כסף ברומניה
-
היי!
הייתי רוצה לדעת מה עדיף מבחינת הכסף ברומניה- האם להמיר אותו בארץ או לעשות את זה כבר שם? ואם להמיר בארץ אז לדולרים או אירו או לליי?
במדריך שיש לי כל המחירים המצויינים בו הם בדולרים, אבל הבנתי שהם כן מבקשים הרבה דברים באירו..אז אני קצת מבולבלת..
אשמח לתשובה ועזרה,
נעמי -
כסף ברומניההיי
שכחתי לבקש עוד משהו:)
אנחנו נהיה ברומניה בפסח ורציתי לדעת האם הקהילה היהודית בבוקרשט מקיימת ליל סדר (אם מישהו יודע) ואם כן,אז איך אפשר ליצור איתם קשר..?
בתודה תודה רבה
נעמי -
כסף ברומניהאם יש לך דולרים או יורו סעי עמם ותסתדרי ,
אם את צריכה לקנות עדיף לקנות יורו שיתקבל שם בשער גבוה יותר .
מטבע מקומי כדאי לרכוש שם אלא אם יש לך ידידים שנתקעו עם שטרות מביקור קודם ( כמובן שסכומים קטנים להתחלה כדאי לרכוש בהמרת ש'ח לרון בדלפקי מט'ח בנתב'ג ) -
היי..תודה על התשובה! כמה כסף היית ממליץ לקחת או להכין מראש לטיול בן שבוע ימים ברומניה..?
בתודה,
נעמי -
כסף ברומניהכפי שגילבארדי ציין אם יש מטבע זר תסעי איתו לרומניה
ןתחליפי שם אפילו פאונד
יורו עדיף על דולר, אני יודע שבנק הפועלים בנמל התעופה
בן גוריון מחזיק ליי ייתכן אף שבנקים/צ'נג'ים אחרים גם
שווה לבדוק!
בכל מקרה להתחלה כלומר 30-50 יורו לאדם שווה להחליף
כאן בנמל התעופה בארץ ולא בנמל התעופה ברומניה.
בזמנו אכן המחירים תומחרו בדולר כמו בארץ שכר דירה
800 דולר אבל משלמים בשקל אותו דבר שם רק מה ...
היום זה ביורו דירת סטודיו במרכז בוקרשט לחודש 350
יורו לדוגמא אבל משלמים בליי.
כן הקהילה היהודית בבוקרשט מקיימת ליל הסדר
תצרי קשר עם בחור ישראלי בשם אופיר הוא ימסור
לך איכן זה יהיה, בזמנו הוא היה העוזר של הרב
נפתלי דוייצ' השליח של חבד בבוקרשט.
0751027542 - 4 - 013
0740080141 - 4 - 013
אי מייל:
את לא חייבת להתקשר דרך ברק תעשי
סקר שוק עם כולם 012 , 018 , 014 ועוד ...
דודו -
שוב פעם אתה עוזר לי :)))תודה תודה!!
יש לי עוד שאלה
.. הבנתי שמכירת הכרטיסים לרכבות לא מתבצעת בימי ראשון, ושבשביל לנסוע ברכבת מהירה צריך להזמין יום לפני את הכרטיסים ולכן אם אני רוצה לנסוע ברכבת מהירה לבראשוב ביום שני,אז אני בעצם לא אוכל..? או שיש סניף של חברת הרכבות שאולי כן פתוח ביום ראשון?
שאלה שנייה- האם ישנה חברה להשכרת רכב בבראשוב עצמה..?( לא מצאתי כזאת בנתיים)
תודה
נעמי -
כסף ורכבקצת קשה להמליץ על סכום מבלי לדעת מה רמת הלינה או הכלכלה שאתם צורכים. לינה בבתי מלון בערים יקרה מאוד וביחוד בבוקרשט, לינה בפנסיונים או צימרים זולה הרבה יותר. המזון זול יחסית. בטיול של שבוע למה לא להשכיר רכב בבוקרסט ולהחזירו בשדה התעופה ביום האחרון.בבוקרסט אין צורך ברכב כיוון שמחירי המוניות זולים מאוד וניתן להזמין את הרכב למלון /דירה ביום שעוזבים את העיר ויוצאים לטייל לברשוב וההרים.זה עדיף על סחיבת המזוודות בתחבורה ציבורית. -
איפה קראת שאין מכירת כרטיסים ביום ראשון ? ...את מתכוונת במשרדי ה- C.F.R שנמצאים בכל עיר ?
