ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תמשיכו לטוס לאירופה

פורום אירופה
    12
    22
    3746
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Soft Cell
      Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

אני יודע שזה לא הפורום אבל בתור מטייל מעט יותר מהממוצע, כבר הרבה זמן שלא חוויתי דברים רעים כאלה.

ביום רביעי יצאתי מהבית בשעה 8:30 והגעתי לאילת בשעה 12:30

בטח תחשבו שנסעתי ברכב. אבל לא, פני היו מועדות לטרמינל 1.

כזה עומס כבר הרבה זמן שלא ראיתי. תורים לבידוק שלא נגמרים ואחר כך תורים אינסופיים לכירטוס. מרוב תורים הטיסה יצאה באיחור.

בשעה טובה הקריאו את הוראות הבטיחות ואז דיבר הקברניט. 

בגלל האיחור איבדנו את הסלוט שהיה לנו באילת ועכשיו צריך לחכות שיתפנה מקום באילת.

אז חיכינו לא מעט ובסוף המראנו.

באילת קידם את פנינו תור שהשתרך מחוץ לטרמינל הזערורי ובחום הכבד נאלצנו להמתין עד שהצלחנו להכנס לחדרון עם המזוודות שגם להם, לקח לא מעט זמן להגיע.

היום חזרתי והיה מעט יותר טוב וכבר חשבתי שהייתי בארוע חד פעמי, עד שנאלצתי לחכות למזוודות בנתב"ג זמן לא קצר שקיזז את השיפור בזמנים.

בקיצור זוועה ואני לא מבין איך רוצים לסגור את שדה דב ולהעביר את הכל לנתב"ג.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ranchy
        ranchy נערך לאחרונה על ידי

תמשיכו לטוס לאירופה
        • haim1952
          haim1952 נערך לאחרונה על ידי

תמשיכו לטוס לאירופה

שבת שלום.

ראשית מקווה שזו תהיה,החווייה הייחודית,הראשונה והאחרונה.

לסבר את האוזן,באם ניתן מצידך,כמה עלה " התענוג " הזה ????.

וסתם מקרה אישי,הממשיך את קו הזלזול,בנופש הישראלי,וזה סיפור המעשה.

בערב ראש השנה שעברה,חנינו בחניית המלון,וממנו יצאנו לקניון הקרח.בחזרה לא היתה חנייה,בחניון המלון,שזו בדיחה בפני עצמה,ולכן חניתי בחנייה הציבורית,בסמוך למלון.

להזכיכרם ערב חג והשעה 17.30 אחה"צ.

לאחר ארוחת הערב,עם הקרירות של אילת,נגשתי לרכב להוציא סוודר,והנה הפתעה על חלון החזית - " דו"ח מעיריית אילת ".

שאלתי את השומר בכניסה למלון,לפשר העניין,ונענתי בחיוך מעוסה ונבוך קמעה," העירייה מעסיקה קבלן,לרישום דוחות החנייה,ואין לו אלוהים,שיגבילו בזמן ,לא מועדים ולא שבתות ".

פניתי לביטול הקנס,אך נאלצתי לשלמו,בטענה - " חנית ללא תו,תשלם על כך,בלא קשר מתי חנית ".

זו קבלת הפנים,שזכינו לה מעיריית אילת,לפתיחת השנה החדשה.

ולכן כמסקנה : " אם המחירים יקרים,יחסית לחו"ל וזה היחס המזלזל באורח הישראלי,כולל מצוקת החנייה,

בתוךבתי המלון,למה שלא נעדיף,לנסוע ולטייל בחו"ל,כהמלצת פותח השירשור ".

מאחל לכולנו טיולים כייפים ומוצלחים,שבת שלום ומבורכת חיים.

• Soft Cell

תמשיכו לטוס לאירופה

התענוג עלה לא מעט ויותר מאשר הנופש בבאטומי שחזרתי ממנו לפני עשרה ימים.

זו באמת אפשרות להשוות בין הנופשים וגיליתי שהראש היהודי ממציא לנו פטנטים.

