בחזרה

טבלת ריכוז הטרקים בנפאל - גזור ושמור

• ריכוז פרטי הטרקים הפופולריים בנפאל.

בקבצים המצורפים, מרוכזים פרטים על הטרקים השונים בנפאל (לא הכנסנו את כל הטרקים שיש בנפאל, אלא את הפופולריים ביותר).

תודה לגילי .ט על היוזמה.

טרקים באזור האנאפורנה - צפונית לפוקרהטרקים מצפון לקטמנדו ובאזור האוורסט
    טרקים באזור שמורת האנאפורנה - צפונית לפוקרהטרקים מצפון לקטמנדו ואזור האוורסט

• טבלת ריכוז הטרקים בנפאל

תאי וגילי

היוזמה ברוכה והביצוע לא פחות laugh

תודה רבה!!

אם אפשר לשאול- לפי מה נקבעה רמת הקושי?

נאמר לי בעבר שהאנפורנה מהטרקים הפחות קשים בנפאל, וכך גם נאמר לי לגבי מנאסלו (בעיקר ביחס לטרקים באיזור האוורסט).

בנוסף, טרק סובב מנאסלו כמו שאני קראתי עליו נגמר בבסיסהר.

היי נטע,

קשה לאמוד קושי של טרק, זה לא מדע מדוייק, מה שלאחד יהיה קל, לשני יהיה קשה וההיפך.

בד"כ יש כמה פרמטרים(קבועים) שמקשים בטרק: אורכו של הטרק, גובהו של הטרק, העליות והירידות במהלך הטרק, אורכן וגובהן, הרבה מדרגות/מעט מדרגות, התנאים במהלך הטרק (ובטח יש עוד).

פרמטר נוסף שמשפיע על קושי הטרק (אך משתנה) הוא קצב ההליכה, ככל שתלכ/י יותר מהר, הטרק יהיה קשה יותר וההיפך. ניסינו לקלוע לרמה הממוצעת ולקבוע את רמת הקושי, אך כאמור, זה לא מדויק.

לגבי טרק מנסאלו - את צודקת, הוא מסתיים בבסי סאהר. יתוקן. תודה לך.

איזה יופי!!!!

כל הכבוד על היוזמה הברוכה

כבר הוכנס למועדפים אולי ביום מן הימים....

אז אשמח לפירוט: במה יותר קשה טרק המנאסלו מהאנפורנה, ואיך הוא לעומת האוורסט מבחינה זו?

אני חושבת שמה שהכי ישפיע עליי זה כמות העליות והירידות, בעיקר כי נראה שהגבהים דומים.

בנוסף, במספר מקומות שקראתי עליו כתוב שהוא נמשך בערך 14 יום, כמו האנפורנה, מה נכון?

הי תאי

בהמשך לנטע ואולי זה ידרוש עמודה נוספת?

האם במסלול מאנסלו יש גסטהאוסים או שזה באוהלים?.

אני כמעט משוכנע שסובב דאולהגירי דורש אוהלים.

אני לא הלכתי את טרק המנאסלו , אבל לפי מה שקראתי על הטרק הזה , יש בו הרבה עליות ומורדות . אפשר לעשות את הטרק עם עמק צום (כ- 5 ימים נוספים) או ללא עמק צום . בערך 13 ימים ללא עמק צום .

יש עוד דבר וזה הפרמיט . הפרמיט לטרק הזה עולה 100$ , וחייבים לשלם לפחות 2 פרמיטים . ז"א שאם יוצאים זוג (או יותר) אז כל אחד משלם 100$ .

אבל אם בן אדם יוצא לבד אז הפרמיט יעלה לו 200$ . בנוסף לטרק הזה חייבים לצאת עם פורטר או מדריך . (לא כמו שאר הטרקים שלא חייבים לקחת פורטר) .

מצורף טיפ מתוך 1001 טיפים שקראתי והעתקתי לפני הטיול שלי בנפאל .

אם תחפשי מספיק אחורה בטיפים , סביר שתגיעי אל הטיפ הזה .

טרק המנסולו ועמק צום בנפאל

טרק המנסולו הוא טרק קשה יותר מהאברסט ואגמי הגוקיו, קשה יותר מטרק האנפורנה וודאי מהלנגטן והאגמים. הטרק כולל תפירות רבות - המון עליות וירידות קשות ואין בו את התשתית התיירותית של שאר הטרקים.

בחלק של המנסולו, למי שעושה רק אותו ללא ה-Tsum Valley, לא תהיה בעיה לישון בלודג'ים או בתי תה (אנו ישנו גם בבתים של מקומיים).

בתי התה בחלקם סבירים וחלקם פשוטים ובסיסיים מאוד אבל באופן כללי ניתן לעשות את כולו ללא אוהל.

בעמק הצום השתמשנו פעמיים באוהל שהיה ברשותנו, פעם בטבע ופעם באחד המנזרים בחצר ובבתים מקומיים. אין בתי תה או גסטהאוסים.

הטרק אינו מטוייל ובמשך ימי ההליכה פגשנו מספר קטן מאוד של מטיילים, ברובם קבוצות צרפתים מאורגנות שישנו במחנות אוהלים.

למנסולו בלבד נדרשים כמה פרמיטים:
    כרטיס Tims
    Acap
    Mcap
    Manasulu Permit
    לצום צריך Tsum Valley Permit
    את כולם ניתן לסדר בקטמנדו. חייבים להיכנס בקבוצות של שני אנשים מינימום ומדריך מקומי- אנו לא השתמשנו בסבל.

