ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה על Hundertwasser

פורום טיולי משפחות
    6
    149
    29845
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונית
      יונית נערך לאחרונה על ידי

מתוך סקרנות לתולדות חייו ויצירותיו של האיש
      התחלתי לקרוא עליו.
      (וכמובן עוד יעדים שיצר בהם -אפילו בתי כיסא בניוזנלנד)
      יש (לי) פרק "חסר" בביוגרפיות שלו.
      הוא נולד ב1928 למשפחה יהודית? או רק אימא יהודיה (לא שזה שינה הרבה באותה עת)
      בתקופת המלחמה 69 מבני משפחתה של אימו נספו בשואה.
      והוא .... והיא ?
      במקום אחד קראתי שהוא היה חבר בהיטלריונגד כדי להיות מסוגל לסייע לאימו באם ידרש (אבל ממש לא בטוחה לגבי מיהמנות המקור)
      ו...ב1948 סיים את התיכון והחל ללמוד באקדמיה לאמנות בוינה.
      חסרה לי ילדותו!

מישהי סקרנית מספיק כדי להשלים (לי) את המידע?
      • Kawakawa-שירותים שעיצב
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נירית
        נירית נערך לאחרונה על ידי

שאלה על Hundertwasser
        היי יונית,
        זה הקצת שאני יכולה להוסיף על המידע שנתת. Smile
        לפי כל המקורות שאני קראתי, רק אימו הייתה יהודיה. אביו נפטר עוד לפני פרוץ המלחמה והכניסה של הנאצים לאוסטריה.
        כתוב בחלק מהמקורות, שבזמן המלחמה הוא למד בבית ספר של מונטיסורי וזה השפיע מאד על תפיסת עולמו ויצירתו. בהמשך הוא הסתתר עם אמו במרתף, והצליח להערים על הנאצים. גם אימו שרדה את המלחמה. 69 מבני משפחתה נספו בשואה.
        גם אני קראתי שהוא הצטרף להיטלריונגד.
        והנה נקודה ישראלית- הוא צייר פוסטר לקרן הקיימת -למעו ייעור הנגב-
        http://www.postershop.com/Hundertwasser-Friedensreich/Hunder twasser-Friedensreich-Among-Trees-2000-2631955.html.
        על הנאום שלו בעירום קראת? על קטע ה shit ? באנגלית זה נשמע יותר טוב! Razz
        הוא היה מאד אקסצנטרי...אבל מרתק ומעניין.
        אם אמצא עוד משהו- אשתף, יכול לקחת כמה ימים. אני לא בבית כרגע.
        שבת שלום ומטויילת לכולם! Very Happy
        • נירית

קישור נוסף- מקווה שהפעם יעלה הפוסטר
          http://superatom.blogspot.com/2005/07/hundertwasser-among-tr ees-you-are-at.html
          • זיוה
            זיוה נערך לאחרונה על ידי

שאלה על Hundertwasser
            האתגר בהחלט נחמד.

אני לא חושבת שידוע לי משהו שלא גילית עד כה. אנסה לחקור קצת בהמשך השבת.

אני יכולה רק לספר לך שלפני זמן לא רב נכנסתי לחנות "סטימצקי" וגיליתי ספר עב-כרס על האדריכלות של הונדרטוואסר. הספר הוא אלבום לא זול ויצאתי מהחנות בלעדיו, אבל מובן שנעמדתי באמצע החנות ועלעלתי בו. ומה מצאתי? הוא בנה בית בעיר שאת ואני היינו בה. לא ידעתי אז על קיומו של הבית ונותר לי להצטער על הגילוי המאוחר. מדובר על בית שמשמש כמרכז לילדים בעלי צרכים מיוחדים בפלקנבורג. זהו הבית היחיד שבנה בהולנד, וגם זה קשור בילדות. לא? אני לא חושבת שבאים אליו תיירים, בניגוד לבית בדרמשטט בגרמניה, שלא היתה לי בעיה בזמנו למצוא תמונות שמטיילים צילמו.

