עזרה בתכנון חופשה בפולין
-
עדיין לא סגרתי טיסות (ממתינה ליום הנחות של וויז ואם למישהו יש או יהיה מידע מוקדם אשמח להתעדכן) אבל כפי שמסתמן ניסע (סבא/סבתא, אמא ונכדה)לשבוע לפולין (חמישי עד חמישי) כשארבעה לילות בורשה (שלושה ימים מלאים) ואח"כ נשכור רכב לשלושה לילות נוספים בהם נרצה לטייל באזור קרקוב. אשמח לקבל המלצות לחברה להשכרת רכב, אזורים לטייל בהם בדרך לקרקוב ומקרקוב חזרה לשדה"ת וכמובן מקומות לינה בכפרים/אתרי נופש. חשבתי לישון לילה אחד בקרקוב ושני לילות נוספים בכפרים. האם בכלל בפולין יש צימרים/בתי הארחה כמו שמקובל באירופה? תודה רבה רבה למשיבים ויום נפלא...
-
מקפיצה-אין אף אחד שיכול לעזור? -
מקפיצה-אין אף אחד שיכול לעזור?שרונה,בת כמה נכדה?תחומי עניין עבורה?
אם עדיין לא נקנו כרטיסי טיסה,ממליצה לך לבדוק אפשרות של פיצול טיסה..
וויז אייר טסים לוורשה וקטוביץ(ע' קרקוב) למשל.
יום אחד לקרקוב,אינו מספיק. תלוי גם מה רוצים בסביבה שלה..
בעיר עצמה אין צורך ברכב.אפשר לעבור מוורשה לקרקוב ברכבת.
מקרקוב אפשר לטייל לזאקופני,למכרה מלח..אפשר להשכיר רכב במקום בקרקוב כבר..או לנסוע בהסעה מאורגנת/פרטית.
באתר יש בלוגים על וורשה וקרקוב. טיפים לשתי הערים. פחות ראיתי מקומות כפריים.
-
עזרה בתכנון חופשה בפוליןלא הייתי בפולין
אבל הינה הבלוג של אהוד
36 שעות בוורשה
וורשה של אמה
וכן הלאה
פשפשו קצת ב1001 טיפים
בסיכומי טיולים
בבלוגים.
-
עזרה בתכנון חופשה בפוליןמחזקת את דעתה של אמה
בשנה שעברה היינו 10 ימים בפולין. קנינו כרטיסי טיסה מוויז הלוך לורשה וחזור מקרקוב (קטוביץ)
בורשה היינו 4 לילות משם ברכבת (נוחה ביותר ) לוורוצלב שהיא עיר יפהפיה ומענינת ביותר - 3 לילות
משם נסיעה ברכבת לקרקוב לעוד 3 לילות.חוויה נפלאה (כולל סיור במחנה אושויץ)
אנחנו חוזרים השנה לקרקוב ל6 לילות שמתוכם נהיה 2 לילות בזקופונה
פולין מרתקת ומענינת ביותר
שתהנו
ירדן
-
עזרה בתכנון חופשה בפוליןבמרכז העיר במלון מריוט (מול תחנת הרכבת המרכזית) יש 2 חברות מוכרות להשכרת רכב (לא זוכר אם הרץ או אויס)
אני בד"כ מזמין באינטרנט דרך carrental (יש להם שירות לקוחות בעברית אם צריך). יוצא יותר זול מחברות ההשכרה עצמן.
בנסיעה לקרקוב, אני ממליץ מאוד לעצור בעיירה הציורית קז'ימייז' דולני (בפולנית: Kazimierz Dolny) .
אפשר לעצור שם ל 3 שעות בנחת. אם משלבים את זה בביקור בעירות נוספות באזור (רדיוס של 20 ק"מ), כדאי לשקול גם לישון שם.
אם לא ישנים שם, אפשר להמשיך לישון בלובלין. אירוך של כ 50 ק"מ מהדרך לקרקוב.,בלובלין אפשר לבלות 3 שעות עד חצי יום בעיר העתיקה. לינה מאוד מיוחדת בלובלין היא במלון אילן. מלון בוטיק 4 כוכבים שנמצא במבנה שהייתה בו ישיבת חכמי לובלין. חווית לינה מאוד מיוחדת.
-
תודה רבההנכדה שהיא בתי בת 14. רצינו לשלב גם את אושוויץ וקצת טיול בכפרים יפים ולכן חשבתי שיהיה נחמד לשכור רכב.
-
עזרה בתכנון חופשה בפוליןתודה רבה יונית, ברור שאכנס לבלוגים ולטיפים. אין טיול שאני נוסעת אליו בלי להתחיל באתר המדהים הזה. פשוט חשבתי שלפעמים יש מידע שלא נרשם שם(:
-
עזרה בתכנון חופשה בפוליןתודה רבה, יש לך המלצות ללינה בזקופנה? בוורוצלב? האמת שחשבתי על רכב מכיוון שאני אוהבת את העצמאות והנגישות לדרכים צדדיות ויפות. האם לדעתך יהיה לא קל לנהוג שם?