לדוגמא איך מגדילים בעין את היצע האוכל בארוחת הבוקר, מפרקים אותו למרכיביו.

אתה בא לקחת סלט ומגלה שהסלט התפרק עד לרמת האטומים שלו.

במקום קערה אחת של סלט ירקות חתוך אתה מגלה קערות של עגבניות, מלפפונים, בצל, כרוב ועוד ועוד. עכשיו הכל מתפרש על פני מזנון שלם והנה לך, נוצר יש מאין שפע מדהים, רק שהוא כמובן מדומה, רק רצית סלט.

ולא נדבר על מיץ התפוזים והאשכוליות בברז שדולל בכמות כזו של מים עד שאיבד את טעמו המקורי וגם את צבעו והטריק עם הגבינה המלוחה שנחתכת בצורות שונות.. והגבינה הצהובה שהוגשה פעם בגוש ופעם חתוכה לפרוסות ופעם כקוביות ברוטב שמן מתובל כלשהו.   

אבל מי אני שאתווכח עם "ארוחת הבוקר הטובה בעולם". 

• hhbs
              hhbs נערך לאחרונה על ידי

תמשיכו לטוס לאירופה

אני כבר לפני שנים אחרי ריבוי אכזבות החלטתי שאני לא אפרנס את התיירנים הישראלים.פשוט מאד.תמורת הדולר שלך בחול אתה מקבל יותר וארוחת הבוקר הישראלית אינה תירוץ מספיק טוב.בינינו בפיתה אתה לא יכול להכניס יותר מתכולתה כך גם הקיבה.

• haim1952
                haim1952 נערך לאחרונה על ידי

תמשיכו לטוס לאירופה

ואם כבר פתחתם בפירוט המחדלים,אציין אחד לדוגמא :

במלון שהתארחנו בראש השנה שעברה,נתבקשנו לגשת לקבלה,בשעת הצהריים המאוחרת,משהו בסביבות השעה - 16.00 ,כדי לעדכן את מנהל חדר האוכל,על מספר האורחים שבקבוצה,וזאת כדי שיוכלו לארגן,את

סדר הישיבה בשולחנות,בארוחת החג.

מה גדולה היתה הפתעתנו,ובהתאם גם גודל זעמנו,כשנתבררה לנו המציאות המכוערת,במלוא הדרה

וזילזולה,כאשר לנגד עינינו המשתוממות,החלו בעריכת השולחן,ובהשלמת כסאות,כאשר השעון מורה,שערב חג הערב וסיפרותיו 20.30 ,ואנו עומדים כהלומים,לבושים בבגדי חג,וצופים במחזה המביש,של בלגן וצעקות,של צוות חדר האוכל,תוך כדי עריכת שולחן החג לקבוצתנו.

האם זה לא ביטוי לזילזול באורחים,לשם מה הטריחונו,לדווח בשעה 16.00 ,על כמות האורחים בקבוצתנו,

אם לא הספיקו מאומה,בטווח של 1/2 4 שעות.

הגדילו לעשות בקבלה,עם חווייה מעשירה,כאשר זוג מקבוצתנו,קיבלו את המפתח לחדר,ועלו להתמקם

בו,וכאן נכונה להם הפתעה מביכה.

עם פתיחת דלת החדר,נגלה לעיניהם הבוהות,זוג עירום לחלוטין,ולא אמשיך לפרט ......

מכאן ירדו לקבלה,הסבירו את הנעשה,וזאת בבושת פנים,ולאחר התנצלות והסבר ממנהלת המשמרת,קיבלו לשמחתם חדר אחר,שעם פתיחת דלתו,לא נתגלתה הפתעה נוספת,אך נתברר בדיעבד,שהמזגן לא

תקין,מזה יומיים,ויש צורך בהחלפת חלק.

ולכן הועברו לחדר חלופי,ברמה נמוכה מההזמנה,ובאגף אחר ורחוק מהקבוצה.