התקשרתי לידידה שלי [רומניה שעלתה ארצה לאחרונה]
היא אמרה לי כי היא לא בטוחה אבל סיכויים גבוהיים
שמשרדי ה CFR סגורים ייתכן שהם עובדים חצי יום היא לא בטוחה.
אבל זה לא צריך להטריד אותך בכל תחנת רכבת הקופות עובדות רגיל !!!
הרכבות ברומניה לא שובתות ביום המנוחה כמו אצלנו
לגבי כרטיסים לרכבות מהירות יש שני אפשרויות:
1. לקנות יום לפני בכל משרד CFR בכל מקום [ראשון לא בטוח]
2. לקנות בקופות בתחנת הרכבת שעה לפני שהרכבת יוצאת
לא נמכרים כרטיסים לפני כן עד כמה שאני יודע וזכור לי מנסיון.
ביום שני את מגיעה לתחנה שעה/חצי שעה לפני שהרכבת יוצאת קונה כרטיס ועולה לרכבת נסיעה טובה
דודו
-
בבוקרשט יקר אבל אפשר למצא ...מקומות עם מחירים נורמלים בבוקרשט למשל HOTEL OPERE
ו- HOTEL VENEZIA
אפשר לראות את המחיר שלהם באתר הבא :
http://www.tourneo.ro
המחיר הוא סוף שבוע 89 יורו ואמצע שבוע 109 יורו לזוג ללילה,
אני מאמין כי יש זולים יותר בדרגת תיירות 3 כוכבים אבל לא ממש מכיר.
במקומות אחרים ברומניה :
HOTEL SIGHISOARA [בעיר סיגישוארה]
Str. Scolii nr. 4-6
המחיר 50 יורו לזוג 40 ליחיד.
HOTEL COROANA [בעיר בראשוב]
Str. Republicii nr. 62
המחיר 58 יורו לזוג 40 ליחיד.
-
בבוקרשט יקר אבל אפשר למצא ...דודו הגיטא נאשומא ! אם לא היתי מכיר אותך היתי חושב שיש לך בעיה עם הבנת הנקרא. זה מה שנעמי שאלה " תודה על התשובה! כמה כסף היית ממליץ לקחת או להכין מראש לטיול בן שבוע ימים ברומניה..? " בתשובה עניתי לה שזה תלוי ברמת הלינה והכלכלה וגם שמחירי בתי המלון בבוקרסט ובערים הגדולות יקרים מאוד והתכוונתי למלונות ברמה סבירה . תאמין לי שאני יודע שקיימים בתי מלון זולים אך לא היתי ממליץ על שום מלון ללא ידע אישי או המלצות של גולשים אחרים.הבעיה עם אתרי המלונות היא שהתמונות תמיד מזמינות למרות שהמציאות מתרחקת ככל שהזמן עובר מאז שהאתר עלה לאויר. דבר זה היה נכון בשבדיה ובטח שהוא נכון לגבי רומניה. בקיץ היתי במלון ניו מונטנה בסיניה שהוא מלון 4 כוכבים והומלץ ע"י גולשים אחרים. המלון מצא חן בעיני אך המחיר לחדר היה 95 יורו שזה מעל התקציב היומי שלנו ואנחנו לנו רק בצימרים/פנסיונים עם שרותים צמודים של 3 כוכבים. מלון ברמה כזו בבוקרסט עולה בין 150 ל- 200 יורו. מישהוא המליץ באתר על מלון אינטר קונטיננטל 5 כוכבים שמחיר החדר 250 יורו. עם כאלה נתונים איך אפשר לענות על השאלה של נעמי, אולי תסביר לי. אתה במקום לענות לה, כמו רפלקס פבלוב
, עברתה לאוטומטי ומסרת רשימת מלונות מבלי שהיא תבקש. בנושא הרכבות לא עניתי כיוון שאני לא מתמצא וידעתי שאתה תענה. לא מובן לי למה בטיול קצר יחסית של שבוע הם רוצים לנסוע ברכבת וגם לשכור רכב. לדעתי חבל על בזבוז הזמן ולא יחסכו הרבה כיוון ששכירת רכב ליותר ימים מורידה את המחיר פר יום. השנה ליל הסדר יוצא במוצ"ש והם רצו לנסוע לברשוב ביום שני.לא הצעתי להם לבדוק אם גם בברשוב יהיה סדר מרכזי בקהילה היהודית, כיוון שרצונו של אדם כבודו .
