John Muir Trail קליפורניה
-
שלום חברים וחברות, חג שמח!
באיחור רב (מחוסר זמן ) אני מתחילה לסכם את המסע שלי על ה- JMT בבלוג.
מי שמתעניין במסלולי הליכה (גם אם רק מהכורסא
) - מוזמן. בעצם... כולכם מוזמנים
רק אציין שהבלוג שלי יותר חוויתי ופחות אינפורמטיבי (זו ממש לא סקירה מקצועית...).בינתיים העלתי רק את הפרק הראשון: http://www.lametayel.co.il/jmt+01
מקווה שתהנו.
-
John Muir Trail קליפורניהיש!
-
John Muir Trail קליפורניההי,
מקסים וכיף לקרוא !!!
פוריה
-
נראה מדהים.הלוואי שיום אחד אגיע גם לחוף המערבי.
ואם כבר ג'ון מויר [שאת הדיוקן שלו ראיתי לפני חודש בגלריית הפורטרטים הלאומית בוושינגטון], הוא תמיד מזכיר לי את הקטע הזה.
-
נראה מדהים.חזק ביותר חתול! כמה שאני מתגעגע למשחקים האלה.
-
תודה על השיתוף!כיף לקרוא על דברים שלא הייתי עושה בחיים

אולי כתבת איפה שהוא, אבל לא ראיתי - איך מוציאים את ה-wilderness permit?
דנה
-

גם אני.

איכשהו עם ילדה אחת עוד הצלחתי לשחק קצת, אבל עם שתיים זה כבר בלתי אפשרי...
-
חברים, תודה על הפידבאק!לגבי פרמיט. נושא כאוב...
כדאי להתחיל בלקרוא כאןhttp://www.pcta.org/discover-the-trail/john-muir-trail /jmt-permits/
אני לא מסבירה על הפרמיט בבלוג. יש הרבה אינפורמציה ברשת וספציפית לגבי פרמיט - צריך להתעדכן כל הזמן. החוקים משתנים.
נכון לקיץ שעבר מונהגת שיטה מסובכת שמגבילה את מספר הלנים בכל נקודה על השביל בזמן נתון. בגדול הם עושים את זה לפי נקודת ההתחלה (trail head) נבחרת כשלכל נקודת התחלה יש מכסה נתונה וכל תאריך נפתח להתחלה 24 שבועות מראש עבור כל הנקודות. כמובן שמספר הפונים גדול בהרבה מההקצבה ובמיוחד ל- happy isle trail head שזו נקודת ההתחלה הצפונית, המבוקשת של השביל. אני ניגשתי 6 פעמים עד שזכיתי...
נשמע מסובך וזה באמת מתסכל ומייגע אבל זה מה שיש. צריך לקרוא את ההוראות, למלא אחריהן ו... לקוות לטוב! לא לוותר כשהבקשה הראשונה (והשנייה, והשלישית...) נדחות. מתאוששים מהאכזבה ו"מפציצים" את המערכת (נכון לקיץ 2015 זה נעזה בפקס) גם ביום הבא...
עוד אופציה היא... להתפשר. על כיוון ההליכה, כל המסלול המדויק וכו'
-
John Muir Trail קליפורניהמעניין מאוד. נהנתי לקרוא. תודה!
אני מטייל מהסוג שאת מכנה "מטייל יומי" ועד עכשיו לא הבנתי מה באמת חושבים עלי הבק-פאקרס שאני פוגש במהלך הטיולים
. -
התנצלותאופס... עמיחי - לא התכוונתי לרמוז שאני חושבת... משהו שלילי על מטיילי יום. מן הסתם גם אני "חוטאת" בזה עדיין, לא תמיד יש זמן לטרק ארוך

זה עניין של עומס מטיילים באיזורים הנגישים למטיילי יום, לא יותר!

תודה על הפידבק, שמחה שנהנת!