אז אני תורמת קישור שעוסק בבית בהולנד.

http://hundertwasser.web-log.nl/hundertwasser/2007/08/ronald _mc_donal.html

ועוד קישור עם ציורים שלו, לשטוף את העיניים לכבוד שבת.
            http://www.art.com/asp/display_artist-asp/_/CRID--47724/PG-- 1/posters.htm?TNID=2&ui=F30D87A5FE53446CBC8D34F607A50EEB

כמובן, יצירתו כולה קשורה לעולם הילדות. נדמה לי שיש לי באיזו פינה נסתרת בבית מאמר ישן הקושר את יצירתו עם סגנון יצירתם של אנשים גבוליים מבחינה נפשית, וגם זה לא פלא. אנסה לחפש.
            • יונית

שאלה על Hundertwasser
              כמה טוב שיש גשם
              וואלה, לא ידעתי על הבית הזה בפלקנבורג Cool אולי עוד אגיע לשם בעתיד (טיול 8765 במסגרת התוכניות ל"פעם אחת נחזור ל... ונשלים את....") אז שמה לי בקטלוג.
              אבל הפעם אני סקרנית למה לא מספרים על תקופת נערותו,אם היה בן לאימא יהודיה, איך הוא שרד את השואה? איך יש שם "קשר שתיקה" (ותאמינו לי שקראתי אי אלו ביוגרפיות ).
              • זיוה
                זיוה נערך לאחרונה על ידי

שאלה על Hundertwasser

זה באמת נראה כמו קשר של שתיקה, חור של ממש בביוגרפיה. גם אני שאלתי את עצמי אותה שאלה כשעברתי הערב על לא מעט קישורים המתארים את קורות חייו, שמספרים על ה-69 קרובי משפחה שנספו בשנת 1943 (איך בדיוק ספרו את כל הדודות של הסבתא ואת הבן דוד השני של האמא?) ואז יש קפיצה ל-1948, תקופת לימודיו הקצרצרה (שממנה נפלט מהר מאוד). ניסיתי דרך קצה החוט שנירית מסרה פה, תקופת לימודיו בבי"ס של מונטסורי. מצאתי קישור על מונטסורי שמספר מי היו תלמידיה המפורסמים ובינהם גם הונדרטווסר. אבל בשנות המלחמה היא היתה בהודו. הוא בטח למד בבי"ס שהיא הקימה ולא ניהלה אותו בפועל, אבל איפה? בסוף נירית תפצח לנו את החידה.
                • זיוה
                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

שאלה על Hundertwasser
                  יש אי-אלו רמזים על התקופה הלא פתורה. בקישור המצורף יש כמה נוסחים של ביוגרפיות. בראשונה יש איזה משפט סתום (לי הוא קצת סתום), האומר שהונדרטוואסר תעתע בנאצים כדי להגן על בני משפחתו (האם הבנתי נכון? ומה זה אומר בכלל באופן מעשי???)

בנוסח השני כתוב בערך כך: הוא למד בבי"ס של מונטסורי בווינה בשנים 1936-1937. ב-1937 הוא הוטבל לנצרות (הבנתי נכון?) וכנראה התגייס לשורות הנאצים (Hitler Youth Corps) ב-1941. אבל בשנות המלחמה (ייתכן שבתקופה מאוחרת יותר, שכוללת גם את פרק הזמן של הפלישה הרוסית), הוא התחבא ביחד עם אמו במרתף בווינה.

מקורות ההשראה שלו כוללים את האמנים בני ארצו ואת הביטוי האוסטרי של סגנון האר נובו, אמנים בני תקופתו בכלל (פול קלה), אבל גם מסעות לאפריקה, רעיונות מיסטיים (הספירלה), הדפסים יפניים, ויטראז'ים ונציאניים ומה לא?

עד כאן מבצע הבלשות להערב.

