדנוור לוייל, רוזמר תוכל לתת לכם כתובת בעלות סבירה.
אני דווקא הייתי מחנה בחניון המרכזי זה ממש קרוב לגונדולה המרכזית וקל חזור אליה, לינסהד נמצא בצד ימין של האתר ויותר מסובך לחזור לשם.
והעיקר תגלשו במרץ, נצלו את הזמן
התמונה המצב הינה מבורברים בשלג בתולי באיבאזן בין 2 מסלולים ....
-
יונתן, מתה על התמונות ההפוכות שלך !ואם יש עוד שאלות- אנחנו פה.
-
שאלה קשורהאני גם הולך לגנוב יומיים סקי בארה״ב.
כמה קל לשכור קסדה? לא בא לי לסחוב מהארץ אבל גם לא רוצה לגלוש בלי.
-
ארנון, הירשת וגם גלשת? ולענייננו, מאד קל לשכורקסדה ומאד מאד מקובל. וגם לדעתי, לא יקר (כאמור, אני לוקחת תמיד את כל הציוד איתי במזוודה ריקה לגמרי חוץ מבגדים וציוד, ולכן עלויות כבר לא רלוונטיות לי).
-
זו שאלה שהשם שלי רשום עליה... תצא בשש בבוקרהיי לאה, את בטוחה שאם אצא בשש בבוקר מדנוור אז אגלוש בערך בשמונה וחצי? כולל השכרת ציוד וסקי פס?
שחכתי לציין שאני גולש סנובורד וחברי גולש סקי.
-
עוד כמה נקודותאנחנו ישנים בדנוור, לא נוכל ללון במקום אחר.
כמו כן, אני מגיע יום לפני בשעה מוקדמת ואולי אוכל לשכור ציוד בדנוור , אך חברי מגיע מאוחר לדוונר, בערך ב22:00 , כך שהוא יהיה חייב לשכור ציוד בוייל.
-
אתם יכולים לצאת קצת קודם, אבל לוקח לי בדכ קצתפחות משעתיים להגיע. השכרת ציוד- אפשר לשכור בפריסקו שהיא ממש על הדרך ב I70- צריך לרדת בירידה השניה לפריסקו, בכיכר שמאלה, ויש שם ממש מימין לוולמארט חנות השכרת ציוד. לדעתי פותחים ב 8:00. אני חושבת שבוייל עצמה יהיה יקר יותר.
זה לא אמור לקחת יותר מ 10-15 דקות כל עניין ההשכרה.
להערכתי, אתם יכולים להיות בין הראשונים על המדרונות.
אין משמעות לעניין הסנובורד vs סקי- להיפך, שני סוגי הגולשים נהנים. אוף פיסט (בסגנון אמריקאי, כמובן, שאומר ungroomed terrain), מוגולים, הכל מעולה ועם שלג רך-רך.
אגב, תחפש באינטרנט, אני שכרתי ציוד לפני שנתיים בסילברת'ורן (גם כן מאד קל להגיע) ועלה לי מעט.
-
קצת יותר ריאלי - המלצותאל תבזבזו זמן.
אם אתם מגיעים מאוחר ביום לפני - תשכירו ציוד בוייל, חבל על הזמן להכנס, לחפש חנות כלשהיא ולצאת (בלאו הכי הכל יהיה סגור ב 7 בבוקר...)
תזמינו מראש דרך האינטרנט ב christy sport בוייל - זה יתן לכם הנחה של 20% על התעריף שם ועם קצת מזל הכל יהיה מוכן במידות שלכם.
תכוונו להגיע לוייל ב 8, הזמן יהיה פונקציה של :
- איפה אתם יושנים בדנבר.
- מזג אויר, אם יהיה מושלג אתם בצרה גדולה.
מהחלק המערבי שעתיים צריכות להספיק, משדה התעופה או מתוך העיר תוסיפו חצי שעה.
כפי שכתבתי מקודם, תעריף ההשכרה שלכם מוכפל ביום בודד - אז החסכון יהיה פחות ממחיר המבורגר על ההר.
תחנו בחניון הראשי, ישסטארבקס מולו לקפה ומשהו קל על הבוקר.