הפיצוי שהוצע היה מגוחך,ולכן ויתרנו עליו,וכן על כל אפשרות עתידית,להתארח במלון זה,כולל מכתב תלונה חריף,למנהלת הרשת,שתמכה בהצעת הפיצוי המגוחך.

ואם זה נקרא שירות,למה שילינו עלינו,ויטילו עלינו את האחריות,לבכיים ולמצב הכלכלי שאינו בכי טוב.

יודעים לגבות מחירי עתק,אבל שירות - " יוק ".

חבל שאלה פני התיירות הפנים ארצית,אבל  - " עד שלא יוכיחו,שיפור ניכר בשירות ובמחירים ",נמשיך לנפוש ולטייל בחו"ל,ואת התבשיל שהקדיחו,שיאכלו בכבודם ובעצמם.

המשך טיולים יפים ומוצלחים בחו"ל,שבת שלום ומבורכת חיים.

• keves160
                  keves160 נערך לאחרונה על ידי

תמשיכו לטוס לאירופה

איך ארוחת בוקר במלון ישראלי בשבת בבוקר תהיה טובה אם הכל עמד מאז היום שלפני בגלל הכשרות (שהמחיר שלה הוא לא רק בטעם אלא גם בכיס)? ובכלל, בלונדון יש תחבורה ציבורית שעובדת, בישראל היא לא קיימת בשישי-שבת ואילו בשאר הימים היא סתם גרועה. המחירים כמו ביפן (לפעמים אפילו יותר), אבל התמורה פחות. זה לא רק עניין של תיירות, באופן כללי אנחנו אומה של פרייארים. לא שווה לצרוך פה בכלל.

• yo533
                    yo533 נערך לאחרונה על ידי

תמשיכו לטוס לאירופה

אם כבר פתחתם את הנושא המעניין מדוע אתם לא רושמים את שמות בתי המלון???

בים המלח יש את אותו סיפור. אם אתם לא מגיעים ביום ראשון  לפני הצהריים אין לכם חניה במלון. אם מחנים בחוץ. או שתשלמו או שתקבלו קנס. ממש בושה, ועוד יותר שכל בתי המלון לא מתאגדים ועושים משהו נגד זה.

• hhbs
                      hhbs נערך לאחרונה על ידי

תמשיכו לטוס לאירופה

רק ביום ששר התיירות ישתוה במעמדו לשר הבטחון אז אולי ישתנה פה משהו.עד אז הפריירים ימשיכו לשלם במיטב כספם ולקבל שירות גרוע.התיירנים הישראלים פשוט שומטים את השטיח מתחת לרגלם וחבל

• Soft Cell

תמשיכו לטוס לאירופה

הולכים באילת ומגלים שהעיר אותה עיר והמלונות אותם מלונות.

המלונות נראים ברובם כאילו נבנו בשנות השבעים על ידי מחלקת הבניה של ההסתדרות. אבל עם חידוש מרענן, כל כמה שנים מחליפים להם את השם.

גם העירייה נשארה אותה עירייה.

זוכרים את המאבק "הבלתי מתפשר" להוצאת הדוכנים מהטיילת, אז הוציאו אותם מהטיילת ו..החזירו אותם לטיילת, כשהם מרוכזים בפינה המרכזית שלה. מי שחשש שלא יהיו יותר דוכנים לקעקועי חינה וקליעת צמות יכול להרגע, כולם שם.

את מקומם תפסו דוכנים חדשים שכל חנות מוציאה מקדימה.

אם יש פיקוח על דוכנים קבועים אז נהפוך אותם לניידים, אתה הולך בטיילת וכמעט נדרס על ידי אופניים תלת גלגליים ורכבי נכים שנוסעים הלוך ושוב ומוכרים שתיה.

גם לא נפקד מקומם של מקבצי הנדבות, אלה השתדרגו, ועכשיו הם מצויידים ברמקולים ומספרים לך בקולי קולות על המצווה שתעשה לעם ישראל.

יחד איתם נמצאים הגלגול המודרני של "מי רואה תמונה מרוויח" ו- "שבע פי שלוש".