ראיתי את התערוכה שלו במוזיאון תל-אביב שהיתה, נדמה לי, ב-1976 (קצת לפני או קצת אחרי). אני לא כל-כך זקנה. הייתי די פספוסה. לא התאהבתי בגודש של הצבע ושל הצורות החוזרות על עצמן באובססיביות, אבל בשנה שעברה פגשתי באופן וירטואלי את פועלו האדריכלי ונדלקתי. הרעיונות מעניינים ויש גם קסם בבניינים עצמם. מעניין לבחון מחדש דברים שנסגרו מאחורי דלתות ומחסומים, תיאוריות ושלל התנגדויות. הערב סקרתי דרך מסך המחשב גם ציורים שלו, שפתאום נראו לי מעניינים, גם לאור הביוגרפיה שפתאום הלכה ונבנתה והנסיון לללמוד את מקורותיו ולעקוב אחר הלך רוחו בלי לשפוט.

http://www.answers.com/topic/friedensreich-hundertwasser

• הונדרטוואסר, ביוגרפיות
                  • רבקה.ק.
                    רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

שאלה על Hundertwasser
                    יונית שאלה -

אני סוגרת עכשיו שעתיים של חיפוש, ובאמת לא מצאתי דבר על אותן עשר שנים. השאלה היא, אם ב48 סיים תיכון, הרי שהיה ילד בשנים שאת מחפשת. למה בעצם זה חשוב, חוץ מסקרנות? ואם הוא מסתיר את אותן שנים, קשה למצוא, נדמה שכל האתרים מעתיקים מאותו מקור. מצאתי צילום של עתון אוסטרי המדווח על תערוכה בשנת 50 ומשהו. חוץ מלציין את זהותו היהודית, ושינוי שמו אין שום דבר על הביוגרפיה שלו.
                    מה שכן, נהניתי מאוד מהסיור הוירטואלי בין יצירותיו.

רבקה
                    • זיוה
                      זיוה נערך לאחרונה על ידי

שאלה על Hundertwasser

הי רבקה,
                      יונית תענה את התשובה שלה, אבל גם אני שאלתי את עצמי אותה שאלה לאחר שיונית הציגה את הפרטים העיקריים שידועים ושחוזרים על עצמם בכל המקורות. יצירה של אמן עומדת בפני עצמה, והביוגרפיה שלו מעניינת לפעמים ללא קשר (כפי שהביוגרפיה המלנכולית של ון גוך מעניינת בעוד שאלה של אמנים אחרים - פחות). ובמה שנוגע ליצירות, בכל זאת מעניין להבין מה היסטוריה פרטית כל-כך דרמטית עושה לאדם וליצירה שלו. השנים החסרות הן בדיוק שנות המלחמה. וזו שאלה, אם הוא לא נטה לדבר ולספר על השנים ההן מבחירה או שהביוגרפיה שלו קצת שוכתבה.
                      הוא סיים ללמוד בביה"ס של מונטסורי עוד לפני המלחמה והיה נער מאוד צעיר כשהחלה (בן 11 בלבד). האם המשיך פרק זמן של חיים נורמליים? מתי התגייס לשורות ההיטלריונגד? האם התחזה? האם באמת סייע לבני משפחתו או שזו אצטלה שנוח להסתתר תחתה? ולא שצריך לשפוט על כך אדם שהתמודד עם מה שאני ואת לא התמודדנו, אבל כיצד הוא תופס את הדברים במבט לאחור ומתמודד עמם? האם שמר בכך על עצמו? מתי נאלץ לסיים את הפרק הזה ולברוח? היכן היתה אמו בתקופה בה הוא שירת בשורות הנאצים? מי טיפל במי? מתי נאלצו הוא ואמו להסתתר? היכן בדיוק?
                      אלה שאלות שמעניינות אותי לפחות, כשאני נתקלת בביוגרפיה (כל ביוגרפיה) של אדם שעבר את השנים ההן "שם".
                      ובמישור האמנותי מעניין אם הוא חשב שלפרק הזה של הביוגרפיה שלו יש השפעה מכרעת על עבודתו היצירתית לפחות כפי שביה"ס של מונטסורי השפיע עליו? האם מנסחי הביוגרפיה שלו חושבים שזהו פרק משמעותי? האם הליכתו על הסף ואישיותו האקסצנטרית לא באים מהמקום הזה של נער, שרק התחיל להתבגר והמציאות מכה בו ללא רחמים, מחוללת בו מהומה שאין מילים לתאר אותה? או אולי הבעיה בכלל אצל כותבי הביוגרפיות שמעדיפים להתחמק מהפרק הזה?