משם מאה מטר לחנויות השכרת ציוד ולקנייה או איסוף של סקי פס.
ולעבודה
יונתן
-
קצת יותר ריאלי - המלצותתודה רבה, אני חושב שקיבלתי את כל התשובות.
כבר גלשתי בארה"ב פעמיים והיה די זוועה. פעם ב A-BASIN שהוא אתר מתחת לכל ביקורת, בעיקר בגלל התשתיות שלו. ו Mount Rose בטאהו, שהוא גם די גרוע - יצא לי לעלות לפסגה עם רכבל ללא משענות לרגליים (סטנדרט באתרים שהייתי) ואפילו ללא מעקה הבטיחות שסוגרים עם העלייה לרכבל!!!
מקווה שוייל יפצה על עוגמת הנפש של הפעמים הקודמות.
תודה שוב לכולם.
-
רק שלא תצפה ל ...- כיסאות מחוממים
- בלונים המגינים על הכיסאות מהקור והרוח
- מחירים הגיונים
- שפות שלא מבינים
- מעליות יותר מדי מודרניות (זה לא שאין, אבל יש גם מהסוג שאינו מודרני..... לדוגמה - ביציאה מ- yonder ....
- ישראלים ................
יונתן
בתמונות - הקהילה המקומים 250 איש + 4 ישראלים גולשים (שזה אנחנו) + 1 ישראלי לאחר צבא שעובד במעליות ...... חוגגים נר ראשון של חנוכה
-
רק שלא תצפה ל ...האמת שרק באוסטריה ראיתי מעליות מודרניות ובועות שמגינות מהרוח.בגלל זה אני חוזר לשם בכל שנה. כבר ידוע לי שבארה"ב המחירים של הסקי פס הם שערורייתים (אלא אם אתה רוכש דילים מסויימים מבעוד מועד) וכמו כן מחירי האוכל הגבוהים.
יש לי ציפיות רק מאיכות השלג. לדעתי לא צריכה להיות בעיה ב1/3 אבל את זה אדע רק לאחר שאגיע לשם.
-
אחרי שחניתי בחניה המרכזית, אני מעדיפהתמיד תמיד לחנות בליונסהד- הרבה יותר נוח וקרוב. תחליטו כשתגיעו איפה אתם מעדיפים.
ואגב, אף פעם לא סגרו לי כביש. אבל אני מסכימה עם יונתן, אם יורד שלג, המהירות מואטת מאד. בחופשה האחרונה נחתתי בדנבר בתשע בבוקר ויצאתי בזמן, ולקח לי שעתיים וחצי להגיע לברקנרידג' (!!!). הסיכוי שזה יקרה במרץ לא מאד גבוה.
-
ואגב, גם בצ'רביניה-צרמאט יש מעלית בועות... -
אין סיכוי לשלג?השלג הכבד ביותר בקולורדו יורד במרץ אפריל, כך שתמיד יש סיכוי לשלג על הכביש. באמת לא שמעתי על סגירה מוחלטת אבל יצא לי לזחול ב 30 קמ״ש על הכביש המהיר כשגרתי שם.
הסבירות נמוכה אבל קיימת.
וכמובן, כואב הלב כשאני שומע השמצות על ABasin.
כשאני למדתי לגלוש לאף רכבל לא היה מעקה בטיחות כך שאני השארתי פחות בררן.
-
מצטרף....A Basin שכונתי משהו אבל נחמד מאוד.
-
גם אני נמנית על לא- חובבי A-BASINאתר קטן ודי מעפן.
לפחות המוגולים שם נחמדים.
-
קיבלתי קישור עם כרטיסים מוזלים- אני מצרפתומסתבר שתחרות US BURTON תהיה ביום שתהיו בוייל.
אני, אגב, מגיעה לקולורדו ב 19.3.
-
קיבלתי קישור עם כרטיסים מוזלים- אני מצרפתרוזמר, לא הבנתי איפה הכרטיסים המוזלים... בלינק ששלחת מדובר על 142$ ליום.
האם התחרות לא תשפיע על האתר לרעה? אולי כדאי לשנות אתר?