מקדישה לך תמונה כהתנצלות
: -
John Muir Trail קליפורניהמעולה. נהנתי מאוד לקרא. חבל שאני כבר לא בליגה של אלה שיכולים לעלות 1700 מ' ביום. רק דבר אחד חסר: מפה או חתך גבהים של כל יום.
-
בשם כל המטיילים היומיים -ההתנצלות התקבלה. כנראה שרק מי שחווה את חוויית ה"לבד" (אני לא) יוכל להבין זאת...
-
John Muir Trail קליפורניהתודה lbd! שמחה שאתה נהנה.
כמו שציינתי, הבלוג הוא לא טכני. הוא לא יכול לשמש כמדריך למי שרוצה ללכת את המסלול. לכל בן אדם יהיה חסר בו משהו. לאחד דרכי הגעה, לאחר רשימת ציוד, וכו' אני יכולה להרגיע - כל האינפורמציה זמינה ברשת. חיפוש פשוט יעשה את העבודה. לי אין חתך גובה לכל יום. גם לא מפה (יש לי סט מפות נייר). ברור שאני יכולה לחפש משהו אונליין ולצרף. אבל אין לי את הזמן (ובמידה כלשהיא גם את החשק) להשלים את הבלוג למדריך מלא. בקושי הגעתי לכתוב אותו יותר מחצי שנה אחרי... מי שמאוד רוצה, יכול להריץ חיפוש למפה של השביל ולעקוב אחרי המפה במקביל לקריאה. כנ"ל לגבי פרופיל גבהים.
מעבר לזה, בעיני הבלוג הזה הוא נקודת פתיחה. המטרה שלו מעבר לרצון לחלוק את החוויה, היא לעורר חשק, אולי לטעת רעיון... הביצוע - למי שירצה לקחת את זה לשם - של כל אחד שונה קצת. וזה מצוין! לדעתי. לא חשובה חלוקת הימים שלי / הפרופיל היומי שלי. גם לא המסלול האישי שלי. לא חייבים לעלות 1700 מ ביום אחד כי אני עשיתי את זה. בעיני - הפרטים הטכניים הקטנים הם לא מאוד חשובים. אני לא מטיילת ככה ולכן, לא כותבת ככה. אני לא מאמינה ב"מתכון" להליכה! Hike your own hike!
ולבסןף, אני פה כדי לסייע לכל מי שרוצה לקחת את זה לכיוון האישי שלו (תאמין לי, אני מתכתבת בפרטי עם הרבה מאוד אנשים בנוגע לטרקים; גם משוחחת בטלפון אם צריך; הסיפורים שלי הם רק הקצה)
-
John Muir Trail קליפורניהאיזה יופי! התיאורים שלך תמיד עושים חשק להמשיך לקרוא. אני רק מחכה שיהיו עוד חלקים.
-
תודה שקד! -
John Muir Trail קליפורניהוואו! ה-JMT הוא פנטזיה אישית שאני עם הברכיים שלי כנראה כבר לא אוכל להגשים, אבל בנזוגי אולי כן. חלקים ממנו הוא כבר עשה, וגם מה-PCT (ושבילים ארוכים אחרים), אבל ת'רו הייק נשאר ברשימת הבאקט ליסט... תודה שחלקת!
-
John Muir Trail קליפורניהכל הכבוד. בדיוק לאחרונה חרשתי על סרטוני תיעוד של ההליכה בשביל הזה ביוטיוב.
-
John Muir Trail קליפורניהענבר, הקבוצה שהגיעה על פרדות וסוסים הם הלכו ב-JMT או בלי קשר לטרייל?
-
תודה ענת, יובל; lbd - תשובה ותוספת מיוחדת
ראשית, הוספתי לפרק הראשון לינק לפרופיל גבהים של המסלול וכן לינק מפה טופוגראפית של המסלול כולו ולינק לסדרת מפות טופוגרפיות של מקטעים. מקווה שזה ישפר את אכות הבלוג למי שמתעניין "לעומק" - תודה lbd על ההערות

לגבי הפרדות - הן אינן קשורות ב- JMT; הן משמשות ל- High Sierra Clubs (שהן גם packing stations) - מובילות אליהן אספקה ובשילוב סוסים גם אורחים.
-
תודה ענת, יובל; lbd - תשובה ותוספת מיוחדת
תודה רבה על התגובה והביצוע המהירים. אם רק מסתכלים על חתך הגבהים כבר נגמר לי הנשימה. זה נותן קצת פרופורציות על המסלול ומשלים את הכתיבה הקלילה שלך. חשבתי לעשות את ה-JMT על פרידות וכנראה שלא ילך.