-
המון המון תודה לכולם -
עזרה בתכנון חופשה בפוליןאהוד, האם ידוע לך אם יש צימרים בקרבת המקומות שהזכרת?
-
עזרה בתכנון חופשה בפוליןהי שרונה
בורוצלב היינו במלון מדהים
אני חושבת שהנכדה תאהב את וורוצלב. יש שם גמדים מברונזה ברחבי העיר וניתן לעשות סיור מודרך בעקבות ספורי הגמדים
בכלל, אני מאד ממליצה על הסיורים המודרכים של חברת FREE TOUR שמקיעים המון במידע . סיירנו איתם כמה סיורים .מומלץ
הסיורים חינמיים ומשלמים בטיפ
שתהנו
-
עזרה בתכנון חופשה בפוליןהיינו הקיץ בפולין והופתענו לטובה . נחתנו בקטוביץ שזה קרוב לקרקוב. מציעה באמת לקחת טיסה כיוון אחד ורשה וכיוון שני קטוביץ.
במקום לחזור שוב את כל הדרך.
לא לוותר על זקפונה.
מצרפת את הבלוג שלי חלק א פולין חלק ב סלובקיה אבל עם גיחה לזקפונה בפולין כך שגם אותו כדאי לך לקרוא.
-
עזרה בתכנון חופשה בפוליןהיי שרונה,
לא סתם שאלתי לגיל הבת/נכדה..
קרקוב,עיר חמודה מאוד,תוססת,פעילה מאוד.כיכר העתיקה שלה מקסימה ביום ובערב.הרובע היהודי התוסס,בתי כנסת,אפשר לעשות סיור במכוניות כמו טוק טוק..מצודת וואבל וכל המתחם שלה.הצד של "החוף" וכדור פורח..ולא דיברנו על קניונים..מקרקוב,למכרה מלח,לזאקופני..בה אפשר ללון וליהנות מעליה בפניקולור,מדרחוב,דוכנים,פנסיוני יפים..ואם תוסיפי לזה ביקור במחנות ריכוז,או אפילו רק במוזיאון שינדלר..כבר צריך 3-4 ימים..וורשה 3-4 ימים..נגמר הטיול.
היינו עם ילדים בוגרים יותר בקרקוב 4.5 ימים..היינו מעבודה שלי 4 ימים לפני כמה שנים..ובוורשה כמעט שבוע במאי,חודש אביב ופריחה..
הגעה לזאקופני באותו היום הלוך חזור מקרקוב,מעייפת מאוד.אנחנו היינו עם אוטובוס(מעבודה) וגם נסיעה ארוכה..אם תצאו ליומיים,אז כן נוח יותר לקחת רכב..
חברים שלנו טיילו בסתיו בטיול מוורשה,כמעט שבוע.בלי קרקוב.בה הם טיילו חצי שנה לפני 4.5 ימים.
לילה ראשון בשדה,ו2 לילות אחרונות בוושה.בין לבין בכמה ערים קטנות וחמודות.היו בזוג.בטיול עם הורים וילדה מתבגרת,זה קצת ריצה..
-
עזרה בתכנון חופשה בפוליןאגב,לא חובה ללון במלונות,,,יש לא מעט אפשרויות מלון דירה,עם נקיון,אפשרות לארוחת בוקר ומיקום מעולה..מה מרוויחים? חדרים גדולים ומרווחים ונוחיות לטעמי..
בקרקוב לקחנו מלון כי הילדים חשבו שיצטרכו פרטיות...

-
שוב, המון תודה לכולם וסופ"ש נפלא -
-
המלצות למלון בורשהשלום מטיילים יקרים
אנחנו יוצאים בחודש הבא לטיול פרטי ברחבי פולין.
מתחילים ומסיימים בורשה.
למי שביקר בוורשה לאחרונה ויש לו המלצה למלון טוב 4 -5 כוכבים.....
אנא ....שתפו אותנו.
מיקום מרכזי חשוב לנו ואיכות החדרים
פיני
-
המלצות למלון בורשהאנחנו יוצאים עוד שבוע לפולין .. סגרנו כמה מלונות עם אופציה לביטול .. אבל כמו שאמה כתבה כבר כמה פעמים בורשה משום מה יש בעיקר מלונות דירות .. והמלונות מהרשתות הגדולות בד"כ מאוד יקר ביחס לדירות ואין מבחר גדול. בכ"א בתאריכים שלנו.. מה שמסתמן זה שאנחנו נלך על איזה דירה טובה במקום לשלם המון על מלון . לשיקולכם..
-
המלצות למלון בורשה5 כוכבים: שרתון (בכיכר 3 הצלבים), מריוט (מול תחנת הרכבת) 4 כוכבים: נובוטל (בתחנת המטרו צנטרום) 3 כוכבים: הילטון האמפטון (100 מטר מאחורי מריוט) הייתי בכולם וכולם טובים מאוד. מריוט קצת יותר טוב מכולם, האמפטון קצת פחות טוב ביחס לשאר. כולם נמצאים במרכז.