עבריינים מנהלים שעשועי מזל של הרמת בקבוק בלי שיפול וכולם מצויידים ברמקולים רעשניים ללמדך שאין חשש מאיש.

• galit29
                          galit29 נערך לאחרונה על ידי

תמשיכו לטוס לאירופה

ואני בתפקיד "פרקליטו של השטן.."

1. עזבי את השומר, כמו בכל עיר אם מסומן כחול לבן בתחילת הרחוב יש שלט,

ובאילת על השלט רשום "חניה בתשלום מ 07:00 עד 19:00 כל יומות השבוע"

גם אני לא אוהבת את זה וגם אני חושבת שזה מוגזם השעות שצריך ב  07:00 לשים כרטיס אבל זה כתוב בתחילת הרחוב..

2. גם באירופה לרוב משלמים על חניה..

• galit29
                            galit29 נערך לאחרונה על ידי

תמשיכו לטוס לאירופה

במקרה הזה גם בתי המלון וגם העסקים שמאוד נפגעים מזה ( פעם היו עוצרים לאכול או לשתות משהוא בדרך לאילת אבל היו בגלל החניה הרבה מוותרים על זה וממשיכים הלאה לעצור בכביש הערבה)

אבל המועצה האיזורית תמר אטומה

יותר מזה, מי שרואה או שומע את הפרסומות של המועצה על פתיחת החופים המשופצים והחדשים בעין בוקק בכל מקום מזכירים שהכניסה חינם,

לא מוזכרת החניה בתשלום..

• keves160

החניה מציקה לכם?נסו לטייל בארץ בתחבורה ציבורית

ישראל היא מקום נורא לתרמילאים או מי שלא נוהגים/יכולים להשכיר רכב מסיבה כזו או אחרת (אפילו נסיעה של 20 דקות ברכב בתוך גוש דן לוקח לי לפעמים שעה וחצי ויותר בתחבורה ציבורית). וכשאירופאים מגלים שאין פה תחבורה ציבורית לכמעט יומיים הם בכלל בהלם (ובצדק). תכלס, גם אם רוצים אי אפשר לטייל פה בזול וללא רכב צמוד.

• Yonatan in Dublin
                                Yonatan in Dublin נערך לאחרונה על ידי

אפרופו תרמילאים

לפני הרבה מאוד שנים, בערך בתקופה שאני טיילתי הרבה כתרמילאי במזרח הרחוק (סוף שנות ה-80), היה דיון בארץ על תרמילאים ולמה אין כמעט אפשרות לטייל בארץ על תקציב נמוך.  אלה שחושבים בטווח הארוך מבינים שיש סיכוי טוב שאנשים שטיילו על זול בגיל 18 ירצו לחזור לאותו מקום כשהם בני 55 ולשהות במלונות ברמה.  אבל משרד התיירות הישראלי כנראה לא מבין את זה, כי התגובה שלהם לדיון הזה היתה שאין להם שום עניין למשוך תיירות זולה לישראל.

אני ממעט לבקר בארץ.  יותר נכון, מאז שהפכתי לאבא (2001) ביקרתי בארץ בדיוק פעמיים.  בשתי הפעמים האלה חשבנו להשאיר את הבנות אצל אמא שלי ולנסוע לאנשהו ליום יומיים, לאיזה פנסיון או צימר, אבל המחירים היו פשוט מחוץ לסקאלה. חוץ מזה שלא מצאנו אף צימר שאין בו אמבטיה ענקית באמצע החדר.....

• rambo11
                                  rambo11 נערך לאחרונה על ידי

תמשיכו לטוס לאירופה

עירית אילת לא מסתפקת במיסים מבתי המלון .שגם כך הכול צפוף ואין חניה ציבורית במרכז העיר אלה הכול בתשלום  הנופשים הפכו מכרה זהב  ובמקום לעודד  .לתת חניה חינם במקומות ציבוריים  הם סוחטים את הנופשים שממילא משלמים הון לבתי המלון  פ 2-3  מארופה או תיאלנד  ללילה במלון .וחבל שמשרד התירות ובעריה שצריכים תירות מתהגים כמו מסחטת מיץ לנופשים.