אלה "פרטים שוליים" שאף פעם לא חשבתי עליהם עד שיונית האירה את עיני. לא ייחסתי משמעות להיותו יהודי. לא שמתי לב לכך בכלל. זה כמו לקרוא ספר שאת בעצמך כותבת אותו בדמיון ושיש בו יותר חורים מאשר עלילה של ממש. זאת התשובה שלי.
                      • נירית

מאד מעניין!
                        אם אכן יש קשר של שתיקה מסביב לעניין שנותיו המקודמות, אז נראה לי שצריך לעשות חיפוש יותר עמוק, במאמרים עליו , למשל.
                        יש בגוגל מדור שעוסק במאמרים אקדמיים בנושאים שונים, אבל הבעיה שלמאמרים רבים שם יש לשלם סכומים נכבדים כדי לרכוש אותם. בכל אופן, יש בחלק מספר בהוצאת taschen-סדרה שנקראת כוחה של האומנות (נראה לי שווה ומרתק לקרוא בכל מקרה) (הספר נקרא: האומן בעל 5 ה"עורות")כתוב שאימו נפטרה בשנת 1972, וזו הייתה נקודת מפנה בחייו, מכיון שהוא היה קשור אליה מאד.
                        במקום אחר כתוב שילדותו "הקשה בצל הנאציזם השפיע מאד על יצירתו".
                        וגם אני נתקלתי במשפט הסתום שהוא תעתע בנאצים וניצל.
                        כשקוראים קצת על יהודים ואחרים שששרדו את שנות המלחמה הנוראיות באירופה- כולם בצורה זו או אחרת תעתעו בנאצים-הסתתרו, ברחו מכפר לכפר, סגלו זהות חדשה ועוד עוד...ועדיין זה סתום.
                        כתוב גם שהוא עבד עם yoram harel והוא השפיע עליו מאד- האם זה אמן ישראלי? מכירות?
                        זהו בינתיים, אחזור בהקדם, המשך שבת שלום ושבוא טוב !
                        • יונית

,תודה לסקרניות
                          פשוט מאד ,
                          אני סקרנית.
                          אין כלום מעבר לכך,חוץ מסקרנות לסגור את החורים בתולדות חייו,כמה משפטים עמומים שנתנו לי רמיזות ולא יותר...וחשבתי שאולי מישהו ידע ב"שלוף".
                          אבל מצד שני סתם לבלות עם יצירותיו-גם נחמד,לא?
                          • זיוה
                            זיוה נערך לאחרונה על ידי

מאד מעניין!

הי נירית,

אתמול בערב המחשב שלי היה קצת סורר. הפרטים האלה (על יורם הראל, למשל,) עברו גם אצלי בתוך ים הקישורים שעלו בחיפוש. מה פירוש "5 עורות" לדעתך? או שלא לדעתך Very Happy (הכוונה, אם יש פירוש או הסבר לכותרת).

עכשיו לא יעזור ליונית כלום. היא העלתה נושא ואנחנו נדבוק בו עד למיצוי או עד לנושא הבא Laughing

במחשבה נוספת נראה לי שלאיש לא בא לפטפט הרבה על השנים ההן, כי אם הוא התראיין אי-פעם ופתח את סגור ליבו, אז כל המקורות היו מצטטים משם, כמו שרבקה אמרה. אבל מי יודע, אולי באמת בספרים יש קצת יותר מידע. אם יהיה לי משהו, כמובן, אשתף.