עניתי לך
pentru ca mai scos din sarite . -
שלום לעונים על שאלותייאין ספק שאנחנו קצת מבולבלים ועדיין לא החלטיים לגבי התחבורה,
אנחנו ממש מתלבטים אם לנסוע ברכבות או להשכיר אוטו, מכאן נובעת השאלה שלי אם אפשר להשכיר אוטו בבראשוב ביום שני, עכשיו כשאני חושבת על זה, זה ממש טיפשי
צריך פשוט או זה או זה..
בכל דבר יש חסרונות ויתרונות,השכרת המכונית היא הדרך הכי נוחה לטייל ולהיות עצמאי אבל זה יותר יקר (גם יש את הלינה שהופתעתי עד כמה זה יקר יחסית ) ורכבות אמנם פחות נוחות אבל יותר זולות מאשר השכרת מכונית..אז זו בעיקר ההתלבטות שלנו..
נעמי -
התגובה היתה לך לא לנעמי ..."לינה בבתי מלון בערים יקרה מאוד וביחוד בבוקרשט"
נכון שלפעמים יש לי שגיעות כתיב אבל יש גבול לטעויות שלי
ורשמתי לך , להראות לך שיש מלונות בבוקרשט במחירים סבירים לעומת מחירי השחיטה של רוב בתי המלון בבוקרשט.
וגם הוספתי מחירי בתי מלון בבראשוב ובסיגישוארה ע"מ להראות לך שהשד לא כל כך נורא [מחירי בתי מלון מחוץ לבוקרשט] 40/50 יורו
לזוג ללילה. ודע לך שהמלונות שציינתי הם בהחלט ברמה של 3 כוכבים למרות שלמשל מלון COROANA נחשב למלון 2 כוכבים.
שבת שלום
דודו -
שלום לעונים על שאלותיילמה טיפשי ??? ממש לא נכון זה אינדיבידואלי כל אחד מסתכל על ארגון הטיול שלו אחרת! אפשר בהחלט גם וגם!!!
הגעת לבוקרשט ישנת בעיר לילה אחד למחרת בבוקר את לוקחת מוקדם רכבת לבראשוב, היום רכבת מספר RAPID 374 אכי מוקדמת יוצאת בשעה 06:30
מתחנת GARA DE NORD A בבוקרשט ומגיעה לתחנת הרכבת בבראשוב בשעה 09:22 מחיר כרטיס הלוך ושוב לאדם במחלקה שניה עולה 68 ליי
שזה 18.5 יורו.
הגעתם לבראשוב התמקמתם במלון:
יום ב' : BRAN AND RASNOV נסיעה באוטובוס 30 דקות
יום ג' : SINAIA AND POIANA BRASOV לסיניה נסיעה ברכבת/אוטובוס
לפואינה אוטובוס או מונית [10 ק"מ מקסימום].
יום ד' : SIGHISOARA AND TARGU MURES נסיעה ברכבת 1.5 שעות לסיגישוארה ומשם אם רוצים לא חייב לנסוע לטרגו מורש 60 ק"מ להקדיש מס' שעות לכל עיר.
במידה ומרגישים כי יש איזושהי החמצה כאשר אין רכב צמוד שוכרים
נהג צמוד סוגרים איתו על מחיר נגיד 30-40 יורו ליום
[המחיר כולל דלק כמובן].
כפי שאילן ציין הלינה בפנסיונים/צימרים זולה לעומת בתי המלון הנה שני אתרים לדוגמא:
http://www.ruraltourism.ro
http://www.antrec.ro
דודו -
שלום לעונים על שאלותיישלום נעמי!
שלא תביני לא נכון, לא ניסיתי להפחיד אותך אלה רק לעזור לך להבין על מה מדובר. רומניה יפה וזולה יותר משאר ארצות אירופה אך צריך להכין את הטיול בתבונה. בבוקרסט היתי ממליץ לכם ללון בדירה של בחור ישראלי הנמצאת כמה מאות מטרים מבית חב"ד ( ב 1001 טיפים מישהוא המליץ על בית דירות נוסף ). מחירי הדירות הרבה יותר זולים ממחירי בתי המלון. נכון שהשכרת רכב יותר יקרה מאשר תחבורה ציבורית אך אין תחליף לגמישות שהיא מאפשרת לכם. עם רכב ניתן ללון בצימרים מחוץ לעיר במקומות ממש יפים. אנו לנו בבראן בצימר שהיה 15 דקות הליכה מהארמון ושילמנו 70 רון ללילה.בבראן ישנו סופר ענק כמו אצלנו וניתן להצתייד במוצרי מזון וזה רק דוגמה. לא לפחד, תסעו לטייל ולא תצטערו.
