תודה לאורן מרום ולשרית
-
על הטיפול ,על ההסברה ,על הקשב -תודה לכם
אלי
-
תודה לאורן מרום ולשרית
-
תודה לאורן מרום ולשריתאלי, אתה יכול לפרט?
-
תודה לאורן מרום ולשריתהיי פניתי לאורן בעניין השכרת רכב ,כי בזמנו בחברת רנטלקארס אי אפשר היה לרכוש ביטוח החזר או ביטול השתתפות עצמית ,אורן הסביר לי שהיום יש ביטוח מלא לרכב, אורן המליץ לי על גודל רכב ל4 אנשים כולל מזוודות
אורן האיר את עיני להשארת פיקדון בכל חברה וחברה שזה חשוב מאד ולא הייתי מודה לכך, אורן חיבר ביני לבין שרית מרנטלקארס ,דיברנו עברית והכל ברור לי ,אני יודע שיש לי כתובת במידת הצורך המחיר לעומת חברות אחרות שביררתי מספק אותי מאד
אלי
-
תודה לאורן מרום ולשריתמה הכוונה להשאיר פקדון בכל חברה?
-
תודה לאורן מרום ולשריתשלום
בקבלת האוטו חברת ההשכרה מבקשת פיקדון ביורו (באירופה) מוחזר בעת החזרת המכונית וכשהכל בסדר
יש חברה שדורשת 3800 יורו פיקדון וזה הזוי לגמרי
אני אצטרך להשאיר פיקדון של 1100 יורו וזה אפשרי
אלי
-
תודה לאורן מרום ולשריתאלי???אתה לסלובקיה?
האמת שאף פעם לא נדרשתי להשאיר פקדון על רכב..
כן יודעת כי בן דוד מפלורידה דווקא היה צריך להשאיר פקדון בארץ בחברת ההשכרה..

אני אומנם לא נוהגת,במיוחד בחו"ל..אך משום מה עיניין של הסידורים לחו"ל תמיד אלי..יכול להיות על מעבר בין המדינות..עד עכשיו לא נתקלתי..
כשהיו סיפורים בפורום על חיובי החברות על תאונות..רצתי לראות אחורה את חיובי האשראי..שפשפנו רכב באלפים הצרפתיים,היה ביטוח מלא,ללא השתתפות עצמית מוחזרת.ולא חוייבנו..מתחילה לחשוש..
-
תודה לאורן מרום ולשריתהאם הכוונה של פיקדון?
בכל השכרה מעבירים כרטיס אשראי לבטחון, שהוא חלק ממסגרת האשראי.
-
תודה לאורן מרום ולשריתערב טוב
אמה אכן אני לסלובקיה ביוני השנה
בדקתי 3 חברות השכרה בין לאומיות
אחת גובה פיקדון בכרטיס אשראי 3800יורו (מוגזם לא?)
חברה שנייה מבקשים -גובה ההשכרה +ההשתתפות העצמית
חברה שלילית שאורן עזר לי רק 1100 יורו
אמה חוץ מההשכרה ברומניה נידמה לי שתמיד השארתי פיקדון שנודע לי עליו רק בדלפק ההשכרה
שווה לך לבדוק
נכון הכל בכרטיס אשראי שמעיק על הכרטיס
דוביקו נכון מבקשים פיקדון שיוחזר בתום תקופת ההשכרה (מקווה)
-
נראה לי שמדובר בחסימת מסגרת בכרטיס, לא פקדוןלא יורד כסף אבל הסכום יורד מהמסגרת הפנויה בכרטיס.
אם המסגרת שחברת האשראי נתנה לכרטיס נמוכה והמסגרת שנחסמה ע"י חברת האשראי לוקחת את רובה בעל הכרטיס עלול להתקל בסירוב לכיבוד כרטיס.
-
נראה לי שמדובר בחסימת מסגרת בכרטיס, לא פקדוןנכון
-
נראה לי שמדובר בחסימת מסגרת בכרטיס, לא פקדוןסליחה לא נכון ,נכון שלא מחייבים אבל צריך שיהיה לי בחשבון את הסכום או מסגרת אשראי ,נכון שאם אני יהיה מוגבל בפיקדון גבוה לא אוכל להשתמש בכרטיס בחול
אמה מציע לך לבדוק את חברת ההשכרה שלכם
אלי
-
אין קשר לחשבון הבנק, רק למסגרת הכרטיסהכרטיס יכול להיות בכלל חוץ בנקאי ואז לחברת האשראי אין מושג כמה יש לך בחשבון.
חשוב לפני שיוצאים לחו"ל לדאוג למסגרת אשראי מספקת בכרטיס כי יש עוד גופים שחוסמים מסגרת אשראי כמו בתי מלון.
