חזרנו מפלורידה + קרוז
-
שלום לכולם
חזרנו לפני שבוע מטיול משפחתי כייפי במיוחד.
המסלול כלל יומיים באיזור מיאמי (אברגליידס וכו'), שבועיים באורלנדו (פארקים וכו') ושבוע מדהים של פינוקים בקרוז לקאריביים המערביים, על גבי ספינת התענוגות FREEDOM OF THE SEAS מבית רויאל קריביאן - מומלץ בכל פה.
נשמח לענות לשאלות ולמסור פרטים נוספים למעוניינים.
ביי
ספי
-
חזרנו מפלורידה + קרוזאיזה כיף...
אנו אמורים לסוע באוגוסט עם 2 מתבגרים, טיסה לניו יורק וחזרה ממיאמי ל17- יום.
האם יש לכם מקומות מומלצים לבקור (בעיקר טבע)? כמה ימים לאורלאנדו ועל מה לא לוותר שם? האם כדאי להגיע לוגאס? שמות של מקומות לינה מומלצים.
תודה מראש.נ.נ -
כמה שאלות..גם אנחנו נוסעים, למסלול דומה- מיאמי, אורלנדו וקרוז לקריבים המערביים. אנחנו נוסעים באוקטובר עם 4 ילדים.
באיזה איים עצרתם?
טיילתם עם טיול מהאוניה או מצאתם עם הירידה לחוף?
מה לבשתם באוניה? האם באמת יש ערבים עם לבוש מוקפד יותר?
נשמח לקצת פרוט על השיט
תודה!!! -
חזרנו מפלורידה + קרוזביקרנו באברגליידס - נחמד מאד, לא מדהים. השיט בסירת ביצות מלהיב.
בוגאס היינו בעבר (ללא ילדים)- הביקור בה מומלץ מאד, אבל לא במסגרת 17 יום שרובו בחוף המזרחי. אפשר להשאיר לפעם אחרת.
לגבי אורלנדו - הקדשנו לה 12 יום ואפשר היה יותר. מינימום לדעתנו שבוע. על מה לוותר - תלוי בגילאי ועדפות הילדים. אנחנו מאד אהבנו את אפקוט, ממלכת הקסם, הוליווד סטודיוס (MGM לשעבר), יוניברסל ומרכז החלל. היינו גם בעולם הים וממלכת החיות, 2 פארקי מים (בליזארד ביץ וטייפון לאגון), עשינו קצת קניות (זול...)ונחנו בין לבין.
קשה מאד להתמיד ברצף של יותר מיומיים בפארקים. המאמץ הפיזי והשעות הארוכות מצטברות לעייפות רבה. תכנון נכון של העומסים הוא חובה על מנת ליהנות מכל מה שיש לאורלנדו להציע.
לינה - שכרנו וילה עם בריכה פרטית, במרחק של כרבע שעה נסיעה מדיסני. 900 דולר ל 12 לילות. אי אפשר להתחיל לתאר את הנוחות והפינוק של שהות בוילה.מומלץ ביותר.
נסיעה טובה! -
כמה שאלות..אח...הקרוז המדהים! זו היתה ללא ספק גולת הכותרת של הטיול.
ההבנה העיקרית שלנו לאחר הקרוז היא שהאיים/ היעדים הם פחות משמעותיים והחוויה האמיתית היא השהות בספינה: שפע הבילויים לכל הגילאים, האוכל (טעים ובשפע), הפאר, השירות המוקפד, בקיצור: הפינוק האולטימטיבי.
לא ציינת את גילאי הילדים. אבל כל ילד, החל מגיל 3, יכול להצטרף ל"מועדון" עם הפעלות מדליקות שמתאימות לאותו גיל. עד גיל 12, נדרש מבוגר על מנת להצטרף ולצאת מהפעילות (הורים לילדים בגילאים ממש צעירים מקבלים טלפון איתו אפשר לתקשר עם המועדון בתוך הספינה). מעבר לגיל 12, הילדים חופשיים לצאת ולחזור כראות עיניהם.
הילדים שלנו יצרו קשרים עם חברים מכל העולם ואהבו מאד ללכת לפעילות במועדון "שלהם".
גם למבוגרים יש שפע סדנאות, פעילויות ספורטיביות, הופעות ותכניות בידור, וכמובן - מקומות לאכול.
בערבים הרשמיים מתלבשים ממש בהידור (שלא כנהוג במחוזותינו), אבל חשוב להדגיש שהחובה היא רק בחדר האוכל (אפשר לאכול בשאר המסעדות במכנסיים קצרים) וכוללת הימנעות מג'ינס וכפכפים, כלומר לא ימנעו מכם כניסה לחדר האוכל במכנסים ארוכים שאינם ג'ינס (פשוט תרגישו קצת לא בנוח, כשכולם סביבכם בחליפות וטוקסידו). זו חוויה ולא כדאי לוותר.
לגבי האיים - היינו בהאיטי (לא אהבנו במיוחד, קצת ים תיכוני לטעמנו), ג'מייקה (הרבה קבצנים ברחובות), גרנד קיימן (אי יפהפה, חוות הצבים מומלצת, רצינו לשחות עם חתולי ים אך מזג האוויר לא איפשר זאת - המקום היחיד בו לקחנו סיור של האניה וקיבלנו החזר על מה שלא יצא לפועל)ומקסיקו(ביקרנו בשמורת טבע יפהפיה - צ'אנקנאב -אתר ארכיאולוגי עם הריסות המאיה, שנורקלינג, חופים עם חול לבן ומים כחולים, ממש התגשמות החלום).
איזה כייף לכם שהכל עוד לפניכם...
נסיעה טובה! -
חזרנו מפלורידה + קרוזהי !
אנחנו בעיצומו של חיפוש אחרי וילה
האם תוכלו לתת לנו את שם הוילה בה התארחתם? לינק?
באיזו community באורלנדו?
המון תודה מראש על כל עזרה
אורלי -
חזרנו מפלורידה + קרוזהוילה בה שהינו - THE PINES - ממוקמת בשכונת FLORIDA PINES באיזור דבנפורט.שכונה שקטה בסמוך להצטלבות הכבישים 4 ו 27.
אם נוסעים עליהם, המרחק לדיסני הוא כרבע שעה.
אפשר לנסוע גם על 192 ואז זה יכול לקחת חצי שעה ויותר (בגלל העומס).
לא רחוק יש סופרמרקט גדול ומסעדות משפחתיות (צ'ילי'ס, אפלבי'ס).
הוילה נקייה מאד, מאובזרת בנוחות, יחידת הורים + 2 חדרי שינה שבכ"א מהם 2 מיטות יחיד. הבריכה מחוממת בחימום סולארי ולכן ללא תוספת עלות. יש אזעקת "ילדים" ביציאה לבריכה (מתריע כאשר ילד יוצא לאיזור הבריכה).
הבעלים בריטיים. התשלום בוצע בויזה (אפשר גם באמצעות PAYPAL). דרשו פיקדון של 300 דולר שהוחזר במלואו מייד בתום השהות.
יש חברת אחזקה שנענית לכל קריאה (לא הצלחנו לפתוח את הכספת, הגיעו תוך שעה וטיפלו בבעיה).
במטבח יש ציוד מלא לבישול, הגשה ואחסון. כמובן, יש מצעים ומגבות (כולל מגבות חוף לפארקי המים). לא חסר לנו דבר.
אם יש עוד שאלות ספציפיות אשמח לענות.
ביי
ספי -
לאורליהדיווח המפורט והיפה הזה של ספי (לגבי הוילה), נשמע נהדר.
אולי נמצאה האבידה...
. איך נראה לך?!
ערבה. -
כמה שאלות..שלום ספי
האם שמעת על האניה majesty ל חברת הרואי קרייבין? אני יודעת שהיא קטנה יותר מהפרידום שאתם הפלגתם בה. האניה שאתם הפלדתם עושה הפלגות של שבוע ואנחנו רוצים הפלגה של 5 ימים. האם שמעת משהו על הפלגה לבהמאס, איך שם?
תודה עליזה -
חזרנו מפלורידה + קרוזהי ספי !
תודה מקרב לב על שפע המידע
נבדוק ברצינות לגבי אפשרות לשכור את הוילה הזו
איזה כיף שאפשר כך לחלק מידע ביננו...
אורלי -
לאורליהי אורלי וערבה,
אמנם הלינק שצירף ספי הוביל אותי לשומקום
אך הנחתי שהכוונה ללינק הזה:
http://www.floridapinesusa.co.uk
אם אכן כך, אורלי, אני מסכימה עם ערבה. נראה נחמד מאד, ועוד עם המלצות חמות!
אולי סוף סוף תוכלי להכתיר את הנסיכה שלכם באורלנדו
יום נפלא!
סוזי.
-
כמה שאלות..היי עליזה,
עניתי לך במייל.
נסיעה טובה לך ולכל המאושרים שחופשתם עוד לפניהם...
איזה כייף לכם.
ספי -
לאורליההמלצה שלנו אכן חמה, אבל הלינק שצירפה סוזי אינו מתאר את הוילה "שלנו".
אני מצרפת שוב את הלינק הנכון - הפעם בגוף ההודעה:
http://www.thepinesvilla.co.uk
כאמור, הייתה לנו חווייה מאד חיובית במהלך 12 הלילות ששהינו בה והיא מומלצת.
ספי -
לאורליהי ספי !
האמת שממש קשה לבחור
כל כך הרבה היצע וכמעט כל הוילות טובות ...
כרגע כנראה שהחלטנו על וילה אחרת, אני מחכה לקבל תשובה מהבעלים שלה
אבל אני משוכנעת שעוד רבים יראו את המלצתכם ויהנו ממנה.
אני מודה על שיתוף הפעולה והנכונות לעזור !
אורלי -
ספי, הכל טוב ויפה. אבל מה עם המזוודות? (-: -
ספי, הכל טוב ויפה. אבל מה עם המזוודות? (-:"הר הבית בידינו"....הכל הגיע בסופו של דבר.
ד"ש מדניאל. -
ספי, הכל טוב ויפה. אבל מה עם המזוודות? (-:היי ספי. גם אנו מתכננים טיול דומה בפסח הבא, והתאורים המלהיבים שלך ממש עושים חשק כבר להיות שם. יחד עם זאת, הטריד אותי לקרוא שמזג האויר לא איפשר את הטיול עם חתולי הים בקיימן. אני חשבתי שבתקופה זו מזג האויר אופטימלי, ולכן בחרתי לערוך את הטיול בסוף מרץ עד אמצע אפריל למרות שלצערי זה נופל חלקית על הפסחא וחופשת האביב מה שאומר יותר עומס באורלנדו ומחיר יקר יותר של הקרוזים. כעת אני מתלבטת אולי בכ"ז כדאי לערוך את הטיול בתקופת החגים (ספטמבר אוקטובר). מה היו הבעיות עם מזג האויר? איך היה מזג האויר באופן כללי? -
זו תקופה נהדרת - אל חששמזג האוויר במשך כל הטיול האיר לנו פנים.
באורלנדו היה ממש נעים (22-25 מעלות) וגם במהלך השיט הים היה רגוע והשמים כחולים.
במשך כמה שעות טפטף גשם קל בזמן שעגנו הג'מייקה
וביום למחרת (שבו הגענו לגרנד קיימן) הומלץ שלא לצאת לעיר חתולי הים בגלל שהים עדיין היה עכור. המדריכים המקומיים הסבירו שזה עניין של זרמים בתוך הים, שמשפיעים על צלילות המים. אני יודעת שמי שיצא בסיור מאוחר יותר באותו יום נכנס למים - פשוט עניין של חוסר מזל ועיתוי לא מוצלח שחברו יחד. זה לא השפיע על אפשרויות הטיול האחרות באותו יום ולא הייתי מסיקה מכך מסקנות לגבי שינוי תאריכי הטיול. ממש לא.
זו תקופה ממש נהדרת לטייל באיזור זה.
לגבי העומסים בפארקים באורלנדו - מציעה לך להסתכל באתר הרישמי של דיסני - יש להם המלצות מתי כדאי להגיע (ממש תאריכים שנה קדימה) והם יודעים לצפות הכי טוב את העומסים.
דבר נוסף - אנחנו השתמשנו בתוכנת RIDEMAX ולא עמדנו יותר מ 5-10 דקות באף מתקן. אני יודעת שיש דעות לכאן ולכאן בעניין התוכנה. אנחנו, כאמור, מצאנו שזה היה ממש נהדר וביום היחיד שהחלטנו לאלתר ו"לזרום" בלי המסלול המתוכנן, עמדנו כל הזמן בתורים ולא הספקנו כמעט כלום. המסקנה שלנו ברורה - המלצה חמה!
ספי
-
RideMaxהי ספי,
אין לך מושג כמה ההמלצה החמה שלך על RideMax שימחה אותי!
אנחנו נוסעים בסוף יולי, שכידוע חם, לח ועמוס באופן מיוחד.
מאד קיוויתי שה-RideMax יעזור לנו למזער את ההמתנה בתורים.
אכן, יש המתנגדים נמרצות לתוכנה בטענה, שהיא עלולה לקלקל את ההנאה מהפארק. היה דיון מאד סוער בנושא לפני מספר שבועות.
לפי דברייך, התכנה לא גרעה מהנאתכם מהפארק, נהפוך הוא!
ואם כבר מדברים - האם תוכלי לספר לי היכן רכשתם כרטיסים לפארקים?
תודה לך ספי,
סוזי.
-
זו תקופה נהדרת - אל חששתודה רבה ספי! זה בהחלט מעודד. אם כך אשאר עם התכנון המקורי. לגבי העומסים בפארקים באורלנדו - בטבלאות שאני ראיתי יש צפי רק למספר חודשים קדימה. אם למישהו יש לינק לצפי העומסים בדיסני שכולל התייחסות למרץ-אפריל 2009 אני אהיה כל כך אסירת תודה כי לפי זה אוכל לקבל החלטה אם לעשות את השייט לפני או אחרי הביקור באורלנדו (הפרש של לפחות 500 דולר עבור אותו שייט בדיוק)!
אני ממש מודה גם על הטיפ לגבי תוכנת RIDEMAX. אני מבינה שמוציאים התוכנית מראש. מה קורה אם בפועל חל שיבוש מסויים בתכנון (למשל פתאום חשים צורך לנוח, עוברת במקרה דמות שרוצים להצטלם עמה וכד')? ממשיכים מהנקודה הבאה לפי השעה המתוכננת?