לגבי הדירה : דורון 052-6525519
אני השכרתי שנתיים רצוף , ללא דמי פיקדון , הביאו לנו את הרכב לדירה בבוקרסט ולקחו אותו משדה התעופה בחזרה. אני היתי מרוצה מהמחירים ומהשרות שלהם.
http://www.rent-car.ro/index_en.php -
התגובה היתה לך לא לנעמי ...הלן דודו!
משעמם לך? מה אתה עונה לי, תענה לנעמי
. אתה יודע מה זה לראות את תגובתך לאחר המשחק המבאס של מכבי?
איפה אורי כש צריכים אותו? הוא באמת נעלם בזמן האחרון, מקווה שהוא בקו הבריאות.
שבת שלום! -
מה שייך משעמם לא משעמם ?עניתי לך על קח שקפצת והפחדת שכל בתי המלון ברומניה יקרים
אתה מתחיל להזכיר לי את אלו שהיו כאן בזמנו והפחידו על נהיגה עצמאית ברומניה
כמה משלם לך דורון ?
אתה מכוון אותם לדירה הזולה שלו ?
-
האוטומט עובד גם אצלך ישר הדירה של דורון ...מבלי שהיא תבקש
אילן אילן
לתת לך מספר חשבון תשים לי קצת ממה שדורון מפריש לך ?
-
מה שייך משעמם לא משעמם ?דודו תתבייש לך!
איך עלה בדעתך השאלה הטיפשית הזו? תתנצל מהר! איפה הנהלת הפורום ?? בגלל תקנות הפורום אני מצנזר את תגובתי לך. אנחנו לנו פעמיים בדירת הסטודיו שלו ונהננו ממנה ומי מיקומה המרכזי.כידוע לך שאני שומר שבת והיא ממש קרובה לבית הכנסת של חב"ד. שלחתי לשם את השכנים שלי וגם הם נהנו והוא גם החליף להם מזרון לפי בקשתם ובטח לא היתי עושה את זה אם הדירה לא היתה ממש בסדר. אני ממליץ עליו ועל חברת השכרת הרכב כיוון שקיבלתי מהם שרות מצויין ותמורה נאותה עבור כספי ולא כיוון שאני מקבל אחוזים. כידוע לך המלצתי גם על מקומות אחרים שבהם היתי ולא כמוך שמוסר אתרים לא בדוקים ושולח את השואלים לבדוק לבד. -
מה שייך משעמם לא משעמם ?טאמפיט, תבדוק בכל הפורום ותמצא רק מילים חמות לגבי דורון. האם הוא מפריש לכולם ?? האם פעם היתה במלון שעולה 40 יורו בבוקרסט ? תקרא מה כתבו לגבי המלונות הזולים שם לפני שאתה ממליץ. -
לפחות תרשום טיפש בעברית ולא תשתמש ...בכל מיני מילים כאלו ואחרות ע"מ לתאר אותי
דע לך שלא נהוג שאדם מפרסם את עצמו בפורומים או בטיפים 1001
אם דבר כזה היה קורה בפורומים באנגלית שאני נכנס אליהם זה היה נמחק מזמן, [דורון פרסם עצמו].
מה שקורה שגולשים תמימים נכנסים לטיפים 1001 וחושבים שהכל המלצות ולא יודעים שיש כל מיני כאילו המלצות, כאשר בעל העסק מפרסם טיפ
תחת שם של זה או אחר. אם הוא מתוחכם מספיק לא עולים אבל היו טיפים שממש נדף מהם ריח של פרסומת!
הדברים לא נוגעים רק לדורון זה באופן כללי פשוט זה קיים.
מי דיבר בכלל על בתי מלון במחיר של 40 יורו?
אמרת שבתי המלון יקרים מאוד הבאתי שני דוגמאות לבת מלון ברמת 3 כוכבים במחיר של 89 יורו.
תראה לי תגובות שליליות על HOTEL OPERA או HOTEL VENEZIA.
שבת שלום