-
אין קשר לחשבון הבנק, רק למסגרת הכרטיסנידמה לי שחברת ההשכרה כותבת בדיוק איזה כרטיס אשראי לא יכובד על ידה ואני השבוע הגדלתי את מסגרת האשראי שלי (לא עולה עמלה)אני רוצה להגיע לבודפשט לקחת את האוטו ולצאת לסלובקיה בכל מקרה מהיום בכל השכרה בחו"ל אני אבדוק את נושא הפיקדון
אלי
-
אין קשר לחשבון הבנק, רק למסגרת הכרטיסאמה ערב טוב, אני חושבת שאת טועה. האם לא התבקשתם אף פעם למסור כרטיס אשראי בעת לקיחת הרכב יחד עם רישיון הנהיגה והשובר השכרה? אולי לא שמת לב לכך והנהג נתן כרטיס? חברות השכרה תמיד לוקחות סכום כלשהו כפיקדון בעת לקיחת רכב וחוסמות אותו כפיקדון ממסגרת כרטיס האשראי כשאנו לוקחים רכב וזה משתחרר כשהרכב מוחזר ולכן חשוב לדעת מה הסכום מאחר ומוריד את הסכום הכולל של מסגרת האשראי המאפשרת שימוש בכרטיס בחו"ל. בארץ לא תמיד אומרים זאת ללקוח ששוכר רכב לטיול בחו"ל ואז לא יודעים על זה ומוסרים כרטיס אשראי במעמד לקיחת הרכב ולא מבינים איזו פעולה נעשתה ומה משמעותה. זה לא שמחייבים אותם והסכום יורד בפועל אבל הפיקדון כן מפחית את תקרת האשראי לשימוש ואם למישהו יש רק כרטיס אחד בטיול והוא משתמש בו רבות זו עלולה להיות בעיה. אני יודעת שככה גם קורה במלון כשהאנשים בקבלה מבקשים כרטיס אשראי שלך גם אם הגעת עם שובר ששולם מראש כי חוסמים סכום כפיקדון לנזקים. אני זוכרת שראיתי את זה פעם ראשונה באתר שלמה סיקסט כשבדקתי מחירים וכשנכנסתי לקרוא את תנאי ההשכרה שם היה כתוב שהשוכרת צריכה כרטיס בינ"ל וממנו תילקח מסגרת אשראי עד 3,000 או 4,000 אירו וכשהתקשרתי אליהם לשאול במה מדובר, הוסבר לי בשלמה סיקסט שלכל רכב יש פיקדון ואין קשר לביטול או החזר השתתפות עצמית כי גם אם יש ביטול השתתפות אז זה לא תמיד מכסה דברים כמו גלגלים או חלונות ומרכב תחתון ושמשות. אני יודעת מחברים שלקחו לא מזמן רכב מהרץ שגם אצלם בתנאי ההשכרה היה כתוב שכרטיס האשראי ישמש כפיקדון בעת ההשכרה עבור חיובים נוספים אם יהיו וכאמצעי לגביית תשלומים נוספים בחו"ל אם צריך. גם אצלם הם גילו זאת כשקראו את האותיות הקטנות והנציג הטלפוני לא אמר להם כלום על זה. בטוחה שהמון אנשים כלל לא יודעים זאת ולא יודעים איזה סכום נחסם בכרטיס האשראי בעת לקיחת רכב. אני תמיד מבררת.
אני מצטרפת גם למילים החמות על אורן ויש לנו ניסיון מוצלח מאוד אתו וגם עם שרית מרנטלקארס. לקחנו דרכו מספר פעמים רכבים מרנטלקארס בטיולים באירופה ובטיול בארצות הברית והוא תמיד השיג לנו מחירים טובים יותר מהמחירים באתר עצמו והיינו מאוד מרוצים מהשירות ומעצותיו המקצועיות. אורן ישר, מקצועי, אמין ומבין עניין ויש לו ידע רב על טיולים בכלל והמון טיפים מעשיים ומועילים ואני חייבת לציין שהיה לפחות מקרה או שניים שפנינו אליו לקבל הצעה והוא בדק וחזר ואמר לנו שלדעתו המחירים הפעם לא טובים וכדאי לנו לחפש במקומות אחרים ולחזור אליו בטיול הבא ואנו באמת חוזרים. בעלי אוהב להיעזר בו ובניסיונו ונעזרנו בו גם במציאת והזמנת מקומות לינה בחלק מטיולינו המשפחתיים והזוגיים בשנים האחרונות והמלצותיו על מקומות לינה תמיד התבררו כמעולות ומוצלחות מאוד. הגעתי אליו בעבר דרך אתר טוריפליי המצוין שלו כי נעזרתי בתשובות שלו שם בעקבות חברה שסיפרה לי על האתר ומאז, לפני כל טיול אנו בודקים אתו לגבי רכב שכור ולגבי לינות אם יש לו מקומות מומלצים באזורים בהם אנו מטיילים. אני חייבת לציין לטובה גם את שרית הנהדרת מרנטלקארס. אני סומכת על שניהם למרות שאני תמיד בודקת ומשווה מחירים בעוד חברות ואתרים. בארבע השנים האחרונות הזמנו ככה רכבים דרכו ודרך שרית מרנטלקארס גם באירופה וגם בטיול בארה"ב שהוא עזר לנו עם שלוש השכרות שונות שהיו לנו שם.
ליסה -
אין קשר לחשבון הבנק, רק למסגרת הכרטיסליסה,אני מכירה את אורן אישית..אין בעיה..