רובם ככולם של ההולכים עושים אותו ממזרח למערב, מתחילים מ-Arughat Bazer, תופרים במגמת עליה את חלקו הראשון עד למעבר ההרים ולאחר מכן צונחים במשך 3 ימים במהירות לכוון האנפורנה ומסיימים בבסיסהר, תחילתו של האנפורנה. אנו בחרנו ללכת הפוך ועלינו במשך 3 ימים עד לפס בסביבות 5,200 מטרים (יום אחד 800 מטרים בערך מוחלט, יום אחד עוד 800 בערך ויום אחד 1550 בערך). הליכה קשה בהרבה אך במשך שאר הימים הלכנו במגמת ירידה – עדיין הרבה תפירות. כך בעצם חסכנו ימים יקרים. בהמשך נכנסנו ל-Tsum Valley למשך 6 ימים וחזרנו לסיום למנסולו לכוון Arughat Bazer.

יום 1+2 מבסיסהר באנפורנה עד Dharopani
    יום 3 דהרופני Karche
    יום 4 Bhimtang
    יום 4 Larke La To Samdu - יום ארוך וקשה, 15 שעות מ-3 בבוקר עד 6 בערב.

בהמשך יש מספר רב של כפרים ונתן לבחור את הקצב בהתאם. ירדנו עד Lokpa Lakuwa בגובה 2240 מטרים, שם פנינו שמאלה בגשר לעלייה לכוון Tsum Valley Side-Trip. העמק שונה משאר חלקי הטרק – אוכלוסיה טיבטית ושפה שונה - המון המון מקדשים, סטופות וגומפות שבחלקם אפשר לישון.

מומלץ גם לעלות ל- Ganesh Himal Bace Camp, לישון ב-Gumba Lungdang (בגובה 3200 מטרים). בסוף העמק ללכת בכפר Nile Mu Gompa Mugumba, בגובה 3700 מטרים.

• תודה גילי ותאי! בודאי יהיה לי לעזר בעתיד...

תאי, תודה לך על העזרה. 

נעזרתי גם בתום לנדאו ובאתר של "הנודד בנפאל".

• טרקים בנפאל

לגבי טרק מנאסלו - ישנה אפשרות לסיים בג'ומסום ואפשרות נוספת, לסיים בבסי סאהר.

• טבלת ריכוז הטרקים בנפאל - גזור ושמור

יש אפשרות גם לרשום מרחק בקילומטרים? או שלא באופן הזה מסתכלים על טרקים? (אומר חסר ידע וניסיון בטרקים בחו"ל).

• טבלת ריכוז הטרקים בנפאל - גזור ושמור

אין משמעות לקילומטרים בטרקים בנפאל, מדברים בימים...

תודה על העזרה.

דורון, אכן קראתי את הטיפ אך הוא מלפני כמה שנים.

לפי האתר הזה בשנים האחרונות התשתיות של הטרק מאוד השתפרו ונפתחו לכל אורכו "בתי תה". בנוסף, נאמר לי שהטרק הזה קל יחסית לאחרים בנפאל.

לכן קיויתי למידע עדכני יותר.

נטע תודה

הכנסת לי עוד טרק לרדאר. כייף לדעת שיש עוד הרבה מה לראות בנפאלno

נטע, את צודקת שהטיפ ההוא ישן מאוד .

אני תמיד מחפש בלוגים של אנשים פרטיים על הטרקים , שהם יותר אמינים בעיניי מהאתרים של חברות שמארגנות טרקים . ראי למשל את תאור המסלול הזה .

שיהיה לך בהצלחה בטרק .

תודה על הקישור המצוין.

האם ידוע לך עד כמה אפשר להסתמך על הערכות הזמנים? בצרפת למשל קרה לי שלקח לי פי שתיים מהזמן המוערך למסלול, נראה שהצרפתים הולכים הרבה יותר מהר ממני.

דווקא על הערכות הזמנים של החברות שמארגנות טרקים לדעתי כן אפשר לסמוך, מפני שלטרקים המאורגנים מגיעים אנשים שונים ומשונים חלקם ללא כושר וחלקם עם כושר והחברות האלה חייבות להתאים את קצב ההליכה\התקדמות לתייר הממוצע .

אני לא סומך על החברות האלה בתאורי המסלול מבחנת יופי , קלות\קושי , טיב המלונות וכדומה .

כשחברת תיירות כותבת : "בדרך נעבור דרך כפרים ציוריים"  , כמעט בוודאות אלה כפרי פחונים נידחים שהכפרים בעזה נראים טוב ביחס אליהם .

אם רוב החברות שמוציאות טרקים מתכננות את טרק המנאסלו ב- 14 יום , לדעתי זה סביר . אם תייר כתב בבלוג שלו או בטיפ, שהוא עשה את הטרק ב- 9 ימים  , יכול מאוד להיות שזה תייר עם כושר על .

לפני שנסעתי לנפאל קראתי תאור מסלול מפורט ויפה מאוד של מישהו שהלך מג'רי לנמצ'ה בזאר ב- 5 ימים (בטרק האוורסט בייס קמפ) . כשהגעתי לשם התברר שרוב התיירים הולכים את הקטע הזה ב- 7 ימים , וגם הפורטרים המקומיים בדר"כ הולכים את זה ב- 6-7 ימים . גם לי לקח 7 ימים .

בחזרה