שבוע טוב,
                            זיוה
                            • נירית

חמשת העורות של hundertwasser
                              לפי תפיסתו , לאדם כמה שכבות-עורות,
                              הראשון: האפידרמיס, העור הטבעי
                              השני: הבגדים
                              השלישי: הבית
                              הרביעי: הסביבה החברתית והזהות- המשפחה, האומה והחברים שהוא בוחר.
                              החמישי: הסביבה הגלובלית-אקולוגיה ואנושות- איכות האוויר והסביבה בכלל.
                              הטענה היא שביצירתו הוא חקר באופן עוקב עת "העורות" האלה.
                              ועכשיו, כשקראתי קצת יותר לעומק, יש קצת התייחסות לילדותו, ו"אימו היהודיה". הוא היה בן יחיד, אימו הייתה פקידת בנק. היא אמרה לו: "הישאר אנונימי אם אתה רוצה לחיות בשלווה". אמו לא אהבה כנראה את הנטייה של הבן להיהפך לאומן מצליח.
                              עוד כתוב שם, שההתבגרות הרגישה ואפופת הבדידות כנראה גם נטעה בו את יצר הנדודים, שבא לידי ביטוי אחר כך בחייו.
                              לאחר מות אימו, הוא התעמק בנושא של העור הרביעי, הבעיות החברתיות והקשורות לקבוצה, אומה או קהילה.
                              ואפשר לקרוא עוד פרטים מעניינים בקישור (שזה חלק מהספר)
                              http://books.google.com/books?hl=en&lr=&id=TwlaLr8eo iUC&oi=fnd&pg=PA1951&dq=Hundertwasser++%2B+child hood+biography&ots=rIzBfa-5Cp&sig=mYup4X9gFPGjBkOeoG unEbCBViM#PPT74,M1
                              ואשמח לשמוע עוד על האמן הזה. בין השאר גיליתי לתדהמתי שהיה בין תומכי מרגרט טאצ'ר, מה שלא הסתדר לי כל כך עם תפיסתו האקולוגית ותומכת בשלום... Sad
                              שבוע טוב בינתיים
                              • רבקה.ק.

כולי עומדת משתאה!!!!!
                                נירית - איך את עושה את זה????

מחכה לערב לקרוא את הספר... מעניין ביותר!! Surprised

אין ספק שהשנים הראשונות הן המשפיעות והמעצבות ביותר, ואין ספק שכל מי שעבר את טראומת השואה הושפע לכל חייו (וגם לחיי ילדיו ונכדיו), לכן ברור שהשנים האלו עיצבו את אישיותו של הונדרטוואסר.
                                אם אכן הוא היה חלק מהיטלריוגנד, בודאי לא ירצה שזה יתפרסם. השאלה היא איפה כן אפשר למצוא חומר על זה - בספרים ישנים, בתקופה שממש לא דיברו על זה, או בספרים חדשים, כשפותחים ארכיונים וכו'?
                                אגב, בטור של מיכאל הנדלזלץ, בעיתון הארץ יש כתובת לאתר המקשר לארכיון גרמני שנפתח בימים אלה, אני רק לא זוכרת בדיוק מה אוצר בתוכו הארכיון. צריך לבדוק אם זה קשור לענייננו.

המשך יום טוב. רבקה
                                • זיוה
                                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

חמשת העורות של hundertwasser

נירית באמת כל הכבוד לך.

התפיסה של "חמשת העורות" מאוד הוליסטית ומרתקת.

היה לי ספר של הונדרטוואסר עד לא מזמן. זלזלתי בו ונפטרתי ממנו. נתלשו ממנו כמה דפים ומסרתי אותו בכיף, ועכשיו אני מצטערת. שיט (מותר לקלל פה?). גם את המאמר שחשבתי שיש לי לא מצאתי.

יש לי שאלה למחשבה. אם הסביבה שלנו היתה מלאה בבתים של הונדרטוואסר, זה היה נעים? יפה? מרגיע? שמח? שלם? מרהיב?
                                  אפשר להוסיף לרשימה. תעצבו אותה כרצונכן (אני מתאמנת בעקרונותיו של האיש, שבין היתר דגל בכך שהאדם יהיה מעורב בעיצוב ביתו, ובעצם זהו העור השלישי. אז תצרו לכן את השאלה כלבבכן ותנסו להרהר גם בתשובה).

גם הגברים מוזמנים Laughing Laughing Laughing

זה לא חוג סגור פה, ולא צריך להיות חכמים גדולים Laughing
                                  • נירית