בג'נבה השארנו את האשראי לבטחון,אבל..לא היה מדובר בסכומים הגדולים בוודאות.לא סגר את מסגרת האשראי ולא חנק כלום. בכלל לאלפים נסענו עם 4 כרטיסי אשראי עם ציפ..כדי לא לחזור על חוויות גולשים שלא הצליחו למלא דלק בתחנות ללא אנשי שרות והכרטיס לא עבר.בכל מקרה אני ממליצה לנסוע עם כמה כרטיסים..אולי בסלובקיה זה שונה..באלפים למשל לא הצלחנו לשלם באף כרטיס(היו לנו 4) על דרך מהירה..למשל.המתנו בצד,ביקשנו מהנהג ברכב אחרינו שישלם והחזרנו לו במזומן..
לגבי סכום הפקדון,אברר למה הוא משמש..במיוחד אם יש ביטוח מלא.מלחיץ אותי שמישהו יהיה בעל הזכות בכרטיס שלי..ואם משלמים על ההשכרה במזומן?מראש?
-
אין קשר לחשבון הבנק, רק למסגרת הכרטיסאכן תמיד מבקשים כרטיס אשראי כערבון אבל לא ידעתי שבפועל זה מפחית מקו האשראי שלי ושמדובר בסכומים כל כך גדולים. האם זה חל גם כאשר עושים ביטוח ביטול השתתפות עצמית?
-
אין קשר לחשבון הבנק, רק למסגרת הכרטיסבוקר טוב דיון לעניין ,גם אני לא ידעתי שיש פיקדון וגם אני שאלתי למה יש פיקדון במיוחד אם אני מבטח את כל הביטוחים האפשריים .למדתי הפעם משהו חדש ודאגתי למסגרת אשראי גבוהה שאקטין אותה בשובי ארצה
ואמה באמת אקח איתי עוד כרטיס עם ציפ ליתר בטחון ,
אלי
-
קצת סלטיש פקדון
יש חסימה של כרטיס אשראי בעת ההשכרה
יש בטוחים (שונים) שאינם קשורים לכך
יש סוגי כרטיסי אשראי שונים.
בהשכרת מכונית-
(לא מדברת על טוסטוס או ערבות קצקצקצקה) במדינה אירופאית מקובלת(אוקי?)
מגהצים לשם ה"חסימה"כרטיס אשראי.
שמא לא תחזירו את הרכב
או
שמא יהיה רכב פגוע
או
מכל סיבה אחרת שחברת ההשכרה חושבת.
(וזה לא קשור לתשלום מראש עבור ההשכרה -שברור שכולם משלמים הכול לפני קבלת הרכב).
אם בחשבון האשראי אין מספיק אשראי ל"כסות" את הגהוץ - הרי הכרטיס לא יקלט-כלומר לא יתאפשר לכם לבצע את ההשכרה שם (לא נעים, ממש לא נעים!)
לכן
יש חברות השכרה שמבקשות מראש מהלקוח שיהיו ברשותו מראש -2 כרטיסי אשראי בינלאומיים.
יש חברות השכרה שמודיעות ללקוח מראש את סכום ה"חסימה" (שרית מרנטלקרס)
כרטיסי אשראי ושימוש בהם
עד לפני שנתיים/שלש היה צריך לבקש במיוחד לשתול צ'יפ בכרטיס -רוב הכרטיסים היו נטולי צ'יפ.
מאידך באירופה ובמדינות מסוימות במיוחד - לא ניתן בכלל היה לשלם בלי כרטיס חכם (עם צ'יפ).
היום הסוגיה נפתרה כי כל הכרטיסים מצוידי צ'יפ (אני חושבת, ואם לא-שכל אחד יבדוק אצלו)
ועדיין כדאי שבנסיעה לחו"ל יהיו לפחות 2 כרטיסים שונים לתפעול- בדיוק כמו שלוקחים זוג משקפים רזרווי.
ביטוח מכונית
סוגיה אחרת לחלוטין. החזר או השתתפות -וכבר נדונה לא פעם כאן.
אינה קשורה לקודמים.
-
חסימת אשראי בהשכרת רכביש המון סיבות לכך שחברת השכרת הרכב חוסמת אשראי בכרטיס, ואין לכך קשר לביטוח ביטול השתתפות עצמית:
- תשלומי אגרה למינהם, וגם כמובן עמלת תפעול על האגרות האלה
- תשלומי קנסות שונים (+ עמלות תפעול)
- רכב מלוכלך בצורה יוצאת דופן
- רכב מסריח, כולל נזקי ריח של עישון, שמצריך טיפול כימי מיוחד, יקר וממושך.
- נזקים לרכב שלא מכוסים בביטוח: למשל נזק בדרך לא סלולה, נזק תוך כדי ביצוע עבירה או פשע, נזק תחת השפעת אלכוהול או סמים וכו
- נזק בגלל רשלנות (העמדתם את הרכב מול הגרנד קניון בירידה בלי מעצורים?)
כמו שהעירו, גם בבית מלון חוסמים אשראי, וגם מסיבות דומות.