• keves160

התרמילאות לגמרי מפוספסת בישראל

וחבל, כי תרמילאים ובכלל מטיילים עצמאיים הרבה פחות נוטים לבטל מטעמי ביטחון בהשוואה לקבוצות. בנוסף, תרמילאים נשארים לרוב פרק זמן ארוך יותר - לי כבר יצא להישאר חודשיים במקום אחד (בעיר אחת, לא מדינה). וכפי שאמרת, חלקם חוזרים בהמשך עם תקציב יותר גדול (לצערי לי זה עדיין לא קרה גם אחרי שנות תרמילאות ארוכות, התקציב רק קטן...).

יש היום קצת יותר אופציות לינה נורמליות לתרמילאים בישראל פה ושם, אבל הכשלים בתיירות ובכלל עדיין מאפילים על הכל, ובמיוחד שניים:

* תחבורה ציבורית, תחבורה ציבורית, תחבורה ציבורית. המפתח לתרמילאות, להורדת מחירי הדיור ולחיזוק הפריפריה, לבריאות (פחות כלי רכב ופיח אגזוזים), המפתח לכל כך הרבה שינויים חיוביים, וזה לעולם לא יצליח כי גם אם היא היתה מתפקדת 5 ימים בשבוע, איש לא יוותר על רכב כשהיא לא קיימת בסופ"ש וחג.

* מחירים - יש הוסטל חדש ועושה רושם של די מרשים בת"א. המחיר? כמעט כמו טוקיו, או זהה למה ששילמתי באחד הטיולים הקודמים בלונדון.

מאחר והתעסקתי בתחום וטיילתי הרבה, יש לי המון רעיונות לקידום תרמילאות ותיירות בכלל בישראל, אבל לא נראה שיש עם מי לדבר.

• Yonatan in Dublin
                                      Yonatan in Dublin נערך לאחרונה על ידי

זה לא מעניין אף אחד

כי הם רוצים רק תיירים אמריקאים עשירים.

• אנשיםטובים
                                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני אגן על כבודה של אילת

אני לא מחובבי אילת וממש לא מגיע לשם הרבה. אבל אני חושב שאתם קצת נסחפים בביקורת:

לגבי חניה בתשלום - קודם כל יש שילוט מאד ברור על כך שהחניה בתשלום, וזה גם דבר די ידוע כי כל כמה חודשים מתפרסמת ידיעה בנושא על תושב מרכז הארץ שהופתע מדו"ח.

בהרבה מקומות בעולם החניה במרכזי העיר היא בתשלום, וגם המלונות גובים תשלום. אל תשוו את החניה באילת לצימר כפרי באירופה אלא לעיר באירופה. בערים החניה בתשלום, ברוב המקומות.

לגבי זה שבמלון אין מספיק חניה - בעיניי זה מחדל של המלון. מלונות באילת בנויים על נופשים ממרכז הארץ שבאים עם רכב ולכן זה שאין בהם מספיק חניה זו בעיה. מצד שני - בחיפוש מהיר בטריפ אדוויזר על ביקורות מלון קופצות ביקורות על "אין מספיק חניה". כלומר יכולתם לברר את זה לפני שנוסעים ולהחליט אם שווה לקחת את המלון הזה או לא, או לחילופין לתמחר מגרש חניה בתשלום באיזור. אני מזכיר לכם שגם באירופה יש הרבה מלונות בלי חניה או בלי מספיק חניה.

דווקא יש באילת גם מלונות עממיים יותר, אבל רובנו לא רוצים לישון בהם. לא מספיק מלונות כאלה, זה נכון. אבל הישראלי שנוסע לאילת מחפש לרוב "מלון מפנק" ולא "מלון מטיילים". זה לא חייב להיות הרודס/מלכת שווא/רויאל ביץ, אבל הרבה פעמים לא פחות מהמלך שלמה.