לרבקה ולזיוה
                                    קודם כל תודה Smile
                                    רבקה, תשובה בשתי מילים: גוגל וסבלנות. הפעם הגעתי לקטעי הספר הזה דרך ה scholar המאפשר למצוא מאמרים אקדמיים. חבל שכמו שאמרתי קודם, חלקם בתשלום (די גבוה). מי שעובד באוניברסיטה או שיש לו מנוי בדרך אחרת, יכול להגיע להמון מאמרים בכמה הקלקות. המפתח לכל העיניין-מילות המפתח=החיפוש. כמובן שדרושה סבלנות. כשמשהו מעניין ומעורר סקרנות, אז אני משקיעה זמן בחיפוש, אפילו במקביל לעוד ענינים ועבודות במחשב.
                                    אימרה (לא נראה לי שסיני חכם אמר):
                                    היום יש מעט דברים שבן אדם צריך לדעת. בשביל כל השאר-יש גוגל
                                    ולזיוה, שאלה מסקרנת ומעניינת. גם אנחנו שאלנו את עצמנו משהו דומה כשראינו את הבתים של גאודי בברצלונה, ואת הבית של הונדרטווסר בוינה, ששיש ביניהם דמיון מסוים- למשל היעדר קווים ישרים בתור עיקרון.
                                    אני לא הייתי רוצה לראות רק בנינים כאלה. זה היה מעייף אותי. אולי זה היה מרהיב, אבל לפעמים אני מרגישה קצת צורך ב"סדר", אפילו אם הוא מלאכותי, כדברי הונדרטווסר. הייתי רוצה בתים "קרובים לטבע", אולי במרקם החומרים, (בוץ?), עם הרבה צמחים, אבל בעבודות של הונדרווסר אני מרגישה מעין הגזמה שלא מתאימה לי ליום-יום.
                                    זיוה, היום עברתי בסטמצקי, וראיתי ספר (חדש בשבילי) "20 בתים". מיד חשבתי עלייך, כי בכריכה שלו יש תמונה של בית שלי הוא מזכיר בטון די חשוף. דווקא היה יפה ומינימלסטי. אפילו לא זוכרת מי ערך/כתב, זה היה ביקור מאד חפוז.... Sad
                                    אה, וגם מותר לקלל, בייחוד בשרשור על הודרטווסר, שכתב בין השאר את "מניפסט השיט" Razz
                                    המשך ערב נעים וקריר והלוואי גם גשום!
                                    • רבקה.ק.

לרבקה ולזיוה .. ונירית
                                      קודם כל אצלנו במרכז כבר ירד גשם וריח ניחוח עלה באויר... Smile Razz

אני באופן עקרוני לא אוהבת מדים. אם כל הבתים היו אותו דבר (צבעוניים עגולים וכו') לא היינו רואים את זה. זה לא היה מיוחד! הם יכולים להתקיים רק בגלל שהרוב משעמם ואחיד.

רבקה
                                      • נירית

נזכרתי בעוד משהו
                                        אמנם לא קשור ישירות להונדרטווסר, אבל לגאודי שקצת מזכיר אותו לדעתי. יש בברצלונה רחוב/בלוק (פסאיג דה גרסיה) עם כמה בתים מהממים כאלה של גאודי ושל אדריכלים נוספים מזרם הארכיטקטורה המודרניסטית (אחד שתכנן את בית החולים סאו פאו ). האזור נקרא la manzana de la discordia -כלומר בלוק "חוסר ההרמוניה". וזה בהחלט נותן מושג על התחושה לדעתי. יש בגודש הזה משהו מפריע, מעבר למה שרבקה כתבה על האחידות (שגם לה התנגד הונדרטווסר, לפי מה שקראתי עליו) וגם לזה אני מסכימה , כמובן...
                                        • זיוה
                                          זיוה נערך לאחרונה על ידי

נזכרתי בעוד משהו
                                          הסתכלתי עכשיו קצת בתמונות של la manzana de la discordia. באמת מרהיב. אני חושבת שגם הבתים האלה וגם של הונדרטוואסר נועדו להיות פנינים בתוך המרחב ולא דגם.

נירית, שמחתי לקרוא שחשבת עלי. הייתי מוסיפה לחזון שלך על בתים מאדמה, גם שימוש במגוון של טקסטורות: בוץ, בטון, שיש, עץ ועוד. נדמה לי שהשימוש בטקסטורות בארכיטקטורה עדיין לא מוצה כמו השימוש בצבע ובצורות. הלו, מישהו שומע פה? Laughing

בכל הלינקים האלה שסרקתי בסוף השבוע, ובטח גם אתן, הוזכר לא אחת קשר בין יצירתו של הונדרטוואסר ליצירתו של גאודי. מדובר על הזרם של האר-נובו, שהיתה לו השפעה באמנות הפלסטית, בעיצוב ובארכיטקטורה.
                                          באוסטריה היה לו ביטוי מקומי ייחודי (הציירים אגון שילה, גוסטב קלימט ועוד אחד שאני צריכה לחזור למקורות שקראתי בהם בסוף השבוע כדי להיזכר בשמו).
                                          בשביל מה שאני הולכת להגיד עכשיו פתחתי אינציקלופדיה. היה זרם גרמני-אוסטרי בשם "סציון". באוסטריה הוביל אותו גוסטב קלימט. החברה' האלה מרדו בסוף המאה ה-19 בזרמים שקדמו להם ושילבו "אימפרסיוניזם", "סימבוליזם" ו"אר נובו" ביצירתם. יש לציין שהונדרטוואסר צעיר מהם בדור, ובתקופתו כבר קרו דברים אחרים לגמרי. אבל הוא יצר מכל הסלט משהו ייחודי שלא נכנס לשום מגירה של איזה "איזם" שהוא (לא של דורו ולא של הדור שקדם לו).
                                          אני רואה אצל החברה' האוסטרים בעיקר סימבוליזם ואר נובו (ומוכרחה לומר שאני לא מתה עליהם. משהו בציורים שלהם נראה לי אגרסיבי ואלים). יש אצלם הרבה שימוש בצבעים המתכתיים, בזהב למשל, ובזה הונדרטוואסר שלנו התאהב ממש. לקלימט יש ציור אחד בשם "עץ החיים", שדווקא מעניין אותי. יש בו המון ספירלות (סמל רוחני ומיסטי בולט), הרבה אורנמנטיקה וים של זהב. את כל אלה הונדרטוואסר ירש ממנו והלך עם זה הלאה, אפשר לומר עד הקצה.
                                          כל הנאום הזה היה בשביל להזכיר שיש בכל זאת איזה קשר בין כל הווריאציות והפירושים של ביטויי האר נובו למיניהם (כשכל אזור פיתח את הייחודיות שלו). הזרם הזה היה גם מודרני וגם קצת אנטי מודרני, כי החזרה לטבע היתה ריאקציה למהפכה התעשייתית, ותנועות מודרניסטיות אחרות הלכו דווקא עם החידושים שמציע עולמנו המודרני וניסו למצות אותם מבחינה אמנותית (למשל הבאוהאוס בארכיטקטורה).

נראה שהגזמתי קצת. אבל אני יודעת שלפחות אתכן זה מעניין ואולי עושה טיפונת סדר.

עכשיו אני צריכה למצוא את ההוא שנזכר בקישורים של סוף השבוע, שלא הכרתי קודם לכן, ולראות מה האדון צייר.

נתראה.
                                          • נירית

נזכרתי בעוד משהו
                                            זיוה, אני תמיד שמחה לקרוא את מה שאת כותבת ולהחכים , וטוב שאת לא עוברת לקצרנות.... Smile Smile
                                            הזרם של ארט נובו דווקא "מדבר אלי" ברובו. אני יכולה להזדהות עם הרצון לחידוש ולמרד בתפיסות שמרניות ודכאניות במידה מסוימת. יצירות מיסטיות וסימבוליות גם הן אהובות עלי. לכן יש כמה יצירות של קלימט שדווקא אני כן יכולה להתחבר אליהן, חוץ מעץ החיים .
                                            יש לו יצירה מרשימה "החיים והמוות", תמונה אפילו קצת מפחידה בעיני, אבל מרתקת.
                                            ועוד אחת מאד מעניינת לכבוד בטהובן- בעצם "ציור של הסימפוניה התשיעית", תמונה מאד גדולה, שאני חושבת שהיא מדהימה, וגם סמלית, מאז שקטע מהסימפוניה משמשת כהימנון האיחוד האירופי. יש בתמונה פרצופים שהזכירו לי את "הצעקה" של מונך, אבל זה כבר שייך לסיפור אחר (הצעקה אוניברסלית?)
                                            ממש מעניין פה! : Very Happy
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 1 / 8
                                            • פוסט ראשון