פירוק הסלט לגורמים הוא במידה רבה מאד קשור דווקא במפונקות של הישראלים (כמו שרואים בכל סלטייה שיש בתל אביב). סתם סיפור - לפני שבועיים בכיתה של הבת שלי (כיתה ה) ועד ההורים ארגן "ארוחת בוקר ישראלית" לפני יום העצמאות. כמות הבקשות שזרמו בווטסאפ - "סלט בלי בצל" "עם בצל" "עם טחינה" "רק עגבניות שרי" וכו' יכולה למלא ספר בישול שלם. אז דוקא אני רואה הרבה הגיון בפירוק הסלט לגורמים.

לגבי ארוחת הבוקר הכשרה בשבת - כולנו יודעים על זה. חלקנו רוצים את זה, וחלקנו חיים אם זה. נכון שלא ידוע לי שיש באילת מלון גדול לא כשר (אני מניח שיש מהקטנים), אבל כמו שאנחנו יודעים - זה קשור להיצע וביקוש. ובכל מקרה תמורת עוד 100 ש"ח אפשר לאכול בארומה או בכל אחד מבתי הקפה מחוץ למלון (כמו שבאירופה יש הרבה מלונות עם ארוחת בוקר קונטיננטלית, או בלי ארוחת בוקר).

אני מניח שאם היה מספיק ביקוש למלונות לא כשרים (כולל ביקוש באמצע שבוע ובחורף שחלק גדול מהם זה ועדי עובדים) היה נפתח מלון לא כשר. היה בזמנו את קלאב מד למשל. להזכירכם הוא כבר לא קיים.

אז יש הרבה מאד מה לשפר - הן בשירות באילת, והן בתחום המחיר. גם אני יכול לספר כמה סיפורים לא טובים. ואחת הסיבות העיקריות שאני כמעט ולא מגיע לאילת היא המחיר הגבוה.

אבל לא הכל שחור, לא כולם מחפשים רק לדפוק אותנו. יש גם הרבה סיפורים לא יפים על טיולים באירופה ועוד.

• דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

מה ההבדל לעומת שאר התחומים והמקומות בארץ?

התחבורה הציבורית שאיננה מוטסת נראית לך בסדר? אני מתכוון כשהיא בכלל עובדת?

מחירי הלינה נראים לך סבירים? ואני לא מתכוון רק לאילת.

יש איזשהו כבוד לחוק בנוגע להשתלטות על קרקעות ציבוריות או פרטיות של אחרים? אני לא מתכוון רק לדוכנים באילת אלא גם תלח אביב הנגב או בשומרון.

הטינופת בכל מקום, חיתולים צואים ומגבונים משומשים בכל מקווה מים תירותי וקריוקי בקולי קולות.

הכל יקר? וואלק תשבע Wink. ברור שהכל יקר אצל האומה של הפראיירים שמרוויחים מעט ומשלמים הרבה.

תתנחם בכך שבניגוד לשאר תחומי החיים לפחות בתיירות אתה יכול לברוח למקומות שפויים יותר, מאחל לך שבדרך לא תתקל בחברים המכובדים מטיסת השוקולד.

• Soft Cell

מה ההבדל לעומת שאר התחומים והמקומות בארץ?

ארוחת הבוקר במלון ישראלי היא באיזשהו מקום הדפיקה של המלון.

למען ההגינות אומר שאני בכלל צימחוני אבל כל מי שיש לו עיניים רואה שהכשרות דופקת את כל הארוחה. במלונות שאני מתארח בהם בחו"ל יש בופה מסודר עם בשר, דג, חלב ירקות ומאפים.

בצורה כזו יש את כל מרכיבי הארוחה וכל אחד לוקח מה שרוצה.

בארץ בגלל תכתיבי הרבנות חסרים חלקים מהארוחה ואז המלונות מנסים לפצות עם כל מיני פטנטים כמו שולחן טורטיות ומאפים כבדים.

אפשר לראות תיירים הולכים בבופה סחור סחור ולא מוצאים מה לאכול. 

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון